Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.704 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 4. května 2011 v 18:28 ® jepice-zruseno reakce na …
-
kerob> já stabilnější znam – tu naší
reagovatz lužnice sem chytal na lipně asi dvakrát
- Středa 4. května 2011 v 15:44 @ Pepa z depa
-
Mám to vobjkednaný v júesej, ale je to drahý jak kurva. Šlapací s kormidlama.
reagovat - Středa 4. května 2011 v 10:51 ® kerob reakce na …
-
jepice> z Luznice mam odchytano spousty rybohodin. Da se v pohode chytat vestoje. Stabilnejsi kanoe snad neznam. Ale v jednom ji na auto nehodis.
reagovat - Středa 4. května 2011 v 10:18 ® jepice-zruseno
-
džigit> No tak ono pokud jde o váhu, je ta loď opravdu těžká, ale je stabilní. Když přidám k vydře nějaké plováčky, tak bude vážit podobně. taky není vydra jako vydra že, výrobců je mnoho. Popravdě řečeno, kdyby ta loď nebyla těžká, bylo by na ní míň vrstev laminátu a kdyby na ní bylo míň vrstev laminátu, asi by nevydržela to, co už vydržet musela. Nechci se tím nějak honosit, ale když je tu založeno téma téměř jako reklama na poměrně drahé produkty, chtěl jsem jenom upozornit na to, že laminátový kéni se daj sehnat levně a příležitostně mohou posloužit docela dobře i na rybačku. Je teda taky pravda, že u té mé lodi jsem zvyklý normálně chodit po palubě a tak, zatímco u jiné lodi (vydra) má strach už při každém prudším náhozu nebo záseku
reagovatRozumným kmpromisem na klidnější vodu by mohla být nějaká lužnice nebo vltava – víte co myslím. Širší plošší dno, maj zvedlejší zavřené špičky a několik kýlů. Nějaký nafukovací barumáček by také mohl posloužit si myslím, nebo i ta pálava. Nové jsou ale slušné naafukováky dosti drahé.
- Středa 4. května 2011 v 8:47 ® džigit reakce na …
-
jepice> já to znám ještě co by dítě,když jsme jeli Vltavu z Lenory.To bylo mé první setkání/-36let/ a nezapomenutelné!
reagovatTěžká a nepotopitelná,vezoucí kuchyň
Tehdy jsem myslel,že váží aspoň 100 kilo.
Dneska jezdím Pálavu a Colorado,před tím ještě Riwer Otter.
Taky jsem měl doma plátěné kajaky po dědovi,ale blbým uskladněním musely z domu.První začátky a zkušenosti s rovnováhou jsem nabíral na Olešné a Žermankách na Maňásku/dřevěná samodomo,neskutečnš vratká/.
Ta Jizera je už velká,viděl bych to na Vydru a nějaké boční plováčky,já mám všude k vodě daleko,takže nejprv po souši a na auto bych to dával taky sám.Proto zatím neberu pramičku,nemám vozík… - Středa 4. května 2011 ve 2:13 ® Zmata reakce na …
-
kayakfishing.cz> Chytám většinou na řece a přeci jen buď jedeš proti proudu tam, nebo spátky, a to není zrovna příjemný. Jinak kajaky mám doma dva (oba na divokou vodu – creek a rodeo) a třetí má můj syn. Na chytání mám trochu upravenou laminátovou kanoi. Co se týče kratších přesunů, tak pokud to není po betonu, tak to neřeším a táhnu loď po zemi. Plast vydrží opravdu dost.
reagovat - Úterý 3. května 2011 ve 21:47 ® jepice-zruseno reakce na …
-
džigit> Je to těžký jak kráva, to přiznávám, ale zase když tím jedou dva, tak to takovej problém neni. Zase za ty prachy nekup to žejo. Už jsem s tim sjel jizeru z malé skály až do labe, několikrát vltavu a několikrát sázavu a kousek stropnice a jezdila na ryby i po lipně. Když ještě něměla několik záplat z laminátu na špičce, tak vážila nějakejch 36 kg, no pod 40 má asi pořád. Dá se odnést i v jednom, ale na auto jí musej dávat dva. Uznávám, že zastavit jí nebo zatočit je trošku problém.
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 19:06 @ kayakfishing.cz reakce na …
- Zmata> Ahoj Diky za upozorneni. Je to nesrovnalost a uz to resim s mym
dodavatelem (neni to primo HIKO). K doprave kajaku- urcite lepsi si kilometr
zapadlovat nez kajak kamkoliv vozit, ver mi ze kajak te rychlosti docela
prekvapi, právě rychlé a pohodlné přesuny z místa na místo jsou hlavní
výhodou. V podrostu se kajak tahne snadno a pokud jde o kolečka tak Camel
Trolley ma popruh, kterým kajak ke kolečkům připoutáš a tak můžeš
táhnout i hrbolatým terénem aniž by kajak spadnul. A pokud jde o vydrz
kolecka v kylu tak se podivej na tohle video
testují tam vydrz kolecka docela brutalnim zpusobem.
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 18:05 ® Zmata reakce na …
-
kayakfishing.cz> Nemyslím, že kolečko v kýlu je rozumný nápad. Je jasné, že z technických důvodů musí mít malé rozměry a tedy se rozhodně nehodí na popojíždění v terénu. Asfaltka ti většinou k oblíbenému místu nevede, a přeci nebudu pádlovat několik kilometrů navíc. Jinak pokud máš něco společného s webem kayakfishing.cz, tak tam máš asi překlepy u věcí z Hika. Třeba boty Hiko Wade stojí přímo v Hiku 980 Kč namísto 1460 na kayakfishing … To už by byl, myslím, slušnej vejvar ;o)
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 16:35 @ kayakfishing.cz reakce na …
- osprey> Váha je určitě rozhodující faktor, ale dá se to řešit i jinak- například kajaky FeelFree mají v kýlu zapuštěné přepravní kolečko mají to patentované takže ostatní firmy to nedělají. Eventuelne pořídit kolečka k ostatním kajakům. Zajímavé jsou Camel Trolley reagovat
- Úterý 3. května 2011 ve 12:23 ® osprey reakce na …
-
sethy> Právě ta váha je bomba. Samozřejmě čí víc je to propracované (víc přihrádek a zpevněných míst), tím víc naskakujou kila, ale kousek za třicítkou to končí.
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 11:20 ® džigit reakce na …
-
kayakfishing.cz> to už by byl vyšší způsob feedru.Tak jako chytání z ruky v proudu.
reagovat
Tohle rybaření z kajaku mně docelá láká,už jen pro ty finanční náklady a jednodušší manipulaci při „příchodu“ k vodě.Navíc el.motor,respektive baterie není potřeba extra silná. - Úterý 3. května 2011 v 11:06 @ kayakfishing.cz reakce na …
-
džigit> právě proto to bude velká legrace. Ale vážně: Spíš myslím na takové pickrování s častým měněním míst někde v nepřístupném terénu. S lodí plánuju vždy zakotvit do břehu a to na špičce a na boku, to by mělo kajak držet stabilně. Eventuelně prostě z kajaku vystoupit a používat jej jen na přemístění. Uvidím, každopádně udělám video ať se máte čím bavit.
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 8:49 ® džigit reakce na …
-
kayakfishing.cz> mi to nějak nesedí.Feeder a kajak…
reagovat
I zakotvený kajak se houpe,takže nedošponuješ - Úterý 3. května 2011 v 0:46 @ kayakfishing.cz reakce na …
-
Držáky mají docela dobré RAM-mount- http://www.ram-mount.com/…Default.aspx zatím ještě testuju ale vypadaji dobre. Hlavne ten jejich novej patent Lightspeed- http://www.ram-mount.com/…Default.aspx Lightspeeda si namontuju v patek a snad pristi tyden zkusim feeder ze zakotvenyho kajaku, to by mohla byt legrace
reagovat - Úterý 3. května 2011 v 0:19 @ kayakfishing.cz reakce na …
-
Se stékáním je problém to je pravda, ale dá se to řešit delším pádlem (klidně přes 250 cm, kroužky a v neposlední řadě správnou technikou pádlování. Při takové délce pádla bych ale doporučil karbon-kevlar, jinak je to dost posilovna s duralem.
reagovat - Pondělí 2. května 2011 ve 20:49 ® sethy reakce na …
-
osprey> Aha, takže ono ta váha není nic tak neobvyklého.
reagovat - Pondělí 2. května 2011 ve 20:28 ® Zmata reakce na …
-
osprey> jojo, dělají se třeba odkapávací kroužky, ale stejně ti sem tam něco někam steče …, ale přeci nejsme z cukru ;o)
reagovat - Pondělí 2. května 2011 v 17:40 ® osprey reakce na …
-
jepice> Na to stékání vody exitujou vychytávky.
reagovat - Pondělí 2. května 2011 v 16:27 ® džigit reakce na …
-
jepice> a vážil si to?To je jak Bismarck
reagovat - Pondělí 2. května 2011 v 16:12 ® jepice-zruseno
-
Já občas chytám z kanoe Artis Jizera. Kdysi jsem jí koupil za 300. Vejdou se do toho víc lidí, jede to rychle a potichu, je to stabilní. Vkajaku jsem nikdy nechytal, ale jel jsem v něm a vadilo by mi u chytání, jak stejká voda z toho listu pádla přímo do klína.
reagovat - Neděle 1. května 2011 ve 23:41 ® osprey reakce na …
-
sethy> Čtyřmetrový Prowler má 24 kg. Akorát ho k nám nedovezli v rybářské verzi (s držáky prutů apod.).
Tahle loďka je dost spartánská, ale líbí se mi ten univerzální držák.
reagovat - Neděle 1. května 2011 ve 14:56 ® džigit
-
sethy> než sedět s nohama ve vodě
reagovat
Kdybys věděl,jak jsem na ten kayak přišel - Neděle 1. května 2011 ve 14:51 ® sethy reakce na …
-
džigit> 21kg, zajímavé.
reagovat - Neděle 1. května 2011 ve 14:48 ® džigit
-
http://www.sports.sk/…arkoon.xhtml
reagovat - Pátek 29. dubna 2011 ve 14:12 ® osprey reakce na …
-
sethy> Já říkám totéž. Ale velké lodě se kradou, nafukovák se nafukuje a vyfukuje, boat je pomalý,…
Jsem rozhodnutý, ale napřed budu muset ty peníze urvat rodině od huby. A já mám ty lidičky docela rád.
reagovat - Pátek 29. dubna 2011 ve 14:08 ® sethy reakce na …
-
osprey> vypadají moc pěkně. Snad časem
reagovat - Pátek 29. dubna 2011 ve 13:33 ® osprey
-
mckvak8> Předpisy o lovu z lodí doznaly před pár lety výrazných změn – jinak by se nesmělo ani z nafukováku nebo boatu.
reagovat - Pátek 29. dubna 2011 ve 13:33 ® osprey
-
sethy> Ano, Hobbie jsou mimořádně drahé lodě. Jen za cenu toho šlapacího pohonu (Miragedrive) máš jinde celou loď.
Ale pokud jde o kvalitu, je na tom Hobbie velice dobře. S těmi canami jim nic jiného nezbývá. Podívej se někde na kajaky Prowler a Tarpon.
reagovat - Pátek 29. dubna 2011 ve 12:16 ® -tom-
- Pěknej sport
I sumcařina by mohla bejt z kajaku zajímavá
reagovat