Vyhledávání
spánek u vody?
1.1.2010 | Ciffik | 61.303 zobrazení | 491 odpovědí
Zdravím všechny, jaký je váš pohled na rybáře, co si nahodí, dají pruty do pípáků a odeberou se do bivaku spat? (přes večerní a ranní hodiny) a tímto stylem chytají třeba týden…za jakékoliv reakce díky…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 8. ledna 2010 ve 14:06 ® džigit
-
taky názor: Středa 9. prosince 2009 v 11:36@ bijec Parada, konecne neco nasralo rybare! Vsude jenom okupujete vodni plochy, kde se pak clovek ani nemuze v lete schladit. Ano, penize vitezi, zabirate rajony s cistou vodou, abyste je pak mohli prodavat za licenci k loveni dalsim kokotum a vodu znecistovat rybim krmenim. Nehrajte si na chudaky, uz jsem videl dost mist, kde si rybari udelali vyrezanim pobrezniho stromovi buzeranstky doskociste pro sve privatni zajmy! Petruv zmar
odtud – http://www.chytej.cz/…ske-prirody/
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 14:06 ® Patlaloš reakce na …
-
sus1> Tvé přirovnání jsou hodna inteligenta opravdu !!! na to se dá říct jen . NE-U-VĚ-ŘI-TEL-NÉ
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 14:03 ® Patlaloš
-
Musím zde také napsat že samozřejmě neuznávám zde popisované chlastání na hotelu s příposlechem na stole.A proto ještě jednou opakuji že věta o tom jak máš být u prutú je výmýsl chorobné hlavy. Dříve bylo 10m to je směrodatné a nevyvratitelné.
Proč právě na toto nepoukazujete když vám to tak vadí,na bludy v BP..
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:57 ® Patlaloš reakce na …
-
regulus> Tak dobře děkuji že jsi to okopíroval celé,tak s tím budeme pracovat.Mě to tak jednoznačné jako tobě nepřipadá !!
„Lov ryb na udici, na plavanou, na položenou nebo čeřínkováním může být prováděn jen za předpokladu, že osoba provádějící lov je u udic přítomna tak, aby s nimi mohla bez prodlení manipulovat.Kolik času je bez prodlení ???
Ještě jednou opakuji že za spaní mi nikdo papíry vzít nemůže !!!!
Pokud chrápu v bivaku jsem u udic přítomen tak abych s nimi mohl bez prodlení manipulovat,to mi věř.
Tato věta kterou tu obhajujete svou skrytou pro mne nepochopitelnou " nenávist" je jeden z mnoha bludu v BP.
S tou podseklou rybou na vláčku že se ti to stává ojediněle to je jen tvé tvrzení osobně si myslím že se ti to stává dost často.A jak se cítíš jako člověk co podsekává ryby,jsi s tím smířen ve svém přesvědčení i za jednu jedinou podseklou rybu by ti měli vzít papíry bo BP je to co ???
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:49 ® regulus reakce na …
-
zadar> možná protože jsem vyrostl na řece, kde od mala chytám, tak jsem ke kaprařině tak nějak nepřilnul, ale když byli moje děcka malý, tak jsem chodil několik let bobkařit, ono chodit s dvouma plantážníkama kolem řeky znamená, že si nezachytáš, protože furt jenom rozmotáváš. Bylo to ale právě v době kdy se začalo k vodě chodit se stále většími a většími kýbly šrotu. Pokud jsi si přečetl moje předchozí příspěvky, tak ti musí být jasný, že je mi úplně jedno, jakým povoleným způsobem lovu kdo chytá ale důsledky který z toho plynou, v tomto případě nepřiměřený vnadění především na menších vodách. Mám několik malejch stojáků kousek od baráku a tam to je zatraceně vidět, navíc protože to je voda naší MO mám docela dobrý info o tom, co se nasadí a co se nachytá a pokud se tam výrazně nepytlačí nebo ty ryby záhadně nemizí, tak tam musí být jen kaprů jako sraček. No a když pak nastane situace, že je hladina plná mrtvejch ryb (v okolí neexistuje žádnej možnej zdroj znečištění), tak jsem přesvědčenej, že by se to i tobě nelíbilo. Toto je důvod, proč tvrdím, že kapraře nemám rád, jejich způsob lovu, pokud se slučuje s BP je mi srdečně ukradenej. Vadí mi to, že většina z nich nasype do vody o hodně víc krmení než je nutný, paradoxně jsou sami proti sobě a díky tomu je na spoustě menších stojáků ve vodě přehnaně řečeno víc žrádla než ryb a jedinej výsledek je, že to po čase začne kvasit a otráví to vodu.
Pokud se týká toho, proč mi to vadí, tak to už jsem taky psal, navíc mezi těma leklejma rybama jsou málokdy kapři, candátů a ostatních ryb je tam ale mraky …Pokud se týká potkávání s kapraři, tak je sice fakt, že já raděj řeku, ale na stoják si sem tam chodím zavláčet taky. No a právě proto vím, jak to chodí. Borec dojde s 20kg plným kýblem a ještě než nahodí tak tam půlku naháže, tu druhou tam namydlí na krmítku a zbytek tam nasype když jde dom. když tam přijde za den jen 25 takovejch rybářů, je to 50×20kg což je půl tuny. Mám k tomu ještě něco dodávat …
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:46 ® sus1
-
Je to prostě jasný ,jako facka.Za jízdy autem nemůžeš dřímat,při práci třeba na soustruhu nemůžeš dřímat(výmluva,on dělá za mě),tak prostě ani na těch rybach ne a hotovo,neni o čem dál vůbec hovořit,natož tady psát sáhodlouhé elaboráty a jasně dané věci.
,,Chytrému napověz,hloupého kopni."
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:39 ® džigit
-
Holt někdo prostě nepochopí,smutné…
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:27 ® reakce na …
-
Robur> Jak řikáš, všechno je v lidech.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:25 ® Robur
-
je to o lidech, taky to mají borci, aby slyšeli, když na chatě sečou trávu nebo si to chváli maník, který seděl v zahradní restauraci a pruty měl 50m daleko…
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:24 ® reakce na …
-
Robur> S těma pastma bych to moc nesrovnával, past zabije, nebo ošklivě poraní a zvíře dlouho trpí, kapr se po vylovení většinou šetrně pustí.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:16 ® reakce na …
-
Robur> Ten příposlech je na to, abys nemusel mít pípáky tolik nahlas. Když si jdu ve dne schrupnout, dám pípáky potichu a k hlavě si dám příposlech. Také je neocenitelný v případě vykonávání potřeby, zákon schválnosti je, že celý den nemám záběr, ale zrovna si odskočím, tak to jede. Několikrát jsem utíkal k prutu s rozeplejma kalhotama a po zdolání ryby jsem si musel vyměnit trenky a jít si umejt zadnici.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:16 ® Šuli reakce na …
-
Robur> S těma myslivcema je to dost nešťastnej příklad.Když použije past nebo samostřílecí mechanismus tak může dojít k ohrožení života člověka,kdežto když mám nahozený pruty a 10m od nich spim tak nikoho neohrožuju.Nehledě na to že přesto že spim tak s prutama budu častě manipulovat bezprostředněji než kdejakej týpek co se jde vychcat. Příposlech se používá pro to, aby jsi nemusel mít ohulený hlásiče na max a neřvali kolem celého rybníku.Příposlech si položim vedle sebe na lehátko,ztlumenej tak aby vzbudil mě a ne všechny v okruhu 500m.Kolikrát chytávám s kolegou 20m od sebe a v noci ani nevim že měl záběr dokud mě nezavolá.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 13:10 ® reakce na …
-
Robur> Teď jsem si to přečetl a musím ti dát za 1, přesně tak to je.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 12:58 ® reakce na …
-
regulus> Povím ti to takto, kdo tento způsob lovu neprovozuje nepochopí proč jsou kapraři ochotni riskovat přestupek. Já to řeším třeba tak, že spím ve dne, kdy je záběrů poskrovnu a v noci prostě jsem vzhůru a hlídám pruty, pípáky mám ztišeny a hlídám také případné vetřelce RS. Nikdy jsem konflikt z RS kvůli spaní ve dne ani kvůli jiné mojí činnosti neměl. Ale jak řikám, kdo nevyzkoušel a nepřišel tomu na chuť nemůže to pochopit, takže je to zde jenom takové plácání. Nechápu jednu věc, třeba ty tento lov neprovozuješ, kapr není tvoje cílová ryba, tak proč ti tak vadí, že jiní tak chytají, vždyť ty se s kapraři u vody snad ani nepotkáš a tvoje cílové ryby kapraři nijak neohrožují. Bude to ale asi věčný konflikt, naštěstí hodně členů RS je k našemu způsobu lovu tolerantní.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 12:37 ® Robur
-
na druhou stranu z tohoto fóra také trochu cítím hon na kapraře…Takže borci bacha, před týdnem jsem koupil pruty, pípáky, baity, prostě všechno, krom lehátka, bivaku a příposelchu a bobků. http://www.chytej.cz/…o-kaprarich/
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 12:21 ® regulus reakce na …
-
zadar> promiň, ale tvůj argument je trochu mimo.
Představ si, že máš Porsche 911, jedeš po dálnici 180km/h, policajti tě změří a ty budeš argumentovat tím, že se to sice nesmí, ale ty máš specifický auto, který z těch 180km/h zabrzdí ve stejné vzdálenosti jako Fabia z rychlosti 130km/h. Dost možná budeš mít pravdu. protože to Porsche už jen z důvodu svojí konstrukční rychlosti bude mít mnohem lepší brzdy, ale bude ti to pendrek platný, zaplatíš pokutu a budeš bez bodů.
reagovat
To samý, když RS načapá borca spícího v bivaku ve spacáku, tak mu sebere noty a pohádky o specifikčnosti a selektivnosti lovu kapra ji vůbec nebudou zajímat.
Tak asi takle …)
- Pátek 8. ledna 2010 ve 12:14 ® Robur
-
třeba příposlech – proč se to vlastně používá, když každého probouzí pípák?
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 12:13 ® Robur
-
vtip je v tom, cituji: je nemožné vytahovat prut z vody jenom kvůli spánku, nakonec je probuzení zajištěno elektronicky. Že toto je právě tématem sváru. Řád je jen jeden, ty tady mezi řádky říkáš nebo já to tak vnímám, chytejme nonstop, klidně spěte. KDyž si prostě pomůžeme technikou za každou cenu, tak to pak dle mého není lov. Pak by myslivci mohli dávat natvrdo pasti, případně samospouštěcí střílecí mechanismy, protože i oni se potřebuji vyspat. Vždyť jde krásně nastavit, že past po zavření pošle SMSku, tak vo co go. Jinak ať si každý chytá jak chce. Co po nás v té přírodě zůstane?
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 12:09 ® spike-cz
-
I přes všechny příposlechy, je to přestupek a má se trestat. Kvíkání o důvodech proč ANO je jenom školácký omlouvání prostý skutečnosti, že se to podle pravidel prostě nesmí. Fakt nevím, proč si pořád dost čechů myslí, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 11:49 ® Šuli
-
Všechny ty machýrky co tady odsuzujou spánek u vody bych za trest nechal nonstop tejden vláčet.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 11:48 ® Šuli reakce na …
-
Plně s tebou souhlasim.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 11:36 ® reakce na …
-
Tady je zásadní konflikt v tom, že ostatní rybářské tábory kapraře jaksi nesnesou a oni ortodoxní sportovci vláčaři, fídraři a to ani nemluvím o muškařích, prostě jiný způsob chytání než ten jejich odmítají akceptovat a proto se oháněji různejma hloupejma argumentana jako je samosek a tak. Krásný argument je taky ten, že po sobě nechávaji kapraři bordel, ano je to pravda, ale stejný bordel po sobě nechávají i ostatní. Nevím, že by se takto stále do někoho naváželi kapraři. Prostě by ta druhá skupina měla pochopit, že je to způsob lovu, který se od jejich odlišuje a jejich způsobem to provozovat nejde. Přeci jde o úzce selektivní způsob lovu a díky tomu je prostě mnohem méně záběrů, než při jiných způsobech a odpočinek se spánkem je prostě nutný. Vždyť mnozí kapraři jsou ochotni čekat na jeden záběr kapra třeba několik dní, dokonce i týdnů a je nemožné vytahovat prut z vody jenom kvůli spánku, nakonec je probuzení zajištěno elektronicky. Vím, že si to zde za co jsem teď napsal pořádně odskáču, protože jsou zde odlišně zastoupené skupiny v početní převaze a ani nečekám, že je nějak alespoň trochu přesvědčím.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 11:31 ® Robur
-
rybáři říkají tření
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 11:06 ®
-
Adam.46> Na ryby můžeš jít upravený a slušně oblečený, ale jako správný sportovní rybář se musíš vracet domu otrhaný od větví šípků a jiných porostů a od téhož i důkladně poškrábaný. 1Mara No to souložení, to mě vůbec nenapadlo to samozřejmě v žádném případě, tam bych žádné vyjímky nepovolil.
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 2:50 ® regulus
-
Patlaloš> psal jsem to obecně a když si přečteš předchozí diskusi, tak tam ty prudiče uvidíš. Nebylo to myšleno přímo na tebe, ale byla to reakce na tvoje poznámky, že se tu rybáři hádají, starání se sám o sebe apod.
V BP je napsaný přesně tohle: „Lov ryb na udici, na plavanou, na položenou nebo čeřínkováním může být prováděn jen za předpokladu, že osoba provádějící lov je u udic přítomna tak, aby s nimi mohla bez prodlení manipulovat. Nesmí být použit systém samoseku.“ Co na tom není jasnýho??? Rybář zalezlej v bivaku ve spacáku nemůže zcela evidentně bez prodlení manipulovat s pruty. Jedeš na tejden na ryby, prosím, nevydržíš týden spát jen 4 hodiny denně, to je tvá věc, ale potom nemůžeš chytat 20 hodin denně. Chce se ti chrápat, tak to smotej a jdi se vyspat. Co je na tom kurnik tak nesrozumitelnýho. No a fakt že za to RS papíry nekompromisně bere je vpořádku a já s tím souhlasím.
Pokud se tý vláčky týká, tak nevím, čemu říkáš, „že se nestává zřídka“… Mě se osobně stane to, že nějakou rybu podseknu opravdu jenom ojediněle, nechcu kecat, ale když napíšu že to je tak jednou za víc jak tisíc náhozů tak daleko od pravdy nebudu, dokonce bych si dovolil tvrdit i mnohem větší číslo. Pokud pominu úplně zimní měsíce, kdy už ryby berou fakt opatrně, tak nějaký zachycení o dno nebo o kolem jedoucí rybu spolehlivě od záběru poznáš i když je fakt, že se ti v ojedinělých případech ryba na ten háček doslova sama napíchne.
Nicméně stále nechápu jakou to má souvislost s tím, že někdo porušuje pravidla tím, že chrápe na rybách zalezlej v bivaku ve spacáku.Tvoje chápání mi připomělo jednu historku z vojny.
reagovat
Na strážním gorodku velitel roty k vojákovi: „Miesbauer, možete na strážnom stanovisku trtkať?“
Voják:„Nemůžu“
Velitel roty:„Prečo byste nemohli, pravou rukou držíte samopal a pozorujete strážné stanovisko, levou tu kurvu, prečo by to nešlo?“
Voják:„Můžu“
Velitel roty:„Miesbauer, vy kokot, veď ta kurva tam nemá čo robiť“ - Pátek 8. ledna 2010 ve 2:14 ® Patlaloš reakce na …
-
osprey> vážně to neberu a věř že si tímto také jen krátím dlouhou chvíli.Jen mne vždy trochu mrzí zaslepenost některých spolubojovníků za lepší časy na našich vodách atd. 99,9% udělá s prominutím hovno pro zlepšení všeobecných podmínek ale na netu to jsou odborníci na slovo vzatí !!!
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 ve 2:10 ® Patlaloš reakce na …
-
regulus> Tu vláčku ber jako příklad,pokud to vezmeš do z hlediska BP tak teoreticky se dá vláčka brát jako podsekávání protože opravdu nevíš ce se pod vodou děje a nestává se to zřídka že opravdu podsekneš rybu a nemusí to být ani dravec.Mají ti vzít za to papíry ? To je blbost co.Neprudím diskutuji.
V BP je psáno že nesmíš spát na rybách ? Tuším že ne…co se tohoto týče je tam jakýsi blábol který zní nějak takto.....V případě potřeby manipulovat s prutem…teď mi řekni co to znamená ?
pokud jsem si všiml tak žádné nevhodné výrazy jsem nepoužil jen jsem naznačil že každá rybolovná technika má něco do čeho se dá šťourat a nevidím v tom logiku.A na rozdíl od tebe si myslí že spousta lidí řekne…bojlízáci chrápou u vody vemte jim papíry…já (např) vláčím a také nechrápu…opět bez logiky !!!
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 1:45 ® osprey reakce na …
-
Patlaloš> Mě tvoje spaní u prutu taky nerozhází
A co se děje u vody, o tom bohužel vím příliš dobře.
Tvoje pojetí přívlače budu brát v humorném duchu jako celou naši předchozí debatu včetně mého rýpnutí o těch páchnoucích koulích. Obojí je asi stejně kvalitní pohled na problematiku.
Hlavně to neber moc vážně. Tohle tady je jen debata na ukrácení zimy, pochybuju, že by na komkoli ze zúčastněných zanechala trvalejší dopad
reagovat - Pátek 8. ledna 2010 v 1:37 ® regulus reakce na …
-
Patlaloš> seš úplně mimo mísu. Existuje něco co se jmenuje Bližší podmínky pro vody mimopstruhové (případně pstruhové) a tam je napsaný, jak se má rybář u vody chovat, co smí a co nesmí a to pro všechny rybolovné způsoby tzn. pro bobkaření i pro vláčku. Ciffik tady položil otázku a my o ní diskutujeme, vyjadřujeme se jak se na tento aspekt díváme. Ovšem dokud se tu neobjeví nějaký prudil, tak vše probíhá naprosto v klidu, když se prudil objeví tak ho se ho nejdřív snažíme slušným způsobem umírnit v jeho výrazech, pak následuje druhé důraznější upozornění a pokud to nepomůže je dle systému, na hrubej pytel hrubá záplata normálně poslán do prdele.
reagovat
Takže ujasněme si pojmy, bavíme se o tom, že někdo chytá ryby a zaleze do bivaku do spacáku a chrápe (pomíjíme fakt, dřímání na židličce, chrápání na lehátku vedle prutů) – porušuje dotyčný BP či ne, názory si přečti sám.
Pokud se mý, dejme tomu jakýsi nechuti vůdči většině bobkařům týká, tak to s touhle otázkou vůbec nesouvisí a důvody jsem napsal a myslím, že dost jasně, jsou relevantní a mám k nim docela pádnej důvod, pokud jsi si to dobře přečetl, tak musíš pochopit, že vůbec nejde o averzi k rybolovnýmu způsobu, ale k většině jedinců, kteří tento rybolovný způsob navenek prezentují, bohužel k jejich škodě.
Pokud se týká toho tvýho blábolu o vláčce a podsekávání, tak buď vůbec netušíš vo co go, nebo je to jen prachsprostá provokace, případně jsi při tzv. vláčce viděl jen ten typ rybářů o kterých si já osobně myslím, že by povolenku vůbec mít neměli … - Pátek 8. ledna 2010 v 1:05 ® Patlaloš
-
džigit> no vidíš vždyť jsme jen lidi,někdo chápe někdo ne,někdo je zapšklej druhej na to hází bobek.Někoho sere to jiného ono.Ale nechápu proč se rybáři hádají mezi sebou o tom jak chytá ten a onen,jak se říká dle chuti každého soudruha. a víš co je úplně úděsný…lidi co napíšou…Stále se tu bavíme o dementech,kteří si pletou rybaření s kempingem!!!!!!!!!!!!!! a v tu chvíli si řeknu…no je toto normální a hned si i odpovím…není. Proč jsem třeba já dement když jedu na týden na kapry,to mi neleze do hlavy asi o tom budu přemýšlet až půjdu vláčet §§§§
reagovat