Chytej.cz

Degustační menu 2009 necteno

15.10.2009 | Robur | 9.997 zobrazení | 86 odpovědí

zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže

Amouse Bouche

Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí

Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa

Sorbet Bloody Mary

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou

Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu

MENU III

Amouse Bouche

Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche

Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 16. října 2009 ve 12:35 ® regulus reakce na …
regulus

Tommy> a s šípkovou :-)) ) :-)) ) :-)) )

reagovat
Pátek 16. října 2009 v 7:39 ® Tommy reakce na …
Tommy

regulus> se zelím !!! :-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:59 ® cercer
cercer

kurňa,to je samí hogo fogo a hajzly maj určitě na chodbě!!

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:13 ® regulus reakce na …
regulus

Tommy> s šípkovou. :-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:57 ® Robur
Robur

tos jí dal malej dárek, jsi tam měl být aspoň 14

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:56 ® HaD reakce na …
HaD

Robur> 7 dní ;-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:38 ® Tommy reakce na …
Tommy

regulus> A se zelím nebo šípkovou omajdou? :-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:52 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> tak si prohlídni maily, už tam máš ode mě druhej.

Divočáka, to já můžu, mňam. :-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:34 @ Petrpakl

Tak ja bych sel do I. Mam rad morske potvory a bisque zni primo pohadkove. Red snapper taky mnamka. Navic je to pekne poskladane k nejakemu kvalitnimu bilemu vinu. Chablis, nebo chenin blanc?

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:29 ® Robur
Robur

Regule,

1/ vždycky čekám co mě napíšeš:-D 2/radami kuchařů si rozšířím obzory, abych třean nejedl nějaký humus 3/ mám rád dobré jídlo a rozšířím obzory ostatním a Osprey má radost, že to tady žije a za Fischbony si koupím další jídlo. Jo a taky by si toho mohli všimnout lidé z For Fisching a svěří mně kantýnu na výstecu 4/ psal jsem ti, že bych šel v pátek na mníky, a ty nic 5/ tá hospoda /restaurace/ dělá i ¨suchozmskou havěť, minulý rok, tam měli paralelně něajakou akci s divočákem, a vypadalo to dost dobře 6/ no každorečně:-) , minulý rok jsem založil tradici, ale neboj za chvíli oživím veletrh 7/ no a když tady hodně lidí uvidí, jak tomu jídlu rozumím, tak snad to příště vyjde s tou srazovou Degustační grilovací soutěží a já ohájím post prezidenta, stejně to nikdo nechce dělat

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:10 ® slimak reakce na …
slimak

Robur> ahoj..jen jsem to letmo přelitl…a osobně bych volil č.2…ale každej má rád něco jiného..taky na to koukam z jiného uhlu než většina…jsem kuchař a podobné věci právě dělám…kdybys byl v Praze doporučil bych ti restauraci La degustation Boheme Bourgeoise…tam jsem třeba delal…a je to fakt zážitek..a neni to reklama :-)) )

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:04 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> mě by tak nějak zajímalo, proč ty semka vlastně to každoroční menu píšeš???

Přiznám se, že bych nevybral z těch menu ani jedno, né že bych byl gastronomickej barbar, ale protože ryby a mořský potvory nežeru, ale dokázal bych si vybrat zcela jiný lahůdky. Mám ale osobní zkušenost, že čím zamotanější název, tím je to obyčejnější jídlo jen vznešeně pojmenovaný. Ber to jen jako takovou poznámku, pokud máte tu havěť oba rádi, tak si určitě pochutnáte. Vidím, že máte doma obrácený úlohy, myslím v souvislosti s příslovím „Láska prochází žaludkem“. :-)) )
Jinak přeji dobrou chuť, ať už si vybereš cokoli.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 18:30 ® kubas reakce na …
kubas

Robur> běž do II. menu, vypadá nejlíp :-) .

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 18:01 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Aha tak to jo.To je fajnová restaurace. Jo a ta Sklodovská to je ta operní pěvkyně viď? Ale teď opravdu, jídelníčky vypadají zajímavě a přeju ať si to užijete :-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 17:49 ® Robur
Robur

neboj, to sou malé porce a máš přestávky, vždycky přijde slečna a zašvitoří, zda si chceme ještě odpočinout nebo za jak dlouho si přejem další chod, pak se otevřou dveře a přinesou to, mezitím se bavíme o Madam Kyrí Sklodovské atp.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 17:14 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Tak to je taky dobrý :-D Taky prodávám a řekl bych, že podobným zoůsobem jako onen prodavač. Jsem za to,že i v krámě se lidé při nákupech mohou zasmát. Ryby bohužel nejím tak bych menu sestavil : Prsíčka to jednoznačně,kre­vetky,ananaso­vý sorbet,toho mečouna bych překous (asi v půli),tvarohové knedlíčky tó jo. No a pak bych se pravděpodobně posral :-D Vždyť je to jednou do roka né:-D :-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 17:01 ® Robur
Robur

jo, ale je to 1* do roka a než si dávat hovadiny, tak raději zážitek, se svým estetickým citem nemůžu kupovat hadry, manželka nerozumí rybařině a sportu a auto už jsem si koupili.-))

Jedno mně měl švára koupit k svátku woblera, došel do rybařiny, říká prodavači, mám koupit něco jako wobler, ale když mně prodáte kladivo a řeknete, že je to woboler, tak vám budu věřit, páč tomu nerozumím a má to¨stát do 200. Prodavač prý tehdy s kamenným výrazem sáhl pod pult, vidělal slušné kladivo a říká 199Kč. Pak ale přinesl rapalu:-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:56 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Jo a jak koukám máš pěkně mlsnej jazýček :-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:47 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Dej křepelčím vajíčkům šanci taky dokážou překvapit a když si představím jak Ty pidi tvorečkové se nadřou ? Ale to je na Tobě :-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:33 ® Robur
Robur

no je to dilema, zatím si říkám, že bych vyhodil z III ty křepelčí vajíčka a vymenil to za lososový dortík z I, ale zase tam bude moc rybiny, ale jak říkám, třeba minulý rok houbové ravioly překvapily svojí chutí víc než ta rybina. Možná to bylo o psychice, člověk se těšil na fišlu a pak dostal něco s houbama a jak to bylo odlišné, tak to zaujalo.

viz. recenze:-D http://www.chytej.cz/…o-hlasovani/

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:23 ® Tommy reakce na …
Tommy

1Mara> Ten mečoun vypadá hóóóódně zajímavě

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:21 ® 1Mara
1Mara

Též bych to viděl na menu dvě , kachní prsa a steak z mečouna musí být holt lahoda mňam . :-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 16:12 ® Tomik
Tomik

Viděl bych to na menu IV: Kolínko v Holiday…:-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 v 15:30 ® Tommy reakce na …
Tommy

Jednoznačně doporučuji menu číslo II. A doma bych to zakončil jako zlatý hřeb kačenkou s černým zelím…:-)

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 13:44 ® Robur
Robur

jj, jako obvykle, někdo dá mnaželce to, že odjede z domu na 14 dní na jesetry, my to zase projíme:-D

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 13:27 ® HaD
HaD

Výročí s manželkou?

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1