Chytej.cz

Degustační menu 2009 necteno

15.10.2009 | Robur | 9.750 zobrazení | 86 odpovědí

zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže

Amouse Bouche

Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí

Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa

Sorbet Bloody Mary

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou

Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu

MENU III

Amouse Bouche

Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche

Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 10. září 2010 ve 12:16 ® Paja73 reakce na …

Robur> Hmm, zajímavé, to asi budu muset vyrazit, alespoň si po delší době šplhnu u vedoucí :-)

reagovat
Pátek 10. září 2010 v 11:40 ® Robur
Robur

http://www.zapakatel.cz/…nu-pro-fajns

zdarec, pokud by to někoho zaujalo, tak toto je dost zajímavé, hlavně pro ty z Brna

reagovat
Úterý 24. listopadu 2009 ve 20:35 ® vagi
vagi

Robur: fotky pěkné, ale dali vám tam kromě toho i něco k jídlu? Tyhlety přesnídavečky nemůžou nasytit snad ani dietáře. :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 ve 20:23 ® Robur
Robur

asi záleží na úpravě, ten černý v úpravě, že to vypadá skutečně jak jikry je mírně slanější. To ce je na fotce níže je želatinového vzhledu a bez chuti.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 19:17 ® kubas reakce na …
kubas

1Mara> co jsem jedl kaviár tak mě zase tak slanej nepřišel v kombinaci s citrónem :-)

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 19:11 ® 1Mara
1Mara

Robur> Je fakt že jsem nikdy kaviár neochutnal , ale znám lidi co ho jedli sic jedli prý levný a dost drahy , na to mám názor že čím více drahý tak tím líp chutný a zároveň pravý . No někomu to chutnalo někomu né , prý to bylo hodně slaný :-) Co ty na to je hodně slanej nebo né ?

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 17:51 ® Robur
Robur

ono je to dvojsečné, např. černý kaviár smíchaný s majonézou a na suché topinky nemá chybu. Když jsem byl na vejšce, tak mně to žena nosila z práce, kde to zkoumali na těžké kovy atp. a byly z toho večeře jédna báseň. To jsem řekl, borci dodejte majonézu a chleba, já dodám kaviár:-D a pak jsme se jen plácali po břichách.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 17:29 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Robur> Co se tvého názoru na ten kaviár týče,tak s tebou souhlasím.Zařek jsem se,že to nikdy nevemu do hu…pusy.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 8:56 ® kubas reakce na …
kubas

1Mara> :-D to bylo dobrý .

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 ve 23:53 ® 1Mara reakce na …
1Mara

kubas> Stálo , ale i zato :-D

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 ve 22:08 ® kubas reakce na …
kubas

Robur> Kometa 4ever…nemyslim si, ze by to stalo tolik , doufam ze ses dival dneska :-)

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 ve 21:42 ® Robur
Robur

Kubad, poslal jsem to Marovi již včera osobkou, abys nebyl smutný, že budeš muset prodat permici na Kometu:-D

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 v 15:41 ® sus1 reakce na …

Robur> Nepročítal jsem to,ale dle fotek,Kolik ty cmrndy na těch talířích stáli????:-)

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 ve 12:57 ® Tommy reakce na …
Tommy

kubas> Ceny už inzeroval,tak si to přečtěte bejci :-D

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 v 11:47 ® kubas reakce na …
kubas

1Mara> Robur se bojí pochlubit :-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 21:25 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Robur> No že jsi na to jídlo fajnšmekr to už jsem poznal dávno , ale takhle hezky naarandžovaný (kuwa jak se to píše :-)) ) )to bych se ho bál i dotknout :-) . Na kolik to zhruba asi přijde ? jestli to teda můžeš pustit do světa . :-) Jinak klobouk dolů před kuchařema :-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 20:37 ® Robur
Robur

no 1* do roka se na to těším, jinak dobře udělaná klasika je někdy větší práce, protože člověk mlůže srovnávat, takhle jsem sice jedl např. dýňvou omáčku, ale copak já vím, zda byla vůbec správně udělaná. O guláši, rajsko, koprovce bych to říct dokázal.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 20:31 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Musím říct,že máš fajnovou papulu :-) ,ale v Tvém podání bych sežral i tu rybu.Kuwa jak ty vo tom žrádle umíš krásně psát.:-))

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 18:06 ® Robur
Robur

a úplně na závěr se dostaly ke slovu deserty

já: Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu a liči bylo opravdu lepší než když si ho koupíte v obchodě, ta koupel mu holt prospela, dýňová omáčka se dá přirovnat k lehce chuťově neutrální děcké výživě, ale čokoška pak nebyla tak suchá. Máte to na fotce.

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

Kávové cosi byla kávová pudinkovo želatinová pyramida a k tomu kopeček zmrzky, nejvíc mě dostal ten banán. Kávičku jsem odmítli a cca v 9:20 se odkutáleli k domovu.

Opět bych vyzvedl, že z jídel co znám, tentokrát lasagne /minule chobotnice/tato restaurace udělala líp než někde u moře či v Itálii. Ale tak nechci tvrdit, že s jídlem v cizině mám bůh ví jakou zkušenost. A samozřejmě estetika servírování je sama o sobě uměním. No a to je vše.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11018.jpg
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:56 ® Robur
Robur

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou mojí lepší polovičky měl na výšku taky tak 5 cm, nahoře zapečená směs kaštanů. Celé to bylo jakoby syrové, což způsobilo nacucání masa borůvkovou šťávou. Mao bylo na řezu modročervené a hodně šťavnaté. Co pokulhávalo, byly ty rýžové krokety lehce nevýrazné chuti. Možna to bylo tím, že jsme málo solili, na což nejsme z domu zvyklí, že máme dosolovat a než na to člověk došel, tak to měl snězené.-). Jak říkají kuchaři, jídlo se většinou solí, až když je hotové. Další zajímavostí je to, že restaurace daný den podávala tak 10 jídel, z čehož 4 byly těstoviny, takže jistota, že vše měli z čerstvých surovin.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11017.jpg
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:47 ® Robur
Robur

a přichází dva poslední dva zlaté hřeby večera, ke kterým jsem objednali Grand cuvee výběr 2007 /tedy směs rul. šedého tuším s veltlínem/

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou limetkou – tomatovo račí rizoto mne moc neoslovilo, tedy bylo to jedlé, raka jsem nikdy nejedl a není to žádná dominantní chuť, ale kus ocásku jsem tam viděl ale stejk o síle asi 4 cm byl krásně hutný a na to, že šlo o rybu se to prostě dalo kousat, žádné jakoby blátivé či jemné maso jak u našeho kapra, a ty cibulky, na kterých to celé leželo, prostě paráda. Když jsem k rizotu přimíchal i šťávu z limetek, tak pak to dostalo to pravé grády, na to jsem přišel až když jsem měl půlku jídla v sobě.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11014.jpgfoto/forum/2009/th-img11015.jpg
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:39 ® Robur
Robur

Sorbet Bloody Mary je větší pingpongový míček ledové tříště pálivě nakyslé chuti a zde se mně líbilo to, že jsem věděl, jakým příborem se to jí.

manželka dostala

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano, k tomu jen jeden komentář. Ano klasické lasagne, ale ty nejlepší, co jsem kdy jedl. Lepší než v Itálii. Vše měkoučké, vyváženě ochucené.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:34 ® Robur
Robur

Po pár minutkách duchaplné konverzace se otevřeli dveře do kuchyně a na stů šlo Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa: tedy dva černé ravioly /těstovinová krabička od sirek/ a uvnitř byla kreveta, na dně talíře pak byla omáčička , něco jak bešamelový základ jemně nakyslé chuti s kousky lososového masa, když jsem zblajzl ty ravioly, tak jsem si dal příbor k sobě a začal tu mňamku vytírat rohlíčkem, pak jsem usrkl muškátu a zejvil se číšník, že to odnese, tak jsem zařval halt, že si to ještě vytírám.-D

můj lepší protějšek obdržel Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty, prostě flákota masa,které připomína tyrolský špek, z boku býlí uprostřed červený a sedělo to v hráškovém puré, což je něco jak brkaše, akorát zelená,takhle to vypadá divně, ale když to nacpete do pusy pohromadě i s tím grilovaným ovocem, tak je to dobré.

fotky nejsou, bo byste pak věděli všechno a když jste mně na to nikdo nepsla nai korunu, tak si něco musím nechat jen pro sebe:-D

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:23 ® Robur
Robur

u kachních prs vidíte vlevo oranž. čáru, což je něco jak pomerančový karamel. K chuti: teoreticky asi moc nepoznáte že jíte kačenu, bylo to lehce vláčné, žádná sušina a jemně kouřové.

Druhé jídlo: to vlevo je něco jako rybí karbenátek a uvnitř je ten lososový kousek, mnohem zajímavější je vpravo ten dortík, byl velmi osvěžující, nesladký a jablka a cuketu drželo pohromadě něco jako Mascarpone nebo pro neznalé hustší šlehačka.

Co se týče plkance jiker či kaviáru, tak brutální zklamání, páč pokud je tohle důvod, že někdo zabíjí či násilím vytíra ryby, aby pak na stůl přišlo pár kuliček připomínající želé bez chuti, tak to ani nebudu komentovat.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:17 ® Robur
Robur

po usazení jsem si dali skleničku portského a na stůl přistála ošatka s cca 6 druhy pečiva od minirohlíčků po italské tyčinky a k nim miska bylinkového másla a následovalo Amouse bouche, což je prý pozornost podniku a jde o plátek domácí zvěřinové paštiky s pravými hřiby, skutečně to dostával na stůl každý. Poté jsme se somelierme konzultovali výběr vína a dostli po decánku muškátu výběr z hroznů 2007 a šlo se na první chod viz foto, které je poměrně nedokonalé, fotilo se na bílé talíře a s bleskem

reagovat
foto/forum/2009/th-img11011.jpgfoto/forum/2009/th-img11012.jpg
Sobota 21. listopadu 2009 v 16:39 ® džigit reakce na …

Hezký,zrovna včera jsem byl přerovnat 20kg.Příští týden jdu na to-tohle rybí menu nemá chybu! :-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 16:28 ® Robur
Robur

už su hier a máte štěstí, nikdo nechce jít na mníka, tak zblajnu zelňačku a zákusek, pokoukám Černé barony a dáme pokračování:-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 14:27 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cercer1> Tak si sem něco dáme sami né ? :-)) )

reagovat
foto/forum/2009/th-img11008.jpg
Sobota 21. listopadu 2009 ve 13:14 ® Tommy reakce na …
Tommy

Dělá z toho dráma,jako ten nekonečnej seriál Rodáci:-))

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 12:58 ® cercer
cercer

ty woe,nás tu nech vo hladu až do večera!!!

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1