Přítok Vltavy. Od jezu mlýna Sázava - Černé Budy v Sázavě (jez pod klášterem v Sázavě) až k jezu mlýna v Ledečku. Ve strouze skláren Kavalier v Sázavě je lov ryb zakázán. Na ostrově pod jezem v osadě Budín - k. ú. Samopše - platí zákaz lovu ryb v mlýnském odpadu (strouze). Rybáři jsou oprávněni vstupovat na pozemky ostrova pouze v cca 3 m pruhu přiléhajícím k řece. Lov z plavidel a zavážení nástrah povoleno. Lov mníka jednovousého povolen. Součástí revíru je Úžický (Talmberský) potok, který je chovný - lov ryb zakázán.
Upozornění: Na základě povolené výjimky ze zákazu lovit ryby mimo denní dobu lovu (Rozhodnutí MZe, č. j.: 28569/2019-MZE-16232 ze dne 22. 5. 2019) je v celém revíru povolen lov v období od 16. 6. do 30. 9. i v době od 00:00 hod. do 04:00 hodin.
V období od 1. 9. do 30. 9. v době od 00:00 do 04:00 hod. je povolen lov pouze na nástrahu rostlinného původu nebo na nástražní rybu o délce minimálně 15 cm, přičemž nemohou být použity k lovu její části. Za nástrahy rost- linného původu lze považovat také nástrahy typu boilies nebo pelety, ve kterých může být část obsahu tvořena komponenty živočišného původu.
Osoba provádějící lov ryb je povinna:
1)Při lovu ryb v době povolené výjimky ze zákazu lovit ryby mimo denní dobu lovu (od 16. 6. do 30. 9., v době od 00:00 do 04:00 hod.) osvětlit místo lovu bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
2)V případě pokračování lovu po 24. hodině zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházek a úlovků) nové datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
3)Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení vyhlášky č. 67/2015 Sb., o pravidlech plavebního provozu (Pravidla plavebního provozu), a to zejména ta ustanovení, která se vztahují k noční signalizaci plujících a stojících malých plavidel.