Chytej.cz

Zákaz zavážení

Sobota 20. prosince 2014 ve 22:19 vložil(a) s14sh | Od vody | 5.330 zhlédnutí

Jeden ze zpusobu reseni zakazu zavazeni a lovu „na trhacku“

Ta trhacka je asi diskutabilni ale zatim s tim nikdy nebyl problem :)


Nefunguje vám toto video? Dejte nám prosím vědět.
     

Informace o videu

  • délka: 8:38
  • autor snímku: s14sh
  • datum natočení: neznámé
  • zdroj: Youtube.com

Hodnocení videa

  • špatné video
  • podprůměrné
  • průměrné video
  • nadprůměrné
  • vynikající video

zatím nehodnoceno

rybářská videa | vložit video | vložit toto video na vlastní stránky

Komentáře prostřednictvím CHYTEJ.cz

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze k videu

Pátek 2. ledna 2015 v 11:12® malamut
malamut

Lesan> jakpak „porybní“ dokurvili Rozkoš? Oni nasadili boleny? Oni stanovují pravidla? Ty máš rozumu jak dvoudenní pes ale nebrání ti to v plácání bludů, zkus si zjistit, kdo na Rozkoši „hospodaří“. Za to, že tam nejsou candáti, může masivní úhyn před lety díky klecovému odchovu duháka a s tím souvisejícím zavlečením chlopka, ale hlavně dobytkové z okolí, co Rozkoš zbavovali candáta prakticky celoročně a na množství nehleděli, někteří vykazovali hodně přes 100ks zapsaných, tak kolik jich mohlo být ve skutečnosti. Dnes nejvíc skučí, že candát není, neb není co měnit za panáky v putyce a za králíka se sousedem, případně za občasný pohlavní styk se sousedkou. A co se týká zavážky na R, to by byl smutnej příběh, při tom tlaku co tam je to prostě není technicky možný, a zvýšeným rybářským tlakem se ryba nechrání, nebo máš dojem že ano?

Čtvrtek 1. ledna 2015 v 18:03® Palushko

Zavazat je zakazane kvoli tomu aby to tam ludia neplasili clnmi, nie preto aby im bolo znemoznene ukladat montaze. Vsetky ostatne argumenty su len vymysly ako zneprijemnit rybacku.

Čtvrtek 1. ledna 2015 v 0:14@ začátečník

Řekl bych,že se snad jedná spíše o pytláka než rybáře.Myslím,že v rybářském řádu se píše:Na každé udici jsou nejvýše 2 návazce s jednoduchými háčky nebo 1 návazec s dvojháčkem nebo trojháčkem. Při lovu na živočišnou nástrahu mohou být použity i víceháčkové systémy s nejvýše 3 háčky (jedno, dvoj nebo trojháčky). Takže jeden systémek,jedna nástražní rybka a ne dva a dvě rybky.Navíc se mi snad jen zdá,že by to mohli být malí kapříci.

Úterý 30. prosince 2014 ve 22:26® Lesan

Je to sice tak, jak říkáš, ale já jezdím na revír Rozkoš, kde je „přesumcováno“, nemůže se tam zavážet ani brodit. Porybní to tam domrvili tak, že už tam není ani candát. Vysadili zde bolena, který podle mého mínění nemá v této vodě co pohledávat. Není tu ani bílá ryba, cejn, bělice se občas dá na jaře chytit. Před čtyřmi lety se ve velkém přidusili úhoři. Posbíral jsem jich stovky a zakopal. Kapr se sice vytře, ale nemá žádnou šanci zde vyrůst, protože ho predátoři i s bílou rybou zlikvidují. To jsou věci, nad kterými bychom se měli zamyslet a ne řešit nějaké zavážení. Měly by se začít dělat rybám takové podmínky, abychom nemuseli za nějaký čas chytat jenom to, co se vysadí. A taky vybudovat candátům hnízda a přemýšlet o nějaké rovnováze, aby měly šanci všechny druhy ryb. Ahoj Lesan.

Tento příspěvek byl editován Úterý 30. prosince 2014 ve 21:29 uživatelem Lesan.
Úterý 23. prosince 2014 ve 23:43® s14sh

já myslím že do doby než to bude přesně definováno v rybářském řádu se tu můžem jen hádat kdo má pravdu :D U nás s tím problém není a používá se tahle metoda už dobrejch 11 let co vím já.. v tomto úseku moravy to ani jiným způsobem nejde vzhledem k protékajícímu množství nečistot v celém vodním sloupci :)

Úterý 23. prosince 2014 ve 12:21® hanis93
hanis93

u nás berou papíry ad zákaz zanášení i při přívlači a brození v řece …

Pondělí 22. prosince 2014 v 17:59® Petula
Petula

čistokrevné odebrání povolenky a to bez zbytečných komentářů!!!!

Pondělí 22. prosince 2014 ve 13:53® s14sh

Ja vychazim z toho ze v papirech je psane ze to musi byt nahozene takze kdyz to hodim do vody ze brehu na hloubku je to ok. Ovsem kdyz to nahodim z vody tak uz to ok neni? :D Jinak papiry berou za to kdyz mas prut ve stojanu a zanasis jen montaz pripadne si s ni zaplavavas nekam to uz pak jde o zavazeni… Ale mozna jiny kraj jiny mrav.. tady se to tak vzdy delalo a dela dal :)

Pondělí 22. prosince 2014 v 11:18® HaD
HaD

zavážení a zanášení je to samé. Rozhodně nedoporučuji praktikovat, je to o papíry.

Pondělí 22. prosince 2014 v 8:05® vana.jira

V sumcařině se nevyznám, ale vím, že kdybych k němu přišel na kontrolu, tak mu seberu papíry. :-D