Chytej.cz
Chytej.cz Recenze rybářského náčiní Videa DVD Island – mořský rybolov v zemi věčného ledu

Recenze na DVD Island – mořský rybolov v zemi věčného ledu

vložil(a) 26.1.2009 Raf | Videa | zobrazeno: 1928×

Celkové hodnocení

hodnoceni

Cena

299,- Kč

Vlastnosti

neuvedeno

Vlastní recenze

Na vánoční trh připravili lidé okolo Chytej.cz čtyři nová DVDýčka – Island, Feeder II., Jak na ryby s Rudou Hrušínským I. a Chytáme v Norsku. Tato DVD si postupně představíme. V tomto čísle Kajmana začneme výpravou do lovišť obřích halibutů – islandských fjordů.
Komu se z edice chytej.cz líbilo DVDýčko „V království línů“, bude se mu rovněž líbit film o průzkumné výpravě na Island – země, kde je maskotem rybář Boby Fisherman, velká část obyvatelstva se živí rybolovem a hejna tresek najíždějí ke břehu vábeny vibracemi tlukoucího kamene. Líbit se ale bude nejen těm. Líbit se bude každému, kdo má v sobě touhu po dobrodružství a napětí. Napětí ve filmu najdeme například při pohledu na živočišnou energii vyvěrající z nitra země u Gejzíru nebo v mořských vlnách, ve kterých by se na jen o trochu horších lodích než měli tvůrci k dispozici, vůbec nedalo na moře vyjet. Každý kdo na moři lovil ví, že to protagonisté neměli ani trochu jednoduché a přesto nachytali v kraji, kde se větší ryby musí zabíjet, v době kdy jim počasí ani trochu nepřálo úžasné tresky a vlkouše. Celý snímek provázel profi komentářem Zdeněk Edelman, ale ještě lepší než on je islandská zpěvačka Hera, která k filmu dodala hudbu. Nikdy bych nečekal, že budu mít zájem o soundtrack z rybářského filmu. Z tohoto putování jsem si ho ale sehnal ještě ten samý den, co jsem ho shlédnul ?.
Na závěr musím říci, že jsem si od tohoto nejkratšího (86 minut) z nově přibyvších DVDýček v edici Chytej.cz moc nesliboval. Po vyzvědění že se bude lovit jen na moři a nebudou se nahánět lososi po místních řekách, moje očekávání ještě opadlo. Při jeho sledování se ale nálada zásadně měnila. Je na něm sice vidět, že byl použit každý jen trochu smysluplnější záběr, ale výsledkem je první opravdový film v edici. Takový film vás do sebe vtáhne a nechcete, aby skončil. V jeho závěru (mimochodem v přechodu z titulků podkreslených krásnou hudbou do reklam příliš useknutém) se vám po Islandu stýská stejně, jako kdybyste z něj sami odjížděli a chcete se tam také vydat. A za to se 299 Kč rozhodně dát vyplatí…

DVD Island – mořský rybolov v zemi věčného ledu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.

úvodní strana recenzí - výpis recenzí v této kategorii - přidat recenzi