Chytej.cz

Rybářská stráž a její činnost v jihočeském kraji

Pátek 9. března 2018 ve 14:48 | vložil(a) HaD | zdroj: www.crscb.cz/… | 1.296× zobrazeno | žádný komentář

V Jihočeském územním svazu k 30.11.2017 pů­sobilo 609 členů rybářské stráže (550 s územní působností a 59 s místní působností). Tito členové rybářské stráže provedli 25 250 kontrol zaznamenaných v povolenkách rybářů. Celkem bylo v roce 2017 zadrženo 365 povolenek. Zde je vidět velký nárůst zadržených povolenek oproti roku 2016, kdy bylo zadrženo 225 povolenek. V roce 2017 bylo 646 přestupků řešeno zápisem rybářské stráže do povolenky. Na revírech bylo hlášeno 31 případů pytláctví a na chovných vodách 12 případů pytláctví.

Nejčastějšími prohřešky rybářů jsou:

lov na více udic než je dovoleno nezapsané ponechané ryby lov v místech, kde je zákaz rybolovu větší množství ponechaných ryb než je dovoleno lov mimo stanovenou denní dobu lovu ponechání podměrečné ryby V letošním roce budou působit v Jihočeském územním svazu 3 členové profesionální rybářské stráže a 20 členů poloprofesionální rybářské stráže. Členové profesionální rybářské stráže se ostraze revíru budou věnovat na plný pracovní úvazek a jejich hlavním působištěm bude ÚN Lipno a ÚN Hněvkovice. Členové poloprofesionální rybářské stráže byli vybráni tak, aby bylo rovnoměrně pokryto celé území Jižních Čech a byl tak zajištěn dozor na všech revírech JčÚS. Tito členové rybářské stráže se budou zaměřovat především na kontrolu rybářů a dodržování rybářského řádu. Budou ale také dohlížet na vysazování ryb, kontrolovat označení revírů, pořádek na revírech a další činnosti spojené se zkvalitněním revírů.

img128390.jpg img128389.jpg img128388.jpg img128387.jpg

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.