Chytej.cz

Ze zasedání Republikové rady ČRS (květen)

Čtvrtek 11. května 2017 v 11:56 | vložil(a) HaDová | zdroj: www.rybsvaz.cz/… | 1.139× zobrazeno | 1 komentář

Plánovaná schůze Rady ČRS se konala 4. května 2017.

V prvním bodu jednání vyslechla informaci předsedy odboru mládeže Jiřího Marka o činnosti odboru a o aktivitách zaměřených na rybářskou mládež, které se uskuteční v letošním roce.

Nejdůležitějšími akcemi jsou:

Národní kolo Zlaté udice v Šilhéřovicích, ve dnech 23. – 25.6.2017, organizátorem je Územní svaz pro Severní Moravu a Slezsko. Letní rybářský tábor mládeže ve Smetanově Lhotě v době od 30.7. do 12.8.2017. Počítá se s účasti okolo 80 dětí z většiny ÚS ČRS. Zájem by byl vyšší, ale větší počet dětí nelze organizačně zabezpečit. Setkání rybářské mládeže ve dnech 8. – 10.9.2017 v Ne­pomukupod pořadatelstvím Západočeského územního svazu. Předseda odboru mládeže dále informoval členy Rady o získání dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na činnost mládeže ve výši 1,1 mil. Kč na základě úspěšně podaného projektu, za jehož přípravu patří poděkování oddělení mládeže a sportu sekretariátu Rady ČRS. Tato podpora bude využita na letní tábory, práci rybářských kroužků, víkendové a volnočasové aktivity pro děti, vzdělávání vedoucích kroužků a soutěž Zlatá udice ( v roce 2016 se do čerpání dotace zapojilo celkem 74 složek ČRS, podpořeno bylo 114 akcí, z toho 20 dětských rybářských táborů).

V rámci kontroly usnesení seznámil předseda hospodářského odboru Rady Dušan Hýbner s výsledkem jednání s Ministerstvem zemědělství ČR ve věci výjimek z denní doby lovu. Smyslem bylo dohodnout počty revírů, sjednotit platnost výjimek a pravidel rybolovu. Žádosti o výjimky byly všemi územními svazy a Radou ČRS ministerstvu podány, jakmile MZe rozhodne, bude rybářská veřejnost o konkrétních revírech s udělenou výjimkou 24 hodinového rybolovu (až do roku 2019) informována na webových stránkách ČRS a v časopisu Rybářství.

V další části jednání se Rada zabývala možnými systémovými změnami celosvazového rybolovu a posuzovala – zatím bez konečného závěru – varianty dělení prostředků získaných prodejem celosvazových povolenek (tzv. redistribuce) mezi územní svazy podle různých parametrů. Smyslem je eliminovat vliv úlovků držitelů celosvazových povolenek konkrétního územního svazu na revírech tohoto ÚS na redistribuci. Rybářů, kteří si kupují celosvazové povolenky (jejich přes 40 tisíc a zájem v posledních letech stoupá) se projednávané změny netýkají, jedná se záležitost územních svazů z hlediska jejich participace na rozdělení prostředků celosvazového rybolovu. Současně se diskutuje i o změně systému financování rybářských revírů, jejichž uživatelem je Rada ČRS. Případné korekce se ani zde rybářů přímo nedotknou, jedná se rovněž o ekonomickou záležitost územních svazů a Rady. Vliv změn však mohou držitelé povolenek pocítit nepřímo, ve výši zarybnění rybářských revírů vložených do celosvazového rybolovu. Pokud bude v systému více prostředků nebo dojde k jinému rozdělení, mohou mít některé územní svazy k dispozici více financí na zarybnění revírů nad plán. Na systémových změnách se dále bude pracovat, návrhy s modelovými výpočty budou předloženy Radě na červnovém zasedání.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze ke zprávě

Pátek 12. května 2017 v 11:25® Inženýr
Inženýr

to je nepoměr. fotbal má dostat 625 milionů a rybáři 1,1 milionů, fotbalů to rozkrade a je to na nic. asi bychom se měli paní ministryni připomenout, když teď fotbal nedostane nic