Chytej.cz

V centru Ostravy ulovil zaměstnanec pivovaru téměř dvoumetrového sumce

Úterý 6. listopadu 2012 ve 12:34 | vložil(a) Flid | zdroj: www.novinky.cz/… | 580× zobrazeno | žádný komentář

„Svedl jsem s ním velký boj. Měl obrovskou sílu. Když jsem sumce z vody vytáhl, pochopil jsem, proč to bylo tak náročné,“ líčil událost Jan Famfulík, který pracuje v ostravském pivovaru Ostravar jako údržbář.

„Skoro dvoumetrový sumec je pravděpodobně mým životním úlovkem,“ usmíval se Famfulík, kterému se kapitální úlovek povedl přímo v práci. Sumce vylovil v pivovarském rybníku pivovaru. Ten zde vznikl již při vybudování pivovaru na přelomu let 1897 a 1898.

„Rybník pivovar používal jako všechny nejstarší pivovary v Česku k výrobě ledu. Tehdy ještě neexistovala technologie chlazení. Na konci zimy se obří kvádry ledu z rybníka přenesly do pivovarského sklepa, aby tam v létě byla co největší zima a uvařené pivo vydrželo co nejdéle. Po zavedení chlazení sloužil rybník jako technická a protipožární nádrž. Zaměstnanci do něj pak nasadili nejrůznější ryby, mimo jiné i kapry a sumce,“ zavzpomínal Jaroslav Kozelský, který v pivovaru Ostravar pracuje jako manažer balení a už něco pamatuje.

Ryba skončila na talíři „Je to bezpochyby největší rybářský úlovek ve stopatnáctileté historii pivovaru,“ dodal ještě Kozelský. Šťastný rybář sumce zpátky do vody již nepustil. „Skončil na talíři. Připravili jsme speciální hostinu pro zaměstnance,“ dodal Famfulík s tím, že o jeho osudu bylo rozhodnuto vlastně již předem.

„Věděli jsme totiž, že v rybníku nějaký velký sumec žije, požíral nám totiž kapry. Dohodli jsme se, že pokud se nám ho podaří ulovit, tak už ho zpět nepustíme, abychom dovolili přežít jiným rybám,“ popisoval rybář.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.