Chytej.cz

Už se Vám podařilo zlomit prut? necteno

11.5.2005 | jake | 17.730 zobrazení | 121 odpovědí

Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 29. září 2008 v 19:52 ® sgt.mooody

Tak mě se občas taky zlomí kousek špičky u teleskopu,když snim třeba nechtěně bodnu do země:-)

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 19:42 ® ART
ART

Já osobně ne ale kamoš dělal kraviny takzvaný „anální výtěr“ a jejhle teleskop nevydržel

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 18:18 ® OndruchM
OndruchM

taky už patřím do klubu – načal jsem mušák o most a dorazil o den později

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 16:49 ® Bert reakce na …

Samosebou dvakrát za čtyři roky segment u teleskopu vlastní blbostí,či spíše nepozorností.

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 16:27 ® Rybman

Ja jsem si přejel vláčák čtyřkolkou :´(

reagovat
Pondělí 29. září 2008 ve 13:44 ® 

taky se mi stalo ze jsem zlomil prut,jeden byl asi starim,protoze byl jeste po dedovi.A druhej moji blbosti..Nedavno jsem zlomil spicku,samozrejme moji vinnou..jinak to ani nejde

reagovat
Pondělí 29. září 2008 ve 13:37 ® inspo

Mi už se to podařilo dvakrát a vždy to bylo mou blbostí.

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 9:30 ® baddy73

Hm. Já jsem si zase před časem přibouchnul asi měsíc starý vláčák do dveří u auta.To vydrží málokterý proutek…

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 8:16 ® Piranha
Piranha

Ano, pouze vlastni hlouposti.Holt smula no.

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 7:21 ® Zakin
Zakin

Asi před deseti rokama jsem chtěl nahodit s pěknou velkou plandavkou a nepřeklopil jsem si naviják. Vlasec to kupodivu vydržel, prut ne :-((

reagovat
Pondělí 29. září 2008 v 0:45 ® Cormac

Krásný téma. Já letos a velmi odborně si vybíral prut v jedné nejmenované prodejně… Podle rady 1000+1 rada pro rybáře, kterou jsem „vylepšil“ o vlastní zkoušení pružnosti špičky, přičemž jsem si prut držel v horní čtvrtine… Hroznej trapas. Rana jak když práskne bičem. Já na infarkt. Prodavač se za zvukem otočil přes celou prodejnu a já mu infantilně zamával…

reagovat
Středa 7. května 2008 ve 13:03 ® 4est

já když sem měl 12 let,tak sem na lodi nakřupnul proutek ,protože mi na něj padla kotva…pak sem na něja zasekl kapra a proutek byl na 2 kusy…děda asistoval že družel ten druhej díl a nakonec sem ho vytáhl.. Docela legrace.

reagovat
Středa 7. května 2008 v 10:47 ® santec

Prutů jsem zlámal už několik. Nejvíce vzpomínám na čtyřmetrový surfový teleskop, prasknul při náhozu hned za sedlem navijáku, kde měl průměr dost přes 3cm ! Rozletěl se na milion tenkých jehliček, které se mi sesypaly na hlavu.
V poslední době jsem dvakrát zlámal svůj nejlepší vláčák – poprvé jsem po uklouznutí na náplavce udělal několik kotrmelců s prutem v ruce a místo dvoudílu z něj byl pětidíl. Podruhé jsem stál ve vodě v rákosí a snad metr od nohy mi chňapnul po wobleru sumec. Leknul jsem se strašně a nenapadlo mě nic lepšího, než zaseknout hodně přes hlavu. Špička se ohnula o 180 stupňů a rupla za druhým očkem. Zaseklý sumec si to namířil fofrem na otevřenou vodu s woblerem na pětikilové pletence. Zlomený prut 5–25g nebyl v tu chvíli tím pravým náčiním na jeho zdolávání a tak jsem byl nakonec rád, že se sumec vyháknul.

reagovat
Úterý 6. května 2008 v 11:44 ® monaster reakce na …
monaster

já jsem prut nezlomil jen urazil očko při skládání boloňky.

ale pořiďte si tchýni ona to zařídí. když jsem se stěhoval dal jsem jí do ruky mušák. zavřela dvěře od výtahu poněkud dřív. cajk tunnning. prut byl ihned kratší. a 4 dílnej. co jsem rozvedenej mám klid. už si vše lámu sám

reagovat
Úterý 6. května 2008 v 11:36 ® Filip00 reakce na …
Filip00

To jsem zažil tež byl jsem na chatě a měl jsem jen vláčáky (1 – 10g)tak jsem zaběhl na tržnici pro prut 4 m za pěknejch 350 a po prvnim nahozu se mi zlomil před rukojeti. Moc mě to pobavilo.

reagovat
Úterý 6. května 2008 v 1:03 ® CeP reakce na …
CeP

satelitni antena maskovana za jitrocel. dyk to rikam.. ufoni…

reagovat
Úterý 6. května 2008 v 0:32 ® Firetiger
Firetiger

Nejvíc tíží vlastní blbost. Předloni jsem na Piláku zkoušel pstruhový bič italské provenience, úspěchy nevalné. Bič jsem odložil a vytahl klasický mušák; při backcastu jsem fungl nový bič v polovině rozšlápnul vejpůl. Sice jsem ho nechal opravit, ale už jsem na něj od té doby na férovku nechytal, vzpomínky příliš bolí…

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 19:20 ® kubas
kubas

Jo jednou sem chytal blízko plotu a neuvědomil sem si to a přišel záběr, sem sekl a trefil sem přímo sloupek za mnou a prut byl v půlce zlomenej, ale kapra sem vytáhl :-)

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:16 ® 

Nejvíc škod si člověk nadělá, když manipuluje s „cajkem“ poté co požil. Já jsem si takhle ulomil špičku prutu, když jsem (jsa pod vlivem) byl líný vstát a tahal jsem přes brzdu vlasec k sobě s prutem v tripodu…následek, špička nevydržela ohnutí mezi koncovým a druhým očkem – pochopitelně. Jinak jsem přišel o kus prutu když jsem si ho položil za sebe a rozšlápl mi ho kibic, kterého jsem na to několikrát upozorňoval, ať dá bacha, že tam mám položený prut…marně. Inu, chybama se člověk učí…(celý život!).

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:06 @ ??? reakce na …

no jo kdyz nekdo neumi padat :-D :D…

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 12:05 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Ufoune, a já slyšela, že to byl jitrocel … :-)

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 2:02 ® Rousek fishing
Rousek fishing

Před 3 lety jsem zlomil špičku na závodním Tubertini 390 Match – neopatrně jsem vytahoval silon z cívky navijáku. Škoda asi 3000 Kč. Od dob, co lovím výhradně na bambus (poslední 2 roky) se mi nic zlého nemůže přihodit :-) . Ale na zahájené 16.4.08 na revíru Líšeňská říčka 2 jsem viděl jednoho „exota“, jak zlomil nějakej čínskej šmejd, když na něm zvedal duháka – to byla strašná řacha, pak už se jen všichni okolo svíjely v záchvatech smíchu.

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 23:48 ® hecht
hecht

Já jsem si před asi 7 lety přestřelil mou tehdejší chloubu, vláčák Milenium spin za tehdy pro mě hříšné prachy 3800,– Wobler jsem zavěsil za vrbovou větev asi 2 metry nad vodou. Poškubávání nepomáhalo, tak jsem přidal na razanci a při jednom přiseknutí se uvolnil a vylétl jako řízená střela která se přesně trefila předním očkem do blanku.Údiv, prut přeražen asi 20 cm nad spojkou, a pak už jen oči pro pláč.Oprava sice proběhla, ale vydrželo to pouze asi tři nahození.Od té doby leží nad skříní a sleduje jeho nástupce.

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 23:19 ® Hony

Před lety dárek od rodiny k vánocům – přívlačák cca 4000,00, při první vycházce při brození jsem uklouzl.Při snaze chytit balanc – špička o kámen, při dopadu na prut – zlomen nad navijákem. V opravně doporučili nový prut. Do dnes když se rodina ptá, tak jej chválím, netuší, že mám již jiný.

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 20:36 ® Kouba
Kouba

Jasny hlavne ze je to nekoho svest:) moje řeč:)

reagovat
Neděle 4. května 2008 v 19:14 ® CeP
CeP

no uz jsem taky zlomil jeden teleskop z rejzostanu a dve feederovy spice.. a taky matchku, ale za to vlastne muzou ufouni.

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 14:24 ® Kubah

Já už mám na svědomí 1 teleskop a 3 feederový špičky,letos zatim nic :-)

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 14:18 ® tomchamik
tomchamik

Zrovna včera:-( ((kaprák od sejku,co vydržel strašně moc,nezvládl vázku.Mám dojem,že jsem mu dal co proto při cestě z Pádu,někde jsem ho načal a včera povolil,strašný zvuk:-)) )

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 13:21 ® pokypetr
pokypetr

ja jsem zlomil jeden teleskop kdyz jsem mel 4 zabery na rybu a nemohl jsem to seknouttak jsem ho zlomil o stojan-takovy magor uz nebudu,to bylo zhruba pred 3–4 roky

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 12:45 ® Futureriver
Futureriver

Pikes- to byl ftip asi se nechytl… :-D ..

reagovat