Chytej.cz

Už se Vám podařilo zlomit prut? necteno

11.5.2005 | jake | 16.578 zobrazení | 121 odpovědí

Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Pondělí 16. listopadu 2009 v 16:08 ® Robur
Robur

včera to bylo jen jednou, neboj, ješte se zasměješ, páč ještě popíšu dnešní štikolov.

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:46 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> tak to si mal vcera fakt smolny den…:DDDD

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 v 15:43 ® Robur
Robur

včera při přetahování s vázkou, pak při pádu na schodech, pádu na kole, zavřením kufru auta, při záseku, opět při záseku, mušák ani nevím jak:-D

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 ve 12:58 ® Alov
Alov

Ano. Vlastní debilitou. Při stahování montáže na kapra jsem chytl věšák jak vyšitý a snažil jsem se to přes prut urvat místo toho, abych chytl cívku a šel od vody. Teleskop za dvojku praskl ve dvou místech a vrchním dílem jsem dostal pěkně přes řepu. Dobře mi tak :-((

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 v 10:28 ® 

Ano. 3krát.

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 v 8:48 ® dawe4
dawe4

s prutama jsem měl až do letošního broku klid, dokonce jsem na „shakespeara“ z polska za 300,– vytáhl 8kg amura, ale letos jsem dost utrácel za feederové špičky, první mi zlomil kamarád při nakládání do auta a já si hned ten samej den zlomil novou koupenou … za dva dny jsem koupil další novou, kterou jsem si týden na to rozšlápl – prut jsem položil na zem protože jsem měl záběr na druhém prutě … a zbytek bylo dílem okamžiku a mé šikovnosti … další špičku jsem zlomil při skládání prutu do saku … chytla nás u vody bouřka no a jak jsem spěchal … :-)) ) takže jsem si pořídil pátou a ta se mi zlomila nečekaně opět v autě … naštěstí jen poslední díl a u vody jsem zjistil že o dílek kratší má pro mě lepší akci :-)) ) … takže si buď najdu vedlejší příjem nebo se zbavím feederu

reagovat
Sobota 14. listopadu 2009 v 19:53 ® -zruseno

Prut jsem zlomil 3* + 1 feederovou špičku. :-D

reagovat
Sobota 14. listopadu 2009 v 19:03 ® kraui
kraui

no mně se nepodařilo zlomit prut na rybě ale v báglu myslím že to je tak u většiny rybářů. Myslím že nejhorší je transport, a kort na kole :-)

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 10:43 ® tucnak11
tucnak11

Malem jisem si nezlamal jak mojej netrafil sem se do mušli.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 18:39 ® carpz
carpz

Když jsem začinal, někde jsem ho poškodil pak když jsem zdolával kapra tak se zlomil konečně ryba a rup

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 15:56 ® FISHERBOY
FISHERBOY

ja jsem zlomil novej mušák když jsem se učil -dodnes muškařit neumim:-(( – kdyz se mi šnůra zamotala do stromu a jak jsem zvyklej z vláčky tak sem škubnul ..... a špička byla v prčicích:D

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 15:09 ® Homer

Prut jsem zlomil dvakrát a pokaždé vlastní chybou. Jednou jsem si přibouchnul špičku do dveří auta a jednou jsem si v hospodě šlápnul na pouzdro. Ze třech prutů to samozřejmě odnesl ten můj nejoblíbenější.

reagovat
Pátek 6. listopadu 2009 v 15:20 ® Hony

Nový vlačák při druhé vycházce a při brození. Uklouzla mi noha, rukou jsem vyrovnával a švihl prutem, odnesla to špička o kámen. Sejně nevyrovnal a klekl jsem si oět na prut. Byl na tři kusy a v opravně mi řekli, ať si koupím nový, přijde to prý laciněji.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 v 11:12 ® mikul
mikul

Já taky zlomil děličku při vytahování asi 20g olůvka. Kámoš se mi smál, že to neumím pořádně spojit a lítají mi do vody díly udice. Jenže já byl hned na vyvrácení, bo jsem viděl a slyšel ten nelibý zvuk. Naštěstí jsem prut vyreklamoval.

reagovat
Pondělí 2. listopadu 2009 v 10:57 ® Mr.Hyde
Mr.Hyde

Ja zlomil kaprařskou děličku (trojdílná) při náhozu se 40 g. zátěží přesně v půlce, dodnes nevím proč, prostě se to stalo. Musím říct, že zvuk, který vydává praskající prut je jeden z nejhnusnějších, které znám, fuj.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2009 v 17:02 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

LuboO> Můj vláčák dopadl úplně stejně-to samé,zabrousil jsem špičku a koupil nové koncové očko…

reagovat
Neděle 1. listopadu 2009 v 16:53 ® Piranha
Piranha

Jeden jsem zlomil ve dverich u auta, feederovy spicky nebudu pocitat jako prut a jeden vlacak, byl jsem linej udelat jeden blbej krok ke spicce priti a tak jsem si tu spicku pritahnul vlascem.Jo kdyz kdyz jsem ten prut drzel za vrchni pulku tak je jasny ze 10cm spicky to neprezilo :-)) Nastesti to byli pruty starsi a cenove nekde nize.Drazsi klacky si optaruju a dbam na ne.Vetsinou z 80% bych rekl ze si za to muze clovek sam.Dnesni materialy se o ryby temer nelamou.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2009 v 16:43 ® LuboO reakce na …
LuboO

kety.vydra> uplne presne to iste, ale vlani, teleskop pri vytahovani vazky zlomeny v druhom dieli, pricom vlasec 0,20 vydrzal. Odlomeny diel zisiel do vody a adios. Vlacak som clahol spickou o vrbu a prve ocko ulomene . Tak som zabrusil spicku, kupil nove ocko a sviham nim vodu dalej.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2009 v 16:23 ® kety.vydra
kety.vydra

Letos poprvé a hned dva v rozmezí cca měsíce.První případ bych tipoval na vadu materiálu a druhý případ byl vlastní vinou…

reagovat
Neděle 1. listopadu 2009 v 11:13 ® Libor
Libor

Prut jsem zlomil asi 3×, pokařdé mojí blbostí. Jednou dvěřma od kufru auta, pak když jsem pospíchal na ryby a zlomil ho nárazem o futro dveří, potom feeder při nedostotačném nasazení špičky, prasko to při zdolávání kapra.

reagovat
Sobota 4. října 2008 v 8:00 ® M.BURNES reakce na …
M.BURNES

samozřejmě sem zvedal ruku protože sem uklouzl a vypadalo to že sebou fláknu

reagovat
Sobota 4. října 2008 v 7:58 ® M.BURNES
M.BURNES

Dvakrát poprvé UL vlačák mikádo nahodil sem gumu při břehu a chyt větev kouknu na to a jig je seklej do lupena přece tam nepůjdu a nevyplaším si to tak sem to našponoval a ta jigovka jak letěla tak ustřelila 60cm prutu. Podruhé sem šel z ryb jeden vlačák v ruce druhej v pouzdře přes rameno tak sem zvedl ruku aby sem na ten prut nepadl a ten futrál sjel a já si na něj kleknul a rozmačkal horní díl nad spojkou stalo se to cca měsíc po sobě

reagovat
Sobota 4. října 2008 v 0:10 ® rgb23 reakce na …
rgb23

allfa: šikula:-)

reagovat
Pátek 3. října 2008 ve 22:54 ® allfa

Dneska dva :-(( Nejdřív vláčák o větev, pak Berkley telecarp, když jsem se snažil nahodit křeslo. Asi se půjdu picnout.

reagovat
Středa 1. října 2008 v 17:09 ® LojzaRybka
LojzaRybka

před měsíce jsem zlomil SHIMANO KATANA mačovku,poslední díl a bylo to zase vlastní blbostí a stálo mě to 920kč,podle mě se jinak než vlastní blbostí zlomit prut nedá,i když praskne při zdolávání ryby,tak zato může rybář sám,prostě si stou rybkou nepohraje.Já lámu pruty jen při vyndávání nebo dávání do auta a nebo že ho zapíchnu do země nebo jak se mě i stalo do stromu když jsem čuměl jak loví štika :-)

reagovat
Úterý 30. září 2008 v 18:19 ® Radim11
Radim11

jj, jednou. sem tahal tak štiku 70cm. skoro celou dobu jsem ji tahnul jen jako kamen ale 2m od brehu tak zabrala ze se nastraha uvolnila (ripper s 20g jig. hl.) vylitla z vody a buch do spicky prutu… docela smula…:D

reagovat
Úterý 30. září 2008 ve 14:47 ® sirka12

No na rybách je opravdu legrace, minulý týden, krasný tloušt na popa, když jsem ho rukou podebral, podběrák zustal v autě, tak sebou mrsknul a milej popík vylítl z tlamy a rovnou do dlaně, dva háky hluboko v ruce, tak jsem odepnul a mazal do nemocnice, jak jsem hodil prut do kufru a vztaky zabouchl tak ještě stačil vyklouznout ven a byl na pul, tak se opravdu zadařilo, tři stehy a skoro nový Shimano v tahu…

reagovat
Úterý 30. září 2008 ve 13:33 ® albin
albin

Já předloni při vláčce zásek do prázdna a třetina prutu nad hlavou na větvi krásně ovázaná vlascem.Když sem přijel domů vypadal sem prý jak kdyby mi umřela babička.Jinak letos kamarád novou děličku na jaře na kaprech a po požití pááááár piviček si ji vzal k sobě do spacáku a ráno ji měl na dva kusy.Zřejmě divoká noc.Měsíc na to si zlomil fungl vláčák. Jo je s nim na rybách sranda.

reagovat
Úterý 30. září 2008 v 7:17 ® Brendy
Brendy

Tak to já si loni koupil nový děličky na kapry. Natěšenej jsem je jel vyzkoušet a hned první nához „rup“ a prut v hajzlu. Naštěstí reklamace v pohodě vyměnili oba pruty.

reagovat
Pondělí 29. září 2008 ve 21:26 @ ???

Mně se povedlo zlomit novou 6m boloňku a to tak, že když vozím pruty v autě, tak musím mít sklopené zadní sedadlo. Zapomněl jsem, že sedadlo zrovna není sklopené a „s rozběhem“ jsem tam ten prut šoupnul. Odnesla to špička, ale epoxyd to spravil. Jen je prut nyní o trochu kratší.

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...