Chytej.cz

Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů necteno

6.6.2017 | milhom | 3.458 zobrazení | 15 odpovědí

Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 1. srpna 2017 ve 23:58 ® superweb
superweb

tak pokud nebyl spravce tak amktivni aby to oznacil, tezko by byl tak aktivni aby na nekoho volal PCR..hlavne cim by se ohanel, chytajici by ukazal soupis reviru, spravce by ukazoval nejaky rozhodnuti nejakeho uradu?
To snad jedine ze by byl tak vycurany, jako se tu nekde resilo v jinym pripade,pockal v krovi nez nebozak rybar nahodi a za zady by mu pritloukal ceduli :-)

reagovat
Úterý 1. srpna 2017 v 18:21 ® milhom
milhom

To je sice pravda, tím pádem bych tam nepotkal RS. Pravděpodobně jen hlídku PČR kdyby ji majitel zavolal… No každopádně by to bylo zajímavé řešit.

reagovat
Úterý 1. srpna 2017 v 11:48 ® hraji reakce na …
hraji

V okamžiku, kdy ta voda přestala být revírem ve správě MMRS, je všechno další věcí správce, tedy Lesů ČR. Na svaz bys volal zcela marně. Je věcí správce, nebo uživatele revíru, aby jej řádně označil.

reagovat
Úterý 1. srpna 2017 v 10:13 ® milhom
milhom

Tak to je dobrej chaos teda… Takže pokud ten revír byl vyjmut ze svazové vody a platil tam od 25.10.2016 zákaz rybolovu tak sem tam teda v prosinci chytal i s dalšíma 3 kamarádama načerno… No to mám fakt radost a skáču hlavou do zdi. NIKDE nebyla jediná cedule s upozorněním že je zákaz rybolovu… Byli sme tam vláčet takže sme prošli celou stranu kolem příjezdové cesty a ještě kousek stráně u hráze na druhé straně… Mám fakt radost. V soupisu revírů byla Chvojnice vedena pro ten rok jako svazová voda a cedule nikde žádná. Upřímě kdyby tam přišla RS a chtěla nám za tohle vzít povolenky tak volám okamžitě na svaz a na PČR protože bych ji odmítl odevzdat. Takže nejen obrovskej podvod ohledně majetku, ale ještě past na slušné rybáře. Fakt su nadšenej :-((

reagovat
Úterý 1. srpna 2017 v 8:21 ® kakr reakce na …

reload> Dovolil jsem si kopírnout tvůj odkaz – Rozhodnutím ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky ze dne 25.10.2016 pod č.j.: 60130/2016-MZE-12151, bylo na návrh rozkladové komise potvrzeno rozhodnutí Ministerstva zemědělství ze dne 20.4.2016 č.j.: 22783/2016-MZE-16231 o zrušení rybářského revíru č. 461 040 Chvojnice 3 počínaje dnem doručení rozhodnutí t.j. 27.10.2016 neplatí na nádrži Chvojnice v k.ú. Hluboké, Újezd u Rosic a Lhotice (10,0 ha) povolenka Moravského rybářského svazu a na nádrži platí zákaz rybolovu. Když nerozumíš textu, pokusím se ti jej ještě jednou vysvětlit – LČR požádaly o vyjmutí Chvojnice z revírů,MRS se odvolal a rozkladová komise Mze rozhodnutí potvrdila. Proti rozhodnutí komise, které nemá odkladný účinek podal MRS žalobu. Jiná zákonná možnost neexistuje. Bláboly o přidělení revíru LČR nechám bez komentáře......

reagovat
Úterý 1. srpna 2017 v 7:49 ® hraji reakce na …
hraji

reload> no vidíte, a já mám ověřeno, že ta záležitost s neplacením nájemného za revír je nepravdivé tvrzení.

reagovat
Pondělí 31. července 2017 v 15:36 ® reload reakce na …

kakr> Při vší úctě bych si Vás nedovolil obviňovat z blábolů a že jste zmatený, i když si nemyslím, že píšete pravdu a máte případně správné informace. Nechci se hádat.

Např. odvolání proti původnímu rozhodnutí MZE proběhlo, mělo odkladný účinek a teprve až po novém rozhodnutí MZE MRS přišel bezodkladně o revír. Vizte aktualitu číslo 12: http://www.mrsmorosice.cz/informace.html

reagovat
Pátek 28. července 2017 v 17:09 ® kakr reakce na …

reload> Jsi zmatený, od kdy schvaluje Mze zarybňovací plán?? Jak mohlo Mze „přidělit revír lesům ČR“ když jej Lesy vlastnily a vlastní?? Blábol o neplacení nájmu pochází z agentury JPP, nebo radia Jerevan?? Lesy ČR jako vlastník požádaly Mze o vyjmutí Chvojnice z revíru a ministerstvo jim vyhovělo. MRS se proti rozhodnutí o zrušení revíru odvolal, ale odvolání nemá odkladný účinek. Souhlasím,že to celé smrdí......

reagovat
Pátek 28. července 2017 ve 12:11 ® reload

Bylo to ukradené a je to u soudu. Poté, co se to odbahnilo, vyčistilo a pořádně zarybnilo zpátky (MZE schválilo s drobnými připomínkami několik masivních zarybňovacích plánů), „z ničeho nic“ MZE vydalo rozhodnutí, že MRS už dále nebude hospodařit na revíru a přidělilo to Lesům ČR, které to obratem přihráli Zábranskému. Možná do toho byli zamotaní i aroganti ze Soběšické, protože údajně 2 roky nebyl placený nájem, což měl být jeden z důvodů odebrání revíru. Když jsem chtěl po MZE vidět rozhodnutí, na základě kterého to odebrali, odpověděli mi až na konci zákonné lhůty a odmítli dát text rozhodnutí. Celé to dost smrdí.

reagovat
Pátek 21. července 2017 v 17:19 ® Bořík

tožaři si rozprodávají revíry pod rukou, moc pěkné

reagovat
Čtvrtek 15. června 2017 ve 12:36 ® kakr

http://www.hc-kometa.cz/clanek.asp?…

reagovat
Středa 14. června 2017 v 19:13 ® patast

škoda že se prodávají svazové vody , prachy hold hýbou světem

reagovat
Středa 14. června 2017 ve 12:04 ® milhom
milhom

Mrknu na to, díky za typ Švejku. Zarybnění je tam hodně dobré… Když sem tam přijel tak sem na hladině spatřoval skoro samé štiky a boleny. Jsou tam aj krásní kapříci. Já jen prostě nějak nemusím tyhle revíry kde to někomu patří a kde je spousta omezení na chytání :-((

reagovat
Čtvrtek 8. června 2017 ve 13:34 ® Švejk
Švejk

Na Chvojnici můžeš koupit povolenku v rybářské prodejně na Kolišti v Brně, předpokládám, že je stejný majitel jak této prodejny, tak i nájemce či nový majitel Chvojnice. Těch zkušeností asi za tak krátkou dobu moc nebude, ale co jsem se díval na těch pár informací na netu, tak to bude další kaprodrom, byť v hezké lokalitě..... škoda…:-(( Můžu se ovšem mýlit a ta druhová pestrost bude třeba větší.

reagovat
Úterý 6. června 2017 v 17:43 ® kakr

http://www.jezero-chvojnice.cz/index.php

reagovat