Chytej.cz

Podvodní porybní necteno

12.5.2017 | Donald | 10.844 zobrazení | 131 odpovědí

Zdravím všechny. V pátek 5.5. jsme 3 rybáři vyrazili na Dyji 7. V řádech je napsano: zákaz lovu od 15.4 do 15.5 v místech … (označeno cedulemi). Přijeli jsme na místo, pobavili se s chytajícími rybáři, kteří nám poradili místa, která ještě rybáři obsazena nejsou. Druhý den v 10 h jsme šli do obchodu a ptali se chytajících rybářů, kde se vlastně nesmí chytat. Na druhé straně, zněla odpověď. Pak jsme se zastavili u hráze a prohlíželi pramice. Na zpáteční cestě jsme šli od Merkuru.Asi ve 12h u cedule Dyje 7 jsem se zastavili a pokecali s kolisty. Proč tato místa zmiňuji. Po 15 hodině přišla rybářská stráž a sebrali nám povolenky s odkazem na cedule, které jsme na těchto 2 místech skutečně našli. Krásné, nové, i po předchozím dešti hřebíky bez rzi a izolepa neodlepená. Chtěl bych požádat Vás rybáře a nebo kolisty, kteří mají foto a nebo video z těchto míst, pořízené před naším příjezdem, kdy tam cedule nebyly.A nebo pokud jste tudy jeli a mohli mi poslat čestné prohlášení. Zabráníme tak společně dalšímu proti zákonnému jednání této „rybářské stráže“. Předem děkuji-Radek Vyoral „Donald“. 777889667

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 25. května 2017 ve 20:13 ® Robur
Robur

něco podobného jsem zažil v lese v Rapoticích, tam kde jsem běžně chodil na hříbky mne po 5 letech vypakoval voják s namířenou zbraní :-)

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 ve 20:11 ® Robur
Robur

mně se třeba v MRS nelíbí, že místo soupisu revírů jsou některé roky přidávány k povolence cáry papíru, které jsou zvány dodatky, které by rybář měl evidovat a archivovat a dávat do souvislostí s soupisem revírů, co nosí běžně k vodě. Nemluvě o tom, že některé revíry zanikají během roku, nikoliv k 1. 1. takže se klidně může stát, že pojedu na nějaký revír, kde bude cedule, že už to revír není. Případně se to ani nedovím a budu „pytlačit“.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 v 19:31 ® hraji reakce na …
hraji

superweb> RS ale netrestá, tudíž k tomu nemůže přistupovat citlivě. Na jižní Moravě trestá příslušný orgán státní správy a následně Svazová Kárná komise. RS jen zadrží povolenku, aby zabránila dalšímu protiprávnímu jednání rybářů.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 ve 14:24 @ tatyk
reagovat
foto/forum/2017/th-img123631.jpg
Čtvrtek 25. května 2017 ve 13:50 ® kakr reakce na …

tatyk> Zbývá jen „čestné prohlášení“, které může zabránit dalšímu proti zákonnému jednání RS. Vše ostatní už bylo vyřčeno:-))

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 ve 12:52 @ tatyk reakce na …

superweb> je pravdou že zákaz lovu v daném prostoru je věc novější. V BPVRP je uvedena od 1.1.2016 tedy od platnosti nového vydání BPVRP. Debata k zákazu byla vedena s od podzimu r.2015 kdy jsem avizoval že se tento zákaz v BPVRP objeví. V roce 2016 bylo v zakazu RS kontrolováno 117 lovících rybářů. Právě kvůli tomu, že se jednalo o čerstvou novinku ,byť řádně vyznačenou cedulemi v terénu , byli přistižení rybáři ve 113 případech „postiženi“ zápisem do povolenky. Pouze ve 4 případech došlo k zadržení povolenky ,protože tito rybáři se mimo lovu v zákazu dopustili lovu mimo stanovenou denní dobu lovu (2×), lovu na tři udice a v jednom případě opakovaného lovu v zákazu.
V letošním roce bylo zadržením povolenky v době zákazu postiženo 11 lovících.Cedule s vyznačením zákazu byli umístěny již 13.4.2017. Při vlastních kontrolách revíru a tohoto úseku členové RS kontrolovali i neporušenost cedulí. Nutno poděkovat že po celou dobu zákazu se nevyskytl případ zničení těchto cedulí,jako loni Cedule byli umístěny viditelně na všech přístupových cestách. Ale konkrétně k 6.5.2017. Avizo že se opět loví v zákazu jsme dostali od nám naprosto neznámého člověka (patrně rybáře )přes telefon,s tím že lovící rybáře v prostoru zákazu upozornil že loví ryby tam kde nemají . Tito jej poslali do ..... ať si hledí svého. Provedenou kontrolou celého prostoru zákazu jsme našli na „Ptačáku“ celkově 5 lovících rybářů . Nikdo z nich nejen že si „nevšimli“ cedulí s vyznačení zákazu lovu, ale ani nevěděli že v BPVRP v popisu revíru je takové ustanovení. Navíc zrovna skupinka (3) autora úvodního článku , spíše jen 2, nebyli zrovna vzor slušného chování člověka přistiženého při protiprávním jednání kontrolním orgánem.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 v 11:56 ® kakr reakce na …

superweb> Zákaz tam není první rok. Problém je v tom, že BP čte málokdo.Nazvat na veřejném webu RS „podvodní porybní“ také o něčem vypovídá. Hlavu jim nikdo neutrhne a papíry v čistírně nebudou mít několik sezón.Příště si dají pozor.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 v 10:36 ® superweb
superweb

Ti co tam chytali asi udelali blbost, neprecetli si BP pred lovem. To Donald neni schopen uznat. Na druhou stranu, pokud tam byl ten zakaz skutecne nove po 20 letech co se tam normalne chytalo – a na 99% slo skutecne o neumyslne poruseni BP z duvodu vlastni blbosti a nznalosti – vazne by nestacilo zapsat do povolenky napomenuti a dotycne vyhnat? Kdyz pujde opravdu o notoricke porusovace predpisu a chytne je jinde jindy jina RS pri necem, tak uvidi napomenuti a podle toho bude postupovat nekompromisne.
Podle em to chce i ze strany RS trochu citlive pristupovat k trestani. Me sebrat papiry na nekolik sezonu za neco, co jsem udelal neumyslne a defakto to nicemu neuskodilo, tak me to brutalne rozhodi. To bych radsi zaplatil treba 10tis pokutu.
Preci jen enco jineho je takoveto zjevne neumyslne poruseni zakazu lovu nez treba chytit nekoho s batohem plnym podmirecnych candatu..

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 v 7:33 ® hraji reakce na …
hraji

jepice> vysvětlení je naprosto jednoduché. Neobtěžovali se přečíst si popis revíru v soupisu revírů. On je to poměrně dlouhý text a proč by to četli, když oni tam jezdí chytat už dvacet let. Bohužel se jedná o relativně novou změnu, a tak prostě nevěděli. Ale to je nijak neomlouvá.

reagovat
Čtvrtek 25. května 2017 v 0:40 @ tatyk

Dne 24.5.2017 jsem byl vyrozuměn policejním orgánem ,že ve věci oznámení pana Vyorala o zneužití pravomoci RS – neoprávněné zadržení povolenky, nebylo provedeným šetřením policejního orgánu zjištěno naplnění skutkové podstaty tr. činu ani přestupku ze strany RS . Věc byla z těchto důvodů odložena.

reagovat
Středa 24. května 2017 ve 21:06 ® kubas reakce na …
kubas

jepice> Nehledej v tom složitosti, s velkou pravděpodobností je to „normální“ neznalost. Bohužel neznalost neomlouvá v tomto případě ;-) …

reagovat
Středa 24. května 2017 ve 20:44 ® jepice-zruseno reakce na …

tatyk> to je mi nějaké podezřelé. Že by 5 rybářů najednou úmyslně porušovalo bližší podmínky na stejném místě? Teda jestli si neřekli „když tu chytají ostatní, tak to bude asi v pohodě“ Jinak je to vážně zvláštní. Nebo se nabízí nějaké lepší vysvětlení?

reagovat
Středa 24. května 2017 v 16:13 @ tatyk

Pane Vyorale , přikládám fotografie umístění tabulí zákazu lovu ryb v dané lokalitě které byly umístěny a fotograficky zdokumetovány dne 13.4.2017. Tedy dva dny před platností zákazu rybolovu, který v daném úseku platil do 15.5.2017. Fotky jsou z dokumentace kterou předala RS k policejnímu spisu spolu z dalšími fotografiemi pořízenými na místě vašeho rybolovu.rovněž vaše telefonická a sms korespondence s členy zasahující RS Na místě jsme postupovali dle metodického pokynu pro RS MRS v případě zadržení povolenky. A jenom naokraj dne 6.5. tedy v den kdy vám a vaším kolegům byla zadržena povolenka bylo takto postiženo 5 rybářů lovících v tomto zákazu. S pozdravem " Petrův zdar" Sedláček Milan RS 01756

reagovat
foto/forum/2017/th-img123601.jpgfoto/forum/2017/th-img123602.jpgfoto/forum/2017/th-img123603.jpgfoto/forum/2017/th-img123604.jpg
Úterý 16. května 2017 v 7:46 ® hraji reakce na …
hraji

Donald> tvůj hlavní problém je, že, nejsi schopen pochopit, co se vlastně stalo. Nikdo tě neobvinil z pytláctví, tento přestupek nikdy nebyl na stole. Takže tvoje prohlášení, že jsi nejel 120 kilometrů pytlačit, je možné považovat za pravdivé. Nepytlačil jsi. Ty jsi se jenom dopustil přestupku. To RS zjistila a zadokumentovala. Ty sis nechal od místní policie vyrobit důkaz, že cedule na místě skutečně visí, nemáš totiž fotku pořízenou policií, že tam cedule nejsou, ale pouze fotku, že tam cedule jsou. Takže tohle ti asi nepomůže. Protože nemáš důkaz, že RS tam ty cedule skutečně umístila (nejlépe fotku nebo video), asi těžko prokážeš, že se to stalo. Bude to pořád tvrzení proti tvrzení. Porušení zákona ze strany RS asi taky neprokážeš, protože zatím žádné ze situace nevyplývá. Takže z toho vychází, že jediná věc, která je jistá, je skutečnost, že jsi se svými kolegy lovil v místě, kde je lov zakázán a tento zákaz je uveden v popisu revíru.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 ve 21:31 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

Robur> Já stou orientací na cizích vodách mám taky někdy potíž a tápu,pro domácí to je brnkačka, ale přespolňák je někdy fakt v prd… :-)

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 18:39 ® Robur reakce na …
Robur

Donald>já se do tebe nenavážím, já to konstatuji za sebe. že se též primárně orientuji podle cedulí. Jednou jsem hledal nějaký revír a rybník nakonec našel, ale byl to úplně jiný revír, ale aspoň to byl pořád revír a ne chovňák.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 18:14 ® kakr reakce na …

Donald> Tabule tam byly, nechal sis je nafotit MP, jak píšeš níže. Fakt si myslíš, že RS chodí s tabulí a zapichuje ji rybářům za zadek? Zákaz lovu je jasně napsán v BP,RS nemá nejmenší důvod pokud lovíš tam, kde je to povoleno buzerovat. Měl jsi požádat, že se chceš k přestupku písemně vyjádřit a určitě by ti to bylo umožněno. Jo a žádný Rybářský řád už dávno neexistuje.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 17:56 ® Donald
Donald

Kakr-neboj se, já to samozřejmě nastudoval :-) . Samozřejmě, není zápis, vyhrožovali soudama, pokud budem my nahrávat a podobně. Ale jde o to, že mi zabavili povolenky na místě, kde jsem přesvědčen, že se chytat může. A za druhé tam dle naší bible rybářského řádu, měly být tabule. Ale to se pořád jen opakuju. Ale klidně se opakovat budu. Protože to tak je.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 17:45 ® Donald reakce na …
Donald

Hraji-tak to prý bude. Z policie přijde vyjádření. Potom v pokuta z Mikulova a pak teprve do Brna a pak k nám. Robur-ale my si právě okolí prošli a nikde nic nebylo. A procházeli jsme ta místa první asi v půl 11 a to druhé asi v půl 13. No a v půl 16 už tam cedule byly. Ale i my bez povolenek. Já to vím, že jsem v právu. Máme i svědky. Ale video by bylo nejlepší. Prostě kdyby RS řekla vypadněte, dali jsme tam cedule, tak prostě jdeme. Nejeli jsme 120 km pytlačit. A navíc, zatím mi nikdo nedokázal vyvrátit to, že se v tom úseku může chytat. A že už to sledovalo dost lidí :-) .

reagovat
Pondělí 15. května 2017 ve 12:56 ® Robur
Robur

pokud jedu na revír, kde to neznám a v popisu revírů se píše, že je něco označeno cedulemi, tak logicky hledám prioritně cedule, které mně pomohou s orientací.

Mimochodem jsem viděl i revír, kde v popisu revíru nebyla žádná pznámka. Ale na revíru byla na stromě cedule, že je zakázáno vnadit. A to ještěta cedule byla jen na jednom břehu. Takže je diskutabilní informační hodnota této cedule. Nevím už, zda to bylo dílo místního spolku nebo obce. A co by pak mělo vlastně platit. Pokud by to bylo usměrnění obecní vyhlášky, tak to asi není v jurisdikci rybářské stráže. Pokud by to RS řešil a ceduli vyvěsil ryb. spolek, tak je pak zase otázka, co má větší validitu, zda soupis revírů nebo cedule, kterou ani vidět nemusím, pokud se tedy nerozhodnu obcházet rybník.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 7:30 ® kakr reakce na …

Donald> Pokud by jsi si přečetl co jsem ti doporučil – Podvodní porybní postupovali přesně dle metodického pokynu pro RS. Zkus si jej přečíst a nebudeš psát bludy.Najdeš ho zde – http://www.mrsbrno.cz/…pokyn-pro-rs Tak nebudeš psát nesmysly. RS ti povolenku nevrátí, neb ji už dávno odevzdala tam kam patří, KK. RS Mikulov nic řešit nebude a stáhnou si můžeš maximálně kalhoty. Co bude dělat PČR nevím, ale rozhodnutí o zadržení povolenky je plně v kompetenci RS. Odbor životního prostředí dostane hlášení přímo od RS, neboj se, že se na tebe nedostane.

reagovat
Pondělí 15. května 2017 v 7:27 ® hraji reakce na …
hraji

Donald> jen pro tvoji informaci, zjisti si, jak probíhá přestupkové řízení, na jakých úřadech a institucích. Protože rybářský svaz Mikulov zcela určitě nebude řešit váš přestupek na Dyji 7. Já jen doufám, že za všechnu tu snahu tě patřičně Kárná komise ohodnotí.

reagovat
Neděle 14. května 2017 ve 20:31 ® Donald reakce na …
Donald

Jíra2> Zatím to dopadlo tak, že přijeli městská policie a vyfotili si ty cedule. Pak jsme jeli na státní policii do Mikulova a tam jsme to s nima sepsali. Že si je musí předvolat, aby podali vyjádření. Pak to půjde do Mikulova na rybářský svaz. Teda pokud nám RS nevrátí čisté papíry. Požádal jsem policii, aby jim navrhli, že pokud dostaneme čisté papíry zpět, že to stáhnu. No a zatím čekám bez papírů. Obor životního prostředí? To mně nenapadlo. A děkuji za radu. Uvidíme, jak to dopadne na policii. Ale nemělo by se to životní prostředí o tom od policie dozvědět?

reagovat
Neděle 14. května 2017 v 19:13 ® Jíra2 reakce na …

A jak to dopadlo, když přijela policie?Volali jste ji kvůli podezření pravomoci úřední osoby – zmiňovaných členů RS?Pokud jste si jisti, že jste přišli o noty neoprávněně, máte právo si na konání RS podat stížnost na místně příslušném úřadu obce s rozšířenou působností(odbor životního prostředí).

reagovat
Neděle 14. května 2017 v 17:32 ® Donald
Donald

Hraji-určitě, necháme to na nich. Ale abych dal přesné znění popisu v řádech. Zákaz lovu v úsecích (vyznačeno tabulemi):

• v době od 15.4 do 15.5. na levém břehu (proti proudu) v prostoru od hranice lesa v k.ú. Brod nad Dyjí po úroveň přečerpávací stanice Drnholec, na pravém břehu od silnice Pasohlávky – Brod nad Dyjí po přečerpávací stanici Drnholec.

Podivej se i na mapy. Já jsem přesvědčený, že je to mimo toho, kde jsem my i dalších cca 20 rybářů chytali. My jsme chytali na tom výstupku mezi Brodem a Pasohlávkami. Neboli na levém břehu Pasohlávky-Brod nad Dyjí. A to ještě přes vodu. A my tam normálně nejezdíme. Já tam nebyl asi 12 let, kamarád jezdí s rodinou na kolo do Merkuru a ten poslední tam nebyl nikdy. Jezdíme na Moravu. Ale bohužel byla nechytatelná. A jestli skutečně někdo shodil cedule, stává se to i u nás. Někteří „rybáři“ se tak pro trochu masa skutečně chovají. My třeba měli zrovna vařené koleno a na gril naložené žebra :-) . Chytli jsme kapra cca 62cm, ale jak šel z vody, tak šel do vody. My jeli do krásné přírody si odpočinout. No a jestli příjde ryba – je to krásný bonus :-) . Ale skrátka, jestli to skutečně někdo shodil, proč jsem to odnesl já? Že se tam cedule objevily až po tom, co jsme tam již chytali, pochopil bych, že by nás vyhodili. Ale sebrat povolenku? A o to koleno jsme přišli. Došli RS přišla zrovna ve chvíli, kdy jsme jej porcovali. No a protože jsme opravdu rychle balili kvůli policii, kterou jsme přivolali, tak se nám v autě vlivem tepla zkazilo :-((

reagovat
Neděle 14. května 2017 ve 13:31 ® hraji reakce na …
hraji

Donald> pořád dokola se snažíš tvrdit, že tam nebyly cedule. Ale to je zcela irelevantní. Ten zákaz lovu je jasně uveden v popisu revíru. A je směšné si myslet, že jen tím, že odstraním tabulku se zákazem, se zákaz ruší. To by platilo v případě, že je takový zákaz vyhlášen jen s použitím tabulí. Ale to není tento případ. Jestli se tam cedule objevily, jak ty tvrdíš, je to tak v pořádku, měly by tam být. Zřejmě je lidé ze spolku obnovují tak často, jak je to možné, ale asi nejde očekávat, že tam budou jezdit každý den ráno. Naskýtá se otázka, kdo tu ceduli, pokud tam nebyla, oddělal? Mě napadá jen rybář, rybář, který byl tak hloupý, že si myslel, že odstraněním tabule se ruší hájený úsek. Ale to jsme si již vysvětlili, to není pravda. Hájený úsek existuje v popisu revíru bez ohledu na přítomnost nějaké cedule. Zajímavé je, že ten zákaz není žádná novinka, on platil již v roce předchozím. Z mého úhlu pohledu jste se dopustili jasného přestupku. RS postupovala správně. A příslušný úřad rozhodne, jak závažný ten přestupek je.

reagovat
Neděle 14. května 2017 v 9:48 ® Donald
Donald

Hraji-jak jsem se už zmínil, to, že chytáme kde se nemá, jsme se dozvěděli až od nich. Šak mrkni se do papírů. Navíc je tam dopsané, že viz cedule. A ty tam taky nebyly. A když je tam dodali, nebyly označené. Hraji, věř mi, já jsem nejel 120 km, abych pytlačil. To je blbost. A proto se budu bránit. Jak říkáš, kdyby došli a normálně nás vyhodili, tak sklapnu uši u půjdu. Ale pokud jedeš k vodě, kde máš zákaz lovu v určitém místě, které má být označeno cedulemi, a tobě porybný sebere papíry s tím, že se tam ty cedule najednou objevili, tak to je trošku zavánějící, nemyslíš? Čím se mám dle nich teda řídit, když je v papírech přímo napsáno: zákaz lovu (viz cedule)? Budu opravdu rád, až mi řeknou pravdu. A pak to poradím i těm 117 rybářům z loňska a letos jich tam jen od pátku do soboty chytalo taky asi 20. Že by 137 rybářů záměrně pytlačilo? No, uvidím, kolik jich přišlo o papíry stejně jako já.

reagovat
Sobota 13. května 2017 v 17:20 ® hraji
hraji

Donald> a až se mi stane, že mě RS přistihne, že lovím v oblasti, kde to je zakázané, sklopím uši a rozhodně se nebudu snažit z nich udělat podvodníky na internetu. Stejně ti v tomto okamžiku nezbývá nic jiného, než počkat na předvolání k projednání přestupku. Ale jsem přesvědčen, že budeš tahat za kratší konec provazu

reagovat
Sobota 13. května 2017 v 17:18 ® hraji
hraji

Donald> cedule žádné razítko a podpis nepotřebují. Úsek je hájený i v případě, že tam cedule nejsou. Proto je v popisu revíru popsán. Podle tvého popisu situace jsem nenašel na práci RS pochybení. O podvodnosti se hovořit nedá tím tuplem.

reagovat
Sobota 13. května 2017 v 15:30 ® kakr

Donald> Podvodní porybní postupovali přesně dle metodického pokynu pro RS. Zkus si jej přečíst a nebudeš psát bludy.Najdeš ho zde – http://www.mrsbrno.cz/…pokyn-pro-rs

reagovat