Chytej.cz

NOČNÝ LOV KAPRA - HROZIA NEBEZPEČIA? necteno

11.4.2017 | Martines | 5.714 zobrazení | 27 odpovědí

Čaute, rád by som túto sezónu venoval aj nočnému lovu kaprov. Mám na vás otázku ohľadom prípadných nebezpečenstiev, ktoré pri nočnom love hrozia. Nemám na mysli ježka ale skôr ľudí-zoledjov, opilcov a pod Máte s tým nejaké skúsenosti? Resp. rady ako sa tomu dá vyhnúť?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 29. ledna 2019 v 9:42 ® milhom reakce na …
milhom

hraji> Já su na Stařce 15 let… Kdysi to byla celkem klidná čtvrť, ale po té co se magistrát rozhodl přestěhovat taloše z Francouzké, Cejlu, Bratislavské a ostatních ulic do jiných čtvrtí je to dost znát… Dřív tam bylo celkem bezpečno, dnes je tomu už jinak a i manželka co je jinak tolerantní (jogínka – měsíc v Indii a tak dál) přemejšlí o zbrojáku. Člověk se snaží jich nevšímat, ale většinou si oni všímají jeho… Třeba před půl rokem v šalině když se skupina Moravskejch italů rozhodla že zruší jednoho cca 50tiletého bělocha sedícího v tramvaji a z ničeho nic mu začali dávat pěstí údery do hlavy… dva ho drželi a další mlátili a celá šalina raději otočila hlavu. To se pak nedá vydržet si nevšímat. Byla z toho tenkrát slušná mela a chudák jich schytal dost než sem se tam prodral přez lidi… Ale aby to bylo k tématu ;-) Myslím že největší nebezpečí nočního lovu je to že člověk usne a nevytáhne včas vercajk a pak příjde o papíry… Kuli tomu si raději nastavuju vždycky alarm na 23:50 a mám klid.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2019 ve 21:52 ® hraji reakce na …
hraji

milhom> žiji v Brně Husovicích víc než 30 let, stejně dlouho tam chodím na ryby na Svitavu, a za celou dobu se mi nestalo, že bych měl jediný problém s cikány. A to dokonce ani když jsem jim zadržel povolenku nebo je odchytil při pytlačení. Což se nedá říct o všech rybářích české národnosti. Nechci se jich nijak zastávat, ale na to musí být člověk asi magnet na průšvihy, aby měl tolik problémů.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2019 ve 20:12 ® milhom
milhom

Mě se to nestalo v noci, ale přez den… Na svitavě v Židenicích mne obestoupila parta moravskejch taliánů a nestačil jsem sledovat a otáčet se aby mě zůstalo co nejvíce z mého vercajku… cca 6let zpátky. Pak u jednoho nejmenovaného supermarketu směrem k Vojenské nemocnici na stejné řece přez den mne chtěl jeden moravskej ital rozbít velkým šutrem hlavu kuli tomu že jsem se zastal moravské italky kterou tam napadal… Už to neudělám. Oboje ve dne. Známého přez den na Dalešické potkalo to že k němu na flek přijel člun s třema chlapama a taky si myslel že jde o RS… Jeden si stoupl k němu k lehátku a ti dva se dali do nakládání jeho vercajku a prutů do lodě… Za občasného ujištění že má zůstat tam kde je (s ruským přízvukem). Jenže on vytáhl pistoli a „slušně je požádal“ aby to zase vrátili na břeh… Možná su paranoidní, ale bez železa už k vodě nelezu, protože nechcu sloužit jako potrava někde na dně nádrže…

reagovat
Sobota 1. prosince 2018 ve 21:49 @ Morbir reakce na …

cože ??? a to jsi chytal nahatej ??? musíš se oblíct, jako představuju si bezdomovce nebo cignu jak mi jde sebrat prut a vercajt, tak buď si byl drinklej a to docela dost, nebo si blbej. Nestalo se mi za že bych měl problém, včetně porybnýho když viděl synka jak se mnou rybaří na jednu povolenku

reagovat
Sobota 1. prosince 2018 ve 21:29 @ Morbir

co to je za hovna ? má to něco společnýho s rybama ? neni to nějaká shitpolice ?

reagovat
Pondělí 1. května 2017 ve 20:08 ® džigit reakce na …

Dědek64> musíš něžněji,je plachý…

reagovat
Pondělí 1. května 2017 v 19:17 ® Dědek64

Sranda> To musíš pohledat v Brně. Ty, a tí tví anonymní kamarádi ostravští olizovači kaprů, tam máte velkého obdivovatele. To víš, tady jsme jen obyčejní hlupáci z Ovy. Zkus to jinde a kousek dál na jih, v nějakém linku, třeba si tě tam někdo rád přestěhuje. Tady nepruď, to už je tvá třetí přezdívka. Ani jedna ale fakt nebyla nic moc.

reagovat
Neděle 30. dubna 2017 v 11:47 @ sranda reakce na …

Jsem obyčejná anonymní, prudící hnída z Ostravy Poruby, občas zde zavítám a někoho urazím. Chytat ryby neumím, koníčky nemám a tak se nudím

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2017 v 6:18 ® Petula reakce na …
Petula

martin002> taky bych to tak viděl,jelikož tu vodu znám jak svoje boty a nikdy se tam nic podobného nestalo,ale naopak porušování doby lovu je tam na denním pořádku a noty RS sbírá takřka denně za tyto přestupky

reagovat
Úterý 25. dubna 2017 ve 23:15 ® džigit

sanda, hlavně,že v OVA ani mezi cajty, ani mezi rybáři nikdo nic neví…

reagovat
Úterý 25. dubna 2017 v 8:35 ® martin002 reakce na …

Teddy1> Nebylo to trochu jinak? Jestli dobře počítám tak před dvěma měsíci byl únor, to se smí chytat do šesti. Copak tam dělal kolega v osum? Takže správně možná bylo: kolega kašle na denní dobu lovu v osum přijela RS a sebrala mu za to noty. A protože to by v hospodě znělo blbě tak se RS změnila na dva nepřizpůsobivý a odebrání povolenky se změnilo na napadení a okradení.

reagovat
Pondělí 24. dubna 2017 ve 23:25 ® patast

je lepší chodit ve dvou

reagovat
Pondělí 24. dubna 2017 ve 23:18 ® HaD reakce na …
HaD

Teddy1> to je síla

reagovat
Neděle 23. dubna 2017 ve 12:41 ® Teddy1 reakce na …

No poslední zkušenost štěrkovna antošovice cca před 2 dvěma měsíci kolega zůstal sám u vody cca v 8 hod. už byla tma viděl přijíždět auto, říkal si aha rybářská stráž vylezli 2 borci když přišli blíže zjistil, že jsou z kategorie nepřízpusobivých dostal ránu sebrali mu všechno ještě nezapomněli vybrat i auto. Aby toho nebylo málo poležel si ještě týden na neurologii s poraněním krční páteře. Stačí ??

reagovat
Neděle 23. dubna 2017 ve 12:06 ® HaD reakce na …
HaD

Teddy1> To myslíš vážně? Kdy kde koho a jak napadli?

reagovat
Pátek 21. dubna 2017 ve 21:06 ® Teddy1

Ahoj,

ty velice moudré postřehy, které jsem si přečetl viz.níže vypadají dost komicky, ale mám osobní zkušenost, že to až taková sranda být nemusí. Doporučuji nebýt sám a nebo se dobře zajistit (ozbrojit)poslední dobou násilné útoky na osamocené rybáře nejsou zdaleka vyjímkou. Ale ať si to každý rozhodne sám. Já jsem se ozbrojil.

reagovat
Pátek 14. dubna 2017 v 17:56 ® martin002

Taková noc na kaprech je děsně nebezpečná, protože v noci berou kapři lidožrouti. Menší kusy ti sice „jenom“ ukousnou ko..ta i s půlkou pr…le, ale větší tě klidně sežerou. Zejména když se vožereš a spadneš do vody. No vážně nekecám, četl jsem to v blesku.

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 ve 23:13 ® patast

největší nebezpečív noci na revíru kde není povolen lov 24 h je že tě chytí porybnej

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 19:33 ® Robur
Robur

dovedu si představit, že si lehneš u vody do spacáku a přejede tě auto .-), které poveze na místo lovu nějaký káprtým

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 18:09 ® hraji
hraji

V České republice žádná nebezpečí nehrozí. Bezpečnostní situaci za hranicemi si bez konzultace s odborem Vnějších vztahů Ministerstva zahraničních věcí nedovolím posuzovat. Zdá se, že včera jsem se vyjádřil nedostatečně přesně. Ale chápu to, kouzlo internetu je neodolatelné, ta možnost oslovit tolik lidí najednou. ;-)

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 16:58 ® kubas reakce na …
kubas

Draky> Njn, hraji měl bohužel pravdu.

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 15:57 ® Martines reakce na …

U nás na Slovensku jednoznačne ostrieža. :-)

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 15:46 ® Draky reakce na …
Draky

kubas> Nech ho, teď bude chytat mimo povolenou dobu lovu :-D :-D

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 15:42 ® kubas
kubas

Ahoj, jaké ryby chceš chytat na streamer 5cm+ na řekách Morava a Dunaj na jaře v době hájení dravců? Čekám na odpověď stále ;-) .

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 15:31 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

kerob> Jistě se chlapec brzy přidá k nějaké podobné kaprařské partě a bude po problému i se spaním přes noc:-P Martines> Přes noc normální lidi spí, kapři stejně neberou a můžeš spadnout do vody i s příposlechem.

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 v 15:23 ® Martines

Samozrejme, ale keď už na tie ryby v noci chcem ísť, ako dokážem tieto nebezpečia(zlodeji) čo najlepšie eliminovať?

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 ve 14:49 ® kerob
kerob

Zloději nebezpeční jsou, to je pravda. Opilci nebezpeční nejsou, obvykle chrápou v bivaku… Vyhneš se tomu tak, že nebudeš u vody přes noc.

reagovat