Chytej.cz

Aké broďáky používate/odporúčate? necteno

4.4.2017 | Martines | 2.890 zobrazení | 7 odpovědí

Čaute, plánujem si zakúpiť nové brodiace nohavice a rád by som sa vás opýtal na skúsenosti či postrehy. Máte preferovane značky, ktoré nestoja zase ťažke tisíce a sú spoľahlivé? Za rady ďakujem!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 20. dubna 2017 v 15:23 ® Bahňák

Hoši já mám atomkecky ještě z vojny

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 ve 14:47 ® kerob reakce na …
kerob

jepice> neříkej, že nedokážeš dojít do Decathlonu… a Scierry jsou k vyzkoušení třeba ve Fishingpointprague ve Slezký v Praze. Zboží z eshopu můžeš do 14 dní ze zákona vrátit. A ano, jsou vidět na shopech málo, protože to v podstatě nikdo nechce, což se nedivim, ani já bych si to nekoupil. Cena je relativní…

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 ve 14:12 ® jepice-zruseno reakce na …

kerob> Jo, dělaj se i s nápisem Simms, ale bohužel nejsou fyzicky v obchodech k vyzkoušení. Cena také zatím příliš příznivá není.

reagovat
Úterý 11. dubna 2017 ve 12:39 ® kerob reakce na …
kerob

jepice> dejchace s integrovanou botou se normalne prodavaj. Dela je napriklad Scierra, Decathlon…

reagovat
Pondělí 10. dubna 2017 v 15:37 ® jepice-zruseno

Momentálně mám levné nylon/PVC (prostě česky „zevnitř pohumovanej dederonovej hadr“). Takové stojí přibližně 900 – 1200 kč a málokdy vydrží déle, než dvě sezóny, přesto že v nich nemívám více, než 30 vycházek ročně. Nevýhdou je, že od doby, kdy polevnily dejcháče, se tyhle broďáky prakticky neseženou v nějaké lepší kvalitě (pokud o nějakých někdo ví, ať mi dá vědět). Dejcháče jsou totiž o něco lepší, ale člověk už nekupuje jedny broďáky, ale kalhoty s neoprenovejma ponožkama a dvě boty a stejný počet věcí musí nosit do auta, oblíkat, zavazovat, sundávat, nosit z auta a sušit. Jako člověk skutečně líný je proto dosud nemám. Výhodou je, že se v takovém úboru dá i chodit, často jsou vybaveny filcovou podrážkou pro pohyb na kluzkých kamenech a další vlastností je, že se v nich rybářům tolik nezapaří orgány. Nevýhodou je vyšší cena – levnější verze s botama stojí kolem tří tisíc. Kdo na to nemá a chce je, objedná z Číny bez bot (pozor na celníky a DPH) a nosí to se starejma botama nebo levnýma botama od Vietnamských obchodníků. Boty by prý měly být alespoň kotníčkové – aby do nich nepadal píseček, který by prodřel neoprenovou fusekli. Nezmínil jsem neoprény, takže krátce: většinou jsou s holinkou, stojí přes dva tisíce, je v nich v zimě menší zima, ale v létě větší horko, hůře se zalepují a zabírají hodně místa v kufru u auta. Nejlepší nylon/PVC, které jsem měl, byly od Cormoranu, měly vyztužená kolena a tašku – ale už se nevyrábí. Kamarád vloni koupil dejcháče Negyu na aliexpressu a teď skuhrá, že by koupil i brodící boty, že ty starý kotníčkový obyčejný mu úplně nevyhovujou. Ty dejcháče jsou ale prý celkem dobré a funkční.

reagovat
Pondělí 10. dubna 2017 ve 13:59 ® hraji
hraji

Mám Rapala Prowear s ponožkou a k nim i boty. Na moje občasné chytání je to víc než dobré. Ale vezmu je na ryby opravdu jen občas. Na častější použití bych určitě zvolil trochu dražší a trvanlivější model.

reagovat
Pátek 7. dubna 2017 ve 21:17 ® sethy
sethy

Co jsou pro tebe těžké tisíce? 3,5,10,20?
Využítí?
Počet docházek/rok?
Víc to specifikuj.

reagovat