Chytej.cz

Výběr výbavy na přívláč necteno

25.2.2017 | Gennaro | 2.911 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, po deseti letech jsem se rozhodl, že se vrátím k chytání ryb, a to konkrétně k přívlači. Plánuju chytat na smáčky, rotačky a lehké woblery, přičemž bych chtěl chytat primárně pstruhy, což nevím, zda se mi splní, neboť v okolí Prahy neznam moc pěkných pstruhových vod :(. Zatím jsem si vybral PEZON&MICHEL Redoutable Flow 2,4m 4–15g. Naviják teprve řeším, ale chtěl bych nějaký lehky se zadní brzdou..Děkuju za všechny rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 20. června 2017 v 10:18 ® Julča84

A pokud se chystáš jen na pstruhy tak co nějaké muškaření? Taky není vůbec špatné. Jen to vybavení je dražší. Jinak na pstruhy postačí klidně nějaký menší naviják https://www.raven-fishing.cz/…/cs/page/15/ . Ty pstruzi jsou bojovní, ale utaháš to pak na cokoliv.

reagovat
Sobota 4. března 2017 v 17:15 ® Gennaro reakce na …

Děkuji za všechny rady. Trošku jsem nad tím popřemýšlel a zkrátil jsem o trošku svůj vysněný prut na pstruhy (dost mě ovlivnila velikost pstruhových revírů okolo Prahy). Vybírám si z dvojice Pezon A Michel Redoutable Flow 2,1 m 3–12 g a Berkley FireFlex Spin 2,1 m 4–12 g. Ten Pezon jsem ještě neměl v ruce, ale podle fotek a recenzí (díky HaD za super duel) by měl být dobrý pro moje účely. Případně mi poprosil, zda by jste mi nějaký podobny neporadili. Upřednostňoval bych dělenou rukojeť a pokuď možno v podobné cenové relaci jako jsou ty dva mnou uvedené pruty. Teprve začínám, tak se mi do toho nechce moc investovat. Poradili by jste mi prosím ještě nějaký vhodný naviják? Chtěl bych chytat na pletenou šnůru fireline o síle cca 0,12 a metrovém návazci flourocarbonu, ale nevím, zda to bude vhodná kombinace.

reagovat
Úterý 28. února 2017 v 11:30 ® patast reakce na …

myslím že 2,40 ti bude stačit a také bych se přimlouval o něco jemnějšího max do 30 g

reagovat
Neděle 26. února 2017 ve 23:38 ® HaD
HaD

tak to potom OK.

reagovat
Neděle 26. února 2017 ve 21:07 ® Gennaro reakce na …

O kratším prutu jsem taky uvažoval, ale velmi pravděpodobně budu chytat jen na přehradních nádržích dravce. Co jsem se koukal na pstruhovy vody v Praze a ve středních Čechách, tak mě žádná neoslovila, proto spíš uvažuji, že koupím delší prut, který mi umožní delší náhozy..

reagovat
Neděle 26. února 2017 v 19:00 ® HaD
HaD

Osobně bych vybíral prut o něco jemnější a kratší. A navi s brzdou přední, která je obvykle citlivější.

reagovat