Chytej.cz

Dělička nebo teleskop ? necteno

12.2.2016 | Twisp258 | 4.569 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím, přemýšlím o zakoupení nových prutů. Chtěl bych se zeptat jestli je velký rozdíl mezi děličkou a teleskopem. Chytám na řece (Labe), chytám všechny druhy ryb. Poraďte děkuji. Výhody a nevýhody těchto dvou druhů prutů :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 25. února 2016 v 11:57 ® Starc55

Mám děličky i carp teleskopy a využívám je plně. Na menší vody a do auta beru teleskopy, ale na přehradu víc využiju děličky (mám dvoudíly). Jsou méně skkladné do auta, tak je víc využívám na chatě. Spokojený jsem oboustranně, i když děličky jsou samozřejmě lepší. Vše má své výhody a nevýhody.

reagovat
Pondělí 15. února 2016 v 11:22 ® breca reakce na …

Twisp258> já bych k tomu doplnil ještě jedno. Zkus si spíš vybrat prut podle způsobu lovu a cílové ryby. Nejsem závodní rybář, ale rozhodně nevystačím se dvěma pruty, které pokryjí všechno. A mám jak děličky, tak i teleskopy. Určitě se tvá další rybařina bude vyvíjet stejným směrem a deset, či více různých prutů bude v tvém portfóliu za pár let taky.

reagovat
Neděle 14. února 2016 ve 23:15 ® Twisp258 reakce na …

martin002> taky díky za rady :-)

reagovat
Neděle 14. února 2016 ve 20:46 ® martin002

Teleskop je lepší při přepravě, je rychle rozložený a složený, není problém vozit ho navázaný z domu. Na všechno ostatní je lepší dělička. Jinak, ale hlavně záleží na tom co vyhovuje tobě.

reagovat
Neděle 14. února 2016 v 9:37 ® Twisp258 reakce na …

breca> ahoj, jako feeder je celkem fajn, párkrát mi to půjčil kamarád abych vyzkoušel.. ale neni to moc pro mě. Hlavně přes léto tady u nás na Labi chytám menší sumíky a na podzim štiky tak se na to moc feeder nehodí. :-)

reagovat
Sobota 13. února 2016 ve 20:10 ® breca reakce na …

Mohu mít jen dotaz, pokud nemáš vyloženě cílovou rybu, proč sena řece bráníš používání feederu? V tvém případě bych se tomu tak úporně nebránil a zkusil to.

reagovat
Pátek 12. února 2016 ve 14:41 ® Twisp258 reakce na …

Díky za reakci :-) chytám na Spodním Labi na tekoucí části , potřeboval bych pruty na položenou(né feeder). Díky

reagovat
Pátek 12. února 2016 ve 13:58 ® hraji
hraji

Začněme od začátku. Labe, to je sakra široký pojem, od potoka s bídou 6 metrů širokého až po řeku valící se v šířce 200 metrů. Takže kde budeš chytat jsi nám v podstatě neřekl. Chytáš všechny druhy ryb. OK, ale jak je chytáš? Na plavanou, na položenou, na feeder, nebo přívlačí? Takže jsi nám zase v podstatě nic neřekl. Takže ptáš se, ale naprosto nekonkrétně. Věř, že je rozdíl mezi teleskopickými pruty nebo děličkami třeba na plavanou. Velký. Stejně tak je rozdíl mezi teleskopickým prutem pro metodu lovu feeder a děleným prutem pro stejný účel. A konec konců, rozdíl je i mezi teleskopem na položenou a dvojdílným nebo trojdílným prutem na totéž. Ale věřím, že když svůj dotaz upřesníš a dodáš pár konkrétních informací, dostaneš odpovědi, které ti pomohou.

reagovat