Chytej.cz

Návnada necteno

5.2.2016 | MOL | 2.504 zobrazení | 7 odpovědí

Na jakou návnadu se teď vyplatí chytat? Zkoušeli jste někdo rohlíkové boilie? Mě se dneska osvědčilo domácí boilie s příchutí perníku. A co vy? Jakou máte vychytávku na zimu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. února 2016 v 17:27 ® Pr3v1t3k reakce na …
Pr3v1t3k

hraji> Pozor, hovoříme o dvou různých postupech a záměru :-) Je tedy pravdou, že jsem na ty změkliny přišel chybným spařováním, ale v zimě, jak jsou měkčí, tak se mi vlastně osvědčili ti „nezvedenci“…jinak máš samozřejmě pravdu a „správným“ účelem je mrtvý tuhoň!

reagovat
Pondělí 8. února 2016 v 17:12 ® hraji reakce na …
hraji

Pr3v1t3k> spaření bílých červů tím způsobem, že změknou, je špatně. Postup spaření červů tak, aby se nezměnila jejich barva a hlavně tuhost, to už chce trochu zkušenosti.

reagovat
Pondělí 8. února 2016 ve 14:14 ® Draky
Draky

Co se plavané týče, tak tam jednoznačně pařenej rohlík, občas zkouším i různá těsta, kroupy, lunchmeat šlape taky velice dobře.

U feederu jednoznačně vede drobné zrnko kukuřice, jak obyč vyndané z plechovky, tak i různě dipované. Zajímavé je, že klasická kombinace 1 kuku + 1 červík moc nefunguje, ale přitom v teplejších měsících je to zaručená nástraha.

Každopádně u zimního rybolovu je opravdu velice důležité rybu lokalizovat, případně vypozorovat její denní „zvyklosti“, zbytek už je hračka. :-)

reagovat
Pondělí 8. února 2016 ve 13:56 ® Pr3v1t3k
Pr3v1t3k

A já budu hnidopich. Nejni návnada, jako nástraha :-) V zimě jednoznačně pařenej rohlíček. Ale je to subjektivní názor. Osvědčili se mi i mrtví červíci(přelito horkou vodou, oni změknou), kukuřička nebo šlupka z kuku atd. Prostě lehčí varianty toho, co ti funguje i přes běžnou sezonu :-)

reagovat
Neděle 7. února 2016 ve 21:44 ® Sintrix
Sintrix

Mě to napařování nikdy moc nešlo. A tak používám (na plavanou)namočený rohlík „rozhňácaný“ do formy těstíčka. :-) Na plotice, proudníky a tlouště dobré. Celoročně.

reagovat
Neděle 7. února 2016 v 11:58 ® MOL reakce na …

Díky za radu :-) .Až budu moct zkusím to taky.

reagovat
Neděle 7. února 2016 v 11:14 ® hraji
hraji

Na každou, na kterou berou ryby. Na bílou rybu v zimě nejvíc chytám na pečivo, tedy konkrétně rohlík napařený tak, aby vydržel vláčný a dobře se nastražoval. Účinní jsou i bílí červi, kukly.

reagovat