Chytej.cz

Ukončení lovu po ponechání 2 ušlechtilých ryb necteno

25.10.2015 | Lerak | 13.421 zobrazení | 117 odpovědí

Jaký je Váš názor na případné skončení denního lovu po ponechání 2 ušlechtilých ryb ? Tzn. nelovit již dále, ačkoliv není např. vyčerpán Váš denní 7 kg limit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Středa 1. listopadu 2017 v 19:11 ® milhom
milhom

Kerob – To ano, ale to bych musel mít zasakovanou/zap­sanou druhou ušlechtilou rybu. Na MRS je dení limit jeden kapr + jedna ušlechtilá ryba, nebo dvě ušlechtilé ryby, nebo váhové omezení… Nemůže tedy po mě chtít porybný v případě že mám zasakovaného jednoho kapra a položeno na těžko ve stojanech abych ukončil lov ;-)

reagovat
Středa 1. listopadu 2017 v 16:49 ® kerob reakce na …
kerob

milhom> pokud splníš limit, který někde může být jedna ryba, tak skutečně dál chytat nesmíš. A neni to o tom, jak si to kdo vykládá. Pokud je povoleno odnést 2 ryby denně, tak po ponechání druhé ryby lov prostě končí. Pokud je povolena jen jedna, tak po jejím ulovení a ponechání lov končí. Jednoduchý jako facka.

reagovat
Středa 1. listopadu 2017 v 0:18 ® milhom
milhom

Ahoj. Já běžně pouštím, ale pokud mě někdo uprosí abych mu dovezl rybu tak občas zasakuju. Každopádně už sem se setkal i s porybným, který mě chtěl řešit když jsem měl kapra z toho dne v saku a chytal jsem dál že mám prej už splněno a že nemám chytat… Bohužel si to každej vykládá podle sebe a nebere v potaz třeba to že chci jen chytat a nehodlám si další rybu přivlastňovat… Takže asi tak :-((

reagovat
Pátek 27. října 2017 v 10:19 ® Mary
Mary
:-> :->
reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 22:32 ® Dany73 reakce na …

malamut> tohle celý je pro mě virtuální svět, ten skutečnej je tam venku, kde si lidi nedovolej říct druhýmu do očí to, co tady. Ne všichni samozřejmě. Jdu koukat na repre čus bus.

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 21:31 ® malamut reakce na …
malamut

Dany73> nejsem virtuální, jsem dost hmatatelnej a kartu mám pravdivě vyplněnou. A nepleť si „mytí prdele“ s „foukáním práškovýho cukru do prdele“, jsou to dvě dost různý věci :-)

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 21:23 ® Dany73 reakce na …

malamut> „ze svého okolí“ myšleno osobně, nikoliv virtuálně. Mimo téma – snad tě před víkendem potěším – zrovna ty patříš mezi moje oblíbené virtuály a přestože pro někoho jsi dost kulantně řečeno kontroverzní, já tě čtu rád, naučil jsem se od tebe vidět určité věci z jiného úhlu pohledu a líbí se mi že neuhýbáš. Ale už dost konec mytí perdelí :-)

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 20:55 ® malamut reakce na …
malamut

Dany73> psal jsi, že „jediného“, takže i kdyby jedinej, není to střípek. Ale asi se ti to nehodí do konceptu.

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 14:26 ® Dany73 reakce na …

malamut> to jsou střípky, jádro tu nenajdeš.

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 13:40 ® malamut reakce na …
malamut

Dany73> a co ti, co se na rybářských serverech chlubí nedodržováním denní doby lovu, většinou z řad „kaprařů“?

reagovat
Pátek 13. listopadu 2015 ve 12:48 ® Dany73 reakce na …

Venca Zelenka> Nejhorší na tom je, že ti o kterých píšeš sem pro osvětu nechodí – neznám jediného ryzího prasorybáře (myšleno systematicky porušujícího řád) ze svého okolí, který by věděl o nějakém rybářském serveru…

reagovat
Středa 11. listopadu 2015 ve 20:28 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

Dany73> Ono je to vcelku jedno jak to bude napsané, kdo bude chtít tak to stejnak nebude respektovat, viz třeba dnešek, byl jsem si na chviku zavláčet cestou od doktora na rybník kde jsem snad rok nebyl, 18hod. jdu domu a tam se vesele chytá dál, prostě vysadili kapry a jdou tak proč jít domu jen z jedním :-) V sobotu to samé, šel jsem na řeku, od auta tak půlhodinka pěšky, taky jsem šel přes jeden rybník a nestačil se divit jak je tam živo, ikdyž ještě zbývala dobrá půlhodinka do zahájení :-) Napsané může být co chce, ale co stím když to hromada lidí stejnak nerespektuje. To správné rybářské jádro je příliš malé a povlu příliš mnoho. Kdyb se všeci chovali aspoň trochu normálně, tak by se klidně mohlo chytat 24 celý rok,i bez bez hájení a ryb by bylo jako máku.

reagovat
Středa 11. listopadu 2015 v 16:40 ® Dany73 reakce na …

BigMike> Já to pochopil bez známek ironie, totiž že onen myslivec měl na mysli, že on loví (a způsobuje zvířatům bolest) prvotně pro maso (obživu), kdežto (někteří) my prvotně pro zábavu.. Tohle je určitě rozporuplné téma. To ALL: Za mě rozhodně 2 ušlechtilé (vybrané) ryby v saku a šupem od vody, jinak to jenom nahrává k nekalostem.

reagovat
Středa 11. listopadu 2015 v 15:29 ® BigMike reakce na …

JacobK> je fakt, že onen jeden myslivec byl dozajista humanista na entou, milovník přírody, zvížátek. On určitě neměl flintu, po ničem nestřílel aby nic nekvičelo, jen chodil milovaná zvížátka do lesa krmit. Já bych to zavedl v ČRS také jinak – zaplať členství, udělej brigády, kup si povolenku k přístupu k vodě a pozoruj přírodu, ten nádherný koloběh v ní – volavky, vydry, pytláky, kormorány a jinou havěť, jak humánně loví rybí žoužel! Za příplatek bych povolil u vody i fotoaparát!

reagovat
Středa 11. listopadu 2015 v 8:44 @ JacobK

Ahoj, sice chytám asi 30 let, ale proti Vám profíkům jsem úplná nula. Tak jen můj názor ne rada ani arogantní sebe prosazování. Nepřijde mi úplně normální chytat ryby jen pro zábavu. Kdysi dávno mi jeden myslivec řekl, že kdyby ryby měly hlas to by asi bylo u řeky křiku a sténání když je taháme z vody. Hlavně muškaři a UL lovci co tahaji 20 cm pstruhy a říkají si sportovci. By si měli uvědomit, že pro svou zábavu trápí živé tvory a nic na tom nemění fakt, že ty ryby pouští…Jinak dělám to samé…Podle mne je jediné řešení omezit počet docházek k vodě a to na jednu týdně. S tím že počty ryb by zůstaly stejné a dodatek o kilech byc úplně zrušil. Hezký den Kuba.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2015 ve 13:45 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> přitvrď.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2015 ve 13:01 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> netuším, co znamená těch pět teček, tak je těžké reagovat, ale myslel jsem, že v očích „sportovců“ jsem ten nejhorší nepřítel a masařka, pokud ne, je to důvod k zamyšlení a k tomu, abych přitvrdil.

reagovat
Neděle 1. listopadu 2015 ve 12:04 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> ono vás „.....“ je víc. Zas tak jedinečnej nejsi.

reagovat
Sobota 31. října 2015 v 11:44 ® malamut reakce na …
malamut

dvorak> na žíněnce bys mi tohle neřekl :-) Čus Daníku, byl jsem ve středu odpo a navečer, byly nějaký záběry na rybku, ale asi od malejch. Taky mám nafoceno bez vody, 13. října, docela zajímavý vidět dno :-)

reagovat
Sobota 31. října 2015 v 11:31 ® dvorak reakce na …

malamut> Taky jsem si tě nedávno spletl,u nás na přehradě. Už jsem chtěl něco hulákat,ale raději jsem šel blíž. A dobře jsem udělal,byl to jinej tlustej strejc :-)

reagovat
Pátek 30. října 2015 ve 22:29 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> to nezažívám příliš často, aby si mě někdo pletl.

reagovat
Pátek 30. října 2015 v 0:18 ® HaD reakce na …
HaD

Mrknato> Kdepáááák! Vázat se budeš sám! ;-)

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 23:45 ® Mrknato reakce na …

cry.wolf> A co brání prvního kapř šoupnout do auta, nebo do křoví, druhého zapsat a s třetím (se třemi) odjet? Já myslím, že to není o tom, komu co stačí…

Jak může ÚS, kde je povolen jen 1 kapř (SM) fungovat na bázi redistribuce s ÚS, kde jsou dva? To samé je s revíry Vč.ÚS, kde jsou např. "muškařská pásma na P a revíry Zč.ÚS, kde je povolena mrtvá rybka? Něco podobného způsobilo odchod Jč.ÚS ze společného P rybolovu.

Další věcí jsou ÚS, kde v MO převažují MO které mají revíry, které neposkytují ke společnému rybolovu a o toto je společný rybolov „ochuzen“ např. v porovnání s revíry Rady, nebo ÚSMP?

Toto p. Havlíček nedokáže pochopit a chce někoho někam vázat a rozhodujícím atributem rybařiny je podle něj štěstí a zážitky. To nám p. Hallíček hodně lže, nebo tomu nerozumí..... Je to totiž stejný business jako filmování. Kdyby to psal JV, tak to nekomentuji. O p. Havlíčkovi jsem si myslel, že dokáže diskutovat, argumentovat, ale asi ne.

A to jsme úplně minuli to zásadní, tedy stejné podmínky pro lov v celé ČR, když máme společný rybolov a důvody, které vedou různé skupiny složek svazů k odlišným a nekompatibilním BP.

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 23:34 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> mno, asi sem si Te spletl s někým jiným.

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 23:24 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> já podle mých slov nechytám na svazovkách? Prosím abys mi „má“ slova odněkud zkopíroval, jistě víš odkud. Já nechytám jinde než na svazovkách, ale podle všeho ty frčíš na něčem, co bych rád zkusil. Hmmmm???

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 22:51 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Povídej, přeháněj. Pokud vím, tak na svazovkách podle svých slov nechytáš. Tak jak můžeš stavy posoudit? Hmmmm???

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 22:45 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> no koukám, že jsi měl k véče vtipnou kaši, ale je třeba si uvědomit, že ne každá změna byla změnou k lepšímu, nakonec nemusím moc vzpomínat, že v dobách kdy se nesportovalo, ale lovilo, a kdy nějaký C&R nikdo neznal, bylo v revírech relativně víc ryb, zejména dravých, ale co se chrání ryba ochytáváním dokola a plnejma hubama keců o pouštění, jich tak nějak ubývá.

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 22:40 @ cry.wolf

U nás je po odchytání druhé počítané ryby rybolov ukončen, tedy není povoleno po zasakování druhého kapra pokračovat v sakování cejnů plotic atd, protože to vedlo k tomu, že rybář zapsal dřív dva kapry a třetího chyceného hodil do batohu a jel pryč. Teď když dá do vezírku druhého kapra a nevytáhne udice tak už pytlačí, není třeba čekat než chytne toho třetího kapra jestli ho taky klepne nebo ne. Mě dva kapři na vycházku stačí, jiný ryby chytnu dvě za vycházku jednou za uherský rok, kapry teda pouštím když berou(jednoho do vezírku, zachytám si a posledního klepnu a jedu dom). MrkNato má pravdu v tom že zákon a vyhláška by měla být v celé ČR stejná pro všechny rybáře.

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 22:14 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> jojo, v době kamenné se nehrál ani fotbal, karty u piva a nejezdilo se k móři :-) A taky nebyla elektrika… Beru zpět, uvaž se v jeskyni :-D DD

reagovat
Čtvrtek 29. října 2015 ve 22:07 ® malamut
malamut

David H.> naštěstí není nic na věky a je mnoho civilizovaných zemí, kde je podobná zhovadilost zákonem zapovězena. O přihlouplosti bychom mohli vést dlouhou debatu a klidně se nechat na ní testovat a porovnat výsledky. A když už jsi tom nakousl, stovky, a možná i tisíce let se chodí k vodě pro rybu, aby bylo co sežrat a až pár posledních let se vyrojili „sportovci“, co si ze zbytečného týrání a ochytávání živých tvorů vytvořili sport a byznys.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...