Chytej.cz

Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast necteno

11.5.2015 | Vláčkař-CZ | 5.007 zobrazení | 13 odpovědí

Zkušenosti se SPIDERWIRE UltracastZdarec lidi, sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/ . Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím, abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru bych chtěl ten 0,12mm.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 7. května 2021 ve 20:29 ® Bořík

Na pstruha se mi osvědčil FC 0,14 bo 0,16, dobře pruží. Slabší ti pstruh v proudech urazí. Šňůru na okouna třeba 0,04. Spiderwire je fajn, 0,10 stačí na štiku.

reagovat
Čtvrtek 4. března 2021 ve 22:31 ® wertok

ano spiderwire mam na prutu 5–20g pruměr tam mam 0,08 a je to skvělý lítá to daleko a je to super hladký

reagovat
Neděle 10. ledna 2016 ve 12:01 ® Stickler reakce na …
Stickler

Nevidím rozdiel medzi veľkými a malými špulkami. Ja osobne radšej kupujem tie malé 125m, pretože mám väcsinu cievok už presne podložených pre daný priemer a hrúbku. Čo sa týka pevnosti nemám problém. Vždy používam obratlík a FC náväzec. Napr. nanofil 0,10 a fluorocarbon 0,25 mi pri uviaznutí väčšinou rupne FC, takže obratlík mi zostane na kmeni. Používam roky len krvavý uzol (plný alebo polovičný) a nemám vôbec problém. Môžeš kľudne použiť aj uzly z obrázku na nanofile, je to na tebe. Základ je každý uzol pred dotahnutím navlhčiť (nasliniť).

reagovat
foto/forum/2016/th-img117564.jpgfoto/forum/2016/th-img117565.jpg
Středa 30. prosince 2015 v 15:01 ® cujo

Spider Ultracast 0,12 použivam cca 3 sezony, před tím jsem to měl v zelený barvě. Ze začátku mi praskala v uzlu, ale když jsem začal používat dvojitýho grinnera, tak je to v pohodě a vytáhnu s tím kde jakej strom, spíš se narovnají háčky než to prdne. Každopádně mám víc cívek a kombinuju to s vlasci, podle toho na jaký vodě a v jakou roční dobu chytám.

Stickler, David H. – sezónu 2016 bych chtěl vyzkoušet i nanofil, jaká je pevnost v uzlu? A ještě jedna blbá otázka, je nějaký rozdíl (krom ceny) mezi nano na samostatný cívce s danou metráží a tím co si nechám odmotat z velký špulky?

reagovat
Středa 30. prosince 2015 v 11:35 ® Stickler reakce na …
Stickler

Presne Nanofil je u mňa už niekoľko sezón číslo 1 . Veľa ľudí ho nikdy nevyskúšalo a len kecajú čo počuli. Chytám hlavne drop-shot a tam nanofil nemá konkurenciu. Pri mikrojigoch, čeburaškách a marmyškách je lepší vlasec, ale pri drop-shote je to iné. Skúšal som za posledné roky veľa vlascov aj šnúr (šnúr možno 90 % SK a CZ trhu) za niekoľko stoviek €, ale vždy som sa vrátil k nanofilu. Najčastejšie používam priemer 0,10 pri ktorom je rozumný kompromis medzi jemnosťou a silou zostavy. Posledné roky ho používam aj na ťažšiu vláčku alebo drop-shot na Dunaji. Kecy o nepoužiteľnosti na ťažkých a kamenistých vodách vedú ľudia čo viažu priamo na kmeň. V takom prípade sa oderie aj tá najkvalitnejšia šnúra na svete. Ja vždy používam fluorocarbon v dľžke 0,5–1,5 m a priemeroch 0,18–0,35 a trhám na 99% montáž pod obratlíkom, ktorý poúžívam vždy(eliminuje aspoň zčasti krútenie). Väčšina problémov spojovaných s nanofilom sa týkala priemerov 0,02–0,08 , aj to vďaka drevenným rukám niektorých rybárov čo nevedia viazať. Napriek tomu megafirma ako je Berkley radšej sťahuje spomenuté priemery z trhu, akoby si mala kaziť meno negatívnymi skúsenoťami istej časti trhu.

reagovat
Úterý 23. června 2015 ve 20:55 ® jees

Zkoušel jsem pletenku 0,06 a nějakou 0,13 nebo podobný průměr a neoslovilo mne to. Předpokládal jsem vyšší citlivost, ale to mi nakonec nějak nepřišlo, zato mi vadila nacucaná šňůra ze které odletovaly kapky vody (což je zvlášť v chladné dny nepříjemné) a lepila se na prut. Dál, u té 0,06 se vyskytovala místa kde se trhala, patrně nedodržení průměru po celé délce nebo místní vady materiálu. Dnes leží asi 3.sezonu v regálu, odkud je vytáhnu tak 1–2× na zkoušku a jdou zpět

reagovat
Úterý 23. června 2015 v 11:21 ® HaD
HaD

Proč jsi zklamaný z nanofilu? Já ho tedy chytám v 0,06 a 0,10 a jsem spokojen velmi. Jen je potřeba se k němu chovat trochu odlišně, než k normální šňůře.

reagovat
Úterý 23. června 2015 v 8:20 ® Piscivor

Ahoj. Já letos zkoušel na UL pletenku (0,8) a za sebe řikám, že vlasec je lepší. Pletenka se nacucá a lepí se na očka, prut, náviny na cívce,… a to v kombinaci s mikro gumou na 1g hlavě zkrátí délku náhozu tak cca o 3 metry ( a to je u 10m náhozu docela znát). Jinak na všechno těžši než UL je pletenka super to zas jo. Ono s těžkou nástrahou se to lepení neprojeví.

reagovat
Čtvrtek 18. června 2015 v 16:19 ® carolco

Zdravim, so snurou som zacal len pred dvoma rokmi, kupil som si vtedy spiderwire stealth camo 0,14 (lebo sa mi pacila:) a bol som pomerne spokojny az na obcasne motanice. Tym, ze ta snura je makucka, tak je pre zaciatocnika pomerne narocna na pouzivanie, velmi rychlo mi predviedla motanice ked som na nu obcas zabudol a podvedome si myslel, ze mam silon. Mal som pocit, ze je az prilis silna, 0,12 by na moj ucel bohate stacila, mozno aj 0,10. Tento rok som si kupil spiderwire ultracast 8carrier yellow a v porovnani so stealth camo je vyrazne tvrdsia, co vylepsuje ukladanie na cievke a takmer zamedzuje motaniciam (mam na mysli ten tip motanic, ktore mozu vznikat ked zvysime zataz jigu napr z 5g a 10g). Hadze sa s nou velmi dobre, asi o chlp lepsie ako so stealth a tiez je velmi pevna. Jemna povrchova uprava vyrazne znizuje hlucnost pri tahani. Tento konkretny model nie je vo fluo farbe aj ked je zlty, takze az tak „nesvieti“ ale je ju celkom dobre vidiet (stealth camo nevidiet vôbec, z pohladu rybara). Je drahsia (ja som ju kupil za 0,19cent/m) takze som velmi vahal, ale teraz nelutujem. Ultracast je ovela viac „idiot-proof“ takze vhodnejsia aj pre zaciatocnika, ale samozrejme, treba mat na pamati spravne zaobchadzanie, co si zaciatocnici velmi neuvedomuju a naucia sa az na vlastnych chybickach (sudim podla seba). Este jedna vyhoda oproti stealth: ultracast hladsie „reze vodu“, co je dobre najma pri povrchových/pod­hladinových vobleroch. Inak povedane, ma jemnejsi povrch a pri stealth som mal pocit, ze snura robi prilis vlny…
Ine snury som zatial nepouzival, takze neviem porovnat.

reagovat
Pondělí 18. května 2015 ve 20:15 ® Lucky19

Zdar. Já spíš pisu kvůli vlasci. Chytal jsem na šňůru na řece a z 10 tloušťku mi jich spadlo 7. Byl to boj do te doby dokavad jsem nezačal používat vlasec. Z10tloustu jsem jich zdolal 8(2 to utrhli) Sice dražší(ten vlasec) ale levnější jak šňůru. Můj šampión je STROFT. Jakákoli řada. Obzvlášť na smacky,bomba. Minulý rok jsem chytal na 0,10,STROFT GTM smacky od REDBASSU a 15 štik zdolanych nad 70. Lepší sezonu jsem nezažil.Zdar

reagovat
Úterý 12. května 2015 v 1:29 ® kerob reakce na …
kerob

Pouzivam toto:
http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…stal-85.html
Jsem spokojen.

reagovat
Pondělí 11. května 2015 ve 20:20 ® Vláčkař-CZ
Vláčkař-CZ

Taky si myslím, radši bych tak 0,08mm, ale ten nemaj… Tak poraďte, jakou teda jinou šňůru popř. vlasec.

reagovat
Pondělí 11. května 2015 ve 13:30 ® kerob
kerob

Tenhle Spider Ultracast neznam, ale klasickej Spider jsem mel a nemam ho rad. Na UL je 0,12 fakt dost, na to chytam stiky s prutem do 45 g…

reagovat