Vyhledávání
Sumeček americký
22.4.2005 | Zlinsky_lovec | 20.756 zobrazení | 51 odpovědí
Mám dotaz ohledně této ryby. Teď jsem potkal kámoše, který říkal, že pod splavem, kde je asi metr hloubky, chytil sumečka amerického velikosti 40cm na bílé červi. Je to teď možné?Zabývá se tu někdo cíleným lovem této ryby?Budu rád,když mi sdělíte vaše postřehy z lovu sumečků.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 1. května 2017 v 18:53 ® kubas reakce na …
-
Švejk> Naštěstí ne, nám stačí hlaváč zatím
reagovat.
- Sobota 29. dubna 2017 ve 20:30 ® Švejk
-
A co Morava? Už se dostali i k nám na jih? Zatím jsem se s nimi ještě nesetkal…
reagovat - Čtvrtek 27. dubna 2017 v 9:22 ® patast
-
V Duchcově na Heřmanu jich je taky celkem dost
reagovat - Úterý 25. dubna 2017 v 17:31 @ Honza96
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví kde letos chytím sumečka amerického, ideální Labe a okolí? Děkuji předem za odpověď.
reagovat:)
- Úterý 5. června 2012 v 16:52 ® Nerodia reakce na …
-
Moc děkuji,ale mam tam velice dobré kontakty.Jen jsem je nechtěl zneužívat ( otravovat )ale jedu tam pro exponáty na výstavu tak jsem si domluvil že mi poskytnou raka signálního živého.A i lokalitu tam zjistím.
reagovat - Úterý 5. června 2012 v 10:01 ® MIG-35 reakce na …
-
Nerodia> Koukal sem se tu i ptal a jedinej spatřenej byl náš ráček. Kdyby ti dělali ve výzkumáku vofuky z místem nálezu, písni. Mam tam kamaráda a on mi určo poví.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 ve 21:02 ® Nerodia reakce na …
-
Právě tam si pro ně jedu.Oni je mají údajně z výlovů rybníků v okolí.Musím se poptat kde je berou.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 v 19:57 ® osprey reakce na …
-
Nerodia> Já vím, že víš. Ber to s nadhledem.
A raků signálních tu moc není. Neznám nikoho, kdo by ho jen tak někde viděl.
Mají je ve Vodňanech. Pokud o ně stojíš, najdi si stránky výzkumáku a dohodni se s nimi.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 v 18:50 ® Nerodia
-
U Vás na jihu jsou také raci signální.Jinak jsem viděl již všechny u nás vyskytující raky a i kraba.O tom že na lov korýšů nepotřebuji povolení ale na ryby ( sumeček a malé plevelné ryby (střevlička východní))ano.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 v 17:52 ® osprey reakce na …
-
Nerodia> Na nepůvodní raky ji nepotřebuješ. No a na původní vlastně taky ne
Ono není zas tak těžké raka chytit, ale chce to čas. Já zatím chytil do ruky říčního, kamenáče a pruhovaného. Málo kusů, jen abych si je prohlédl. Říčního jednou i na prut.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 v 15:58 ® Nerodia reakce na …
-
To bych mohl ,ale letos jsem si povolenku nebral.Na to abych mohl si zajet chytit 2–3 kus sumečků a nepůvodní raky( možná i kraba ) mi to nestojí za to.
reagovat - Pondělí 4. června 2012 v 0:09 ® osprey reakce na …
-
Nerodia> Proboha a to si nemůžeš zajet někam k Labi? Tam mají sumečků zatím dost.
Taky to budu muset udělat. Ještě jsem ho nechytil. Tady na jihu nejsou.
reagovat - Neděle 3. června 2012 ve 20:42 ® Nerodia reakce na …
-
lunimus> Vy tam na Slovensku máte pro mě dosti zajímavé tvory ( raky a tyto ryby).Škoda že je to tak daleko.
reagovat - Neděle 3. června 2012 v 17:11 ® lunimus reakce na …
-
osprey> Ak mas zaujem o sumceka americkeho, tak dojdi niekedy k nam do Bratislavy – na chorvatskom kanali su tak premnozeni, ze zaberaju aj na prazdny hacik
btw. tato ryba vo svojej domovine dosahuje bezne velkost cca 50 az 70cm – ku nam boli vysadene kvoli chutnemu mäsu a ako alternativna volba k sumcovi … bohuzial sa doslo na to, ze v nasich vodach vzhladom na podstatne nizsiu teplotu nedorastu takych zaujimavych velkosti, ale zato sa dobre mnozia a zeru uplne vsetko, pricom oni sami nemaju prirodzeneho nepriatela a tak vytlacaju povodne druhy …
reagovat - Sobota 2. června 2012 v 18:29 ® jak41 reakce na …
-
Jo a ještě jedno, ať kámoš řekne kolik ten američan měl fousů- spíš chytil sumce klasiku, podle mne američanů v menších řekách v téhle velikosti moc nebude- pokud vůbec, vždy byl brán jako "plevel ", jako tzv. krmení pro slepice. Uznávám každou rybu i tohle žrouta. Ať se daří Jarda
reagovat - Sobota 2. června 2012 v 18:16 ® jak41 reakce na …
-
Ahoj, už kolem roku 1990, se dali na slepých ramenech Labe kolem Kolína, chytit sumečci američtí kolem 35cm. Chytal jsem tam od dětství, takže osobní zkušenost. Nevím kolika cm může v našich podmínkách dorůst a s hlavním tokem Labe z té doby nemám zkušenost. Ramena Labe o které se jednalo: Legerovo rameno, Ovčačka a hlavně Drožďárna- největší exempláře! Jinak je to pro někoho vděčná ryba- sežere vše- chleba, kolínko, červa, žížalu atd., pro někoho obtížná- když najedou, moc jiných ryb k tomu nepustí. Ahoj, ať berou, Jarda
reagovat - Sobota 2. června 2012 ve 14:45 ® nnnap
-
to nevím, ale jako každého imperialistu ho poženeme a zastavíme se až za uralem!
reagovat - Sobota 2. června 2012 ve 13:21 @ Křivý
-
Neviděl jsem reakci na Váš dotaz, zajděte na Rosický slepák pod Faru. Na rousnici nebo hnojáčky budete mít určitě pár kousků. A dlouho jsem nebyl za koupalištěm nebo na Jarkováku, ale věřím, že budou i tam. Dobrý lov Křivy.
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 2:44 ® Jenda17
-
diky moc všem za odpověd, taky už sem něco o nežárce slyšel, je to jen otázka času než se víc rozmetou po čr
reagovat - Pátek 4. března 2011 ve 21:04 ® Kazan reakce na …
-
Jenda17> Tuším že by něco mělo být i na Nežárce.
reagovat - Pátek 4. března 2011 ve 20:27 ® osprey reakce na …
-
JKemr> Já tam asi zajedu, chybí mi na seznamu toho, co jsem už chytil a nemám fotky.
reagovat - Pátek 4. března 2011 v 10:10 ® chupacabra
-
a bacha na ploutve kdyz se ti podari nejakyho chytit, maji pekne ostry a tvrdy ostny:)
reagovat - Pátek 4. března 2011 v 10:05 ® chupacabra
-
presne tak, ze u vas nejsou muzes bejt jedine rad, jsou to pekny smejdi, kde jsou se s chytanim sumcu na rousnice nebo pijavice muzes rozloucit. ja jsem je chytal taky na labi v okoli lovosic.
reagovat - Pátek 4. března 2011 v 7:33 ® JKemr reakce na …
-
Jenda17> Zajeď si na Labe okolo Nymburka někdy v létě, ideálně v červenci po ránu, když začne svítat a pak vlastně celej zbytek dne
reagovatUděláš jich třeba stovku za den. Osobně jsem dostal i jednoho 40cm a jednalo se opravdu o sumečka amerického!
- Pátek 4. března 2011 v 7:30 ® ART reakce na …
-
Jenda17> okolo čb asi nejsou a bud za to rád. Hledal bych je spíš na Labi
reagovat - Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:54 ® Jenda17
-
lidi nevíte kde sou amíci okolo čb rád bych tu rybu viděl
reagovat - Středa 26. září 2007 v 11:25 ® Kubajs
-
No tak pár jsem jich nachytal na Lužnici naložily jsme sio je do slné vody asi na dva dny poté na gril jenom lehounce pokořenili paprikou a musím říct že jsou strašně dobří
reagovat - Středa 26. září 2007 v 7:15 ® Piranha reakce na …
-
Jeste pred 5 lety kdo dal na hacek zizalku na 90% chytil na Labi sumecka.Pred 10 lety to byly rybycky okolo 10 cm, pak se zacaly po 5ti letch tahat pekny okolo 30 a obcas i pres 35 mezi Labem a Lovosicema a ted?Ted se uplne ztratili a misto nich se na zizalku tahaj pravy sumci a spousta radoby rybaru si je bere domu jako americany.Sam jsem byl svedkem pred loni jak jich tam mel jeden decinak okolo 30ky a jeste se chlubil ze uz jich ma letos asi 130 ze je to premnozeny, neni to vubec pravda, pri povodnich voda zlikvidovala sumci lihen a vse si vzalo Labe.
reagovat - Úterý 25. září 2007 ve 13:06 ® tomchamik
-
Před lety jsem je chytal cíleně na Labi pod Ustím,báječná ryby do udírny.Na žížalu se jich dalo nachytat i 100 za den,na mrtvou rybku kolem 5 cm jsme tahali ryby kolem 35cm,letos jsem na ně jel jednou a místo kde vždy byli 0.Jen s RaF jsme jich pár čapli u soutoku s Cidlinou.
reagovat - Úterý 25. září 2007 ve 12:57 ® Stanleysch
-
Sumečky americké sem chytal hlavně loňský rok v Kolíně na Samberku. Největší problém bylo jejich hluboké zažrání. Nástraha- žížala. Nejprve jemné poťukávání a pak hup.. Líbilo se mi, že se docela brání a jede po dně, než se vzdá. Velikost okolo 25 cm. Velice zajímavá rybička. Letos to ale bylo o nervy! Jenom malí prckové a jen oni. Pomohla až změma a velikost nástrahy. Jinak bych z nich snad zešílel..:) Zkusil sem 3 kousky do kuchyně a docela sem si pošmáknul. Mají jemné masíčko a velice snadno se kuchají. Myslím ale, že už na ně bude zima..?
reagovat