Vyhledávání
Vzít malého, trofejního, nebo žádného dravce?
12.11.2014 | Klobasa | 12.593 zobrazení | 125 odpovědíMožná je to opakované téma, nebo námět do duelu, každý si to přebere po svém. Co člověk, to názor. Osobně mě zajímá, ruku na srdce Vážení, kolik kdo ročně velkých nebo malých dravců odnesete od vody?? Samozřejmě záleží na podmínkách-revír, výskyt štiky, candáta, okouna, bílé ryby, vysazování, úživnost, kormorán, vydra a hlavně na nás největších predátorech. Povídejte, přehánějte, diskutujte…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 1. prosince 2014 ve 22:07 ® Kazan reakce na …
-
tenodvody> k tvé větě o sražení zvířete, zhruba půl roku zpět poměrně mladej chlap, táta od rodiny, sice srnku nesrazil, vyhnul se jí zato se v tom pangejtu zabil............
reagovat - Pondělí 1. prosince 2014 ve 21:20 ® tenodvody
-
Já se musím přiklonit k Jankovi, plně ho chápu, ta ryba je přece jen volně žijící tvor, který není zavřený v ohradě a vykrmený jako zdroj masa. Bohužel si to dost lidí myslí, já než abych třebas autem srazil zvíře, raději auto pustím do pangejtu. Ryby pouštím a snažím se je co nejšetrněji vrátit zpět, sem si vědom toho, že ta ryba tak čí tak přijde k ujmě, ale prostě zvíře bych nedokázal zabít, mám dost dlouho dilema po zabití vánočního kapra. Asi sem prostě posera
reagovatAle proti lidem co si domu rybu vezmou k večeři nic nemám, pokud se tak neděje na metráky,a dokáží ji zabít. Jinak, jak níže píšete, někde je velká ryba škodná, jinde vzácná, je tedy na každém z nás, jak to posoudíme. A do mě
- Pondělí 1. prosince 2014 v 8:49 ® Klobasa reakce na …
-
Poldík> Tak já mám opačnou zkušenost. Jedinkrát jsem kdysi dávno chytil svou největší 90+ štiku v malém obecním rybníčku, kde byly údajně dvě nebo tři takové torpéda. Chodil jsem na ní více než týden s rybičkami z její vody. Potom jsem jí dostal na malé kopýtko, změřil a zvážil jí soused a málem mu vypadly oči z důlků, když jsem jí vrátil zpátky do rodného živlu. Nemám ani fotku s zatím životní rybou a možná už takovou nikdy nechytnu. Táta mi vynadal do blbců, že jsem jí nevzal. Měl pravdu. Místní vesničané rybník vypustili a všechno sežrali. Dnes se tam krčí pár karásků a plotic v půlmetrovém zaneseném bahništi. Nelituju toho, ALE…?? Taky jsem byl dvacetiletý hlupák??
reagovat - Neděle 30. listopadu 2014 ve 21:37 ® malamut reakce na …
-
Poldík> ty jsi s tou štikou nakrmil kachny?
reagovat - Neděle 30. listopadu 2014 ve 20:09 ® Poldík reakce na …
-
Když vidím jak jsou na tom naše svazové vody,tak jsem pro chyť a pusť.Chci chodit na ryby a ne krmit kachny.
reagovat - Neděle 30. listopadu 2014 v 19:44 ® malamut reakce na …
-
Poldík> ???
reagovat - Neděle 30. listopadu 2014 v 19:26 ® Poldík
-
Je už to dávno,ale odnesl jsem od vody štiku 87 cm.Udělal jsem velkou radost rodině,která na tu štiku koukala jak na vorvaně.Udělal jsem pár fotek a bylo.Po nějaké době jsem si ty fotky prohlížel a uvědomil si,jaký jsem hlupák.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 12:25 ® HaD reakce na …
-
jiris> Velká zarybněná voda, třeba už mimopstruhovka, kam ten pstruh „spadl“ s vodou. Na malé říčce či potoku bude mít k dispozici víceméně jen své potomky, které prostě vyžere. Pokud to ale bude řeka, kde už tihle cvrčci (do 25cm) takřka nejsou a je tam dostatek ouklejí, tloušťů, plotic apod, tak takovej potočák pro revír pohroma nebude – uživí se na bílé rybě, která má přeci jen rozmnožovací potenciál jinde.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:45 ® malamut reakce na …
-
kerob> těžko, vola bych si pamatoval.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:29 ® kerob reakce na …
-
malamut> občas u vody potkam exemplárního blba a taky mu radsi všechny jeho moudra odkejvam, jen abych s nim nemusel vect hovor delší nez je nezbytne nutne. Třeba jsem se uz potkali
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 ve 20:14 ® malamut reakce na …
-
vezirek> no tak vidíš
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 17:49 ® jiris
-
David H.> „Někde na velké vodě s bílou rybou je pstruh 50 cm naprosto neproblematický“ – co si Tímhle myslel, klidně do SZ.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 15:46 ® malamut reakce na …
-
gavlos> ok, já si to přebral
reagovatJsem syt plků, valím na chvíli k vodě zkusit candáta
- Sobota 22. listopadu 2014 ve 14:25 ® gavlos
-
Ku…a sorry chlape.pavle!!! Podobne to mate s petrama
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 ve 14:09 ® vezirek reakce na …
-
Máš pravdu, zbývá jen vzpomínat.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 ve 13:17 ® gavlos
-
Opet me bavis peto…hehe.aspon mi to v praci utece.ted nedavno jsem dostal zpravu,ze kdyz jsem sem takovy rybar(pritom jsem jen kritizoval pravopis dospeleho cloveka co pise jako zak 8 tridy pomocne skoly) ze nemam v rubrice z lovu zadnou fotku,mu vysvetluji,ze pokud to neni nijak extra ryba(tim myslim parma,lipan a podobne ryb kterych je opravdu malo) ze nedelam parte zadne rybe.pokud ji mam v planu sezrat,tak si ji urcite nefotim
reagovathehe.tak.....a ted otazka…zeru vse co chytim,nebo jsem tak spatny rybar(lovec)..
- Sobota 22. listopadu 2014 ve 12:14 ® malamut reakce na …
-
vezirek> jo, po čtyřicítce se z těch opic vylízávám stále hůř, tak už to nepřeháním, ale to ty bys mohl znát, anebo jsi odolnější.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 11:45 ® vezirek reakce na …
-
malamut> Jen občas ?
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 11:18 ® malamut reakce na …
-
Bigpista> to bude asi tím, že pro mě je důležitější obsah, než forma. Že bys mohl být pod vlivem jsem usoudil dle času napsání tvého příspěvku, po půlnoci občas mívám taky pod kulichem.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 10:11 ® Bigpista reakce na …
-
malamut> Jasně, každý, komu je tvé vystupování poněkud nepříjemné a ozve se, musí být pod vlivem. Nebo chovanec ústavu. Chápu, že můj předchozí příspěvek byl vůči tobě osobní, tak i tvoje odpověď taková je. Ale ty se obecně radši soustředíš na hráče a ne na míč. Což obvykle značí nedostatek argumentů. Když si přečteš pozorně, co jsem napsal, zjistíš, že jsem nekomentoval tvé názory (se kterýmy někdy i souhlasím), ale formu, jak je ventiluješ. Ale dost už, obvykle jsem tu spíš v roli pasivního pozorovatele a teď se do té role vracím.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 9:56 ® Janko reakce na …
-
malamut> Nikdo o tvůj komentář nestál.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 8:31 ® malamut reakce na …
-
Bigpista> asi čteš dost nepozorně, ale máš částečně pravdu v tom, že většina mých příspěvků je kritických. Ono taky nikde není psáno, že bych tu měl každýmu foukat do prdele práškovej cukr a na, dle mého zhovadilost, prostě odpovím kriticky. Je zajímavé, že většina skutečných rybářů z masa a kostí, s kterými se na rybách potkávám, a málo jich není, s mými názory z valné většiny souhlasí, takže virtuální figurky zde mi poskytují příjemné rozptýlení. Tvé poslední dvě věty považuji za výplod mozku ovlivněného konzumací, soudě dle hodiny. Ty dva šašky pod tebou komentovat nehodlám, co si o nich myslím, nelze publikovat.
reagovat - Sobota 22. listopadu 2014 v 1:24 ® Bigpista reakce na …
-
malamut> Čím to teda je, že se na celém tomto serveru nenachází jedna jediná pozitivní reakce na cokoliv, která by nesla tvůj podpis? To jsme fakt taková banda blbců? Ty vole, ty ale musíš trpět, takovej borec a vševěd mezi stádem. Schválně si projeď zdejší diskuze. Ke každému tématu přispěješ tím, že někoho urazíš nebo napadneš. Jestli se takhle chováš i jinde, tak považuju za zázrak, že ti někdo nezpůsobil úraz. I když bez klávesnice asi tak statečnej nebudeš, viď?
reagovat - Pátek 21. listopadu 2014 ve 22:11 ® kerob reakce na …
-
Tak o tom vazne popremyslej.
reagovat - Pátek 21. listopadu 2014 v 10:09 ® Janko reakce na …
-
Klobasa> Pardon, ale já sem přidal svůj názor ale malamut se začíná zase do každého navážet
reagovat - Pátek 21. listopadu 2014 v 8:50 ® Klobasa
-
Ale no tak pánové… Nadpis diskuze má jiný název
reagovat.
- Čtvrtek 20. listopadu 2014 ve 23:11 ® Janko reakce na …
-
malamut> on na žádným oddělení není, ale ty by jsi s tvým přístupem něl být.
reagovat - Čtvrtek 20. listopadu 2014 ve 21:20 ® malamut
-
kerob> já nejsem hospitalizován na uzavřeným oddělení, tedy žádnýho nemám.
reagovat - Čtvrtek 20. listopadu 2014 ve 21:18 ® malamut reakce na …
-
Janko> odpověděl jsem ti v diskusi o tvé škole rybaření.
reagovat - Čtvrtek 20. listopadu 2014 v 19:53 ® Janko
-
malamut> Sorry, ale tak tebe bych opravdu na živo potkat nechtěl
reagovatco si tady tím dokazuješ? Asi jsi něco víc než normalní rybáři. Hádat se přes fórum může fakt jen blbec a víc ti k tomu neřeknu!