Chytej.cz

Vzít malého, trofejního, nebo žádného dravce? necteno

12.11.2014 | Klobasa | 11.777 zobrazení | 125 odpovědí

Možná je to opakované téma, nebo námět do duelu, každý si to přebere po svém. Co člověk, to názor. Osobně mě zajímá, ruku na srdce Vážení, kolik kdo ročně velkých nebo malých dravců odnesete od vody?? Samozřejmě záleží na podmínkách-revír, výskyt štiky, candáta, okouna, bílé ryby, vysazování, úživnost, kormorán, vydra a hlavně na nás největších predátorech. Povídejte, přehánějte, diskutujte…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Neděle 14. února 2016 ve 23:21 ® Twisp258

já si myslím že by se dravci měli vracet zpět na svobodu ať může ulovek potěšit i dalšího rybáře :-) a aby jsme se na dravce za pár let nekoukali jen na staré fotky :-)

reagovat
Čtvrtek 14. ledna 2016 v 8:08 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Oňas28> Pěkný, jen víc takových lidí. Asi jsi na vodě dost často. Jako jestli chytáš jednoho až dva canďoury 90+ ročně a menší nepočítáš, tak buď rád za to. Já vím letos z doslechu u nás z okolí cca. deseti stojáků i řeky za celej rok pouze o dvou chycených takových rybách. Morava je zřejmě pořád bohatej kraj na ryby, rád jsem tam jako sedmiletý mrňous začínal;-)

reagovat
Sobota 9. ledna 2016 ve 13:22 ® Oňas28
Oňas28

Bohužel toto u vody téměř nevidím. Mimo opravdu pár dobrých kamarádů kolem mne. Na vodě jsem každý rok co mi čas dovolí a bohužel se jen potkávám s uplakanejma a stěžujícíma si kolegama, kteří plačou že ve vodě nic není. Každej z nich když chytí candáta, okamžitě ho morduje, protože takovej kus masa se do vody nehází zpět. Snad bude přibývat postupně víc a víc rybářů kteří k tomu budou přistupovat tak že vzít si rybu a hlavně dravce je opravdu výmečný svátek a ne samozřejmost. Snad se potom dočkám sezón kdy nebudu chytat jen jednoho až dva candáty 90+ za sezónu… Chlapi neblázněte, rabujete si ty vody sami sobě. Pak sedíte nasraní u prázdné díry plné pouze násadových kapříků… Základ je začít u sebe!!!!

reagovat
foto/forum/2016/th-img117549.jpg
Pátek 8. ledna 2016 ve 14:04 ® Pr3v1t3k reakce na …
Pr3v1t3k

Já se nejvíc v životě třás, když jsem ve 12ti chytil prvního, pro mě trofejního potočáka, kterej měl 47 čísel a slup mi malou rudořitku…od tý doby už mě nic takhle nedostalo…samoz­řejmě zážitků významně přibylo, ale tenhle byl kulervoucí :-)

reagovat
Úterý 5. ledna 2016 v 10:24 ® kubsta reakce na …
kubsta

Klobasa> tak na pstruhovce samozrejme nepujdu na candaty, ale on i pulmetrovej potocak nebo velkej lipan na mouchu dokazou udelat vrlkou radost

reagovat
Úterý 5. ledna 2016 v 9:09 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

kubsta> No upřímně nevím, jak ti k těmto rybám zrovna pomůže ta pstruhovka? Měl jsem asi taky jako ty popsaný čtyři stránky, cca. 72 vycházek.

reagovat
Úterý 5. ledna 2016 v 8:55 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

macek2> Vy jich na Labi máte dost, můžeš si dovolit stoprocentní zářezy. Sumec je kámoš, těch je dost a ten se pouští, ty tam vraždí jiní. Řekl jsem to dost jízlivě a špatně, prostě mírového candáta nikdo nevrátí do vody a to je smutný, všechno ostatní má určitou šanci na přežití.

reagovat
foto/forum/2016/th-img117469.jpgfoto/forum/2016/th-img117470.jpg
Úterý 5. ledna 2016 v 8:40 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

malamut> Nepsal jsem nikde nic o žádnejch traumatech , ani nemám potřebu hledat žádnou odbornou pomoc. Pomůžu si sám, panč svaz mi dozajista nepomůže i přes rizika nemocí, který ovšem může nasrat do vody kdokoliv a kdykoliv, nejen já jednou užitečnou plodnou rybou, o které jsem se asi doopravdy neměl ani zmínit. Dělej jako že jsi nic neslyšel a dál vytloukej svazovky, já proto alespoň malinko udělám, abych věděl že neházím do prázdné vody.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 ve 13:06 ® kubsta reakce na …
kubsta

Klobasa> Tak zrovna včera jsem vyplňoval docházky, mám jich pouze 81. Koupenou jsem měl povolenku pouze na MP středočeskou a to až v září protože jsem si obnovoval RL po x letech. Až na vyjímky chodím jen vláčet a na to, že jsem začal letos, tak jsem nadmíru spokojen, tloušti, okouni, štiky. Úžasnej byl poslední týden před novým rokem, kdy jsem pochytal spoustu štik a pro mě i poprvé se podívali na břeh okoun přes 30cm a štika 81cm. V úlovkách je jen jediná ryba a to ta poslední velká štika, jinak vše plave dál :-) Doufám, že příští rok se mi povede na přívlač chytit sumec, candát a parma, ale budu muset tomu štěstí trochu naproti, začal jsem tím, že mám koupenou jak MP tak P celosvazovou povolenku.

reagovat
Neděle 3. ledna 2016 v 15:24 ® macek2
macek2

já loni zmasil 100% ulovených dravců a to jest oba candáty:-) samozřejmně mírových

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 ve 13:58 ® malamut reakce na …
malamut

gavlos> určitě to není taková cochcárna, jak si Klobasa představuje, i když, já si myslím, že je to jen taková póza, aby byl zajímavej, jen si neuvědomil, že je to i trošku blbost, ale kdo chce kam… Ale pokud z toho má opravdu takový trauma, tak ať příště pustí vše, případně ať nechytá vůbec (zbude víc na ostatní) a má to hned v životě jednodušší :-)

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 ve 13:26 ® jees

já neberu nic

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 ve 12:10 ® gavlos reakce na …
gavlos

gavlos> uz kvuli nemocem a jinymi nezadoucimi vlivy…

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 ve 12:08 ® gavlos reakce na …
gavlos

malamut> cin je to dozajiste zasluzny.to se musi nechat :-) ale neni nahodou vyhlaskou ci jinym narizenim prenaseni ryb do jineho reviru zakazany..si tak matne vzpominam :-D

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 v 10:05 ® malamut reakce na …
malamut

Klobasa> to jako vzít někde candáta a odvýzt ho na tvůj oblíbenej revír, kde jsi před rokem jednoho zmasil a máš z toho trauma, ti přijde normální? Já v tom vidím celkem důvod k zamyšlení se sám nad sebou, případně k vyhledání odborníka v v oboru psychiatrie.

reagovat
Sobota 2. ledna 2016 v 1:14 ® Klobasa
Klobasa

Je čas na zhodnocení sezóny 2015. Pro mě rozhodně druhově nejlepší rok na svazových vodách v počtu vrácených ryb zpátky do oblíbených řek a hlavně stojáků. Zmasen byl jeden amur, cejn, štika, jesen, několik vepříků, dva hadi, tři granule z Labské (zaplaceno), jeden okoun ze Suchdola n. Lužnicí a jedinej hurvínek (rozuměj candát) o velikosti 55cm. Vráceno bylo několik malejch sumců, cejn ke čtyřicítce z mojí milé a oblíbené vody kde moc nejsou, pár tkaniček, potočák pětapade, tloušťák třiapade, jednavosma kudla, dvaašede parma, pár mírovejch i nemírovejch hurvínků, kolem deseti okounů co by omylem klidně mohli šlápnout na kudlu a ostatní ostrá, parmí i jiná krásná podměrečná i mírová běloba co nestojí za řeč. Ten candát mi mrzí asi nejvíc, panč je z oblíbené vody, kde bude chybět, proto ho tam příští rok odjinud přivezu. Za zmínku stojí letos žádný nepolapený bolen, což mě teď zpětně sere (věnoval jsem mu jen hodinku na Nechranicích a dál jsem se na ně nijak zvláště nespecializoval) a stejně tak modrooký jednovous (který ještě chvíli do konce hájení s výjimkou potrápím na rousnice) aby bylo v kostce to loňské dravčí „desatero“ dokonáno! Nepřipadá mi toho ani moc, jak jste na tom byli loni Vy co se nebojíte sem něco napsatpivo ??

reagovat
Úterý 28. dubna 2015 v 10:44 ® HaD
HaD

Kralu021 + Klobasa: Sumec si nevybírá a sežere to, na co narazí ať je dostatek nebo nedostatek. V době tření pak existuje zvýšená agresivita k „drzým“ rybám, které mu žerou jikry a potěr. A to je především okoun, který je v tu dobu nejlepší nástrahou.

reagovat
Čtvrtek 23. dubna 2015 ve 21:03 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Kralu021> Sumec, když má nedostatek potravy okounem rozhodně nepohrdne, když má dostatek a může si vybírat, vezme jako první líny a hady.

reagovat
Středa 22. dubna 2015 v 0:33 ® Kralu021
Kralu021

U nás a v okolí je okoun už dávno mírová ryba 25cm. a sumci tu máme také ale že by sumec šel po okounu to čtu prvně ?? spíš lín nebo uhoř možno i bělíčka nebo cejn ale použít okouna jako nástrahu ??

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 ve 22:19 ® nnnap
nnnap

nějak moc prožíváte okouna. Je to takový přikakýnkaný bígl našich vod. U nás se bavím trofejními 8 cm. Větší nejsou. Že by lidské vydry? Houby. Vyžráno sumíky. A když nějakého 6cm vytáhnu, tak se na břehu strhne bitka, kdo ho vysomruje pod splávek.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 ve 20:59 @ erko reakce na …

Mysak1> No hajenej sice okoun na SM je, ale porad jich ta Tovacovska vydra na podzim natluce 10–20–30 kusu za vychazku, miru podle nalady(15–40cm) a do 7mi kilogramu denne (jako by okoun byl plevelna ryba). Jeste zavest lovnou miru aspon 20cm a 3 kusy okouna na den jako pstruhu a hned zapsat do povolenky jako uslechtilou rybu. Aby si musel vybrat jestli vezme tri okouny a konec lovu nebo dva okouny a stiku.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 ve 20:13 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Mysak1> Vím, ale kdy to dojde těm u nás netuším=-| Ale hájit kapra a zavřít revíry to umí8-(

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 ve 20:01 ® Mysak1

Klobasa> tak třeba u nás na SM už nějakej ten rok hájenej je. Zaplať pánbůh.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 19:26 ® prroud
dozor.ocko,asi mi to zase smazou „ze to nesouvisi“,ale podivej se na to,ono to zatracene souvisi,a cim dal tim vic! , myslim ze kdo to uvidi a zamysli se,zacne premejslet,zacne se menit,sam od sebe a o tom to je!Pak bude i ta rybarina uplne jina. reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 19:25 @ dozor.ocko

Pry „sem si zaplatil povolenku tak to prece nebudu poustet kdyz to ma miru“. A vubec nemyslijou takovy „rybari“ ze nektery ryby sou vzacny a neni jich uz moc ve vode, aby se trochu omezili. Pristi rok tam uz takovej pstruh nebude protoze ho sezral vloni.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 19:21 @ dozor.ocko reakce na …

prroud> no prave ze kazdy musi zacit sam u sebe a nemuze jinym mluvit do toho jakou rybu si kdo vezme, kdyz neporusuje pravidla. Ten „previt a vydra“ co zere vsechny okouny i od 15ti centimetru tedka klepnul i trofejniho potocaka kterej mohl potesit jeste nejakyho jinyho rybare. Takhle projde revir dvakrat trikrat a po nem si uz nezachytate, protoze dravce nepusti „pry ze zasady“. No a takovymu neco rozmlouvat? Pro takovy rybare skoda vysazovat ryby, vychytaji to do posledni supiny.

reagovat
foto/forum/2015/th-img113333.jpg
Úterý 21. dubna 2015 v 18:49 ® prroud

On kazdej rad zapomina ze i mira u ryb kde je stanovena mluvi jasne o „NEJMENSI MOZNY!“,je to jako u stanoveni naopak maximalni mozny jizdy autem v obci,debil pojede padesat i kolem skoly a skolky v dobe kdy chodej deti do ni,nebo z ni,maj prece chodniky,protoze prece muze.Dal se nezaobira tim,ze decko je naprosto nevyzpytatelny a auto ma brzdnou drahu a sofer ruzny doby reakce atd.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 18:33 ® prroud

dozor.ocko,mas samozrejme pravdu,ale je to to co neprestanu tvrdit,ze musime kazdej zacit sam sebou a dobrovolne,sami od sebe,jinak se vubec nic nezmeni.Je to taky tim,ze vsude se doctes miliony kravin ale poradny veci ne,s lidma a na lidech se nepracuje.Kdo kde kdy vysvetlil jak to s okounama vlastne je a obhajil „nejakou“ jejich miru aby tomu kazdej rozumel?Pustil to nekdo vubec mezi lidi? A to neni jen o okounech a jen rybach co nemaji stanovenou miru.Co si prectes je bud o konzumu a rozdelovani lidi,nebo naopak o extremu jak vsechno popichat,omachlat a pustit,uzit si rybariny.Prisel jsem na miru 25 tim,ze takovejch neni moc,ale jsou a nejsou prilis vzacny,co je mensi,je to jen velka hlava,ty nejim.A minimum proto,ze kdyz padnu na misto a cas kde jdou vetsi a mam sanci 2–4 chytit,pak vezmu ty vetsi s tim,ze ty opravdu poradny samozrejme nevezmu kvuli jejich rozmnozovani z vic duvodu.Rikam tomu „hospodareni“,pro­toze ryby jim a mam je rad,netajim se tim.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 18:22 @ dozor.ocko reakce na …

No ale prave ze nekdo ma osobni miru okouna 25 cm, druhej 30 cm a treti rybar bere okouny od 15ti cm jak je videt na te fotce. Ze se to nekomu nelibi bohuzel nejde s tim nic delat. Ty jich 10 pustis a za tebou jde ten druhej a ten je vezme protoze ma mensi osobni miru a okouni mu chutnaji. A prave takovy lidi jsou tam venku u vody, ne jak tady na netu kazdej pousti az se hory zelenaji. Dravec jak ma miru tak jde z vody, smutna realita. Pak uc lidi chytat dravce kdyz vidis jak pak dopadnou kdyz se to nekdo nauci.

reagovat
Úterý 21. dubna 2015 v 16:17 ® prroud

erko,souhlas.Zase se ceka az se okounovi mira naridi a vlastni hlavu neni potreba pouzivat,presne jak to ma system rad a jak to chce! Je tak tezky urcit si miru sam? Mam na okouna hozenejch 25cm minimum a podle toho jak a jaky jdou si v klidu podle situace pridam.Takovyhle vybijeni deticek zadnej lovec neudela,ten zije s revirem a nikdy by si ho nevymlatil.Stejne tak jako nejde pro tasku ryb,ale vezme si kdyz potrebuje,kolik spotrebuje,ne ze futruje mrazak kdyz to neni potreba.Je smutnej takovej pristup a pak cist o vymlacenejch usecich rek,nebo rybnicich.Stejne smutny je i to,ze se musi volat po nejakejch omezenich a narizenich.Mame spatny oznaceni jako homo sapiens,homo blbus by sedelo lip,technika jde nahoru ale nase bezohlednost a nenazranost zustava stejnamjak neni spis horsi.S potesenim kvituju ze se mezi rybarema situace zlepsuje,az na extremy co by nejradeji rybam koupili tv a malem s nima i spali:-)

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...