Chytej.cz

lov na živou necteno

13.10.2014 | cms | 2.989 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den,mám dotaz ohledně lovu na živou rybku na splávek,je možné mít nahozené dva pruty a na obou mít živou rybku?V RŘ jsem o tom nic nenašel.Děkuji za odpověd(nerad bych porušoval pravidla)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 8. listopadu 2014 v 15:30 ® HaD reakce na …
HaD

petrikveprik> já mám pocit, že tohle se už rozebíralo tisíckrát a odpovědi na to, jsou tuším i na www.rybsvaz.cz

reagovat
Pátek 7. listopadu 2014 v 9:11 ®  reakce na …

Palivec> někde´s psal, že ses na ministerstvu informoval.. potvrdili Ti tedy z ministerstva, že když nastražíš živou rybu, že je to týrání? Ptám se takto, protože já ten zákon četl, a pokud bychom tam „zapasovali“ lov na živou rybku, tak co potom bezdůvodné píchání/chytání ryb? Na to by se to taky mělo vztahovat ne? Háčkem poškozujeme živé obratlovce.. a ještě bezdůvodně (pak je pouštíme)

reagovat
Neděle 2. listopadu 2014 ve 20:33 ® malamut reakce na …
malamut

Palivec> proč cpeš naprosto stejný bláboly do několika diskusí? Máš dojem, že je tě tu málo?

reagovat
Neděle 2. listopadu 2014 v 19:35 @ Palivec

Je tady ovšem problém se zákonem na ochranu zvířat, protože nastražení živé rybky se neobejde bez jejího týrání. Představ si, že by tě někdo nastražil…

Zákon na ochranu zvířat proti týrání je český zákon ze dne 15. dubna 1992, č. 246/1992 Sb., který reguluje práva zvířat a stanoví podmínky nakládání s nimi. Jeho účelem je chránit zvířata před týráním, poškozováním jejich zdraví a jejich bezdůvodným usmrcováním člověkem. Systematika[e­ditovat | editovat zdroj] Zákon se skládá z celkem osmi částí:

1.Obecná ustanovení – mj. definuje zvíře jako živého obratlovce, kromě člověka, nikoliv však plod nebo embryo, a jako živého tvora schopného pociťovat bolest a utrpení; zcela zakazuje jejich bezdůvodné usmrcování, týrání i propagaci takového týrání 2.Ochrana zvířat při usmrcování, použití znecitlivění a ochrana zvířat při veřejných vystoupeních – obsahuje ustanovení o možnostech a způsobech porážení a utrácení zvířat, o technických a jiných požadavcích na jatka; dále zakazuje se zvířete zbavit nebo je vyhnat (kromě vypuštění do jeho přirozeného prostředí) a reguluje také veřejná vystoupení zvířat 3.Ochrana zvířat při přepravě – reguluje způsobilost zvířat k přepravě, maximální dobu přepravy, postupy při přepravě i technické požadavky na přepravní prostředky a odborné požadavky na přepravující osoby 4.Ochrana hospodářských zvířat, zvířat v zájmových chovech a volně žijících zvířat – kromě obecných podmínek pro chov hospodářských zvířat a zvířat v zájmových chovech jsou zde obsaženy podmínky nakládání s volně žijícími, toulavými a opuštěnými zvířaty, stejně jako se zvířaty handicapovanými 5.Ochrana pokusných zvířat – stanoví podmínky pro lékařské nebo vědecké pokusy na zvířatech 6.Orgány ochrany zvířat – dává především Ministerstvu zemědělství, Státní veterinární správě a obecním úřadům obcí s rozšířenou působností konkrétní pravomoci při působnosti v oblasti ochrany zvířat 7.Správní delikty – obsahuje jak přestupky, kterých se může v oblasti ochrany zvířat dopustit kterákoli fyzická osoba, tak správní delikty právnických nebo podnikajících fyzických osob, a sankce za ně 8.Závěrečná ustanovení

Osobně v nastražení živé rybky trágu nevidím, ale uvedený zákon platí a obsahuje sankce. Zákon je tady: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246#… Sankce: fyzická osoba, která se dopustí deliktu týrání zvířete nebo utýrá zvíře, bude potrestaná pokutou do 500000 Kč.

reagovat
Čtvrtek 23. října 2014 ve 20:10 ® Robur reakce na …
Robur

Atik> je to možné jsem líný si to hledat, páč mám víc jak 15, dokonce víc jak 18, takže se starám o svoje práva. Ale i tak tuším, že v MRS to je jinak.

reagovat
Čtvrtek 23. října 2014 v 19:46 ® Atik reakce na …
Atik

Robur> O věku se již v r.ř se nic nepíše (Morava a Slezsko) :-)

reagovat
Pondělí 13. října 2014 v 10:42 @ cms reakce na …

Díky za odp., věk bude asi ok:)Vím, že mi říkal kamarád, že dříve to bylo zakázané.Jedná se o revíry SM.

reagovat
Pondělí 13. října 2014 v 10:38 ® Robur
Robur

možné to je, pokud to neomezují bližší podmínky konkr. revíru. Dále záleží na věku rybáře. Tuším v MRS lze lovit až od 15 let na živolu.

reagovat