Chytej.cz

Znáte wobler Rapala Skitter Walk? necteno

4.3.2004 | HaD | 8.165 zobrazení | 29 odpovědí

Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. července 2010 v 10:51 ® Libor reakce na …
Libor

FISHERBOY> rapala dělá 9cm a 12cm, dají se sehnat běžně.

reagovat
Pondělí 12. července 2010 v 10:49 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Jen tak dotaz k popíkům Rapala…Dělají se poppy v klasické velikosti 5, nebo 7 cm. . . mě by se hodil tak 10 cm…takové velikosti se asi nevyrábí, že?

reagovat
Pátek 5. února 2010 ve 20:12 ® troutkiller reakce na …

Libor> Tenhle wob nenasazuju dřív než přijdou první mrazíky!V létě čistá nula po mrazících bomba!

reagovat
Pátek 5. února 2010 v 19:57 ® Libor
Libor

troutkiller> 30 prosince skitter walk? , to ho museli mít ti okouni rádi že na něj šli i v tenhle čas.. .

reagovat
Pátek 5. února 2010 v 19:33 ® troutkiller

Na skitter walk mám největší Okouny z Orlasu!Neni problém vydráždit Okyše z 5 metru,ta kulička dělá divy:-) Sledovat utok štiky na tenhle wob je naprostá bomba!Adrenalin jak prase!Jen škoda že sem svojí nejoblíbenější barvu upráskl 30 Prosince dík zamrzlému očku.čest jeho památce:-((

reagovat
Pátek 5. února 2010 v 8:59 ® 

Mám pořád ty samé co jsem si koupil před 4 rokama. 2ks v barvě sdt (Shad Translucent). Chytám na ne řeku i stoják. A přijde mi že na štiky jsou lepši než okoukaný pop a prop. Mám ne něj největší štiku sice jen 60cm ale menších hodně. Do konce i na Jordánu a to je co říct:-> Chyt jsem na něj i tlouště, okouna a boleny. Vláčím je způsobem kterému se říká walk-the-dog. Překlad je myslím (venčit psa).tzn. ze strany na stranu krátkými ráznými trhanci špičky prutu. Wobler se musí pohybovat z prava do leva z leva do prava. Nejlépe mi to jde když mám prut,vlasec a walka v přímce. Stavím se tedy na břehu vždy čelem k nástraze. Řekl bych že stejně se vodí i x-rap walk, a x-rap subwalk,ale ty nemám.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 23:05 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Mám jeden kus, ale málo příležitostí ho vyzkoušet. Jsou místa, kde je údajně velmi dobrý.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 23:01 ® Libor
Libor

Vodil jsem ho párkrát, mám 2ks, víc věřím popům.

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 11:41 ® regulus reakce na …
regulus

To už je lepší, ale stejně nechápu, co pánešek myslel.

POP má na čumáku takovou lopatečku www.rapala.com PROP má na prdeli vrtulku nebo jak by se to dalo říct www.rapala.com SKITTER WALK nemá nic www.rapala.com KAČENKU s plácacíma nožičkama jsem nenašel.

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 11:05 ® Robur
Robur

no mně jde o to, že jsem ještě na nějakém soukromém videu, kde je vidět útok dravce, čili to není instrukt. video nějaké značky, vodí tam nějakého popa, a pracuje tak nějak, no: pop cáká, jako když vedete takovou tu kačenku na tyčce a jí se otáčí nohy a plácají o zem /o hladinu/

2/ pak je ještě nějakej pop, kterej necáká, ale chodí cik cak reagovat

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 11:03 ® Robur
Robur

píšu z NTB v křesle během uhybných manévrů před vysavačem

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 10:56 ® regulus reakce na …
regulus

ROBUR – pane učiteli píšu vám za pět.

Co to je, vůbec jsem nepochopil. Tys včera něco slavil nebo ti někdo na klávesnici přeházel písmenka???

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 9:20 ® Robur
Robur

no mně jde o to, že jsem ještěna nějakém videu, kde je vdiět útok dravce, čili to není instrukt. video nějakéznačky, vodí nějakého popa, a o pracuje tak nějak, no: pop cáká, jako když vedeta takovou tu kačenku na tyčce a jí se otáčí nohy a plácají o zem /o hladinu/ a pak je ještě nnějakej pop, kterej necáká, ale chodí cik cak

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 1:05 ® Prichy reakce na …
Prichy

ale jo, kdyz to robur znova ozivil, tak jde o prd ne

reagovat
Neděle 16. září 2007 v 0:03 ® regulus reakce na …
regulus

PRICHY – budíček, otázka je 2,5 roku stará muhehechecht.

Kdybys řekl na srazu, tak jsem ti ho půjčil na vyzkoušení.

reagovat
Sobota 15. září 2007 ve 23:00 ® jiris
jiris

Prichy / walk neni nastraha na okouny ani nahodou :-) Prodam ti svyho jestli po nem, tak prahnes, teda vymenim za gumaky :-D

reagovat
Sobota 15. září 2007 ve 22:34 ® Prichy
Prichy

bohuzel nemam (v obchudku nemaji a zatim nemam potrebu objednavat) ale kdybych stal predemnou na pulte, urcite koupim. Urcite by to mohla byt zmena pro „moje“ okouny. (jinak dnes docela trapeni na lodi, od ciste nuly me zachranili opet popy.....mimochodem letos chytam pouze jednu znacku a jednu barvu…prestavam mit pocit, ze tak moc zalezi jestli nastraha ma 5 ci 7 cm, barva se mi zda stale dulezita a totalni zaklad je vedeni nastrahy, cteni vody (krome teda nalady ryb hih).

HaD: Jestli ho nekdo nekde sezene, tak ho pro srandu koupim, s tim tvdym prutem je to myslim v pocitove rovine a hlavne na co je clovek zvykly.....je to tenky led, ale tipuju, ze na 2–10gr dragonku to pujde uvodit (pokud uvazuju velikost 5–7–9cm)

reagovat
Pátek 14. září 2007 ve 13:27 ® Scanix
Scanix

Jen pro uplnost doplnim, ze ten skitter walk je povrchova nastraha, ktera dela cik-cak pohyb pri jmenem potrhavani spickou a dotocenim vlasce.

Ukazka zde: www.rapala.com

reagovat
Pátek 14. září 2007 ve 13:25 ® Scanix reakce na …
Scanix

Pop i prop se vodi podobne, rozdil je v designu a trochu v chovani, pop rozstrikuje vodu predni casti, jak HaD napsal „popatkem“, kdezto prop ma na sve zadni casti vrtulku, kterou dela vystrik pri potazeni, zanori se krapet pod hladinu a vrtulka ho brzdi pri stoupani po zastaveni.

Zde ukazka popa: www.rapala.com

Zde ukazka propa: www.rapala.com

reagovat
Čtvrtek 13. září 2007 ve 14:39 ® Robur
Robur

jaký je vlastně rozdíl mezi popem a propem, případně znáte ještě něco vyloženě hladinového, např. přídavné vrullky atp.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:28 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Asi si prro nej pujdu na zkoušku,ale divy zrovna na to nečekam.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2004 v 17:33 ® Gwin

Praktické ne, ale teoretické(a i ty pokulhávaj).

reagovat
Sobota 6. listopadu 2004 v 19:36 ® BigMike

Já kdysi jednoho 12 cm udělal a chytal jsem s tím asi 2×. Nemám na to nervy:-) Ale měl jsem záběr od štičky a stálo to za to. Jen to mignu někam daleko podél břehu na stojáku a pak jen potrhávám. Občas jsem zastavil a najednou bum, štička tak 40 cm přímo s tímhle v hubě vyletěla nad vodu. V po. to nafotím a prsknu to sem. Jak říkám, chce to asi vzít jen toto k vodě a nic jiného a prubovat. Jo, prut přes 30g a pletenku!

reagovat
Sobota 6. listopadu 2004 v 15:10 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

S popama a propama mám zkušenosti též,ale ty walky bych taky vyzkoušel,ale jinak je skoro neznám

reagovat
Pondělí 8. března 2004 v 19:17 ® HaD
HaD

Vaclav: takže to chce tvrdší prut a trhavě vodit, tedy jestli to dobře chápu. Sám nic nedělá (třebas kolébání apod.) a při tažení je "mrtvej? Ten wobler je zvukový s kuličkou?

reagovat
Pátek 5. března 2004 v 10:18 ® Vaclav

Skitter Walk je pomerne tezky a zvukovy, vodi se trhaně, tedy stejne jako Skitter Pop. Odchytal jsem s nim jednu sezonu, resp. mel jsem ho ctyrikrat na prutu, ale vysledky nebyly podle mych predstav. Vlastne nebyt jedne kudlicky, tak by nebyly zadne. Ale jak rikam, zkousel jsem to jen parkrat, nejak jsem mu neprisel na chut.

reagovat
Čtvrtek 4. března 2004 ve 20:36 ® raduch

Zdar,přemýšlím o koupi těch popů ale mám dotaz jak je vodíte ?Rychle plynule,či přískokama po hladině? K nám na vesnici to ještě nedošlo a tak jeden smělý dotaz. Dík za odpověd

reagovat
Čtvrtek 4. března 2004 v 19:23 ® jiris
jiris

Chystám se to vyzkoušet, ale myslím si, že klasic. skajtr bude lepší. Nechám se překvapit, nevím jak se to bude ve vodě chovat. To nechápu, jesti plave na hladině tak je to good.

reagovat
Čtvrtek 4. března 2004 v 18:51 ® pupak

Tak to by mě zajímalo taky, protože na ty prostřední jsem měl několik adrenalínů od bolena. Zaútočil mi po tom ze vzdálenosti tak 2 metrů a tak razantně, ze jsem se málem posral, fakt se mi klepaly ruce jak malýmu klukovi. Super nástraha když jdou.

reagovat