Chytej.cz

Pivní deníček necteno

7.11.2013 | džigit | 15.871 zobrazení | 194 odpovědí

Pivní deníčekO pivu a všem okolo něj, bůček a jiné, k pivu hodící se poživatiny, nevyjímaje :-)
Prostě pokec o vlastní výrobě a zkušenostech s různými malopivovary.Ty velké nás masírují dostatečně…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:33 ® džigit reakce na …

OBr> To měříš v průběhu kvašení? Ty nemáš nějakou kvasnou zátku?

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:18 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> doby, kdy jsem si myslel, že v USA žijou samí blbci (pod tíhou stejných informací, co píšeš), jsou pryč, jsou vych*** stejně jako my a snaží se bez práce přijít k snadným penezům. Dneska jsou i u nás soudy zavalený podobnejma hovadinama…

Ale zpět k tématu, byl jsem se podívat na moje „holky“, makají jako o závod, za 36hodin zkonzumovaly 60% dobrůtek, tak snad ten rozběh moc nepřepálily ;-)

David H.> tak teda bejvalýmu sumcaři od bejvalýho baskeťáka, to by šlo ne? :-D

reagovat
foto/forum/2013/th-img102852.jpg
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:09 ® HaD reakce na …
HaD

džigit> no na to žepivo nepiju sem ho pil celkem s chutí. A i to Tvoje :-)

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:08 ® HaD reakce na …
HaD

OBr> nikoho takovýho neznám :-)) )

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:06 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> ty koncetráty ale taky vyžadujou určitou zručnost a navíc ti otevírají dveře k experimentování. Přecijenom, když budeš špekulovat a zkoušet přidávat různý chutě a pak ti to nevyjde, tak zahodit 10hodin čistýho vaření, nebo 2h míchání lektvaru, to je rozdíl.

Tady jsem našel nějaký fotky kyvety: http://podnikani-finance.hyperinzerce.cz/…ydek-mistek/ , za tu cenu je to rozhodně lepší, než se trápit s KEGem.. si myslím.

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 22:01 ® Fryw
Fryw

Když je v USA možný uspěšně žalovat fastfood za obezitu, kdy budu moct v ČR žalovat výrobce europiv díky kterým místo „piva“ radši piju tvrdej a tím si rujnuju játra a rozpočet?

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 21:48 ® džigit reakce na …

peta128> David H.> já bych to na poklonu viděl jen u Ondry.Ten už je s domácím vařením kapánek dále, já zatím zkouším proniknout do „hloubky“ za pomoci domácího mikropivovaru Mistr sládek. Obávám se,že tak na nějakou dobu i zůstane. Na nějaké origo vaření, pokud tedy nepočítám ohřátí koncentrátu a následné smíchání s dalšími surovinami, není prostor ani materiál.
Zatím tak nějak sonduju terén "kde, v čem, s čím, za jakou cenu a s jakým výsledkem.
A v rámci sondáže – nemá někdo někde obrázek,jak vypadá kyveta v řezu? Zatím jsem na zaležení a druhotné kvašení zvolil k tomu určené PET láhve a 5 lt soudky. Rozebírání KEG sudů mi nepřijde až tak praktické,tak přemýšlím nad tou kyvetou.

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:45 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> to víš, já mám Prazdroj za barákem, tak jim nesmím konkurovat, já si jedu ty svý svrchně kvašený a jsem v klidu :-) Doufám, že tě to chytne, ať můžeme na srazech ochutnávat víc druhů a stylů piva…i když chápu družnou vazbu na GM, ta se musí utužovat :->

David H.> já jsem si dal svazáckej úkol, do příštího srazu někde v okolí sehnat pálenici, abych z toho vydestiloval něco silnějšího pro velkýho lovce velkých sumců, uvidíme, jestli se něco zadaří :-)

jajco> já na tom byl s pivkem podobně, ale jak přestal sport, už to není ono… ale mám ve sklepě pár šarží, kde po 6 kouscích končíš na vodě..to je pomalé pití na dlouhé zimní večery a současná várka taky nebude nic lehkého. pivo

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:33 ® HaD reakce na …
HaD

jajco> :-) já jich znám víc. Péťa je víceméně břídil :-)) )

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:31 ® jajco reakce na …
jajco

David H.> Tou pivní pumpou mně v pátek nazval kolega z práce.pivo Já totiž dostávám chuť napivo až po šestým kousku a potom to do mně padá tak nějak samo.

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:26 ® peta128 reakce na …
peta128

David H.>Já oboje;-)

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:21 ® HaD reakce na …
HaD

peta128> ja radši ten bůček :-)

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:07 ® peta128 reakce na …
peta128

David H.>Když ono je to tak dobré:-P

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 20:02 ® HaD reakce na …
HaD

peta128> jo jo jsi PP -pro neznalé Pivní Pumpa:)))

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 v 19:23 ® peta128
peta128

Jinak klucí klobouk dolu;-)

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 v 19:22 ® peta128 reakce na …
peta128

David H.>Mě to baví pít:-D

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 v 19:13 ® HaD
HaD

Úžasný :-)) ) baví mě tohle sledovat :-)

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 ve 12:23 ® džigit reakce na …

OBr> má to být 12°z řady Premium Plzeňského typu.Dle výsledku tohoto,se zařídím dále.Zatím to beru jako pokus,pokud to v těch podmínkách vyjde,půjdu o level výše ;-) Navíc tohle beru jako přidruženou výrobu k masným výrobkům
Když já mám kousek pro Garažmistra a musím utužovat vztah se sládkem :-))

reagovat
Neděle 10. listopadu 2013 v 11:45 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> jeden 20l soudek.. mě úplně stačí, mám z něj tak 17 litrů do flašek. Akorát když dělám menší várku, tak se mi courá po dně hustoměr, takže musím přelejvat do odměrnýho válce a to je otrava.. při těch 17 litrech histoměr jen šoupnu do kádě, změřím a čekám co bude dál. Jak silné pivko teď děláš? Já si chtěl udělat na chuť nějaký slabý, ale z připravených sladů bych musel udělat přes 25 litrů, takže z něj mám Velikonoční 15°:-D

reagovat
Sobota 9. listopadu 2013 ve 21:09 ® džigit reakce na …

OBr> kolik Ty máš těch sudů?

reagovat
Sobota 9. listopadu 2013 ve 20:32 ® OBr
OBr

..milujte se a množte se :-)

reagovat
foto/forum/2013/th-img102824.jpg
Sobota 9. listopadu 2013 v 18:11 ® troutkiller reakce na …

Beer.Beda>Já už sem tam zkoušel uplně všechno,páč sem tam dost častym hostem:-)) V létě tam dělaji super Radler.

reagovat
Sobota 9. listopadu 2013 v 17:17 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Zkoušel si Zvíkovsky Rarášek??To mi moc šmakuje.

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 ve 20:18 ® džigit reakce na …

OBr> když se seje tak se seje :-)) a na velku kupu

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 ve 20:13 ® OBr
OBr

no, toto dneska začalo… jsel jsem pro chmel na chatu, utekly mi ovce na náves… doma jsem zapoměl při chmelovaru dolejt ke chmelu sladinu (to je jak čekat na záběr s háčkem na stromě), teď mi přetekl hrnec a všude je smrad spálenýho chmele… se bojím tuhle várku dokončit 9-)

reagovat
foto/forum/2013/th-img102799.jpgfoto/forum/2013/th-img102800.jpg
Pátek 8. listopadu 2013 v 19:47 ® troutkiller reakce na …

džigit>S kámošema děláme na biku vyjížďky za pivem,oblíbené cíle jsou Zvíkovskejpivo var a jejich zlatá labutˇ,Dražíč a jejich kvasnicové.Novejpivo var je na Kvildě.

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 v 16:15 ® džigit reakce na …

troutkiller> tak tak,maj pravdu předsedo ;-) Proto taky ten deníček vznikl.

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 v 15:53 ® troutkiller reakce na …

džigit>Malejpivo var je muj sen.Radši poslední dobou požívámpivo z malejch než ty eurosračky co chutnaji všechny stejně:-((

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 ve 13:10 ® džigit reakce na …

troutkiller> tož chtěl bych :-))

reagovat
Pátek 8. listopadu 2013 ve 12:21 ® troutkiller

džigit>Už sem se lekl že to je tvoje přidružená výroba:-)) )

reagovat