Chytej.cz

Nabytí rybářského lístku necteno

27.5.2013 | sumecek39 | 10.589 zobrazení | 44 odpovědí

Nabytí rybářského lístkuJak jste nebo nejste spokojeni se získáváním rybářského lístku a co říkáte na novelu zákona , která ruší veškeré zkoušky a k získání nyní bude stačit dojít na úřad a tam ho zaplatit,,, čáry, máry, fuk a JE z vás rybář :)) !!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 18. dubna 2016 ve 21:49 ® hraji reakce na …
hraji

Robur> je to jednoduché spočítat. Za RL zaplatí 200,–Kč, může mít maximálně povolenku na jeden měsíc. Měsíční MP povolenka pro nečlena stojí 3000,– korun. Takže to má za lidových 3200 za měsíc

reagovat
Pondělí 18. dubna 2016 v 11:11 ® Robur
Robur

už chápu rozdíl. Máš tedy představu kolik „cizinec“ zaplatí finální částku? Bude v tom 1 revír nebo celý kraj?

reagovat
Pondělí 18. dubna 2016 v 11:11 ® Robur
Robur

už chápu rozdíl. Máš tedy představu kolik „cizinec“ zaplatí finální částku? Bude v tom 1 revír nebo celý kraj?

reagovat
Pondělí 18. dubna 2016 v 7:59 ® hraji reakce na …
hraji

Robur> dnes platí RL za 100 korun na celou republiku a rok, co je tedy na 200 korunách na celou republiku a jeden měsíc výsměchem? Prostě chce RL, zaplatí, těch pár EURO je pro cizince, pro které je především tato „služba“ určena, zanedbatelným nákladem. Cena povolenky se bude ovšem odvíjet od platných ceníků nečlenských povolenek

reagovat
Pondělí 18. dubna 2016 v 6:09 ® Robur
Robur

tak jsem teď v nějakém časáku četl, že ten lístek bude stát na 30 dnů 200Kč. Otázka je, zda jen na 1 vodu nebo např. na celou republiku či kraj. Ta cena je dobrý výsměch.

reagovat
Pondělí 18. dubna 2016 v 0:55 ® regulus reakce na …
regulus

dvorak> tím svým příspěvkem jsi mi připomněl slova mého dřívějšího kolegy (před rokem 89) který říkal, že v tomto státě je hamba být střízlivej. Bohužel to teď platí minimálně úplně stejně. :-D

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 v 16:18 ® malamut reakce na …
malamut

dvorak> ale náročnějšíma zkouškama by se vyselektovala aspoň část toho nejhoršího. Na alc seru, když mám chuť, uvědomím si, že z každýho doušku platím spotřební daň a tím posiluju Systém v boji proti občanovi :-)

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 v 16:13 ® dvorak reakce na …

malamut> Hlavní je udržovat hladinu alc.,nevystříz­livět. K diskuzi : Myslím že je zcela fuk,zda se budou dělat nějaké zkoušky,školení atd. K získání řidičáku je také třeba delšího učení a zkoušek a jak to na silnicích vypadá :-(( Lidstvo je z většiny hrozná verbež,ničeho si neváží,se vším se snaží vych..t a dle toho to také u vod a nejen u nich vypadá. A nic na tom nezmění fakt,zda lovící pozná 5,nebo 30 druhů ryb.

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 v 15:52 ® malamut reakce na …
malamut

dvorak> já se nečílím, ale ty bys měl, ty jsi mladej a tak v týhle žumpě budeš ještě chvíli žít :-)

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 ve 14:59 ® dvorak reakce na …

malamut> Nečil se,za chvilku ti bude 70,nestojí to za to :-)

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 ve 13:40 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> vše co popisuješ, je důsledek toho, že po r. 1989 bylo bolševický „áčko“ nahrazeno bolševickým „béčkem“ (chartisti a pakáž kolem nich). Je zcela jasný, že pokud áčko je ksindl, tak béčko bude ksindl tuplovanej, snad se příště (pokud nějaký příště bude) dostane každýmu po zásluze, klidně i toho věšení. A co se týká policajtů, jsou to zmrdi odjakživa, městský opice snad ani nebudu komentovat.

reagovat
Sobota 16. dubna 2016 v 0:35 ® regulus reakce na …
regulus

Klobasa> on je totiž ten problém ve společnosti, možná to vyzní blbě, ale příliš moc demokracie je ku hovnu.

Začnu ve škole, myslím tu základní. Byly v minulosti v ojedinělých případech extrémy, ale v naprosté většině platilo, že učitel měl jakousi autoritu, která se více méně ctila i těmi největšími školními esy. V naprosté většině, když se už učitel uchýlil k tělesnému trestu (nikdy to nebyla bomba pěstí, ale třeba jen nějakej lepanec nebo něco v této úrovni) a většinou jen z důvodu, kdy jiné prostředky selhaly, tak pokud by si postižený žák stěžoval doma, tak dostal ještě jednou tolik, protože většině normálních rodičů bylo jasné, že tyto prostředky nepoužil učitel jen tak pro nic za nic. Dnes nemá učitel až na vyjímky autoritu žádnou, musí si dávat sakra bacha na to, aby neudělal něco za co by ho nebo školu mohli rodiče nějakýho zmetka žalovat a podle toho to taky vypadá a věř mi, že bude ještě hůř, protože my se z tý demokracie posereme.

Druhá věc, policajti. Nebudu nic malovat, dřívější VB nebyla v mnoha ohledech OK a po 89 prostě zalezli tak na pět let do děr, více méně tady byla taková trochu anarchie, lidi se otřepali a policajti se tak trochu báli (možná to není pravda, bylo to způsobený zákony, ale na venek to tak vypadalo). Lidi začali být oprsklí, zvykli si, že policajti až tak moc nefungovali (nebo to tak vypadalo) a pak najednou fungovat začali. Upozorňuji, že se bavím o státních nikoliv o městskejch, ti tomu dali ze začátku korunu úplně. No a tak došlo k tomu, že u značné části populace nemá policie svým způsobem autoritu (městská vůbec) a pochopitelně se to přenáší i na děti.
Jakým způsobem na to reaguje stát? Stát nehledá důsledky a nesnaží se je odstarňovat, ani nemůže, protože naši zákonodárci jsou úplně odtrženi od reality (napříč celým politickým spektrem). Možná se v některých směrech jakoby snaží, ale je to jako slon v porcelánu, takže jedinou reakcí na aktuální situaci je neustále se zvyšující výše pokut a to i za více méně nepodstatné prohřešky, které nemají žádný nebo minimální vliv na bezpečnost silničního provozu (např. nesvícení, myslím tím ve dne), nechci to pitvat, ne každý má automatické denní svícení a pokud ho nemá, tak se hold sem tam stane, že se zapomene, pokuta až do 2000 Kč, což si myslím, že je přeháňka a asi i extrém, každej rozumnej policajt to vyřeší přiměřeně. Druhou stranou jsou pokuty a tresty za vážné přestupky, oceněné v desetitisích, jenže tu máme skupinu lidí, kteří možná v některých případech mohou zmírnit důsledky a hlavně nějakejch 50k je nerozhází, jsou to pro ně drobný (jaký paradox, když pro jiného to znamená 3 i více měsíčních platů).

Mohl bych pokračovat až by z toho byl román na celou stránku …

Proč jsem to všechno psal? Abych ukázal na malém střípku, jak malicherná pitomost je dohadovat se tu, jestli je potřeba k získání RL zkoušky nebo ne, jak moc přísné atd. když je okolo nás bordel kam se jen podíváme, tak proč by mělo být zrovna tohle v pořádku. (bez smajlíka)

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 ve 13:59 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

malamut> Tak čekej, čekej;-) Taky jsem pro přísnější pravidla na jakýkoliv průkaz, nejen řidičský. To, jestli se z provozu vyřadím nebo ne, záleží čistě jen na mě. Měl jsem na mysli např. běžné silniční přestupky jako je nedodržování stanovené rychlosti nebo předjíždění na plné čáře:-))

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 v 7:58 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> nejmladší nejsem, ale všichni mi hádaj o deset až patnáct roků míň, takže je to dobrý :-) Nevím, jak to bylo před rokem 2004 jinde, ale když jsem po delší pauze v roce 1997 vstupoval opět k rybářům, znamenalo to absolvovat dvoudenní školení (pravda, mě první den odpustili, neb jsem kdysi členem byl) a složit test, poplatek byl myslím litr.

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 v 7:37 ® malamut reakce na …
malamut

Klobasa> ty vole ty jsi taky dáreček: „Taky se nechovám v autě na silnici nejlépe a ojebávám a porušuji jen to co můžu, ale nikdy jsem nikoho nezabil ani nezpůsobil vážnou dopravní nehodu se zraněním s následkem smrti“, takže asi počkáme až se ti to povede. Já budu doufat, že se z provozu vyřadíš sám, aniž bys ublížil komukoliv jinýmu., lidstvo tím ztrátu neutrpí.

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 ve 2:01 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

regulus> O.k noční ptáku;-) . Dle mého skromného názoru je více než nutné vytřídit zrno od plev, nejen v našem krásném koníčku, rozhodně jsem pro zpřísnění a to ve všem, vím zhruba jak to vypadá v myslivosti, když si může každej blbec trefit koroptev a po lese mu běhají děti s košíčkem na houby a čtou si cedulky o zákazech vstupu a soukromém honu. Taky se nechovám v autě na silnici nejlépe a ojebávám a porušuji jen to co můžu, ale nikdy jsem nikoho nezabil ani nezpůsobil vážnou dopravní nehodu se zraněním s následkem smrti, jako např. „bezpapírový patnáctiletý opilý nevychovaný zfetovaný rozmazlený blablablabla pubescent“, nebo klidně i dospělý člověk, bez jakékoliv funkce soudnosti především zdravého rozumu. To se pak zamyslím, a řeknu si v duchu jen tak pro sebe, že je něco nebo všechno špatně a to bez pardónu i bez rupnutí cévky.

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 v 0:28 ® regulus reakce na …
regulus

malamut> ne že bych úplně oponoval tomu, co tu (nejen v tomto příspěvku) propaguješ, ale řekněme, že nejsem tak radikální (nevím jestli je to to správný slovo). Pravda, více znalostí by rybářské veřejnosti jistě prospělo, v některých případech by bylo skoro nutností, ale smiř se s tím, že situace je taková jaká je a i kdyby sis prst v pr…i zlomil, tak s tím ty jako jedinec nic neuděláš. Přes to co jsi napsal, si myslím, že srovnání s myslivci není úplně ten nejlepší příklad (důvodů proč ne je spousta), ale myslím si, že je to podružné. Je neoddiskutovatelným faktem, že v době před vydáním zákona č. 99/2004 Sb. jsi k získání RL nepotřeboval vůbec nic, od účinnosti tohoto zákona se začaly vyžadovat jakýsi zkoušky, ale to si myslím taky nebudeme pitvat, asi se naše názory skoro shodují. Takže ve finále jsme tam kde jsme byli, RL dostane kdokoliv, protože zkoušky jsou jen formalita aby byla splněna litera zákona, no a ve finále je situce před rokem 2004 a po něm více méně stejná, zkoušky, nezkoušky.

Takže nechápu proč se tak nervuješ, taky už nejseš nejmladší, rupne ti cévka a budeš se … .

reagovat
Pátek 15. dubna 2016 v 0:08 ® regulus reakce na …
regulus

Dany73> mýlíš se, nebyl jsem unaven, jsem tak trochu noční pták (v přeneseném slova smyslu) a věř mi, že jsem pečlivě vážil každé slovo které jsem napsal. Je pravda, že jsem tam tu myšlenku, kterou jsi zmiňoval, jaksi nenašel, ale všichni jsme omylní a pochopitelně to neznamená, že mám pravdu. Mě ten příspěvek prostě přišel takovej, jak jsem na něj reagoval, souhlasit se mnou nemusíš, ale také já se nemusím ztotožňovat s tvým názorem, aniž bych tvrdil, že není správnej. Máme na to hold každej trochu jinej úhel pohledu.

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 ve 14:37 ® malamut reakce na …
malamut

dvorak> bych ti zavolal a vzal bys cestou nějaký nápoje, pak bysme to asi dali :-)

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 ve 13:59 ® dvorak reakce na …

malamut> No,chtít po lovících nějaké znalosti,to by se také mohlo stát,že bys se sám u vody bál :-) :-)

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 ve 13:12 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> co se týká pravopisu, tak je to strašný a úřední osoba, jíž RS je, by se takto prezentovat neměla. Nicméně srovnání s myslivci od věci není. To, že používají zbraň, je sice pravda, ale její vlastnictví a oprávnění k němu řeší úplně jiný orgán. Myslivci mají fakt ty zkoušky, týkající se myslivosti a ne legislativy okolo zbraní, docela těžký a rybářům by rozsáhlejší znalosti taky neškodily.

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 v 11:49 ® Mrknato reakce na …

regulus> Zcela vyjímečně ti musím dát za pravdu, ač to dělám nerad........

Jak tohle může být RS?

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 v 8:08 ® Dany73 reakce na …

regulus> Tentokrát jsi to trochu přehnal (asi unaven vím bylo už dost pozdě), ten příspěvek měl správnou myšlenku, byť nikoliv úplně asymetrickou, ale kdo chtěl, pochopil ji. Btw. máš tam taky chybu :-D

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2016 v 0:08 ® regulus reakce na …
regulus

torro> V prvé řadě nechápu, proč sem taháš myslivce, pravda, v určitém směru jsme si podobní, jsme lovci, ale jaksi k tomu používáme jiné prostředky, on rybářskej prut není tak nebezpečnej jako flinta.

V druhé řadě mi není jasné proč nám tu píšeš jakým způsobem jsi se dostal k tomu, že děláš RS, jen tiše doufám, že tvoje znalosti ohledně rybářské legislativy jsou na mnohem vyšší úrovni než tvoje znalosti v oblasti Českého jazyka, protože tvoje učitelka ČJ by pro přečtení tvého příspěvku hořce zaplakala, pokud by ji přímo netrefil šlak.

reagovat
Středa 13. dubna 2016 ve 23:41 ® torro

Co se mě týče tak ja člen RS jsem musel dělat skoušky a tím nemyslím pouze základní ale rozšířené,skoro rok jsem byl adept abych prokázal zpolehlivost,co z toho vyplívá. když se podívám na jakékoli myslivecké združení tak adept řadový člen dané myslivecké organizace či spolku musí prokázat svou zodpovědnost,zna­lost zvěře a zákonů samozřejmě mysliveckou kinologii také trvá to přibližně asi rok než složí skoušky. A to co mnohdy vidím u vody tak je to hrůza když někteří členové MO.črs.nepoznají kapra od karase a to je teprve jen špička ledovce co jsou někteří členové u vody schopní díky své nevědomosti ukázat.A oč to je horší tak by měli mít znalosti na takové urovni aby nepřicházeli o papíry ,a to je ten kámen ůrazu.A to že si pomohli k papírům jiným než jak měli je na pováženou. Pak se dotyčné osoby diví že příjdou o papíry.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2016 v 9:36 ® kerob reakce na …
kerob

v nejhorším zaplatíš znovu zápisné.

reagovat
Neděle 10. dubna 2016 ve 13:23 ® malamut reakce na …
malamut

pmares> já bych se zase rád zeptal, jestli je velkej problém včas odevzdat povolenku a včas zaplatit příspěvky.

reagovat
Neděle 10. dubna 2016 ve 12:31 @ pmares

Dobrý den všem, Chtěl bych se zeptat zda-li bude problém při vydání povolenky k lovu. Jestliže jsem minulý rok povolenku nevrátil a nezaplatil členské příspěvky v organizaci. Předem děkuji za odpovědi.. Hezký den všem.

reagovat
Úterý 2. prosince 2014 v 9:55 ® hraji reakce na …
hraji

Chip22> zatím pořád platí zákon 99/2004Sb. a vyhláška 197/2004Sb. v platném znění a proto je dobré postupovat podle nich. Svaz má na vydávání rybářským lístků minimální vliv.

reagovat
Pondělí 1. prosince 2014 ve 20:37 @ Chip22

A kdy se toho dočkáme, nebo máte nějaké aktuální informace? Rád bych si po několika letech obnovil RL, ale získat informace na svazu, většinou na e-maily nikdo neodpoví…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1