Chytej.cz

Melasa necteno

17.3.2013 | Bulldog.o | 7.464 zobrazení | 20 odpovědí

Vážení přátelé, dostal jsem lahvičku „melasy“ a nikdy jsem ji nepoužíval. Nemůžete se někdo podělit o nějaké zkušenosti s tímto přípravkem. Množství melasy do krmení? dipování melasou? Vhodnost? apod… Vím, že na zadní etiketě je jakýsi návod, ale je to klasika „super, nejlepší, kapři 100kg, mistr světa“.....

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 26. března 2013 ve 20:03 ® Bolenos reakce na …

Bulldog.o> co se týče toho boutu.. koukni na tenhle minuly rok jsem ho koupil a v nicem lepsim jsem jeste nevlacel.. fakt parada http://www.chytej.cz/reklama/

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 13:24 ® mana01
mana01

Když ti nebudou brát, rozmíchej to s mlíkem, ke snídani je to lepší než melta. A je zdravá !

reagovat
Středa 20. března 2013 v 0:27 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

Juraj> Nemám v plánu rozjíždět tyhle akce. Já jedu z 80% přívlač a to ještě pokud možno z „boutu“. Zbytek je jeden prut feeder a druhý poležená (několik zrnek kukuřice na vlasu). To je celé., nicméně tento rok mě čeká více méně z těch 20% revír kde je zakázáno krmení, tak sem začal uvažovat o použití nějakýho dipu.. no a do toho jsem dostal tu melasu… a do toho ještě menší úraz (momentálně dvě hole a poté na nějakou dobu jedna).., takže nevím., asi se letos ty procenta otočí -ale něco zlé je k něčemu dobré , konečně bude třeba nějekej pěknej kapřík. Každopádně se, ale nechystám rozjíždět nějaký větší kaprařský akce., "-)

reagovat
Úterý 19. března 2013 ve 23:42 ® Juraj reakce na …

Bulldog.o> Normálně. Posilovače. Pro běžný chytání se toho dá víc zmrvit, jak získat. Drž se radši té melasy.

reagovat
Úterý 19. března 2013 ve 22:24 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

Juraj> prášková chemie? můžeme to trochu rozvést???

reagovat
Úterý 19. března 2013 ve 22:07 ® Juraj reakce na …

osp> Jak píšeš – ryby se na ní naučí. Dřív jsem s ní trošku experimentoval a přišlo mi, že pro závodní využití prakticky nemá význam. Ryba buď žere intenzivně nebo málo, popř sousedovi, ale nějaké rozdíly s melasou a bez jsem nepozoroval. To radši přidám při vlhčení něco z tekuté chemie a rozdíl je znát citelněji (někdy a nikdo neví, zda je můj dojem správný, bo pro skutečné vyhodnocení účinnosti by to chtělo několik let času a tým vědeckých pracovníků). Ale ani s tím nemám moc zkušeností. Nicméně se mi to jeví jako lepší řešení. Raději používám práškovou chemii, kterou lze pohodlně přidávat dle situace

Melasu bych viděl tam (což se vlastně nekoná), kde chodím chytat pravidelně. Na tom tvým: „se na ní naučí“, možná něco bude. :-)

reagovat
Úterý 19. března 2013 ve 22:00 ® Juraj reakce na …

osp> Ahoj. Myslel jsem, že jsi na to tady definitivně zanevřel a koukám, že vidím :-)

reagovat
Úterý 19. března 2013 v 16:43 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Díky všem., v létě to vyzkouším.. ještě se zeptám „nosič atraktorů“ to znamená.., že „převezme“ chuť např. níže zmíněných „ingrediencí“..???

reagovat
Úterý 19. března 2013 v 11:45 @ osp

Melasa se dá použít i jako nosič všelijakých atraktorů, jako je skořice, kardamon, zázvor, či paprika. Ale i všelijaké prášky (rybí moučka, sušená krev, všelijaké proteiny a smrady). A vykoupej v tom co chceš…

reagovat
Úterý 19. března 2013 v 11:41 @ osp

Melasa má smysl. Je sladká, hustá a aromatická a kapři i cejni se na ni naučí a vyhledávají ji. Já oceňuji u melasy (neředěné, ale husté jako med) její viskozitu a sladkost. Pokud nevíš, tak náplň všelijakých rukávů a sáčků z PVAC musí být buď suchá, nebo hodně slaná, nebo hodně sladká.Jinak se ti „to“ rozpadne ještě před nahozením. A tak zalepím kukuřici vařenou (ale i všelijaký partikl mokrý), či tu z plechovky hustou melasou, napěchuji do PVAC rukávu, zavěsím na háček spolu s nástrahu a švihnu do vody. PVAC drží, tokud se nedopadne do vody.

reagovat
Pondělí 18. března 2013 v 11:25 ® Fryw reakce na …
Fryw

Bulldog.o> ahoj. Našel jsem trošku náročnější proces s využitím melasy při přípravě kukuřice.

„kukuřici kupuji v obchodě pro zvířectvo,zrovna dnes jsem zavařoval 3 kg kukuřice na další rok,možná ještě letos vyrazím…uvidí­me,mrazy udeřily.Jestli můžu nastínit recept,tak jsem kukuřici naložil na necelé tři dny do vody,kterou jsem dva až tři krát za den měnil,pak hodinu vařil,dával do sklenic a přidával med,melasu česnek,anýz s melasou a 15 minut v hrnci zavařoval při teplotě 80–90 st.C.mám 10 sedmiček a hafo skleniček od přesnídávky a atd.tak na chytání na jednu vycházku.Snad se to povedlo,zatím víčka drží a snad se nic nezkazí.Melasy jsem dával tak abych zakryl dno skleničky a zbytek zalil vodou z vývaru nebo pokud mi kukuřice ještě nabobtnala,tak jsem ji vyndal a dolil chybějící obsah melasou a zavařil.....při vaření se mi odpařila nějaká voda a kukuřice ve sklenici mi pak vycucla vodu a nabyla,tak jsem před zavařením nějakou ubral a dolil melasou.“

http://www.lovkapra.com/…iewtopic.php?…

p.s. aha, ten postup asi nebyl moc dobrý na skladování..no, koukni na to forum..

reagovat
Pondělí 18. března 2013 v 10:56 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Takže melasu na léto., inu proč ne, vyzkouším. A to dipování, třeba kukuřici = normálně ponořit i s háčkem?? nebo se to nějak nakládá???

reagovat
Pondělí 18. března 2013 v 10:14 ® Juraj reakce na …

Bulldog.o> To žádnej šílenej dryák není. Ani špetka chemie. Je to odpad, který vzniká při výrobě cukru.

reagovat
Neděle 17. března 2013 ve 20:16 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Já to myslel obecně, ještě ven nevyrážím. Takže melasa na léto. A to dipování je tedy možné… Aby to nebyl nějakej šílenej driák.. "-)

reagovat
Neděle 17. března 2013 v 19:23 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Bulldog.o> jojo, dipování melasou zbytečné.Jak bylo psáno níže, nech tu melasu až bude teplá voda.Teď to nemá žádný význam.

reagovat
Neděle 17. března 2013 v 19:18 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Takže něco odleju do vody a smíchám s krmením. A co to dipování., ? Třeba nějaká peletka, kukuřice apod. Jde o feeder.., i když to je vlastně jedno.

reagovat
Neděle 17. března 2013 v 17:20 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Rozmíchat ve vodě a pak do krmítkovky.

reagovat
Neděle 17. března 2013 v 16:32 ® džigit reakce na …

Juraj> ale zas dýl vydrží :-))

reagovat
Neděle 17. března 2013 v 16:30 ® Juraj

Hlavně to nedávej teď, když je studená voda. To se ti nerozpustí a budeš to tam cpát vlastně zbytečně.

reagovat
Neděle 17. března 2013 ve 14:40 ® noba
noba

já to vždy rozmíchal do krmení tak nějak od oka. Na feeder.

reagovat