Vyhledávání
Feeder dvojí délka
9.4.2005 | Robur | 20.252 zobrazení | 54 odpovědí
Teď jsem se díval v rybářství na feeder pruty, bohužel si nepamatuji značku, ale zaujalo mě, že prut měl volitelnou délku, konkrétně mezi 3,3 a 3,9m, což se řešilo jedním dílem, ketrý se vkládal dle potřeby. Zdůrazňuji, že nemluvím o špičce. Cena byla cca 1600 a k tomu 5 špiček. Už jste to někdo něco takového používal, řeším hlavně tu délkovou variailitu. Myslím, že prut byl zn. browning nebo tak nějak. [addsig]
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. dubna 2005 ve 22:16 ® CeP
-
dnesni me zazitky s mikadem v prislusnem chlivecku…
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 ve 22:15 ® CeP
-
>Hraji: ale to si pis ze dnesni generace vi co je to mikado. koupili jsme jim ho jeste kdyz se dlao normalne sehnat. dnes kdyz ho vytahneme s manzelkou a hrajem s obyvaku na zemi tak kolem nas mladenci chodi po spickach, hazou po nas soucitne pohledy, pak se podivaj na sebe, nechapave povzdechnou ze se jim rodicove asi zblaznili. hrat si s prihlouplejma barevnejma spejlema a jeste se u toho hadat… pote v tichosti si vlezou kazdej k jednomu pocitaci…
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 ve 22:10 ® CeP
-
„Mikado club“ neni vubec spatna myslenka. me clenstvi povazujte za samozrejme.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 19:13 ® František
-
hraji:No hlavně aby nebyl podmínkou členství účes mikádo, mám totiž značný deficit vlasů vyvážený hojným porostem chlupů.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 18:48 ® Zlinsky_lovec
-
Ted jsem v krámě viděl novinky,feeder MIDDY M4,má asi 3 délky. Cena:3200
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 17:20 ® drda
-
hraji: no, a když nás bude v klubu dostatek, tak můžeme hrát mikado s mikady. Alespoň poznáme kvalitu blanku
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 17:08 ® hraji
-
Á pán je pamětník. Myslíš že současná generce ví jak se hraje mikádo. Budeme chodit na ryby se svými Mikády a tam budeme hrát mikádo.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 16:35 ® Robur
-
Ještě než se stanu spoluzakladatel, budem hrát mikádo nebo chodit na ryby.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 16:31 ® hraji
-
Založíme MIKADO FAN KLUB.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 15:52 ® František
-
Jsem čerstvým majitelem prutu Mikádo Ultravilet Twin Feeder 3,6 – 4,2m a zatím po několika vycházkách musím jen chválit. hraji: Měl jsi pravdu už se mi ty 4,2 m nezdají moc, na pískovně s téměř holým břehemto nemá chybu a nahazování na delší vzdálenost perfektní.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 15:44 ® Robur
-
Děkuji všem, už asi 3 hodiny jsem hrdým majitelem, a je to ten typ co popisuje Drda. Stál 1690 + 5 špiček, z toho 2 uhlíkové. Jinak se někde řešilo i to, že se to dá dovalit z Polska levněji, tak jsem na jednom Polském webu našel cenu 255 zl, což je asi 1630 Kč. Pro Brno, protože hodně reakcí je odsud, kupoval jsem u Perničky /U Splávku/.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 15:38 ® drda
-
Vlastním Mikado T-REX Twin feedr 330/390 cm. Hodně jsem uvažoval, než jsem prut koupil. Myslím, že je vždy důležité si ujasnit na co budu prut používat. Pokud budu jako Tomucha vždycky lovit na stojáku a na jeden prut, jiný důvod, proč se mu tak vehementně brání, neznám, pak si ho nikdy nekoupím. Jeden z důvodů proč ho koupit uvedl hraji. Ten má vlastně stejný prut jako já, ale vlastní ho asi o rok dýl a také od něj jsem čerpal informace. Ten důvod spočívá v tom, že ti delší prut umožní lovit na řece ve větší vzdálenosti od břehu. A není to jenom o náhozu, ale i o tom, kolik vlasce je pod vodou a odolává tlaku tekoucí vody. Čím je prut delší, tím méně vlasce je pod vodou a tím menší je tlak na vlasec a potažmo na špičku, tím je možno identifikovat jemnější záběry. Ale i na stojací vodě ho využívám dost často. Jak jsem se již zmínil, mám první prut o délce 345 cm, tedy rozdíl 45 cm mám li druhý prut složený v delší variantě. Pokud fouká vítr a chci mít pruty co nejvíce chráněny, nestavím je špičkou vzhůru, ale podél břehu vedle sebe. Tím, že jsou špičky obou prutů od sebe zmíněných 45 cm, umožňuje to bezproblémový zásek kteréhokoliv z nich. Možná by se daly najít i další výhody, ale jistě i nevýhody. Jedna nevýhoda je počet spojů a tím horší akce a větší pravděpodobnost poškození. Je to prostě do jisté míry „univerzál“ se všemi nedostatky s tím spojené.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 10:16 ® Dědek
-
Nemám ho, ale byl jsem ho kupovat s keltem a móóóc se mi to pozdávalo. Podle mě je to supr, zvlášť když měníš místa chytání, řeku nebo rybník. 60cm je hodně poznat. Toť můj názor, kdybych si měl vybrat, tak si ho koupím.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 9:01 ® hraji
-
Mám stejný prut, je od Mikada, známý Ultravilet Twin Feeder 3,30 – 3,90 Mám jej od loňska a je to velmi dobrý prut. Ten systém prodloužení pomocí vložného dílu již okopírovaly všechny firmy, včetně Shimana. Na akci prutu to nemá vliv, ale těch 60 centimetrů je znát třeba při dlouhých nahozeních, nebo při chytání v proudu. Vzhledem k tomu, že do toho šli po MIkadu všechny firmy, nebude to špatný nápad.
reagovat - Pondělí 11. dubna 2005 v 0:29 ® Milky
-
Před rokem jsem viděl feeder, který měl místo posledního dílu a špičky možnost dát vláčecí díl. Stál asi 2300 a nějak se mi to zdálo dost.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 23:59 ® mirmen
-
Robur: setkal jsem se s tím jen v nabídkách na netu ( multi feeder od Maveru za cca 400 – 450 liber má 3 spodní díly, šest středních a spoustu dalších, takže lze sestavit feeder prut v kategorii heavy na řeku na parmy až po prut na stoják a extremně citlivé chytání, vše v rozličných délkách). Kdysi jsem měl v prodejně v ruce něco od Sangeru, ale nějak mi prostě nesedla akce prutu – porovnání kratší a delší verze po vložení dílu. Mít prut na hustě obrostlou říčku kratší a na širší ,klidnější řeku delší, může mít význam. V celé řadě situací rybář využije výhodu delšího prutu ( lov z vyššího břehu, lov podél břehu s převislou trávou .. ). Reference dát nemohu.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 21:38 ® Tomucha
-
Robur – no kámoš něco takovýho měl tak jsem si to půjčil, je to můj názor a me to prostě nevyhovovalo a připadá mi lepší mít 2 pruty než jeden s nástavýma 60ti číslama. Já bych si to v životě nekoupil, ale říkám to jest jen můj názor na věc a nikomu to nevnucuji
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 17:38 ® Robur
-
Pro Tomuchu: Máš nějaké logické vysvětlení pro to, že je to blbost nebo jenom ten názor? Cena se mně totiž zdá dobrá vzhledem k tomu, že tento prut má něco navíc a ceny feedrů jdou tak od 1200 výš.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 17:34 ® Robur
-
Pro Zadara: vkládá se díl navíc, a dnes jsem to řešil s jedním rybářem /ten prut neměl/,ale jen mě upozornil, že ten díl může být s očkem, či bez. Je jasné že ta bezočkvá varianta nenutí člověka převazovat. Já si ale nevybavuji zda ten prut, co jsem viděl v obchodě je s „očkovým či bezočkovým“ prodloužením.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 v 15:04 @
-
Tomucha:Na řece může být těch pár čísel dost podstatných.
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:53 ® OakenHead
-
2 zadar: Je to specialni dil, ktery se podle potreby vklada do prutu a tim se meni delka (mozna i akce) prutu. Lze prut slozit ze 4 dilu (3,60 m) nebo z 5 dilu (4,20m). Osobni zkusenosti s tim nemam, ale muze to mit neco do sebe …
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:42 ®
-
Rád bych se zeptal to se přidává jeden díl nebo se dává místo jednoho druhej delší. O něčem takovém taky uvažuju
reagovat - Neděle 10. dubna 2005 ve 14:37 ® CeP
-
asi mesic mam Mikado Ultraviolet Twin Feeder 360/420, takze zatim si netroufam hodnotit na zaklade dlouhodobych zkusenosti neb jeste nebyl proveren vetsi zatezi. zatim jsem ho pouzival jako 360feeder a 420match na plavku (dobra alternativa). prvni dojmy vcelku priznive. celkove hodnoceni si troufnu po sezone… >Tomucha: je to vec nazoru. onech par cisel je vice jak pul metru presneji 60cm a to uz neni malo v pripade ze jsi omezeny prostorem – previsle vetve, krovinne porosty atd. mensi ricka kde dlouhym prutem skoro dosahnes na druhy breh. rozhodne bych to takhle kategoricky nezavrhoval. btw .. prut muze byt jeste variabilnejsi o trech delkach. pro priklad namusime chodit daleko :MIDDY M4 Feeder
reagovat - Sobota 9. dubna 2005 ve 21:13 ® Tomucha
-
můj názor : je to blbost a vyhozený prachy! v životě bych si to nekoupil – o kolik ti to pomůže těch pár čísel????
reagovat