Chytej.cz

Bazar,některé nabídky nechápu necteno

25.2.2013 | macek2 | 6.119 zobrazení | 56 odpovědí

Velmi často se v bazaru vyskytují nabídky které pro mě postrádají smysl,třeba poslední vložený inzerát http://www.chytej.cz/bazar/12757/ obratem jsem ten samý produkt našel na netu o 100kč levnější http://www.kaprarskaspecialka.cz/…fisher-Metal ,to někteří lidé nechápou význam bazarového obchodu?je přece logické že v bazaru bude zboží nabízeno levněji,vím že je každého věc jakou požaduje cenu,rád bych si přes bazar i něco koupil ale s takovou se mi to nikdy nepovede,váš názor?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 6. března 2013 v 19:46 ® macek2 reakce na …
macek2

d> idiocie??? od anonima co si ani neumí vyplnit kartu to sedí:-/

reagovat
Středa 6. března 2013 v 19:40 @ d

macek2> Za to ty jsi ho pobral, proto sem strkáš takové idiocie.

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 13:22 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> Určitě. Tatík dělá ve strojírenství, takže tu vím jaká je kvalita :-) Rozepsal bych se víc ale jede mi bus do Štatlu…v pátek ho­ja.

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 13:21 ® Prichy
Prichy

Nic vzdávám to :-) Balim a jedu na veletrh :-)

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 12:42 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> je to jen o penězích a taky trochu o oboru. Jeden z těch lidí, který jsem zmiňoval si nechává už skoro 20 let dělat šperky v Thajsku. Našel tam výrobce, kterej mu se schopen vyrobit to co chce ve stejné nebo i lepší kvalitě než u nás a za nižší cenu (myslím tím včetně nákladů na dovoz, proclení, puncovní úřad atd.), jedná se většinou o ruční výrobu, je to prostě o tom, za jaký prachy tam oni dělají, cena surovin je stejná.
Druhým příkladem je vše co je v počítačích, to už se ani nikde jinde než v Asii nedělá, většina se dělá na Taiwanu, kterej je dnes už Čína, takže nepoznáš jestli je dotyčnej prvek z kontinentální Číny nebo od tam. Je zase ale fakt, že jsou vyloženě Taiwanské firmy, které se těmito věcmi zabývají už desítky let, mají na vysoké úrovni vývoj a dá se říct, že patří mezi světovou špičku. Jejich zařízení ovšem nepatří mezi nejlevněší.
Třetí věcí je třeba strojírenství. Tady jsou schopni udělat i velice kvalitní věci. Jsou ale určité, většinou speciální věci s velmi vysokou přesností, které se prostě musí dělat ručně, člověk co to dělá to musí umět a to se učí třeba 10 nebo 15 let než se dá říct, že to opravdu umí. Něco prostě žádná mašina neudělá a oni tam nemají ty lidi co to umí, tudíž to neumí udělat. Ono se to ale změní, lidi co takovýto věci umí u nás už moc není, dlouhodobě po tom není poptávka nebo jen malá a tak se to žádní mladší už nenaučili a ti co umí za chvíli odejdou do důchodu nebo umřou. Věřím ale tomu, že ti asiati se to brzy naučí, možná systémem pokus omyl, ale naučí a možná, že to někteří už umí. V tomto směru je asi vyjímka Japonsko, ale ti nejspíš nemají zájem exportovat některý věci jinam.

Tím jsem ti chtěl naznačit, že nelze paušálně říct, že v Asii jsou schopni udělat něco lépe než v Evropě. V některých oborech ano, v jiných ne, ale ve všech za míň peněz.

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 12:03 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> No co vím, tak jsou schopni v Asii vyrobit podstatně kvalitnější výrobek než v Evropě a za podstatně míň. Vidím to zboží celkem často :-)

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 12:00 ® regulus
regulus

No koukám, že se to tu zvrhlo na ekonomické fórum … :-D

Osobně s Asií neobchoduju, teda nemyslím tím těch pár věcí koupených přes E-Bay pro svoji potřebu, ale znám pár lidí co tak už poměrně dlouhodobě činí. Asi to neplatí ve všech odvětvích, ale oni dělají často téměř totožnou věc ve třech kvalitách, který se dají charakterizovat asi takto. Za co nejmíň, jakž takž a relativně normální. Od toho se pochopitelně odvíjí i cena. Rozdíl je v použitých materiálech nebo komponentách ze kterých se onen výrobek skládá.

reagovat
Středa 6. března 2013 v 8:15 ® Prichy
Prichy

Uvedl jsem dva příklady kde jeden byl liknavý obchdnik z číny a druhý liknavec byl z čech. Jednou vznikla škoda materiální a jednou psychická. Je úplně irelevantní z jakých zemí to bylo či zda bylo zbozi v pořádku ci nikoliv ( závada může být vždy, to nikdo nemuze vyloučit). Neodpovidani na mail, nebrani tel. Atd. Prodej má zkrátka být i služba.

Kolega by se asi v časově kriticke chvíli neměl spoléhat pouze na „seradit od nějlevnějšího“ a já zvolit příště radši českého distributora ( číňan neuměl ani anglicky, takže když už nějaká komunikace probíhala, byla velmu obtížná).

Jen pro upřesnění uvedu vreteno je sice ltal, ale kupoval mi ho Kostňák na slovensku a 99% mých příjmů je v současné době ( cca 15 let) od němce…ale o to vůbec nešlo. Mohl bych uvádět z poslední doby např. 15 oslovených firem z toho se ozvaly dvě atd. (českých).

reagovat
Středa 6. března 2013 ve 2:02 ® Fryw
Fryw

Je obrovsky množství zboží. Vřeteno z ČLR že stálo za pendrek? Tak co třeba objednat v Turecku, Itálii, Rumunsku…to by mohlo být dost podobný. Je problém se v tom množství zboží zorientovat. Ale já nevím, jestli se dá dost dobře říct že tato země produkuje zmetky a tato zase kvalitní zboží…

reagovat
Úterý 5. března 2013 ve 22:26 ® HaD reakce na …
HaD

Prichy> nekupuješ žádné zboží s původem mimo ČR? On totiž ani amík, ani Japonec a nakonec zřejmě ani Bulhar či Němec u Tebe ty peníze neutratí ;-)

reagovat
Úterý 5. března 2013 ve 21:52 ® Robur reakce na …
Robur

Prichy> ty woe, bych zjebal manažery, že se ti nestarají o lepší podmínky. Vřeteno z Číny bych nejmenovanému omlátil o hlavu a strčil do řiti. Jako koncový zákazník nechci smáčky na vřetenu z Číny. Ps: posílám ti řízky z gumovníku, ať máme ekopryž a jsme nezávislí na dodavatelích

reagovat
Úterý 5. března 2013 ve 21:17 ® superweb
superweb

„prodej je služba ( i následný servis)“ Tesat do kamene..ale spousta lidi to stejne nepochopi..

reagovat
Úterý 5. března 2013 v 11:00 ® Prichy
Prichy

Sakra....... Ztrátu v korunách.

Ps sorry píšu z mobilu

reagovat
Úterý 5. března 2013 v 10:59 ® Prichy reakce na …
Prichy

sus1> Promiň kolego, více otazníků ve mě evokuje že sr mnou nesouhlasis. Jestliže to tak je, budiž. Máme jen rozdílné nazory. To je normální. Vycházíš z předpokladu, že obchod či lepe receno koupě je věcí pouhé kalkulace. Bohužel ne vždy je to tak.

Onehdá jsem koupil vřeteno do cnc z číny, namontoval a týden lítal kolem menicu atd. Pravda cena byla poloviční, bohužel jsem díky špatné funkčnosti Přišel o kšeft za cca dvounásobek ceny vretene. Musel jsem koupit jiné s tím, že jsem původní reklamoval. Škoda byla týden nervů plus finanční, kterou snad ani nehodlám vycislovat.

No, ale vraťme se k rybarine kde počítám porovnáváme stejné výrobky. Případ kdy odjíždí rybář na dovolenou vláčet, a přesto nemá své nářadí je. žalostný. Zkus ho pak poslouchat, zvlášť když se mu nedaří a on si si platil s samozřejmě myslí, že je to tím, že nemá svůj prut ( dodám, že reklamaci si platil sám, neb si přít zlomil při zavírání auta). Málo platné by bylo, že bychvykalkuloval mu

reagovat
Úterý 5. března 2013 v 9:30 ® sus1 reakce na …

Prichy> A díval ses také, kolik je to procent rozdílu ?? myslím tím prodané zboží proti reklamacím ??

reagovat
Úterý 5. března 2013 v 8:57 ® Prichy
Prichy

Zajímavé téma. Pokusím se nabídnout jiný pohled.

Napadlo nás někdy někoho jak to vlastně funguje? Kam jdou ty prachy, které pošlu cinanovi? Utratí je u mě? Nebo u mé firmy, kde jsem zaměstnaný? A až zbohatne, zaměstná mé děti či příbuzné?

Asi ne co? Je mu fuk jestli tu pochcipame hlady ( ostatně v tom si nemáme co vyčítat).

A mimochodem jak víme ( z úvodních odpovědí, ), že produkt xy eshop má a dodá? Pokud dodá tak, je to v některých případech jen přeposílání z nadřazeného článku distribuční cesty. Mám známého co hojně využívá porovnavacu zboží a někdy je zkrátka veselé pozorovat reklamaci vyrobku za 10 klacků s tím že ušetřil pětikilo :-D . Pak přijde na odvolávání se na stát, že chrání málo spotřebitele atd. Nikdy se nepoučí.

Nejlevnější neznamená nejlepší a prodej je služba ( i následný servis).

reagovat
Pondělí 4. března 2013 ve 23:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

FInnnp> To je mi upřímně líto :-)

reagovat
Pondělí 4. března 2013 ve 22:00 ® FInnnp reakce na …

BoBo-Falknow> Tak teď už jsem ůplně v loji.

reagovat
Pondělí 4. března 2013 ve 21:37 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Fryw> Jo :-) Dokončím: …, kdo by byl proti. Jinak to, že je tu volný trh a přitom volný trh neexistuje, snadno vysvětlím. Je tu to, co je chápáno jako volný trh, ačkoli to volný trh není :-) Úmyslně takto šalamounsky ;-)

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 19:35 ® Fryw reakce na …
Fryw

BoBo-Falknow> Jsme se do toho nějak zamotali. Oba. Ty v jednom postu píšeš „a proto je to volný trh“ a v dalším že neexistuje. Ja to taky dobře pomotal. Dojmy s pojmy, ale hlavně že jsme se v závěru shodli :-D A taky jsem se nedočet co bych byl mezi prvními kdyby se zrušilo CLO :-) (tvůj první post nějak uprostřed, věta nedokončená).

Z toho plyne – eee dem na ryby :-D

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 15:59 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Fryw> :-D Tak na tom se shodneme :-)

reagovat
Pondělí 4. března 2013 ve 13:20 ® Fryw reakce na …
Fryw

BoBo-Falknow> V závěru jsi to vystihl. Volný trh neexistuje a existovat nemůže. Takže ti můžu odpovědět, že pro mě je volný trh jen blud neoliberálního pojetí ekonomie. A v podstatě něco podobného se dá říct i tomu co se dnes nazývá demokracie. Já mám někdy i pocit, že demokracie je pro někoho synonymum volného trhu.

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 10:35 ® FInnnp reakce na …

BoBo-Falknow> Ono na toto téma se velmi špatně diskutuje.Je to jako když budeš mít super auto na velmi špatných pneumatikách.Cel­kový výsledek bude špatný.Proto k dobře fungujícímu volnému trhu potřebuješ i jiné věci.Já měl tu možnost,že jsem mohl podnikat ve třech státech.Jen ti mohu z absolutním klidem zdělit,že při České šikovnosti a třeba ze zákonama Velké Británie by jsme dnes byli ůplně někde jinde.U nás mě připadá,že už stát donutil lidi myslet tak,že kdo ojebe toho druhého tak je lepší.Když měl možnost nakouknout do podnikání u nás můj Pantáta.Čistokrevný Brit.Tak jsi myslel,že je na ůzemí Apačů.

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 8:41 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Fryw> Tak tohle mne začíná zajímat: :-)

„Ano, můžu někam poslat peníze a čekat jestli zboží dostanu, to jsem mohl udělat třeba i v roce 1978 v ČSSR. Ale to samo o sobě není volný trh.“

A co je tedy podle Tebe volný trh? Řeč byla o dual SIM tel. MADE IN China. Ty telefony se u nás normálně prodávají a žádný zázrak to není. Právě kvůli pravidlům volného trhu (nikdo rozumný to nechce) :-) Kdyby tu nebyl volný trh a tohle byly jediné tel. ke koupi, šly by nadračku.

Jak píšeš – byrokratické překážky, monopoly atd., To je normální vliv státu vůči trhu. Konkrétně ta byrokracie se jmenuje legislativní podmínky daného trhu. Vtip je v tom, že některé jsou užitečné a některé ne. Ty bys byl asi mezi prvními, kdyby se zrušilo CLO (jedno z legislativních omezení). Stejně tak ne každý monopol je nutně špatně, i když tady uznávám, že jsou i jiné možnosti, jak to řešit. Naprosto volný trh neexistuje a ani existovat nemůže – sežral by sám sebe.

Problém je jiný – regulátor. Dokud bude fungovat demokracie, kterou osobně považuji za módní úlet, tak regulace trhu nebude nikdy probíhat optimálně.

reagovat
Neděle 3. března 2013 ve 23:30 ® Fryw reakce na …
Fryw

BoBo-Falknow> Nesmíš opomíjet různé překážky, byrokratickými počínaje a např. monopoly, či kartelovými dohodami, lobbingem konče. Dobře to trefil i kerob. Vzdálenost dnes zas tak zásadní roli nehraje.

Ano, můžu někam poslat peníze a čekat jestli zboží dostanu, to jsem mohl udělat třeba i v roce 1978 v ČSSR. Ale to samo o sobě není volný trh.

Já tu jednu tvou větu otočím, pokud se nebudeš zlobit. Kdyby existoval volný trh, byznys by to byl solidní .-) Zboží jehož užitná hodnota převyšuje ostatní a zároveň je cena zlomková by přece na volném trhu muselo jít zákonitě na dračku.

Nic ve zlém samozřejmě, kdybych se nad normální diskusí urážel, musel bych se jít nechat vyšetřit :-D

reagovat
Neděle 3. března 2013 ve 22:27 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Fryw> A Ty to v té Číně koupit nemůžeš? Můžeš a proto je to volný trh. To co Ti napsal Kerob, jsou reálné podmínky volného trhu ovlivněné místním prostředím. To je přímo učebnicový příklad toho, jak funguje trh :-) Nebo snad myslíš, že kdyby to byl takový „byznys“, že jsou obchodníci tak pitomí, že by to neviděli? :-)

Nijak ve zlém – ale občas se tu musím pozastavit nad tím, jak někteří vehementně volají po něčem, co mají, s tím, že to co mají, stojí úplně za hovno :-D

reagovat
Sobota 2. března 2013 ve 12:14 ® Fryw reakce na …
Fryw

kerob> Prostě vyřeš a zruš vše co brání tomu aby opravdu existoval ten vylhaný volný trh .-)

reagovat
Pátek 1. března 2013 v 16:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

kerob> neplaš rudé zajíčky. Neber jim jejich svět. Tak za prvé-

všechno je napiču

všechno je nahovno

všechno je nakokot

všichni jsou napiču

všichni sou nahovno

všichni jsou nakokot

jenom já bych potřeboval, aby za mne ten svět

NĚKDO OPRAVIL!!!

:-D
reagovat
Pátek 1. března 2013 v 16:38 ® superweb
superweb

kilian> Trosku nefer to takhle rict. Faktoru je vic a cenu by mela stlacit konkurence..proste kdyz u nas bude nekdo prodavat rekneme wobler o 500 Kc draz, nez je maloobchod v Nemecku, najde se nekdo kdo ho zacne dovazet a donuti ho nakonec taky cenu snizit.
Cenu muze ovlivnit spousta veci, namatkou
-jsme pomerne maly trh a distributor tu zpravidla proda mene kusu. Do marze musi ale rozpustit radu nakladu v podobne vysi, jako treba nemecky distributor(treba povinny cesky manual, zamestnanci nebo pronajem kancelari ci prodejen(pri vetsim mnozstvi se vytizi efektivneji)
-legislativa CR a EU(proti USA a dalsim zemim hraje treba povinna evropska 2 leta zaruka, vyse DPH, obecne „nakladnost vlastnictvi firmy“(byrokracie))
-zcela konkretne, minuly tyden me na*rala banka, kdyz si za prevod penez na anglicky ucet nauctovala 1200,–
Zkratka jsem presvedcenej ze v oblasti nakupu a prodeje cehokoliv se nijak jednoduse zbohatnout neda. Kdyz budes mit marze, ktery ti umozneji vytvaret velky zisk, velmi rychle prijde konkurence. A kdyz bude neco v zahranici o tolik levnejsi, ze ti to bude stat za tu snahu si to tam objednat, proc bys to neudelal..

reagovat
Středa 27. února 2013 v 18:00 ® kerob
kerob

Fryw> tak zacni ty dualsimy legalne dovazet – platit dane, clo, pripadny zamestnance, resit reklamace, zajistit homologaci u CTU, prelozit navody a vytisknout je… myslis, ze pak budou stat tech tvejch 5800? :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1