Chytej.cz

Klub příznivců značky "Bamboo" necteno

9.12.2012 | Chorchus | 64.420 zobrazení | 808 odpovědí

Klub příznivců značky BambooKdo je příznivcem této traviny ať už staré nebo nové, hoďte sem fotky krasavců pro pokochání a inspiraci. Samozřejmě k nim i stylové navijáky či jiné bebechy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 1. června 2014 v 16:24 ® cujo

možná blbej dotaz, ale dá se udělat bamboovláčák?

reagovat
Neděle 1. června 2014 ve 13:47 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

petrikveprik> jj, já je kupuju přímo u www.mudhole.com ale kvůli jedné niti se ti to nevyplatí. Poměrně velkou škálu nití od PACBAY mají u http://shop.hbfly.cz/…_188_72.html a jsou velmi dobré.

reagovat
Sobota 31. května 2014 v 8:08 ® 

ahoj stavěči, pustil jsem se do stavby klacíku a chtěl jsem se poradit – používáte nějakou „spešl“ nit pro vyvazování oček? (aby se to nechlupatilo a snášelo s lakem a hlavně dobře a dlouho vydrželo..).. díky.

reagovat
Neděle 18. května 2014 ve 20:53 ® OBr reakce na …
OBr

Chorchus> mám radost, že máš radost ;-) …i když toho nože je mi líto, budu se muset polepšit a zkvalitnit výběr suroviny. Přiznám se, že bych to do té škumpy vůbec neřekl, je to zajímavé dřevo.

reagovat
Neděle 18. května 2014 v 16:55 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

OBr> ta škumpa je boží, sic jsem odrovnal jeden soustružnickej nůž (opět křemílek) ale myslím, že může směle konkurovat briáru (vlevo) či kanadskému ořechu (vpravo). Ještě jednou díííík.

reagovat
foto/forum/2014/th-img106909.jpgfoto/forum/2014/th-img106911.jpg
Neděle 18. května 2014 v 16:44 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Buchtic> to je jasné, kulatej bych nedal.:-D

reagovat
Sobota 17. května 2014 ve 21:29 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

IV.TO.ŠIRDA>stejnou otázku si klady vždy, když jdu na ryby. Vzít svůj bamboofeeder, nebo pověsit na stěnu a kochat se :-)

reagovat
Sobota 17. května 2014 v 8:47 ® Buchtic reakce na …
Buchtic

IV.TO.ŠIRDA> zase nesmocit takove dilo je mozna skoda :-) aspon bych ho pokrtil nejakou supinou! pak zase muze padit zpatky na stenu :-) jinak je fakt krasnej!

reagovat
Sobota 17. května 2014 v 7:16 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Buchtic> tohoto klenotu mistra Chorchuse jsem nyní já majitelkou… věřím,že mi přinese štěstí při lovu pstruhů, ale spíš mám problem,jestli sundat ze stěny a použít nebo dál se s ním kochat a chlubit, protože to mám od Jirky krásný dárek k narozeninám, co myslíš poraď mi, dík Iv.

reagovat
foto/forum/2014/th-img106833.jpg
Pátek 16. května 2014 v 18:27 ® Buchtic reakce na …
Buchtic

Chorchus> tak pletena sit u me jeste nehrozi :-D ovsem ty atipicke tvary jsou mi hodne sympaticke :-) navic nerovnost bude nakonec zamer :-D

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 23:22 ® džigit reakce na …

OBr> ono kole Ostravy je toho ještě stále dost…

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 23:19 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> to docela jsem, takové „tajemství“ si rád nechám ujít. Do „.22LR“ jsem už sekyrku zaťal(taky dub), člověk aby si do lesa bral detektor kovu (a to nemáme blízko vojáky)

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 22:50 ® džigit reakce na …

OBr> buď rád,že to nebyl granát :-))

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 21:42 ® OBr reakce na …
OBr

Chorchus> tohle bych v celku nedovezl, tentokrát jsem si musel plivnout do dlaní, je to macek. Mimochodem, tak dlouze jsem špekuloval nad ideálním místem řezu, až jsem zjistil, že ty odletující jiskry nejsou z tvrdýho dřeva, ale z vrostlýho kovanýho hřebu. Hned jsem si vzpoměl na ten tvůj křemen. Dřevo je krásné, nikdy dopředu nevíš, co ti ze sebe vydá za tajemství ;-)

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 21:21 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

OBr> višňa, když ti odpovím, že bych malý kousek potřeboval, přismyčiš do Jestřabek celý dub :-Dpivo

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 ve 20:54 ® OBr reakce na …
OBr

Chorchus> pěknej kousek, ta kůra na konci by mohla sloužit i jako drbátko na záda ;-) Která dřevina to je? ..dneska jsem se trochu zasnil, když jsem si z lesa dovezl dubovej pařez, nepotřebuješ dubovou kořenovku ? 9-)

reagovat
Čtvrtek 15. května 2014 v 17:23 ® Chorchus
Chorchus

Buchtic>ručně pletené šňůry jsou velmi krásné ale trochu méně šetrné vůči rybám. Já podběrák nepoužívám, vyhačuju ve vodě, takže podběrák mám jen jako povinnou „ozdobu“ na zádech. Tato síť je od Širdy, prý je plete po večerech sám :-D .

reagovat
foto/forum/2014/th-img106790.jpgfoto/forum/2014/th-img106791.jpgfoto/forum/2014/th-img106792.jpgfoto/forum/2014/th-img106793.jpg
Pátek 9. května 2014 ve 21:44 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

karasek> tělo je hóóódně starý smrk zpodlysehory. Lakované (resp. stříkané) 4× ředěným polyuretanem. Mořené je to lihovým ředidlem. První vrstvu dělám hodně řídkou, ať se chlupy zježí, druhá už je v pohodě.

reagovat
Pátek 9. května 2014 v 10:02 ® karasek reakce na …
karasek

Chorchus:Prav­děpodobně jsi použil piezosnímač,ten se v kytarách moc nevyužívá,tělo je pravděpodobně z javoru,ale řekni mi,čím jsi to lakoval? Klasika nitro,anebo polyuretan,nebo vosk? Moje první postavěná kytara (Les Paul)měla tělo z lepené lípy,a i když jsem to brousil k dokonalosti,tak jěště po druhé vrstvě se zvedali chloupky.Ale s výsledkem jsem byl spokojený.Ten povrch na tvých houslích vypadá fakt úžasně.

reagovat
Středa 7. května 2014 v 19:13 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

karasek> snímač je tzv. podkobylkový s vestavěným předzesilovačem, můžeš používat rovnou sluchátka. Na výrobu jsem neměl moc času a tak jsem krk použil kupovaný, nepoužívám šrouby, všechno lepím. S krkem je strašná drbačka, dělal jsem pro kluka el. uku a tam jsou i pražce, jejichž rozmístění musí jít na setiny mm., bo inak to hraje falešně:-D . U kytary je to složitější, většina krků musí být štelovatelná, dřevo pracuje a po čase je to třeba vždycky přitáhnout.

reagovat
foto/forum/2014/th-img106639.jpg
Středa 7. května 2014 v 19:06 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Palivec> to je jasná volba, budu psát Ježíškovi. :-)

reagovat
Středa 7. května 2014 v 10:16 ® karasek
karasek

Chorchus:Zapoměl jsem dodat,nádhera!!!

reagovat
Středa 7. května 2014 v 10:14 ® karasek
karasek

Chorchus:Jaký snímač jsi použil? Krk jsi udělal jak,aby se nekroutil a máš to lepený k tělu,anebo šroubovaný? Já mám zkušenosti ze stavby elektrické kytary,tedy kromě krku,na ten jsem si netroufal.

reagovat
Středa 7. května 2014 v 9:28 @ Palivec

A hedvábné šňůry od Terenzia. Italští „bamboo rod makers“ jsou na něj napojení…

reagovat
Středa 7. května 2014 v 0:38 @ Palivec reakce na …

Chorchus>No, Terenzio je stejný maniak a perfekcionista, jako ty. Stejná krevní skupina. Rozumněli by jste si nepochybně. Akorát, že to není bambus, ale hedvábí. Ale stylové to je, to ano. Žádná bužírka.

http://www.terenziosilklines.com/ http://www.lm2g-flyfishing.com/terenzio.htm

Na těchto fotkách jsou evidentně hedvábné šňůry. http://www.bamboorods.it/…orods_en.htm

reagovat
Pondělí 5. května 2014 ve 20:20 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Chorchus> pche, bambusové housle, nebo šňůra, to není žádná pořádná výzva. Sehnat pro pětačtyřicetiletou středoškolačku aspoň trochu slušně placenou práci, to je teprve kumšt :-D Člověk by nevěřil, jak mizerně dneska banky a zdravotní pojišťovny platí :-)

reagovat
Pondělí 5. května 2014 v 19:28 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

Palivec> :-D , jó to je výzva, já mám výzvy rád. Teď dodělávám muškařský naviják a k němu by se šiknula fakt jiná lajna, než z té moderní bužírky. :-D

reagovat
Pondělí 5. května 2014 v 19:25 ® Chorchus
Chorchus

Prutos> snímač je pod kobylkou. Hanis93> nehraju, byl to dárek pro kámoše k narozkám, je to hevymetalisťak a strašně chtěl elektricke husličky :-)

Džigit> to byli elektricke u-kule-le.

reagovat
Pondělí 5. května 2014 v 7:13 @ Palivec

Chorchus> Už jsme tady psali o bambusových ponožkách, já přešel i na prádlo z bambusu postříbřené. Ale to není o lovu ryb. Ty jsi takový perfekcionalista dřevěný bambusový. Ale k dokonalosti ti ještě cosi chybí. Vyrábíš i huslenky, ale co šňůra? Měl by jsi snad sehnat bambusovou pletenku a chytat s ní, že? Jinak nejsi dokonalý. Chorchus is Mr. Nobody? Nobody is perfect…

reagovat
Neděle 4. května 2014 v 19:49 ® hanis93
hanis93

Chorchus> no bombastické rychlopalky :-1 … už sem na housle pár let nešáhl, něco jako vrchni prchni :-D hraješ? :-)

reagovat