Chytej.cz

pletu se. může se v Mrs na pstruháku vnadit. necteno

30.3.2005 | Wolf | 2.251 zobrazení | 7 odpovědí

Pročítal jsem náš (moravskej) rybářskej řád a nikde jsem nenarazil na zmínku o tom jestli se muže na pstruhových revírech vnadit a čím.

Možná jsem to jen přehlédl a ono to tam někde je (napište prosím kde), pokud ano tak se omlovám, pokud ne tak m itato chyba přijde celkem smutná.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. dubna 2005 ve 12:25 ® Indian

Nástraha na háčku nebo spadlá z háčku je taky přece krmení!!! To by jsme to mohli zabalit úplně a chytat jen na umělou nástrahu.

reagovat
Pátek 1. dubna 2005 v 8:31 ® hraji
hraji

Wolf: možná bys měl ten zákon přečíst, pak bys tu nepsal takové nesmysly. V zákoně je jasně a srozumitelně napsáno „krmení ryb“, to má s olovem pramálo společného.

reagovat
Čtvrtek 31. března 2005 v 18:08 ® Wolf

for Hraji: Podle tohoto zákona se prý do vody nesmí vpravovat nic cizorodého např olova háky, vlasce, pletenky, rybáří. Takže stímhle bych to fakt naviděl tak žhavě.

Jak by se tedy měla zachovat rybářská stráž, buduli „přistižen“ při vnadění na vodách až už P, či MP. ???

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 23:05 ® ywan

myslím že u nás je dovolené ale len pri love nelososovitých rýb v pstruhovke ( čiže škodnej )

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 22:59 ® hraji
hraji

V tom slovíčku „mohu“ je to kouzlo. Mimochodem v zákoně 254/2001Sb. o vodách v platném znění je vnadění ryb zakázáno bez ohledu na to jestli se jedná o pstruhový nebo mimopstruhový revír. viz § 39. Takže správná odpověď je ne, nesmíš.

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 22:07 ® Wolf

Tohle mi fakt pripadne jak ta nejvetsi zhovadilost. Na živočišnou násrahu se sice chytat nemůže (naštěstí), ale tři kíble moučňáků tam nasipat můžu???

Pokud je to pravda ti „lidé“ co tohle vymysleli by se nad sebou mohli zamyslet.

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 21:42 ® pupak

Co neni zakazano je povoleno, ale je to neskutecne barbarstvi vnadit pri lovu lososovitych ryb, jde-li ti o to prelstit rybu svou sikovnosti, chytrosti a trochou stesti tak to nikdy neudelas, jde-li ti vsak o foceni se s vysazenejma duhakama a jejich uloveni v maximalnim poctu tak se neohlizej mapravo ani nalevo a vnad, vnad a vnad budes spokojen . . .

reagovat