Chytej.cz

neoprenové broďáky necteno

5.9.2012 | cujo | 8.908 zobrazení | 28 odpovědí

chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s http://rybar.braunstar.cz/…kou-cormoran

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 5. května 2014 v 18:32 ® timbab reakce na …
timbab

pete2> Aby jsi se v létě v neoprenu neuvařil.

reagovat
Pondělí 5. května 2014 v 17:29 ® pete2
pete2

Ahoj, nemate nekdo zkusenost neoprenove brodaky, ale s ponozkou napr. : http://www.hodgman.com/…ault,pd.html?… Rad bych neco takoveho na bouta, prodysne kalhoty mi prijdou dost drahe a kdyby se neco takoveho dalo sehnat i tady bylo by to fajn, jde mi hlavne o to, ze tam neni pevna bota.

Diky p2

reagovat
Středa 17. října 2012 ve 23:42 ® RH reakce na …
RH

model 2008 – dva roky se již nevyrábí = pro ČR žhavá novinka . . . .

reagovat
Pondělí 15. října 2012 ve 22:23 ® jepice-zruseno reakce na …

RH> Co je na tom mušáku starýho divnýho nebo špatnýho?

reagovat
Pondělí 15. října 2012 ve 22:02 ® Troopik reakce na …

když to funguje v oblasti stravování a kvality jídla, které přímo ovlivňuje náš život, tak co by to nefungovalo v ostatních oblastech, které tak zásadně náš život neovlivňují? stále platné pravidlo – český spotřebitel je nejpočetnější skupina, nicméně kvůli jeho skvělé organizovanosti si s ním prodejci mohou vytírat p...... (podlahu a další věci od p), ale hold dokud to je trpěno …

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 23:41 ® RH
RH

pořídil jsem si neoprény páč ve všech vrstvách pod broďákama jsem jak panáček Michelyn . . . a taky proto ,že lovec v neoprénech vypadá jak teletubbies :-)) )
nechal jsem si dovést tyto,zatím i splňují co výrobce slibuje. http://translate.google.cz/translate?…
Jen mne mrzí jedna věc,je tady milión obchodů rybářského vybavení všichni se honosí jakou zahraniční firmu zastupují a ve výsledku člověk zjistí – jsme odpadem pro ostatní. Za poslední výkřiky nám podsouvají výrobky i X let staré (př:http://www.hobby-g.cz/…7ft-5-6.html?… )a o kompletnosti nabídek radši nehovořit.
Končím nějak jsem se rozepsal.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 19:26 ® hanis93
hanis93

ty Behry mají vážně hrozně měkké ty gumáky chodím s nimi občas ale s filcovou podrážkou, která teda nepraská ale ty boty jsou docela nepříjemné na nerovném povrchu se různě lámou atd … Neoprén je v poho :-)

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 18:39 ® happy66

Dejte si pozor při koupi těchto neoprenů:http://www.as-fish.cz/…-zdarma.html Měl sem je s gumovou podrážkou a dvakrát jsem je reklamoval. Vždy stejná vada a to prasklá podrážka po cca 5 vycházkách na patě vždy na stejném místě a vždy na pravé botě. Zřejmě nějaká vadná série. Takže radši berte jiné a pořádně si zkuste pevnost gumy na podrážce. Jinak neopren vypadal docela OK.

reagovat
Pátek 21. září 2012 v 9:43 ® jepice-zruseno reakce na …

Troopik> Já pod to nosím kalhoty v létě, kalhoty a drtiče na jaře a napodzim a když už je ještě víc zima, nosím do toho navíc ještě takový ty cyklistický buzerantský dlouhý teplý kalhoty s kšandama pod normálníma gatěma. Na nohy mám vlněný ponožky.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 16:59 ® Hony reakce na …

Troopik> U neoprénu v různých diskuzích doporučují si pořídit větší velikost právě pro tečení vrozkroku. Nejsou švy tak namáhané.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 7:22 ® Troopik reakce na …

jepice> ok díky za rady a info, byl jsem původně rozhodnut pro neoprén a teď to vypadá, spíš na klasiku a k tomu raději na chladnější dny nějaké teplé oblečení – z nějakými termokomplety zkušenost náhodou nemáš?:)

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 23:46 ® jepice-zruseno reakce na …

Vlastní zkušenost nemám, ale u neoprénu podle toho, co jsem slyšel, záleží na kvalitě těch či oněch výrobků. Často lidem tečou švy, zejména v rozkroku. Někomu už po 2–3 letech šev teče. Asi je to ale spíše individuální. O trvanlivosti toho moc nevím už kvůli tomu, že nevím, jak s tím ti lidé třeba zacházeli, abych to mohl posoudit.

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 22:44 ® Troopik reakce na …

jepice> a zkušenost jak dlouho cca vydrží neoprén máš?

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 22:08 ® jepice-zruseno reakce na …

Jestli je chceš oblíkat/slíkat během vycházky (kaprařina?), tak bych doporučoval šusťákovky – natáhneš přez hadry a deš. Ale já kapry chytám akorát malý a na plavačku, takže v tomhle těžko poradit. Ty Behry píšou, že jsou teslan/nylon. Moje šusťákovky potažené obyč pvc vydžely s občasným zalepením (bylo k nim lepidlo a matroš na záplaty) 9 let, ale v posledním roce se začala oddělovat vrstva pvc od toho šusťáku a nyní tečou tak strašně na několika místech, že jsem musel okomžitě koupit nové (odnesl to i mobil, jak mi do nich nalilo). Muškařil jsem v nich a vláčel tak 10 – 20 celých dní v roce. Protože v nich chodím, často chytám na dně písčito štěrkovitém a lezu blátem, nemám filce. Na balvany jsou filce asi lepší, ale kloužou prý po trávě a blátě.

reagovat
Úterý 18. září 2012 v 18:55 ® Troopik reakce na …

jepice> ok díky za porovnání toto mne určitě pomohlo :-) když řeknu, že se jedná především o využití v podobě nahazování z vody – tj. párkrát za den vlézt do vody a nahodit cca kolem 15 víkendových výprav ročně možná s jednou týdenní v průběhu roku, a omezeném využití na vláčení cca tak 15 hodin ročně napříc celým rokem … jedná se o to, že ty šusťákový behry má známý a když vidím co vydrží je to v pohodě, má je druhý rok, chodí právě nahazovat dost často jediné co tak nechodí vláčet, ale jinak zatím v pohodě drží – jediná díra, která vznikla byla zalepena běžným lepením na kolo, takže i v pohodě údržba a to té péči nijak moc nic nedá… tak právě nevím co je pro mne lepší – jestli ty neoprény i když se mi líbí více i kvůli tomu, že jsou teplejší, ale na druhou stranu má cenu dávat ten cca tisíc kč navíc s tím? mne se jedná spíše o nějakou trvanlivost – co vydrží více a případně co je méně náchylnější?

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 13:22 ® jepice-zruseno reakce na …

Ahoj. Nejprve popíšu stručně rozdíl mezi obyč a neoprenama: Neopreny: Je v nich teplo, jsou většinou vyšší v podpaždí, je větší výběr variant (boty s filcem, s filcem jenom na špičce, gumové, nebo boty zvlášť na tkaničky a neopreny s ponožkou), poměrně odolné proti prodření, protržení, ale časem teče švy, hůře se lepí. Klasika potažený šusťák: Musíš se do nich teple oblíct, by ve studené vodě nebyla zima, není v nich v létě takové horko, jako v neoprenech, nejsou moc odolné proti prodření a protržení, ale při slušném zacházení vydrží i ve švech a dají se snadno zalepit, je menší výběr variant, většinou nižší, končí u prsou. A teď k těm tvým: Ty neopreny vypadaj slušně vybaveny, majá vyztužená kolena a přezky na kšandách, co vydrží nevím. Ty klasický behry šusťákový se mi moc líbí, sám sem je chtěl koupit, ale neměli je v žádném krámě, který bych měl po ruce a přez internet sem je nechtěl koupit, protože bych je nemohl vyzkoušet. Líbí se mi na nich zpracování vršku a opasek.

reagovat
Pondělí 17. září 2012 ve 21:34 ® Troopik

http://sportcarp.cz/…-zdarma.aspx

máte někdo zkušenost? také zvažuji koupit něčeho v čem bych mohl chodit vody …

případně mě napadá tato alternativa http://sportcarp.cz/…ver-dry.aspx

rád bych věděl v čem je neoprén lepší či horší, prostě pro a proti proč mít to nebo to, sám to nějak nedokážu zhodnoti – respektive má cenu kupovat neoprény za takovou cenu?

díky za každou zkušenost:)

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 7:53 ® Axamith
Axamith

I tohle je potřeba zvážit při pořizování broďáků, někdo končí v říjnu, jiný brodí do –5°C, kdy po hladině ledové krupky. Od toho se odvíjí ta správná volba. Ideální varianta jsou dejcháče+termo prádlo na běžnou sezónu a neopren na extrém. Ale je potřeba to využít, a taky na to mít.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 12:24 ® Bigpista
Bigpista

Nosím obyč nylonové a do nich dlouhé spodky. Když je opravdu zima, přidám ještě kalhoty. Brodil jsem takhle i Vltavu na Šumavě na začátku října.

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 12:16 ® Axamith
Axamith

I kdyby na tenisky nebyla teplota, stačí běžné nylonové prsačky a do nich plátěné kalhoty.

reagovat
Neděle 9. září 2012 v 19:48 ® superweb
superweb

No je fakt ze jsem asi podcenil ruzne okolnosti..vetsinou brodim v mensich nizinych rekach a tam mi tenisky v lete staci :-)

reagovat
Čtvrtek 6. září 2012 v 7:37 ® Axamith
Axamith

Ač na místní pstruhovce není žádná přehrada, voda z hor dokáže být také pěkně studená. Neoprén jsem používal celoročně, bohužel v létě jsem trpěl přehříváním a chladil se tak, že jsem ve vodě klečel. Ale jako kloubař bych si netroufl brodit jen tak, to bych hodně trpěl. Neoprény mi vydržely cca 10 let, sem tam potřebovaly nějakou opravu, ale šlo to.

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 20:45 ® cujo

jo jo, a navíc když máme dvě přehrady pár km od sebe, prostě fakt osvěžující :-D

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 20:00 @ Hammer reakce na …

superweb> No jasně, hlavně pod přehradami býva voda „teploučká“. Někdy si to v parném létě vyzkoušej, ale ne sám, aby ti někdo pomoh z vody, bo budeš mít modrý hnáty a sám z vody ani nevylezeš. Taky jsem se kdysi nechal inspirovat Zdeňkem Šimkem a vlezl jsem, když byl hic, jen v teniskách a plavkách do Váhu v Ivachnové, pod Liptovskou Marou. Kdo nevěří, ať si to vyzkouší…

reagovat
Středa 5. září 2012 v 19:29 ® osprey reakce na …
osprey

superweb> V pět ráno nebo po deštích, případně někde v horách ani moc ne. Ona ta praxe dovede být dost pestrá.:-))

reagovat
Středa 5. září 2012 v 17:50 ® cujo

No, u nás, kde se vypouští spodkem přehrady je ta voda osvěžující tak půl hoďky, pak už docela mrznou ony partie:-) Kamarád mi je doporučil, že má s cormoránama dobrý zkušenosti… Přemýšlím, jestli přes zimu nepřišetřím na nějaký dejcháče…

reagovat
Středa 5. září 2012 v 15:11 ® superweb reakce na …
superweb

osprey> asi neznam nikoho kdo by v lete pouzival brodaky..to je obdobi roku kdy voda celkem prijemne osvezi :-)

reagovat
Středa 5. září 2012 ve 13:38 ® osprey
osprey

Mám jiné neopreny. Praktické zkušenosti jsou takové, že v létě je v tom hrozné horko a není problém mít v každé nohavici decko vlastního potu a zhruba do dvou let začnou sáknout v rozkroku. To je obecná vlastnost víceméně všech neoprenů. Proto taky většinou v létě brodím bez nich.

Na podzim je v nich teplo. Navíc jsou levné a odolné. Mít „dejcháče“, dávno jsem zničil nejmíň dvoje.

reagovat