Vyhledávání
Sumec nad metr a půl - "nezabíjet, převézt na jiný revír."
8.8.2012 | fila | 33.643 zobrazení | 234 odpovědí
Převoz trofejních ryb,tam kde je nezabijou.:)Konkrétně sumec.Už mě deptá,jak někde uděj dvoumetrovky(Řehačka,ZáplavyDyje,Vranov),jako samozřejmost a za pár let už tyhle ryby budou jenom na Ebru,Pádu,nebo …Viz sumec 2009,Jizera 1,dva metry osumdesát…udírna..Jsem možná naivní,ale třeba je tady cvok,kterej už to dělá a pouští sumce tam kde maj šanci přežít..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 8. srpna 2012 v 10:45 ® fila reakce na …
-
Mig35:Dik za radu,ale chytnu si ho tady.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 10:31 ® fila
-
All:No pekne ste mi to napsali.Slo mi o velke sumcene o metrovky.Nevedel jsem,ze u nas je velkych sumcu tolik.Uvitam tip na revir,kde se sumec nad 150 vyskytuje a je premnozen.
reagovatJinak to Ebro je katastrofa a asi nikdo by nechtel,aby se neco podobneho stalo u nas.Asi jsem se spatne vyjadril,uvedl jsem to jen jako priklad toho,jak jeden clovek muze zpusobit ekologickou katastrofu.Nechtel jsem nikoho rozcilit.
- Středa 8. srpna 2012 v 10:23 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Vím!Už sem ho dlabal jako čínu
reagovat)
- Středa 8. srpna 2012 v 10:19 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> jj metrovej je nejlahodnější!!!
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 10:07 ® troutkiller reakce na …
-
fila>Ten dokument sem viděl a toho skopčáka co si tam hraje na hvězdu a zachránce rybářského cestovního ruchu by měly zavřít!Sumec zdevastoval všechny místní puvodní druhy ryb a nebude trvat dlouho Ebro bude jen a jen Sumec,páč až vyžere Kapry tak to odnese Céčko a Bassové
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 9:53 ® troutkiller reakce na …
-
hraji>Máš recht!Sumcu je všude hromada a aby toho nebylo málo ještě se vysazujou
reagovatChytit na Otavě metrového bez větších výčitek ho sejmu a proženu třeba udírnou
- Středa 8. srpna 2012 v 9:41 ® MIG-35
-
No a řekni mi aspoň 18 rozumných důvodů proč to dělat???
reagovatChytam na revíru, kde se takovejhle sumců nachytá mrak!! Některý se spapaj a další plavou dál. To je každýho věc jak s chycenou rybou naloží…
I mě příde hovadina, ale. Lidi s kterýma chytam pouští 130+ z5. A jak píše nejen hraji suma sumár nepotřebuje ochranu. Řekni tohle nějakýmu kapraři.. ty by se sumce nejradši zbavili ouplně. A jesli neumíš u nás chytit věčího sumce tak budeš mušet na to Ébro.
- Středa 8. srpna 2012 v 8:06 ® hraji
-
Alelujá, objevil se spasitel. A hodlá zachraňovat rybu, která to ze své podstaty vůbec nepotřebuje. Sám cítí, že to je pitomost, a tak to cudně pojmenovává naivitou. Kolego, na mnoha našich revírech nepotřebuje sumec vůbec žánou ochranu, naopak. Já chápu tvoji touhu chytat dvoumetrové sumce, ale co nechápu je to, že jako příklad toho, jak by to mělo vypadat, uvádíš vodu, kde člověk svým neuváženým zásahem totálně zničil původní obsádku a vytvořil ekologickou katastrofu nazvanou sumec velký ve Španělsku. Jestli toužíš po něčem takovém u nás, já za sebe říkám, ne, nikdy.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:57 ® fila reakce na …
-
Pouštím vlastně všechny ryby vím, že hodně druhů ubýva.Třeba parma,vranka…Jen prostě otráví jezdit 3 roky po čechách a chytat sumce kolem metru na 50tku šňúru a cejna 40cm.,jako třeba v sobotu v Jiřicích.Sumce na Ebro vysadil němec před dvaceti lety je natvrdo propašoval a pak ještě candáty a kapry…Hustý..Jedinej člověk a říká, že každej sumec s Ebra je vlastně jeho dítě..))Tyhle ryby tam totálně vytlačily původní druhy..Často ten dokument opakujou a stojí za podívání..
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:42 ® fila reakce na …
-
Dik,vážim si toho co jsi napsal…Nejde mi jen o sumce..štika a candát nad 80,to samé chyť a pusť.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:27 ® osprey reakce na …
-
CeP> Já se mu nedivím. Ono koupit si sumcařský cajk a chytat ryby do metru, to je smutné. A místy to k tomu spěje. Je jasné i to, že na některých revírech se to se sumcem přehnalo.
Ale pořád je lepší snaha chránit jakoukoli rybu než sežrat všechno, co se pověsí na háček.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:22 ® CeP reakce na …
-
fila> ten dokument jsem sice nevidel ale vim od znamych co do spanel jezdi jaky je to tam problem a ze z toho maj hlavu v pejru.
my jsme sice v jine situaci, ale ma-li to pokracovat jak to slo doted, za par let ve vode budou jen hubeni sumci a kapri. a to bych nerad. chapu tvoje pohnutky. chces pomoci rybam, ale sumec to momentalne zcela jiste nepotrebuje, zato jsou jine ryby ktere tu pomoc potrebuji daleko akutneji.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:21 ® nnnap reakce na …
-
fila> dobrý. Nejseš úplně ztracen. Příjemný zbytek dne. Tedy vlastně už dobrý ráno.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:20 ® fila reakce na …
-
Klidně se vyjádři,jsi vtipný…a asi nikdy nepochybuješ o svém názoru..Respektuji.:))
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:15 ® fila reakce na …
-
Ahoj,přečetl a vím,jak to myslíš.Jsem asi jinde a bohužel to vypadá,že velkého sumce si za pár let pojedu chytit do Itálie,nebo Španělska.:)Vím co sumec umí sežrat a vím jak rychle roste a pokud si viděl dokument,jak se sumci dostali na Ebro spolu s candáty a vytlačili původní populaci,tak se asi schodnem.Mě jen připadá blbý vzít dvoumetrovku kladivem,pozvat půl vesnice,aby ožralí zjistili,že metrovka chutná líp a hlavu hodit na hnůj,protože na preparaci nemám.Nic ve zlém,možná sumcům moc nadržuju.:)
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 1:09 ® nnnap reakce na …
-
fila> nerozumíš. Buď rád, že se nevyjádřím. Prostě to ber za svůj sváteční den. Máš narozky! Všechno nejlepší.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:59 ® fila reakce na …
-
nnnap> Neminul,prudíš..Dva cukry?Asi jsem se ptal hloupě,ale úmysl se počítá a osprey mi aspoň odpověděl jasně a bez ironie.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:57 ® CeP
-
Precti si prosim plavanou, a zacni prispevkem hrajiho z Pondělí 30. července v 7:36. Treba te to posune nekam jinam.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:55 ® fila reakce na …
-
Tvoje odpověď mě nepřekvapila a vím, že to napadlo už mnoho lidí přede mnou.Nedal bych 10 tisíc za převoz,ale dva určitě a šel by do Labe,kde skoro nikdo nechytá.Tak kdyby mi náhodou přišel velkej popřeju mu,jako všem ať si dává majzla.Dík a dobrou.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:52 ® nnnap
-
no tak todle jsem jako neviděl a decentně to minul. Též nemusím vidět všechno, že.
Kávu dášo.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:46 ® osprey reakce na …
-
fila> Víš co stojí transport delfína? U sumce budeš potřebovat auto s vozíkem a kádí. Několikerá manipulace, stres v novém prostředí…
A kam ho vlastně dát? Do nějakého soukromáku?
Souhlasím s tím, že velké ryby je lepší pouštět – je pak důvod se k té vodě vracet. Svého největšího sumce jsem pustil.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:41 ® fila reakce na …
-
jenom mi naštve až chytnou toho většího ,píší 2,6metru a zase udírna.
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:37 ® fila reakce na …
-
Dík za odpověď,psal jsem ,že jsem naivni…Převážej delfíny,tak proč ne sumce?Jen mi vadí vracet rybu tam ,kde jí po mě nikdo nepustí.Máš pravdu, že tam dvoumetrovka možná bude žít dál,ale Řehačka je vyjímka potvrzující pravidlo.:)Pokud vím hodně trofejních sumců vytáhnou kapraři tam je jasno…:)
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 0:21 ® osprey
-
Jestli někde sumec vyrostl na dva metry, tak má šanci tam přežít. A je tam navíc doma.
Navíc ten převoz může být pro tu rybu horší než ji pustit zpátky.
reagovat