Vyhledávání
Feeder poradíte.
23.7.2012 | Martin Mošna | 31.204 zobrazení | 357 odpovědí
chtel bych zacit chytat na feeder ale nevim jestli to má cenu nekdo rika ze je to nejlepší a nekdo zase ze je to nani ze to je jenom na cejni a tak dal ze je na tom vydet kazdé drbnuti tak jak to je?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 10. srpna 2012 ve 20:54 ® Martin Mošna reakce na …
-
osprey> přesně kolikrát jsem vydel lidi který chytaly na stare lamináty a rexíky
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 15:34 ® osprey reakce na …
-
lunimus> Prut musíš mít takový, jaký ti vyhovuje. Proto je ideální začít s levným a postupně přijít na to, co chceš doopravdy.
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 ve 12:56 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>To je marný,jeden o voze a druhej o koze
reagovatS endurem se dá taky jet po dálnici ale nebude to wono
- Pátek 10. srpna 2012 ve 12:28 ® lunimus reakce na …
-
troutkiller> ano … to ti verim, ze s delickou mas lepsi zazitok ako s teleskopom … ale tak ako niekomu vyhovuje fotenie s kompaktom, tak niekomu staci teleskop …
Napr. ja fotim zasadne zrkadlom, ale moja zena ked si ma zobrat moju zrkadlovku, alebo svoj kompakt, tak tvrdi, ze vo finale i tak nepozna rozdiel, okrem toho, ze kompakt sa jej vmesti do vrecka a na moju zrkadlovku s prislusenstvom potrebuje pomaly lodny kufor
Na druhu stranu ja uz mam nieco nafotene a fotku urobenu kompaktom a zrkadlom rozoznam na 100m … (tym netvrdim, ze sa s kompaktom obcas dobra fotka nepodari … ale jednoducho to nie je ono na prvy pohlad …
Az raz jednoho dna budem mat tolko prutohodin, ako ma Osprey, alebo ty (a s roznymi prutmi), budem vediet povedat ze toto chcem a toto nestoji za nic … problem u mna je momentalne hlavne v tom, ze na ryby chodim prvy rok … a som rad, ze mam vobec nejaku vybavu … a ono pri zene a troch deckach si moc s extra vybavou vyskakovat nemozem … a rovnako nemozem kupit najdrahsi prut, ked neviem do buducnosti, ci mi prave tato rybolovna technika bude vyhovovat najviac a budem sa jej venovat aktivne …
Momentalne uz mam prut pomaly na kazdu rybolovnu techniku. Na tazko, na feeder, na plavak aj na vlacenie … ale ci budem o rok sediet na prdeli s dvoma kaprarskymi prutmi, alebo budem sledovat spicky feedru, alebo budem aktivne vlacit … fakt neviem … a mam si kupit super vlaciaci prut? … radsej si vsetko vyskusam s roznymi prutmi, pripadne aj s pozicanymi a mozno si potom kupim nejaky kvalitny prut aj za 500,–€ ale dnes mi rozhodne teleskop staci
reagovat… ale aby som zas netvrdil, ze budem vlacit s teleskopom
… kupil som od kamarata celkom slusne lahucke pruty delicky na vlacenie, len som sa este s nimi nedostal k vode
- Pátek 10. srpna 2012 v 11:50 ® troutkiller reakce na …
-
lunimus>To je ale blbej příměr
reagovatJá netvrdim že prut XY je lepší než YX,ale tvrdim že chytat s hnusnym teleskopem je hruza
Jak si jednou zvykneš na nějakou kvalitu už pod ní nebudeš chtít jít a je uplně fuk zda je to prut,foták,kolo nebo boty
Netvrdim že s navi od Daiwy za patnáct nachytám víc ryb než někdo s navi za 500 ale určitě z toho lovu budu mít lepší pocit a wootom to všechno je!
- Pátek 10. srpna 2012 v 11:19 ® lunimus
-
troutkiller> beriem, ze kazdy z nas ma svoje osobne potreby a kazdemu vyhovuje nieco ine
ale to mas nieco podobne ako ked napr. niekto foti poloprofesionalne a niekto za mnou dojde, ze aky kompakt do 150,–€ si ma kupit? … jednoducho hoci ktory, lebo s kazdym kompaktom v tejto cenovej relacii spravis priblizne rovnake fotky … a ked mas dobre svetlo a stastie na „kvalitne“ sklo, tak sa ti sem tam podari spravit spickovy zaber … ine je, ked sa zacneme bavit o zrkadlovkach a zacneme sa dohadovat, co je lepsie … je to canon? alebo nicon? alebo olympus, sony atd? su zaryti fanatici, co nepustia nic pred canon, dalsi su niconisti a olympusaci si chvalia svojho olyho … ale zas je to len od toho, kto ma ake ocakavania … a s kazdym fotakom si schopny spravit pekne fotky … no a potom dojde niekto, kto povie, ze jedine Hasselblad je to prave orechove …
no a kde je potom pravda? … ten, co foti na kompakt sa mozno nikdy k zrkadlu nedostane, alebo je nejaky canon 1000D jeho vysnivane nebo, u niekoho ineho to bude Canon 5D Mark III + Lkove sklo a niekto iny ma svoje fotonebo na urovni Hasselbladu
no a kde je pravda pri rybarskych prutoch?
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 10:49 ® troutkiller
-
lunimus>Rybaření je pro mně koníček a vzhledem k tomu že mám jednoduchej vkus a spokojim se jen s tím nejlepším nikdy si teleskop nepořídim
reagovatS tou děličkou to dám i když jedu na kole uplně v poho
Teleskop je nejlevnější hnus kterej u mně místo nikdy nenajde!
- Pátek 10. srpna 2012 v 9:46 ® lunimus
-
no ako viete, nie som ziaden skuseny rybar – som len zaciatocnik a tak sa priznavam dobrovolne, ze aj ja mam uz nieco odvlacene s teleskopom … a mozem povedat, ze to nie je len kvoli tomu, ze mam zatial mizernu vybavu (ktora sa ale vdaka kamaratom uz dost rozrastla) … ale s teleskopom chytam hlavne v pripadoch, kedy potrebujem minimalizovat objem batozinoveho priestoru … resp. som limitovany transportnou dlzkou
No a mozem povedat, ze som uz vytiahol par ryb aj na delicku aj na teleskop a lov som si uzil
… ze by to bolo tym, ze mam kvalitnejsie teleskopy ako delicky? :o) … nie … to bol for, skor to bolo tym, ze moj hlavny dovod chodenia na ryby je, aby som bol vonku v prirode a ked pride zaber, tak ma potesi bez ohladu na to, na ktorom prute rybu vytiahnem
chcel som tym povedat len tolko, ze pre kazdeho je rozhodujuci faktor vyberu prutu priamo umerny jeho ocakavaniam a dovodu, pre ktory chodi k vode a verim tomu, ze Jepice si dokaze vlacku uzit aj s teleskopom
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 9:31 ® troutkiller reakce na …
-
jepice> No nevim ale já sem u nás ještě vláčkaře s teleskopem nepotkal
reagovatAsi jinej kraj.
- Pátek 10. srpna 2012 v 9:27 ® jepice-zruseno
-
troutkiller> Já teda potkávám vláčkaře u vody a zdaleka bych neřekl, že všichni používají dvoudíl nebo jednodíl. Jednodíl je určitě momentálně používán vzácněji než teleskop. Pokud si budete pořád stát tak tupě za svým, tak se dobrovolně vyřazuji z řad vláčkařů a přeřazuji se na obyčejného tahače umělých nástrah. A nedělejte si ze mě prdel, kdyby nic jinýho, tak budu aspoň ta vyjímka potvrzující pravidlo. No dlabu na to, beru kolo a jedu na ryby, ale dneska pojedu s mušákem.
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 9:08 ® jepice-zruseno reakce na …
-
osprey> Bohužel neušetřím, páč jak sem již psal, používám obojí, a obojí ke své spokojenosti.
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 9:02 ® troutkiller reakce na …
-
jepice>Pokud by ten teleskop byl takovej zázrak tak proč všichni vláčkaři chytaji dvou nebo jednodíl???Teleskop má příšernou akci,je těžkej a hnusnej
reagovat)Ale vymlouvat ti tvojí pravdu nebudu,chytej třeba na násadu od smetáku.
- Pátek 10. srpna 2012 ve 2:46 ® osprey reakce na …
-
jepice> Já ti to vymlouvat nebudu. Máš jednu výhodu, nemusíš si tolik lámat hlavu a ušetříš za cajk.
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 ve 2:39 ® jepice-zruseno reakce na …
-
osprey> Jednodílné pruty jsou známé již od pravěku. Na přívlač však stačí často krátký prut, který se dá v teleskopické podobě dobře složit. Když jedu třeba nacpaným vlakem nebo daleko na kole, tak přibalím krabičku nástrah a mám po problémech a můžu si pak někde spokojeně chytat, takže si myslím, že krátký teleskop je na přívlač přímo vhodný. Když jedu na kole jen kousek nebo si vezu k vodě mojí vznešenou prdel autem, tak si samozřejmě vezmu obyčejně dvoudíl. A jaký mám při vláčení teleskopem pocit? Když úplně nepromoknu, tak dobrý. Když něco chytím, tak ještě lepší.
reagovat - Pátek 10. srpna 2012 v 0:10 ® osprey reakce na …
-
jepice> Není to jedno. Věř, že není. Kamarádi si na candáty do lodě pořizují i jednodíly (už ho mám taky). Samozřejmě rozdíl cítí rybář, rybu to bolí asi stejně.
S teleskopem mám něco odvláčeno, kdybych musel, vláčel bych zas, ale jinak budu vláčet dělenými pruty a i mezi těmi jsou obrovské rozdíly.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 ve 23:26 ® jepice-zruseno
-
Vláčení s teleskopem je divný? Na závody bych to nebral, ale na takovýto normální chytání je to asi celkem jedno. Teda přinejmenším té štice nebo candátovi to je určitě šumák.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 17:35 ® troutkiller
-
Ha náboženskej fanatik!To je to poslední co tu scházelo
reagovat))
- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 15:55 ® Fryw reakce na …
-
osprey> učinil bych pokání, namontoval bych rex na trojdíl z rostlyho bambusu a u vodyb bych do omdlení odříkaval otčenáš.
Ale takovy srovnání si vyprošuju. Občasnej hříšník srovnávanej s těma satanovejma konkubínama co po prvním akordu v paláci božím donutilz Ježíše v Riu ronit krvavé slzy?!
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 15:46 ® osprey reakce na …
-
Fryw> Podívej, jak dopadly svatokrádežnice Pussy Riot. Ještě předvedeš několik podobných excesů a odsoudíme tě k tříletému povinnému používání navijáku Reex na všechny techniky.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 15:39 ® Fryw
-
Mám lehkej feeder rumpol 5–40 g, za 500. Na tu malou řeku, ostroretky podoustve a jelce je fakt dobrej
Není to žadny extrémní chytání a extrémní ryby y s tím prutem se dá dobře zachytat.
A jak řika osprey, ten má totiž pravdu o těch zkušenostech a nárocích. Proto zkušenosti moc nesbírám, aby mě to pak po finanční stránce nezruinovalo
S teleskopem jsem několik sezon vláčel. Můžu si totiž jako nevěřící nějakou tu menší svatokrádež občas dovolit.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 ve 13:10 ® troutkiller reakce na …
-
osprey>Jo to máš pravdu učiteli
reagovat)Jinak vláčet s teleskopem to je svatokrádež
)
- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 11:58 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Pokud vím, dobrý je za 3.
Měřítka kvality rostou se zkušenostmi uživatele. Dal jsem jednou osahat vláčák jednomu člověku. Uchopil ho v půlce, někde nad prvním očkem a povídá, že je lehkej.
To je člověk, který bude vláčet gumy s laminátovým teleskopem a bude spokojen.
reagovat - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 7:39 ® troutkiller reakce na …
-
jepice>Děkuju za poučení!Jediné co je na něm pravda je to že teleskop sem v ruce nedržel možná 10 let
reagovat)500kč neni ani cena sady dobrejch oček tak jak mužeš napsat takovou blbost že za 500 je dobrej celej prut?
- Čtvrtek 9. srpna 2012 v 1:41 ® džigit
-
jepice> svatý prostato…
reagovat
To je běžná cena klasických teleskopů na položenou, tedy i dobrých - Čtvrtek 9. srpna 2012 v 0:44 ® jepice-zruseno
-
troutkiller> Já si také myslím, že prut za 500 může být dobrej, nejen pokud se jedná o nějaký ten výprodej nebo slevu. Já mám třeba teleskop za 250 kč a musím říct, že mi v určitých podmínkách vyhovuje, lze jej nakrátko poskládat, takže se dá vzít snadno na vodu nebo na výlet do batohu. Uvedu příklad, jak si já kupuji prut: Když si kupuji nový prut, najdu si ze všech prutů ten, který mi nejvíce vyhovuje svými vlastnostmi, a zjistím, že stojí např. 2900. Pak ve všech levnějších prutech v několika obchodech hledám nejvíce podobný tomu ideálu a nakonec dojdu k levnějšímu, třeba za 1190. Zbývá mi 1710 Kč, za což se dá dopravit i na poměrně vzdálený dobrý revír v Čechách, kde si krásně zachytám, k obědu si dám kachnu se šesti, někde přespím, druhý den si opět zachytám a spokojeně dojedu domů. Edit: Píše o teleskopu za 500. To je běžná cena klasických teleskopů na položenou, tedy i dobrých. Obávám se, že asi těmto teleskopům moc nerozumíš
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 13:18 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>No jasně
reagovat)Děda tlumočil na Ivojimě
)
- Středa 8. srpna 2012 ve 13:12 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> Ty panimaješ kod Navajo?
reagovat - Středa 8. srpna 2012 ve 13:10 ® troutkiller
-
Martin Mošna>Jo a jestli neumřeli žijou tam do dnes
reagovat)Prut za 500 je tak dobrej k fazolím a ne k vodě
Pár fídru už mi rukama prošlo ale napsat že prut za 500 je dobrej muže jen velkej optimista
Možná tak jedna špička od šíma
)
- Středa 8. srpna 2012 ve 13:04 ® lunimus reakce na …
-
Martin Mošna> ak som spravne pochopil rybarske zaklady, tak kvalita prutu sa nemeria tym, ake a kolko ryb s tym kto vytiahol – pri troche stastia vytiahnem sumca aj na rucku od metly, ale ide o to, aky mas z prutu pocit pri love … a akonahle je to o pocite, niekto ma rad, ked citi na prute kazdy zachvev, niekto ma rad tvrdsiu palicu … a potom fakt nie je dolezite ani to, za kolko si prut kupil …
Prut moze stat kludne 10.000,–€ ak mi raz nesadne, tak mi nesadne … a ked sa mi bude dobre chytat na prute za 15,–€ tak si mam kupovat ten drahy len preto, ze na to mam a niekto iny na to vytiahol 150cm sumca?
reagovat - Středa 8. srpna 2012 v 11:04 ® Martin Mošna
-
Juraj> No to bude pravda ja si kupoval prut za 500.plná cena 1200.A jsem s ným spokojený natahal jsem na to nejake kapry a amury.Jenže je to telesko a ted uz chytam jen na ten feeder.Dneska udelá dost práce naviják uz to nejsou ty rexici
reagovat