Chytej.cz

úhoři

20.5.2012 | efifwe | 75.402 zobrazení | 74 odpovědí | upravit

dobrý den chci se zeptat jak se chytají úhoři na feeder (špičky, montáže, nástrahy)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 21. května 2012 ve 21:28 ® timbab reakce na …
timbab

osprey>Tak už to bohužel je.Třeba kvůli těm pstruhům na pstruhovky už nelezu.Pořádnou štiku už jsem taky nějakej ten pátek neviděl.Lepší už to nebude.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 21:15 ® osprey reakce na …
osprey

timbab> Tímhle stylem se vláčkaři dopracovali k mikromrdkám.

On je to vlastně jeden z důvodů, proč u nás na úhoře nechodím. Kolega, co tam dřepěl od dubna do října, jich chytil asi padesát. Největšího 68 cm.

Bohužel, tohle mě nemotivuje. To je jak pstruhovka s pstruhama do 25 cm nebo voda, kde je šedesátka štika trofejní.

Můžeš namítnout, že s tímhle přístupem pomalu za chvíli nevyrazím k vodě. Ano, začíná to tak vypadat…

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 17:42 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

alexdelpiero> Koukam, že u vás nemaj jen velký brambory… :-D

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 17:27 ® timbab reakce na …
timbab

hering> To je jasný ale je feeder a feeder.S lightem asi nic moc , s extraheavy už je to jiné.Kdyby se metrovky tahali jak na běžícím páse, tak bych mohl říct, aby nikdo bez vercajku na sumce nechodil zkoušet úhoře.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 14:35 ® alexdelpiero reakce na …
alexdelpiero

osprey> se pleteš přece každej druhej má metrovou hadici v trenkách…:)

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 10:38 ® osprey reakce na …
osprey

hering> On je problém. Málokdo metrovou hadici zažil. Ani já ne. Měl jsem ji jen v rukou. Vlastnoručně chycená na výlovu, kolem mě kruh chlapů čekajících až mi upadne a s podběrákem si hrál synek kdoví kde. Samozřejmě, že nakonec upadl – je to jak rajtovat bejka. Není to o tom, že bys v takové situaci vyhrál, ale jak rychle prohraješ:-))

Šedesátka na feeder je v pohodě. Kluci, co ale pár kolem metru na prutech měli, vyprávěli dost drsný věci.

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 23:02 ® jepice-zruseno

Podle mých skromných zkušeností se chytají úhoři na těžko nejlépe na vlasec od průměru 0,18 a více (dle zmiňovaných vázek a očekávané velikosti ryb). Používám nejraději průběžné kulaté olůvko ve velikosti 5 až 20 g. Pokud chytám v proudu dále od břehu, dávám placaté olůvko 10 až 30 g. Jako zarážku používám buď obratlík nebo jednoduchou zarážku na kmeni z elektrikářské pásky, kterou udělám jednoduše i po tmě (kdo nezná, ať mi napíše o návod). asi 30 až 50 cm za zarážku dám háček, na který napíchnu rousnici. Háček používám co nejošuntělejší bez kvalitních povrchových úprav, jehož ztráta ve vázce mě nevadí a když už ho zažere malý úhoř, dříve mu vyrezne v žaludku. Na prutu a navijáku téměř nezáleží. Jako čihátko používám buď světlý meziočkový „policajt“, nebo na něj upevním svítící tyčinku. Na fídr jsem úspěšně chytal úhoře jen u lampy městského osvětlení nebo před setměním, ale věřím, že osvětlení špičky je také dobře řešitelné. Přeji mnoho záběrů a málo netopejrů… edit: Kde to jde, doporučuji zkusit plavanou.

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 22:21 ® hering reakce na …
hering

timbab> Nedovedu si představit jak od vázky feederem rveš metrovou hadici.

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 21:34 ® timbab reakce na …
timbab

hering> Proč pískovnu bez vázek? Jakej na to má feeder vliv?

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 21:22 ® hering reakce na …
hering

timbab> Já zas Tobě.Nikdy bych cíleně na úhoře s feederem nešel.Jedině snad na nějakou pískovnu bez vázek.

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 18:42 ® osprey
osprey

Špička podle podmínek, montáž nejlíp průběžná, ale moc na tom nesejde, nástraha – u mě půl rousnice (ne velký bago – kdo pak má na ty záběry koukat).

Jinak celkově vzato je to pro mě jedna z nejnudnějších forem feederu a až mi to jednou vezme opravdu pořádná hadice, spláču nejspíš nad výdělkem.

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 18:39 ® MIG-35
MIG-35

Já sem ještě s fídrem na úhoře nanarasil, ale zkouším… :->

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 18:31 ® timbab
timbab

Budu oponovat Roburovi, úhoři se na feeder chytají velice dobře a nemám s tím žádný problém.

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 18:25 ® Robur
Robur

fídr není prioritně na úhoře, takže se na něj úhoři chytají blbě. Důvody už se tu popsaly mockrát.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1