Chytej.cz

Pomoc zacatecnikovi :-) necteno

23.4.2012 | fojtas | 16.825 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj. Mam prosbu, jestli by nebyl nejaky rybar ochotny jit se mnou – nebo ja bych se pripojil k nemu – na P vodu v okoli Olomouce a naucit me neco do zacatku. Dekuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. srpna 2018 ve 14:17 @ Misulienka
reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 20:15 ® osprey
osprey

fojtas> Tak s osmnáctkou a prutem do 20 g můžeš tuhle sortu házet rovnou ze záseku za sebe do křoví (mírně přeháním). Ale je to lepší pro případ, že ti u kořenů zabere větší ryba. Jsou nebo spíš bývaly vody, kde by taková kombinace nebyla od věci. Dneska už ale je to na pstruha dost hrubý cajk.

Je dobře, že na ty ryby myslíš – prostě je tolik nervi. Když by ses bál, že nestačíš dotáhnout brzdu, tak stačí vzít do prstů cívku.

Pokud tam větší ryby nemáte, tak časem třeba zjemníš cajk. Ono je to celé v rybáři. Chytej, vyhýbej se malým rybám a hledej ty velké a snaž se to celé dělat tak, aby sis zachytal i za rok.

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 19:51 ® fojtas reakce na …
fojtas

Segoves> Jenže ty potoky kam chodím, mají třeba jen 2 až 3 metry na šířku, tak mám strach, že když to povolím, tak mi hned zajede někam pod kořen. Ale máte pravdu, chce to zkoušet a zkoušet.

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 19:49 ® fojtas reakce na …
fojtas

osprey> Mám Shimano Force master 210mm, 5–20g + catana 2500 FB, vlasec 0,18mm – mohl by samozřejmě být tenčí, ale na začátek dobrý. Zatím jsem chytil jen potočáky, největší měl 30cm. Chodím na Bystřici Hanáckou, Trusovický potok a Šumici, takže žádná velká voda. A s tím začátečnictvím máš asi pravdu… :-)

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 18:18 ® Segoves reakce na …
Segoves

fojtas> já bych to dělal asi takhle…brzdu se snaž nastavit tak aby se pstruh mohl po zázeku rozjet a pár decimetrů odmotat ale abys ho mohl otočit pokud by šlo do tuhého to samí při závěrečných výpadech…jestli se ti tam jenom škube a brzda se skoro neprotočí takto asi není uplně ideální…pokud chytáš na 0,16 vlasec tak se nemusíš bát že by ti to nějaký urval a můžeš z vesela zkoušet a kroutit brzdou :-)

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 17:32 ® osprey reakce na …
osprey

fojtas> Ale to je přece všechno věc citu. Navíc nevím, co chytáš za koťata, pořádného pstruha z vody rozhodně „nevyškubneš“. Nevím ale, co máš za prut, vlasec, naviják, nevím, jak velké ryby chytáš.

A jak vodit nástrahy, to ti líp řeknou vlastní oči než sto příspěvků tady na síti. Má to dva aspekty – chod nástrahy musí být pro rybu přitažlivý a musíš jí to dostat před hubu.

Taky jsem si nějaký čas myslel, že potřebuju koukat, jak chytají druzí. Dneska si zatvrzele chytám po svém. A být začátečníkem – to je na rybařině ta nejkrásnější doba.

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 17:22 ® fojtas reakce na …
fojtas

osprey> Asi nejvíc mi jde o práci s navijákem. Jak to mít správně seřízené, tu brzdu. Chodím zatím jen na pstruhy, na potočáky a vždycky mi přijde, že ho z té vody uplně vyškubnu. Nechci jim nějak moc ubližovat. Ale i spousta jiných věcí. Prostě třeba poradit jak kterou nástrahu vláčet atd…

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 17:03 ® osprey reakce na …
osprey

fojtas> Tak to máš ideální. A co ti to vlastně chybí ke štěstí?

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 v 16:47 ® fojtas reakce na …
fojtas

Fryw> To jo, ale já byl „už“ třikrát a nepotkal jsem živou duši :-)

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 14:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

fojtas> Zkus spíš někoho potkat u vody, pokud se ti nikdo neozve že by zašel rovnou s tebou. Včera jsem byl na novym fleku, přišel rybář chvilku jsme pokecali a dal mi duležité infomace o tom místě, o profilu dna, o tom co se tam vysadilo, co se dá chytit atd. Taky mi předal nějaky zkušenosti z lovu na feeder. Dobrej pokec rovnou u ryb.

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 13:48 ® fojtas reakce na …
fojtas

ladamaj> na ty stránky bych se rád kouknul. Každá informace dobrá :-) Můžeš sem prosím hodit odkaz? Díky

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 13:47 ® fojtas reakce na …
fojtas

Fryw> Jojo, to dvd jsem už viděl, asi 4× :-) Ale praxe je praxe, když by šel člověk s někým přímo k vodě, je to nejlepší…

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 13:44 ® Fryw reakce na …
Fryw

fojtas> Ahoj. Vídím, že se ti zatím neozval žádný pstruhař z okolí Olomouce. Já tě bohužel nepotěším, tyto požadované paramenty taky nesplňuju. Jen se zmíním o tom, že jsem celkem nedávno viděl video z edice chytej.cz, „Chytáme přívlačí 2.“. Je to pěkné pokoukání a hlavně je tam část věnovaná i vláčce na pstruhovce. Volba nástrah, styl prezentace nástrahy atd. Myslím, že by pro začátek mohlo být přínosné..

ladamaj> ahoj. jestli máš nějaké stránky o rybařině, hoď mě prosím link, třeba do osobky, rád se podívám. Děkuju

reagovat
Úterý 24. dubna 2012 ve 12:17 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

fojtas>není zač takhle by to mělo fugovat mezi slušnejma rybářema mám i své poradenské stránky zcela zdarma.Takže klidně mejluj rád ti pomohu případně přepošlu různé návody nákresi neboj a klíďo písni.Láďa (dělám skoro veškerou rybařinu):->

reagovat
Pondělí 23. dubna 2012 ve 20:51 ® Batuta reakce na …

Nemám pstruhovou povolenku a do Holomóca daleko, ale jinak bych rád pomohl…

reagovat
Pondělí 23. dubna 2012 ve 20:43 ® fojtas reakce na …
fojtas

Batuta> Vláčka…

reagovat
Pondělí 23. dubna 2012 ve 20:41 ® fojtas
fojtas

ladamaj> Díky moc, jsi hodný. Pokud budu něco potřebovat, napíšu. Ještě jednou díky! :-)

reagovat
Pondělí 23. dubna 2012 ve 20:13 ® Batuta reakce na …

Mušák, nebo vláčka?

reagovat
Pondělí 23. dubna 2012 v 19:55 ® ladamaj
ladamaj

fojtas>rád bych tě do tajů pstruhovky a všeho okolo rád zasvětil ale problém je že jsem z CHomutovska.Jinak pokud budeš porřebovat z něčím poradit tak mne klidně písni na E-mail mám vše v kartě hlavně nezapomeň napsat oč se jedná mám takovích různých rad vícero.:->

reagovat