Chytej.cz

Rybolov v Rusku necteno

4.4.2012 | obi | 37.984 zobrazení | 19 odpovědí

Rusko není moc země zaslíbená , ale věřím že někteří z vás tam již byli , možná i rybařili a tak bych byl vděčný kdyby jste se svěřili se svými úlovky a nebo jen zkušenosti z této zajímavé lokality.Samozřejmě budu rád za každý příspěvek o tomto tématu například obrázky ryb z Ruska které jste našli na netu a nějaké informace.Jak už se ví , tak Rusko je země velkých možností.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 2. května 2020 v 11:10 ® Bahňák

Lákalo ny mě to na Bajkal. Míval jsem knížku o Bajkalu, spousta krásnejch fotek včetně ryb ale když něco nechceš mít tak to někomu půjč.

reagovat
Úterý 12. února 2019 ve 13:19 ® jiromel35

Pouze na Altaji jsem byl (nezapomeň, že tam musíš vyřídit vízum – http://rusko-viza.cz/ ), na Katuni se dá v pohodě rybařit. Je ale lepší jet se skupinou, nějaká agentura v ČR myslím že dokonce i pořádá zájezdy na ten Altaj.

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 14:49 ® pepanek reakce na …

mis> Nejsi náhodou v Kamyšinu?

reagovat
Čtvrtek 3. ledna 2013 v 5:51 @ mis

V Rusku pracuju, nejraději bych byl na rybách denně. Nejlepší jsou pro mě dírky, je hodně ryb, ale hlavně hodně zážitků, v létě je to taky fajn. A to chodím jen na Volhu, což místní považují za nudu. Jen tak mít více času

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:37 ® pepanek

Nejel bych tam,lepší sedět doma.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 10:19 @ Sigismund Šlomo Freud

obi>V žádném případě nedoporučuji výlet do neznámých končin bez místních poměrů znalého průvodce. A toho nejlíp s flintou. V Altaji se o naše krámy a peníze silně zajímali domorodí šikmoocí zbojníci. Byli nerozlišitelní, všichni stejní. Kdyby tě chtěli obrat, nemáš šanci jim v tom zabránit. A už vůbec někdy své věci ještě vidět. Měli s nimi starosti i naši průvodci z Barnaulu.

reagovat
Neděle 8. dubna 2012 ve 13:55 ® obi reakce na …
obi

Sigismund Šlomo Freud> My máme jet právě s tátou tenhle rok na konci prázdnin tam lovit a nějakej den máme být na řekách v centru a pak by jsme měli jet na nějaké jezero ale ještě se všechno musí dohodnout tak jsem nato zvědav.Každopádně ti děkuji za vyčerpavající informace hodně mi to dalo.Jak píše je tam spousty míst kam nevkročila lidská noha a proto mě to tam tak táhne a ryby tam jisto jistě budou větší než na nějakých francouzských jezerech či Anglických rybníčcích.Chtěl bych tam hlavně vláčet.

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 ve 12:19 @ Sigismund Šlomo Freud

Ještě Katuň a zbytek Altaje. http://fotobanka.promitani.cz/…ibirske-reky

http://fotobanka.promitani.cz/altaj/

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 11:36 @ Sigismund Šlomo Freud

Ještě k tomu Těleckému. O vodě se píše toto:

Vlastnosti vody

Voda je sladká, bohatá na kyslík. Průzračnost dosahuje 6 až 14 m. V létě je teplota vody na povrchu 17 až 18 °С (v jižní části 19 až 24 °С), v hloubce (pod 100 m) pak 2,7 až 4,0 °С.V zimě se voda ochlazuje na 2,3 °С (dokonce i u dna). Zamrzá v severní části v listopadu, v jižní části v lednu. V některých letech nezamrzá vůbec. Rozmrzá na konci dubna nebo na začátku května. Led je nestálý.

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 11:33 @ Sigismund Šlomo Freud reakce na …

obi> Jde o to, kdo kde, co a jak chytá. Na Sibiři, na kole, na Kamčatce, máš panenské vody, kde možná ještě nikdo ryby nechytal. Pokud se kdosi namontuje do míst, kde je velký tlak, tak je to tak, jak píšeš. Rusové řeky asi nikdy uměle nezarybňovali. A asi ani nebudou.

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 11:29 @ Sigismund Šlomo Freud reakce na …

obi> Altaj je pohoří na západní trojhranici Rusko-Čína-Mongolsko. Kousek jižněji, či spíš jihovýchodněji, za hranicí, v Mongolsku, chytil Kuba Vágner toho obřího tajmena. Myslím, že byl na horním toku Jeniseje, nebo některého z jeho přítoků (Malý Jenisej ??? – nechce se mi to hledat). Ony ty sibiřské řeky, jako Ob, či Jenisej, jsou už na horním toku jako Dunaj v Bratislavě. Altaj byl pro cizince a běžné občany pro individuální turistiku desetiletí uzavřen. Teď už to tak není. Já byl na Těleckém jezeře, na Biji, na Katuni, na Jerniseji, v minulosti 3×. A krom toho cca na 40 dalších zajímavých místech „země sovětů“, jak se tehdy říkalo. A rybařil jsem v rámci toho, kromě už zmíněných říček, na Pečenze, Volze, Dněpru. Byl to vždy jen oddechový mimo pracovní program. Velké vzdálenosti. Altaj je cca v půlce Ruské federace, ale do Barnaulu, centra Altajské oblasti, se letí z Moskvy tryskáčem cca 6 hodin, nebo jen trochu míň. Uvažoval jsem letos o výletu na Kolu, ale jednám o cestě na Tělecké. To je fantazie. http://cs.wikipedia.org/…C3%A9_jezero http://fotobanka.promitani.cz/…jezero-altaj http://fotobanka.promitani.cz/…lecke-jezero http://www.treking.cz/…expedice.htm

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 9:56 ® obi reakce na …
obi

Sigismund Šlomo Freud> Děkuji za zajímavé informace , vy už jste tam osobně chytal ? Koukal sem na net že z Ruska se objevují celkem dost fotky tajmenů ale nevěděl sem odkud.

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 9:55 ® obi reakce na …
obi

pepanek> Mluvil sem i s panem Brázdou co tam točil dvd pro Rapalu a říkal že celkem dost ryb na řekách ale velikost nic moc.Tak Rusko tam se s tím co pustí do řeky asi moc babrat nebudou , jiný kraj … :-)

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 9:52 ® obi reakce na …
obi

hraji> V tom je Rusko známé , všechno do pytle.Děkuji za informace , já bych se tam chtěl hlavně podívat na dravce mám možnost tam tenhle rok zajet tak uvidíme co se z toho vyvrbí.Co jsem slyšel tak na řekách se tam i dost chytají sumci ale v tom proudu to musí být asi na dlouhé chvíle ho vytáhnout :-)

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 0:02 @ Sigismund Šlomo Freud

Neskutečné možnosti. Pro mne na 1. místě Altaj. Jihozápadní Sibiř. Telecké jezero (40 km3 pitné vody), Artybaš, výtok z jezera-řeka Bija (po soutoku s Katuní pramenící pod Beluchou je to Ob). Hlavní ryba: tajmen.

http://g.co/maps/a7vhp

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 21:26 ® pepanek

Dva roky jsem lovil na Volze,pracoval jsem tam na stavbě. Bylo to na přehradě,ale nebylo tam skoro nic.V květnu byl tah candátů,(tak 2 kila) a jinak jen bílá ryba. V zimě okouni na marmyšku,ale malí,tak 20 cm.Asi je ve vodě hodně chemikálií a ryby se nevytřou.

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 v 16:04 ® nnnap
nnnap

taky nemusím vidět všechno.

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 12:50 ® hraji
hraji

Na Něvě v Petrohradu (tehdy ještě Leningrad)chytali místní na dlouhé bambusáky většinou menší ryby, plotice, perlíny, okouny. Na rybníčcích v okolí karásky a plotice, větší ryby jsem nikdy ulovit neviděl. Ale rusové byli spokojení i s těmi prcky, brali všechno na polévku. Na Dněpru jsem viděl chytat cejny v hloubce 16 metrů v proudu, který by převrátil parník. Ocelové lanko, dole zátěž půl kila, dva návazce ze 30-ky vlasce a na háčku cokoliv jedlého, prut asi jako sumcový. Záběr se projevil jako kopanec do prutu, lovení cejni byli do 30 cm.

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 v 10:39 ® obi
obi

Ruská divočina

reagovat
foto/forum/2012/th-img20197.jpg