Chytej.cz

nejhezčí česká ryba necteno

21.3.2012 | alexdelpiero | 29.819 zobrazení | 87 odpovědí

Chtěl bych vědět jakou rybu z českých vod považujete za nejhezčí případně nejoblíbenější a proč? :)U mě vede Parma a Candát :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 11. dubna 2012 v 9:09 ® tucnak11
tucnak11

Linec a okoun.Linec je krasna ryba a zaběry na Feedr jisou nadherne,větši okoun je take krasny a zbarveni ma nadherne.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 v 18:01 ® pipa reakce na …
pipa

Foligno> stačí brnknout a ja tě naučím atlas ryb…

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 10:40 ® lowend

Strevle potocni. Tezko u nas najdete barevnejsi rybku. Drive ve spouste potoku dominantni ryba, ktera predstavovala nepochybne vyznamnou slozku v potrave potocaka a jelce. Nyni je pocetnejsi jen nekde. Duvod celkoveho poklesu neznam. Docela by mne zajimalo, jak koreluje jeji vymizeni s poklesem stavu potocaka.

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 v 10:55 ® skwor
skwor

Od nás snad jesena foceného nemám, když tu nějakého chytím, jde většinou o rybku do 30cm spíš světlejší. Takhle vypadá skandinávská padina :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20198.jpg
Pátek 6. dubna 2012 v 10:40 ® Foligno
Foligno

Na Labi mezi UL a Děčínem, kde voda trochu teče je jesenů poměrně dost. Tenhle mě ale zmátl velikostí i zbarvením. Také jsem ten den chytil cejna s rudýma ploutvema. Kolikrát je člověk překvapen kolik různých forem ryb tam plave.

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:25 ® Segoves reakce na …
Segoves

osprey> v dnešní situaci určitě ne pokud by se jejich stavy navrátili do původních počtů přestal se masově nasazovat kapr do každé klidnější vody nic bych proti tomu neměl kdyby se s rozumem pár těhle ryb odneslo od vody ale to že jesena vyjmou z chráněnejch druhů nic neřeší

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:04 ® Cudla
Cudla

Takhle barevný jsou u nás na Ohři,foto mobil.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20195.jpg
Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:24 ® osprey reakce na …
osprey

Segoves> Podle mě chce udělat průměrnému členstvu radost. Já nevím, ale podle mě v dnešní situaci nemá smysl ryby jako jsou jelci, podoustev, ostrá apod. vůbec tahat od vody. Zaplaťpánbůh, že to tam plave.

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:43 ® Segoves reakce na …
Segoves

osprey> tohle fakt nechápu že svaz řeší takovíhle věci…sem rád že sem těch pár kůsů co sem letos chytil nezapsal…

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 14:29 ® osprey reakce na …
osprey

Segoves> V JČ si ho mimo dobu jeho hájení můžeš na vybraných jmenovaných revírech nechat. A jinak bys ho měl vždy zapsat. Údajně to má posloužit ke zdokumentování jeho početnosti a obhájení té výjimky na ponechání před ochranáři.

Já na to konto většinu ulovených kusů považuju za plotice. Na revírech, kde ho lovím je vzácný a jestli by měla být skutečnost, že ho umím najít a ulovit, použita k zachování té výjimky, tak to ho radši chytat nebudu.

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 6:37 ® Segoves reakce na …
Segoves

osprey> takhle tmavýho jesena sem v životě ještě neviděl chci se zeptat jak to teda s jesenem teďkon v JČ je? v řádu se píše něco o tom že každý kus musí bejt zapsán v úlovkovím lístku a vrácenej vodě ne?

reagovat
Středa 4. dubna 2012 ve 14:32 ® Foligno
Foligno

Osprey: Díky za určení druhu. Takže jsem se zase něco naučil. Nikdy jsem na rohlík a plavačku nechytal a šel jsem k vodě něco se naučit. Jenže to šlo tak nějak samo. Výsledek asi 35 ks tlouště, jesena, amur se taky připletl. Všechno +/- 50 cm. Životní rybačka ale měl jsem pocit, že jsem se toho moc nenaučil. Nakonec přece:-) .

reagovat
Středa 4. dubna 2012 ve 12:03 ®  reakce na …

osprey:On je rybár asi 3 sezóny,ale údajne mu to potvrdili viacerí rybári,ktorí tam boli.Akurát sa nepamätám,či to bolo na Žernmankách,O­lešné,alebo Těrlicku.

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 11:55 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Co naděláš.:-))

Teď tu na něj máme výjimku, že bych si ho i mohl nechat, ale jsou jen asi dvě místa v JČ kraji, kde bych si za to neměl chuť dát pár facek. Na většině míst se tu tak tak drží.

Radši je všechny pouštím s tím, že není nad to, když se ti v půlce ledna (január) povede nějakého kilového jesena zapřáhnout. A na to tam ty ryby musí být.

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 11:40 ®  reakce na …

osprey:K tomu jasenovi mám z leta úsmevnú príhodu.Bol som u známeho v Dobré u Frýdku Místku na malej grilpárty a ukázal mi čo má v udiarni.Mal tam kapra a zrovna veľkého jasena.Pýtal sa ma,či viem,čoje to za rybu,ja som sa urobil sprostý a on víťazoslávne povedal:siven americký:D

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 11:36 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> U nás jsou hodně proměnliví. Takhle zbarvené jsou hlavně starší kusy z velké vody. Ostatně koukni do atlasu ryb, většina fotek, které u toho druhu jsou, pocházejí tady z Písecka.

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 11:29 ®  reakce na …

osprey:Jalec tmavý dokáže práve tou výškou zmiasť rybárov a mnohí ho považujú za kríženca.Tam kde chodím na ryby ja,majú trošku červenšiu análnu plutvu a aj brušné plutvy sú červenšie.

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 10:38 ® osprey reakce na …
osprey

Foligno> To je krásnej zdravej jelec jesen. Rohlík má moc rád.

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 9:46 ® Foligno
Foligno

Dokázal by někdo zařadit tuhle rybu? Já si na to netroufám, připadá mi to jako kříženec snad cejna a tlouště… Chyceno na Labi na rohlík

reagovat
foto/forum/2012/th-img20183.jpgfoto/forum/2012/th-img20184.jpg
Úterý 3. dubna 2012 ve 21:11 ® 

mihuľa potočná

reagovat
Úterý 3. dubna 2012 v 19:02 ® 

Člověk když nad tim tak přemejšlí,tak nejhezčí česká ryba je asi každá.Ale nejvíc asi vede u mě štika. O nejošklivější už mám ale rozhodnuto Tolstolobik.Ikdyž to neni česká ryba.

reagovat
Úterý 3. dubna 2012 ve 13:38 ® pepanek

Candát,má málo kostí.

reagovat
Pondělí 2. dubna 2012 v 16:21 ® nedby

hraji> tak příjmi mojí omluvu to jsem nevěděl......ale je hezká

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 21:49 ® nnnap
nnnap

nejhezčí česká ryba?
Šprot.

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 21:23 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Přesně tak :-D Variant je hodně, dá se to kombinovat aby to neupadlo do nudného stereotipu. Napadá mě ještě kombinace kdy amur přikusuje čabajku a pozoruje džigita. Ale už jsem se vyblnul a pokusím se vyvarovat dalšího OT.

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 21:15 ® džigit reakce na …

Fryw> že bych pozoroval čabajku a přikusoval amura? :-D

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 21:12 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Dá se to dělat i obráceně. Ale každopádně čabajka zdomácněla v lednicích, nikoliv v revírech. Teda aspoň zatím :-D

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 20:38 ® džigit

Fryw> tak sorry :-) budu tedy pozorovat amury a přikusovat klobásu z Csaby,taky skoro domácí :-))

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 20:28 ® Bahňák

Pro mě má velký kouzlo mník, ale znám ho jen z obrázků.

reagovat
Středa 28. března 2012 ve 20:12 ® Losfedos
Losfedos

každá ryba má své kouzlo, i svou krásu,když ji pouštím zpět je to krásný pocit…nedá se říct že tato je nejhezčí a ta druhá škaredá…

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1