Vyhledávání
Mícháte krmení doma nebo až u vody?
13.3.2012 | Zedtu | 25.577 zobrazení | 62 odpovědíChci se zeptat jestli používáte do krmení vodu z vodovodu nebo z rybníka, a jestli máte nějaké zkušenosti s tím že by jste na krmení s chlorovanou vodou měli méně záběrů. Nebo je to úplně jedno?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Úterý 26. června 2012 v 9:18 ® sidla
-
pěknéé
reagovat - Neděle 24. června 2012 v 15:09 ® nnnap reakce na …
-
osprey> v pohodě. Já jsem si zas musel 3× přečíst tvoji odpověď ve fídru, – furt jsem měl vercajk na kupce.
reagovat
To je tím, že čtu celou pouze první větu, v jejím kontextu pak přeletím hlavní slova ve zbytku příspěvku a pak si to složím. Možná to máš podobně. - Neděle 24. června 2012 v 15:04 ® Shrek reakce na …
-
Míro Míro
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 14:48 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Aha, byl jsem moc dlouho na sluníčku. Navíc řepku nepoužívám, tak to bude i tím.
Nu což, mazat to nebudem. Třeba se někdo zasměje.
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 14:31 ® nnnap reakce na …
-
osprey> , řepky
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 13:54 ® osprey reakce na …
-
Martin Mošna> Do řeky se uvolňuje aroma z řeky?
Nic proti, vodu z řeky používá skoro každý (pokud nemá z domova nálev, ve kterém se něco vařilo) a nechat krmení optimálně nasáknout a rozležet je taky fajn. Ale voda z řeky přidaná do krmení se nijak neliší od té, co už tam je.
Má jen tu výhodu, že stoprocentně nic nezkazí.
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 13:45 ® Martin Mošna
-
Já beru vodu z rybníka.Ale když přídu k vode tak tak je první že pridam do šrotu vodu a potom delam ostatní protože je lepší když je to namoceny treba pul hodyny on to potom uvolnuje to aroma treba z řeoky a td.
reagovat - Úterý 20. března 2012 ve 13:09 ® MP-E65mm reakce na …
-
Stroft> mám univerzál, na pohádky kdy je na obalu nakreslený lín už nevěřím mimochodem slovo „kolikrát“ má taky svůj význam.
reagovat - Úterý 20. března 2012 ve 13:03 ® Stroft reakce na …
-
MP-E65mm> Hm, když nevíš kam pojedeš, tak to v kufru vozíš krmení pro všechny druhy ryb?
reagovat - Úterý 20. března 2012 ve 12:52 ® MP-E65mm
-
Já si nějak nedokážu představit, že bych si to krmení míchal doma. To hlavně z důvodů, že kolikrát do poslední chvíle ani nevím kam půjdu, kolikrát se rozhoduji při jízdě autem. Už se mi několikrát stalo, že jsem přijel k vodě a bud byla voda nechytatelná, nebo místo o které jsem stál bylo obsazený. Možná to zní divně, naházet do vody čistě teoreticky mužu i „dvě kila“ krmení kdekoliv (dvě kila jsem snad ani na jednu vycházku nespotřeboval, když opomenu partikl), pokud si to ale situace nevyžaduje je to mrhání penězi a zbytečné zatěžování vody. Prostě to řeším aktuálně podle okolností u vody. Krmení míchám vždy u vody ještě než začnu cokoliv vybalovat, navazovat. Byla tu řeč o TTXku, nyní používám jemně namletou, ta je k použítí relativně brzy (taktéž až u vody) Kdysi jsem kupoval TTX s obsahem větších kusů a tam byla nutnost to namočit minimálně 4h dopředu. Vše je taky zavislé na aktivitě ryb, na co budu mít namíchané kilo krmení , když ho prostě nevyužiju!Na druhou stranu, míchat čtvrt kila doma a posléze je-li potřeba u vody domíchat, je v mých očích zbytečná práce. Co se týká složení vody, to bych opravdu asi neřešíl.
reagovat - Úterý 20. března 2012 v 9:04 ® nnnap
-
mám pocit, že na zdařilou imitaci přírodních vod, tady na severu, stačí doma do krmení nachcat. To je důvod, proč se v řekách nekoupu, ani nepádluju. Úplně stačí odkrýt tu nebo onu komoru domácího septiku a můžu si užít přírody dosyta.
reagovat - Pondělí 19. března 2012 v 10:26 ® Bahňák
-
Co takhle do tý vody vrazit nejdřív lakmusovej papírek aby snad nedej bože nebylo pH tý vody někde za rohem
reagovat - Pondělí 19. března 2012 v 9:27 ® kety.vydra
-
Sákryš,to tu je hotový alchymistický kroužek
Krmení si dělám většinou doma a zalívám převařenou vodou,vychládlou do teploty,kdy při míchání udržím ruku v krmení.Intenzivněji to voní a nepotřebuju k tomu jakékoliv posilovače vůně.Nedělám to,když jsou letní pařáky,to je jasné
reagovat - Sobota 17. března 2012 ve 20:43 ® hraji reakce na …
-
regulus> TTX je kukuřice, která je nějak upravená a asi povařená, rozemletá a potom vysušená na takovou placku. Prodává se to podrcené. Když to namočíš do vody, napije se to, změkne a naboptná. Ryby to milují.
reagovat - Sobota 17. března 2012 ve 20:36 ® regulus reakce na …
-
hraji> to bude asi tím TTX, což mimochodem nevím co je …
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 19:10 ® hraji reakce na …
-
Bigpista> v tom případě nejsme ve při
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 18:46 ® Bigpista reakce na …
-
hraji> No vidíš, já dnes míchal u vody a taky to šlo Ono to tou vodou asi fakt nebude
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 17:24 ® hraji reakce na …
-
Robur> rybu domácí jsem nechytil ani jednu. Ani jsem neviděl, že by kdo na rybníku nějakou chytil
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 17:12 ® Robur reakce na …
-
hraji> třeba bylo, ostatní míchali u vody, ty jediný jsi tam měl vodu domácí pro rybu domácí.
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 17:09 ® hraji
-
Tak hlásím, že jsem si ráno v pohodě namíchal doma, TTX nechal rozběhnout ve vodě z vodovodu, krmení dovlhčil vodou z vodovodu, ruce jsem si umyl vodou z vodovodu a chytil jsem na rybníku víc ryb, než všichno ostatní rybáři dohromady a že jich tam bylo aspoň 30. Takže vodou to nebylo.
reagovat - Pátek 16. března 2012 v 9:26 ® Bigpista reakce na …
-
Robur> V našich podmínkách bych doporučil ferneta, becherovku nebo myslivce.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 16:54 ® Robur
-
ale samozřejmě nevím, zda nemá chemismus určený pro Švajc
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 16:54 ® Robur
-
pak se přímo nabízí lít do krmení jégra, prý je to dobré na trávení, takže ryby víc žeró
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 16:12 ® Beer.Beda
-
noba> Pravu máš.Musím u vody upravit chemismus.Pivo je lék a uklidňuje. To jsme ale zase někde jinde.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 15:57 ® Dawee
-
hraji> něco na tom chemismu možná bude (slyšel sem to v nějakým rybářským pořadu) ale víc o tom bohužel nevím
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:01 ® hraji reakce na …
-
Piranha> nevím co je lajtka, ale tuším, že to nebude nic dobrého, ve vztahu ke kvalitě krmení. Míchám si krmení na závody a klidně i večer předem, zejména pokud není moc teplo. Má to své výhody, krmení stihne pořádně nasát vodu do všech částeček a chová se potom pasivně, což je často vyžadovaná vlastnost. Aktivitu do něj vnesu pomocí pastoncita, které přidám až před závodem.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 ve 13:33 ® Bigpista reakce na …
-
Robur> U vody, aby natáhly místní vzduch. Chemizmus je chemizmus
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 8:41 ® Robur reakce na …
-
Piranha> a střiháš žížaly u vody nebo doma?
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 8:07 ® Piranha
-
Krmení si připravím přímo u vody, je potom čerstvé a líp voní.Jednou jsem si nachystal krmení večer před odjezdem a byla z toho lajtka.U vody si i do krmení pokud je nutno dávám i sediment dna.Je to lepší než hlína.Krmení požívám buď jeden druh, nebo je míchám jako tmavší se světlejším, hrubší s jemnějším jen příchuť se snažím dodržet stejnou max. míchám podobné.Do krmení dávám ještě posilovače buď tekuté, nebo práškové, nebo na jaře melasu.V zimě a brzy z jara používám jemné proseté krmení a v sezoně pak středně hrubé až hrubé jako třeba Traper Big Carp, kde jsou velké drobky a kusy.Do krmení pak dávám i peletky.Červi a nastříhané žížaly jsou nezbytným doplňkem v krmení, bez toho na ryby nejedu.
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 7:27 ® Robur
-
ještě chvílu si tady piště a na dalším veletrhu bude Nikl prodávat litr vody do bobků či krmení za 30Kč. Dost, že někomu prodávají hlínu.
reagovat