Chytej.cz

Brigádnická povinnost (BP)

4.3.2012 | dandydm | 27.976 zobrazení | 121 odpovědí

Co si myslíte o nahrazení brigádnické povinnosti (dále jen BP) finančním plněním a to bez vyjímky pro všechny nad 15let?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 5. března 2012 v 10:59 ® Mrknato

hraji> 0,75 milionu na násady pro 29ha revír je fabulace? Z toho podstatná část peněz jsou i peníze za brigády, jelikož Vy se kloníte spíš k nákupům, i když nějaký rybníček s bahnem MO na léčbu revnatizmu asi máte. Informace čerpám z příspěvků těch, kteří zcela jistě nefabulují, viď Jirko?

Já kupodivu souhlasím s tím, aby hodnota brigád v penězích byla součástí ceny povolenky. U nás v „nereformovaném svazu“ to neprošlo. Tak třeba u Vás ano…

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 10:15 ® nnnap reakce na …
nnnap

hraji> abys též jirko nějaký kapitalistický výkon dnes odvedl, ku prospěchu nás všech, nejen se rozčiloval nad postoji druhých.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 10:13 ® hraji reakce na …
hraji

Mrknato> já to shrnu, zase se, jak je pro tebe typické, vyjadřuješ k věcem, o kterých víš málo a nebo, jako v tomto případě, vůbec nic. Debatovat s tebou je zbytečné, protože ty neargumentuješ, ty pouze vršíš svoje fabulace. A tak si tu fabuluj a vymýšlej nesmysly. Celá tahle diskuze je od samého počátku o MRS, o fungování MRS máš zkreslené představy a tak jsou tvoje fabulace k smíchu. Není o čem s tebou debatovat.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 10:07 ® hraji reakce na …
hraji

Mrknato> vem si ten prášek. Tam není napsáno Brno 3, my ten návrh nepodávali.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 9:52 ® Mrknato reakce na …

hraji> Pak to ale není o tom, co chce MRS, ale MO Brno...... MOMRSU3 prachy bodnou, to víme, tak že ta informace dandyrma nemusí mít daleko k pravdě. Možná by jsi mám mohl prozradit, jestli už v té „petici“ místo práce na „svém“, peníze do „společného“, není i na co by se peníze používaly?

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 8:56 ® nnnap
nnnap

poměřeno výkonem by měla být reálně někde kolem 10 koruny. Víc bych vám za tu imitaci brigády nedal. A nedám.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 8:55 ® hraji reakce na …
hraji

Mrknato> nauč se číst Pavle, potom si vem prášek a pak to najdeš ve třetím příspěvku v této dikuzi.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 v 8:53 ® hraji reakce na …
hraji

Fryw> cenu hodiny brigády si může určit MO sama, v rámci MRS je stanoveno, že minimum je 50,–Kč/hodina.

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 2:52 ® Mrknato reakce na …

regulus> Jsem rád, že je veselo…) Výraz „stará se“ je reciproční k výrazu MO se „stará“.

Rozdíl není v „míře starostlivosti“, ale v kompetencích. Ty svaz ohledně úprav revírů nemá žádné. To, že někdo sbírá naplavený odpad, je dobrý sport, ale to většinou dělalo hnutí Brontosaurus, Děti země a Jihočeské matky. U nás to teď na Mělicích dělá p. Krása Baits. Móc hodnej člověk.

Nevím, proč by chození na ryby mělo souviset s brigádami? Zkus to rozvést. Výtěžek brigád náleží MO a tyto MO je zužitkují a je jedno, zda primárně ( za řízky na schůzi, odměny, výplaty, výlety, či závody), nebo sekundárně tím, (že za peníze rybářů z MO chovají „levnou rybu“ která ale po započtení svazoceny, kterou za ni zaplatí uživatel, též za peníze rybářů, se stává rybou velmi drahou a rybou pouze kapř). Být to peníze z EU jsem zticha…)

Když se tu bavíme o územním rybolovu, tak veškerý profit by měl jít tomu, kdo je za něj odpovědný, kdo má dekret a to MO nejsou ani náhodou. Možná má někdo špatné svědomí za to, co se událo v roce 1975, ale prznit tím 40 let rybolov na „státních“ vodách mně přijde už moc.....

reagovat
Pondělí 5. března 2012 ve 2:26 ® regulus
regulus

dandydm> tvoje věc, ale není moc jasný na co se ptáš. O tom, že by MRS chtěla provést bod 2 jsem ještě neslyšel popravdě si myslím, že pokud se to někde objeví, tak je to iniciativa MO, pokud je to tedy možný, kvůli tomu to ale hledat nebudu.

Pokud se týká mýho názoru na brigády:

Kdyby je chtěli úplně všichni dělat, tak asi všude není co.
Cena náhrady za hodinu, je asi úplně v každý MO míń než když kdokoliv bude dělat něco co umí, takže valná většina raděj zaplatí než by šli za brigádu. Z toho plyne, brigády jsou svým způsobem pro nadšence a pro ty kterým jde o to něco pro věc udělat.
Hodnotit to en bloc je blbina, všude je něco jinak, jiný podmínky, jiný možnosti, jiný revíry …
Za blbý brigádu nepovažuju i když někdo může namítnout, že to je přežitek dob minulých, možná je blbej terminus technicus zprofanovaný slovo brigáda, ale dá se tomu říkat i práce pro občanský združení.
Pochopitelně všichni by chtěli jen chodit na ryby, něco pro to dělat se už moc lidem nechce.

Mrknato> s tím „… O stav povodí se stará příslušné Povodí s.p. …“ jsi mě rozesmál, ano je to tak z hlediska kompetencí, ale spojení „stará se“ mě fakt rozesmálo.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 23:32 ® Fryw
Fryw

A o čem je téma? Jak se nám líbí brigáda, cena za hodinu a udělená vyjímka? Chtěl bych se zeptat, jak se určuje hodina brigády. Vidím, že někde je to 100kč a jinde je to 50.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 23:29 ® Mrknato reakce na …

hraji> Prosím tě, kde dandydm spekuluje o tom, co chce MRS? Nic takového jeho fórum neobsahuje.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 22:54 ® hraji reakce na …
hraji

dandydm> máš hodně špatné informace o tom, co chce MRS. Zjisti si podrobnosti.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 20:31 ® Mrknato reakce na …

chosebaits> Možné je všechno. Jedinou činnost členů MO co znám, na pstruhových revírech, je stavba a oprava jízků. Myslím ale, že to jsou „černé stavby“ i když ku prospěchu ryb. Jinak uživatel má pouze výkon rybářského práva a musí plnit zaryb. plán. O stav povodí se stará příslušné Povodí s.p. Určitě úpravy revírů nejsou v kompetenci rybářů.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 20:18 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Mrknato> No tak to tě sklamu nebo některé MO tady u nás přiznávaj brigády i na vodách US.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 20:07 ® Mrknato reakce na …

chosebaits> Proč by MO měla investovat do záležitostí a práv jiného subjektu? Bavím se o revírech ÚS.

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 20:02 ® Mrknato reakce na …

Char> Podle mě má vše svoji hodnotu. Peníze i práce. Mnohé MO mají zaměstnance, nebo platí na smlouvu lidi, kteří rybochovy obhospodařují, nebo je pak normální ryby nechovat a kupovat je? Jak to asi dělají hoši z ÚSMP?

reagovat
Neděle 4. března 2012 ve 20:01 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Mrknato>Ty myslíš že některé brig. nejsou ve prospěch ryb. revíru???

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 19:59 ® MIG-35
MIG-35

Já bych si brigádu rád odpracoval!:-> Leč naše organizace radši peníze…a to sem se dost vnucoval.:-D Tak aspoň přes sezonu uklidim bordel kolem řeky, abych měl dobrej pocit. 9-)

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 19:53 ® Mrknato reakce na …

regulus> pán se vyjádřil úplně přesně. (Tvůj výklad č.2) Pokud platí stále stanovy, pak je na každé MO, jak si to zařídí. Brigády bohužel slouží pouze MO, tedy řeči, jako že „nikdo nebude pracovat pro revíry“, vyplývají z naprosté neznalosti územního VRP v ČRS.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 19:50 ® nnnap
nnnap

má představa o odpracování brigády hospodáře rozplakala. Už se nemusí bát- několik let nechávám jeho oko suché.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 19:41 ® Fryw
Fryw

A měnit se to má proč?

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 18:16 ® Char
Char

dandydm> naše organizace má již roky zavedeno 10 hodin brigád nebo zaplatit 100,– za hodinu neodpracované brigády, stejně to většina platí a dělat nemá kdo, se to řešilo na výroční schůzi, co dál, rybochovmá zařízení a revíry nemá kdo udržovat a platit firmu se prodraží, včíl babo raď

1.nařídit alespoň 5. odpracovaných hodin

2. zdražit poplatek

ani jedno se moc nezamlouvalo, každej chce jen chytat ryby…

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 18:00 ® dandydm reakce na …

regulus> Ne nechci to upravit chci vědět co si kdo o BP myslí a mimochodem MRS chce provést bod 2. Tj zrušit BP a nahradit ji finančním plněním.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 17:44 ® Robur reakce na …
Robur

dandydm> brigády, páč by nebyl čas zakládat další brigádnické fórum:-D .

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 16:18 ® regulus
regulus

dandydm> trochu zavádějící zadání fóra, není zcela jasný, co se tím pán vlastně chtěl zeptat a jak to myslí.

Výklad č.1
Zrušit výjimky (osvobození od brigád) pro žedy, důchodce a zdravotně postižený

Výklad č.2
Zrušit brigády a nahradit je finančním plněním pro všechny

Výklad č.3
Zrušit možnost finančního plnění brigád, brigádu si každý člen bez vyjímky musí odpracovat

Mimochodem všecko pyčoviny jako voda v košu, ale pokud chceš zadání opravit, pošli mi do osobky přesný znění jak to chceš mít formulovaný a já ti to opravím.

EDIT: vlastně si to myslím můžeš opravit sám, klikni na položku „upravit“ druhej řádek na konci oranžovýho textu pod zadáním fóra, přepiš a odešli.

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 16:09 ® Fryw
Fryw

dandydm> Aha, já to možná špatně pochopil. Takže třeba tyto vyjímky u kterých je možné být sproštěn brigády a nebo fin plnění budou zachovány, ale u ostatních nebude možné vykonávat brigádu, ale jen platit?

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 16:02 ® dandydm

Robur> Co by mělo být povinné. Placení nebo BP?

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 16:01 ® dandydm reakce na …

Fryw> Na nacházející vyročce se má schvalovat toto nařízení, podle našeho předsedy tento navrh vznikl na popud MO Brno. A všichni se toho hned chytají. Podle mě je to naprostá hovadina, kdo se bude o vodu potom starat? Nějaká firma? To za chvíli bude členská známka stát 10× víc!

reagovat
Neděle 4. března 2012 v 15:51 ® Fryw
Fryw

Ono se to zvažuje? Já myslím, že je to dobře tak jak to je teď.Vyjímky jsou.

„Na základě rozhodnutí výborové schůze ze dne 20.12.2011 a dle stanov MRS o.s. dle §6 , odstavce 3, písmene e) se stanovuje plnění brigád v naší MO takto: povinnosti brigád jsou zproštěni pouze ženy, osoby starší 65 let, mládež do 15 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P.“

reagovat