Chytej.cz

Ryobi zauber vs Ryobi zauber CF necteno

10.2.2012 | rEb | 1.126.768 zobrazení | 40 odpovědí

To, že se nový Zauber liší vzhledem je celkem jasné, ale zajímalo by mě, zda se nějak závažně nezměnila kvalita navijáku…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 1. září 2014 v 10:36 ® cormoran reakce na …
cormoran

designed> Jo jo, máš pravdu. U starýho Zaubera sice nemám problém, na jedný cívce mám slabší vlasec, na druhý silnej vlasec a na třetí pletenku. Všechny náviny jsou jednotný. Ale u toho CFka je to znát, s každým rozdílným průměrem návinu to chce jinou podložku.

Starší Arctica mi ale navíjí podobně, jako starej Zauber. Oba náviny má rovnoměrný.

Jinak dík za info:-) Já se v původech navijáků a vůbec, ve šťourání se v cajku moc nevyžívám, ale tohle jsem si rád početl.

reagovat
Pátek 29. srpna 2014 v 15:20 @ designed reakce na …

Sada podloziek, ak myslis podlozky pod cievku niesu kvoli nedostatkom navijaku. Su kvoli tomu, ze silon sa uplne inac ulozi na cievke, ako napriklad o dost tensia snura. Podlozky pod cievku by mali byt normalnou dodavkou dnes uz kazdeho seriozneho navijaku – pri navijakoch DAM som si podlozky musel vyrabat sam z teflonu, pretoze silon sa ukladal perfektne, ale snura sa ukladala uz do vrchu cievky kuzelovite, tak som musel cievku dvihnut nie jednou, ale dokonca dvoma podlozkami. Ak myslis ine podlozky, tak som nic nepovedal. ; ) Co sa tyka naradia RYOBI – tak je dost mozne, ze sa na trhu predava nejaky fejk [ved dnes cigani na kazdej pumpe predavaju napriklad STIHLky za bagatel]. Ale original RYOBI vercajg sa vyraba stale v japonsku, ta fabrika narozdiel od rybarskeho nacinia zostala. Akurat si treba dat pozor, ci clovek kupi original naradie, alebo od cinana [udenaca na pumpe]. ; ) Preto aj cinania dostali podmienku, ze mozu pouzivat znacku RYOBI na rybarsky vercajch, ale nemozu ho dovazat do japonska. Aj ked je to od japoncov trochu nefer, ze vlastny trh si ochranili od smejdov, ale do zvysku sveta sa to veselo supluje na kvanta. Kazdopadne nechcem byt taky pesimisticky k tomu Zauberu, ani hodnotit ho, ako zly navijak – ja som CF-ko kupil za 70 Euro z nemecka a v tej cene a vo svojej triede je to jeden z tych lepsich navijakov, ake som mal. Ale pravdou je, ze uz to nieje svetove TOP, ako byvalo. Ak zozeniete Zaubera pod 60–70 Euro [co nie je problem], v tom pripade mozem navijak odporucit [treba ho ale rocne domazat a bude chodit hladko] Ale prosim, nedavajte domacim dovozcom za to 140–160 Euro, to je okradanie vlastneho naeroda…

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2014 v 16:40 ® skwor
skwor

A co ta stříbrná Arctica II, znáte někdo? Docela se mi líbí.

reagovat
Čtvrtek 28. srpna 2014 v 7:31 ® cormoran
cormoran

Mám oba a ten původní, když pominu vakl na klice kvůli, již níže zmíněnému rychlosklopnému kloubu, se mi zdá pečlivější. Navijáky nijak nešetřím a jsem na ně, co se údržby týče, celkem prase. Čtyři roky jsem na něj nesáhl, letos mi začala při větším zápřahu syčet rolna, tak bude chtít jen promazat a jede se dál. Chod a brzda naprosto v pohodě a to i po letošním boji s bezmála dvoumetrovým sumcem, kdy jsem si o cívku navijáku hřál prsty:-)

To CFko při těžší nástraze oproti původnímu modelu trochu zaostává. Navíc, chlapci asi vědí, proč k němu dodávají sadu podložek. Návin nebyl zrovna ideální, ale vybranou podložkou pod cívku se srovnal a je v pohodě. Ale určitě bych je na běžnou vláčku doporučoval oba.

reagovat
Středa 27. srpna 2014 ve 12:57 ® skwor
skwor
reagovat
foto/forum/2014/th-img109173.jpgfoto/forum/2014/th-img109174.jpgfoto/forum/2014/th-img109175.jpgfoto/forum/2014/th-img109176.jpg
Středa 27. srpna 2014 ve 12:57 ® skwor reakce na …
skwor

designed> Zajímavý. A docela uvěřitelný. Venku jsou ty navijáky fakt za úplně jiný prachy a samotný Zauber se na netu dá najít v mnoha variantách…

reagovat
foto/forum/2014/th-img109169.jpgfoto/forum/2014/th-img109170.jpgfoto/forum/2014/th-img109171.jpgfoto/forum/2014/th-img109172.jpg
Středa 27. srpna 2014 v 6:49 ® malamut reakce na …
malamut

designed> řekl bych, že stejně na tom je i „nářadí“ Ryobi. Omylem se mi dostala do ruky jakási bruska, ale větší hrůzu jsem snad nikde nepotkal, přesto se chlubí, že jde o nářadí profesionálů. Od Ryobi raději nikdy nic.

reagovat
Středa 27. srpna 2014 ve 2:36 @ designed

doplnim nejake nove informacie. ako tu kolega nizsie napisal – originalna japonska firma RYOBI predala v roku 2000 celu rybarsku licenciu dalsej japonskej firme. okrem toho, v roku 2008 sa ta dalsia japonska firma zoskupila s nejakym cinskym vyrobcom a vsetky navijaky ryobi po roku vyroby 2008 su z Ciny ! snazil som sa znovu komunikovat s firmou, ktora sa povodne podpisuje pod tuto znacku a odpoved mi dosla od cinanov, kde vlastne cela tato banda sidli, ze Zauber CF je ich vyrobok, dizajn navrhoval nejaky ich europsky agent. na stranke stale nemaju nic aktualne. mne to pride cele ako keby sa top znacka stratila v nejakom cinskom blate. zrazu cely svet a europu zaplavilo mnozstvo vselijakych pofidernych mutacii zaubera, davaju si to vyrabat rozne znacky pod licenciou RYOBI, atd. – pricom tie navijaky s povodnym RYOBI od japoncov uz nemaju vlastne vobec nic. oficialny dovozca mi na otazky odpisoval uplne bludy. vsetky tie navijaky sa vyrabaju v cine, zrejme v tom istom zavode, kde sa vyraba vacsina beznych, lacnejsich navijakov. vlastnim CF-ko. je na tom sice dost dobre, zo zaciatku bol chod fakt ako po masle – ale vydrzou nepresahuje moje predchadzajuce navijaky DAM, ktore boli 3–4× lacnejsie. som privlaciar, tie navijaky sa deru denne 3–4 hodiny vkuse a po roku aj vyslavene CF-ko zacina prejavovat znamky unavy. nepomohlo ani precistenie a premazanie. proste je twen navijak unaveny, pretoze sa nevyraba z japonskych suciastok, ktore prezili majitela, ale z cinskeho blata, ktore prezije mozno tak svoju zaruku a potom treba kupit nieco dalsie. odporucam na znacku RYOBI uplne zabudnut, pretoze to uz nie je to, co byvalo. nehovorim, ze su to zrazu smejdy, len poste uz to neni ten nezmar z japonska, ale je to uplne bezny navijak, ktorych je dnes siroky vyber. co je najsmutnejsie ale na celej veci, ze nasi dovozcovia to predavaju veselo za 160 euro, ako super ryobi navijak. pritom tie navijaky uz taku hodnotu nemaju ani z daleka. v nemecku kupite zaubera za 70–80 euro. alebo si ho objednate rovno z ciny za 40–50 euro aj s postou. nebudem tu pisat kde, treba hladat – daju sa najst na cinskych strankach, za tieto ceny. ak by sa na slovensku seriozne predavalo, tak by aj tu isli za max 70 euro, co by bola primerana cena k tej kvalite. lenze tu sa ludi stale snazia presvedcit, ze predavaju original ryobi, ktore volakedy stalo tolko, lebo japonec si zapytal za diely aj za robotu. ako navijak na feeder, alebo rekreacnu vlacku je to fajn, chodi to lahko, je to kompaktne a vydrzi to dost aj pri otrieskani o cln, atd. ale na fulltime vlacenie to neni ono – v chladnejsom pocasi tuhne, ako kazdy lacnejsi navijak. a bez pravidelneho premazania su ozubenia coskoro v prdeli… a pozor na marketingovy odrb – designed and engineered in japan. to je sice mile, ale je to made in china, co uz nikde napisane nie je. :-) ak chcete fakt kvalitny navijak na vlacku, skuste inu znacku, je ich dost. daiwa, shimano, quantum, atd…

reagovat
Čtvrtek 7. listopadu 2013 ve 12:14 ® troutkiller reakce na …

jepice>Jen nevim zda ten starej ještě seženeš:-((

reagovat
Čtvrtek 7. listopadu 2013 v 11:29 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Jo, to sice vydělá, ale tak nějak jsem si na něj zvykl. Prostě jsem myslel, že sigma 035 z bazaru odvláčí sezónu a půjde třeba na těžko, ale ten naviják je lehkej a ergonomicky vyhovuje, má jemnou brzdu, tak na lehčí přívlač zůstal. Kdyby jednou za dva roky neprasklo pérko ramínka přesmykače, tak je úplně dokonalej. Byly to spolehlivý navijáky, mám doma i dva goldy a prezidenta, ale ty maj bohužel hlučnou zarážku zpětnýho chodu. Nevím, jestli by se mi ten zauber CF líbil, to už spíš možná dojde na ten klasickej. Čevený Spročko má zase divnou kličku, byť je jinak stejný. Klasický vzezření má abu Soron, ten stojí podobně.

reagovat
Čtvrtek 7. listopadu 2013 v 9:24 ® troutkiller reakce na …

jepice>Toho šejka hodˇdo vitríny a kup si něco z 21 století:-)) Možná když ho hodíš na Aukro tak ti na ten novej navi i vydělá.

reagovat
Čtvrtek 7. listopadu 2013 v 8:43 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Na vlasec mám navijáků dost, jen mi je blbý na 30 let starým seniorovi od shakespearu drtit šňůru (a možná vzhledem k systému oscilace cívky i nevhodný).

reagovat
Čtvrtek 7. listopadu 2013 v 8:13 ® troutkiller reakce na …

jepice>Ten navi má 2 cívky,na jedný mám šnuru na moře a na druhý 0.18 na fídr.Zabiješ dvě mouchy jedním navijákem:-)

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 v 19:22 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Jo no, zatím byl v užším výběru nějakej klon typu obyč zauber, redarc a pod, nebo nějaký abu soron a pod. Spíš je otázka jak často to využiju – ale když už to budu mít, tak to svoje místo najde. Ten naviják, na kterým jsem šňůru měl je už právě po smrti. Nevydržel chudák ani 6 sezón takovýho toho občasnýho štikovýho či candátovýho nasazení.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 ve 14:37 ® troutkiller reakce na …

jepice>Já to CFko mám a po roce vláčky u nás plus jednou Norsko je pořád jako novej.Mám pocit že s tímhle strojkem vedle nešlápneš.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 ve 13:30 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Exage je co se pořizovací ceny tejče asi druhej v pořadí mejch navijáků :-D Ale byl to ten zrychlenej na plavačku. Jinak jsem toho před nedávnem dost vyřešil starejma šejkspírama z druhé ruky. Je to za pár stovek a má to nápis JAPAN. A mám si neustále čím točit. Na lehčí vláčku a těžko to bohatě stačí. Navíc to má i po třiceti letech pořád menší vakl, než ten exage :-) Tahle diskuze mě zaujala pro to, že zamýšlím v dlouhodobém horizontu pořídit něco modernějšího na šňůru na přívlač.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 ve 13:15 ® troutkiller reakce na …

jepice>Zase to nebudem dramatizovat:-)) Byl to Exage 1000 na picker.Nejvíc nasranej byl malej že si nemá čim točit:-))

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 ve 12:28 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Tak to mě mrzí. Musíme na to dávat bacha. Mě zatím akorát prasklo jedno plastový ramínko překlapěče na šejkspíru, jinak navijáky umíraj „v boji“ na celkové vyčerpání mechanizmu.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 ve 12:17 ® troutkiller reakce na …

jepice>Nedávno mi doma upadl navi od šíma na koberec a byl po smrti:-( (Padne blbě a je po,to neovlivníš:-((

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 v 11:55 ® jepice-zruseno reakce na …

Bigpista> Je pravda, že v báglu to většinou ďahu nedostane, to spíš když je to v pohotovosti a s prutem se zakopne a upadne na kámen. Takže to v tom báglu bude akorát překážet, ale nic se tomu asi nesatane. Ohnutou kličku jsem zatím v životě řešil jenom jednou. Naštěstí byl matroš natolik měkký, že vydržela i narovnání, aniž by braskla.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 v 11:24 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

jepice> Držel jsem to v ruce a křehké se mi to nezdálo. I když na náraz je kompozit samozřejmě náchylnější než kov.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 v 10:28 ® troutkiller reakce na …

jepice>Lámat sem jí nezkoušel ale už z principu by ten matroš mněl bejt pružnější a pevnější než hliník.

reagovat
Středa 6. listopadu 2013 v 10:24 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> To jsem už někde zahlíd, že to má kompozitovou kličku. Myslel jsem, i z ohledem na to, že by mohla být křehčí (?), že by měla jít sklopit. Občas jsou to vážně záhady, co se uvádí na trh …

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 15:21 ® troutkiller reakce na …

jepice>Kloub nemá:-(( Klička je placatej kus kompozitu na kterej je přišroubovanej kus zlatě naeloxovaného hliníku.Závit je skrz kolo a z druhé strany ho jistí matice se šroubkem do kličky.

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 15:04 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> To ta klička, šroubovací rovnou do osy ozubenýho kola, nemá kloub? Máme doma asi 7 navijáků, kde se kličky takto šroubujou, ale maj kloub, takže při částečným vyšroubování se to dá sklopit. Pak máme několik, kde ten závit trčí z těla, klička se našroubovává a nejde sklopit, ale ty nesou značku Tokoz REEX nebo Rousek Stabil, u těch se to dá tolerovat. Docela mě udivuje, že současní výrobci nejsou schopni tu kličku řešit takto, protože jinak mi šroubovací klička docela vyhovuje.

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 11:25 @ Palivec

Je to dost špatné, pokud evidentně neoriginální krám prodávají prodejci za cenu originálu. To je stejné, jako mafiánská produkce značkového oblečení, kosmetiky, alkoholu atd. Zauber CF nabízí dokonce ti, co se bijí v prsa, že jsou výhradní distributoři.

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 11:08 @ Palivec

designed> Trochu to upřesním. Ryobi píšě na svém serveru, že „Inquiry concerning "RYOBI“ brand fishing tackle products and after maintenance Please note that Ryobi Limited sold its fishing tackle business to another Japanese Company, Johshuya Co.,Ltd. on September 30, 2000. Therefore, we are no longer engaged in the fishing tackle business. Johshuya Co., Ltd. has taken over the production, sales and after maintenance of „RYOBI“ brand fishing tackle." http://www.ryobi-group.co.jp/…_tackle.html Stručně- společnost Ryobi výrobu rybářského sortimentu zastavila a vše, co se toho týkalo, odprodala 30. září 2000 společnosti Johshuya. A ta má právo značku Ryobi používat po celém světě, krom Japonska… Sortiment navijáků je zajímavý: http://www.ryobi-intl.com/ew/cpzs.asp?…

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 10:34 ® troutkiller reakce na …

Bigpista>Mně se trošku vaklá taky a neřešim to.U CFka je ta klička našroubovaná v těle což je blbé při transportu,furt to musíš vytáčet a máš strach že jí někde zapomeneš:-((

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 10:21 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

troutkiller> Naviják šlape dobře, ale ta klička se prostě viklá. Má vůli v tom sklopném kloubu a to mi docela vadí, hlavně když se snažím o nějaké precizní vedení nástrahy. Nevím, na kolik je to vada. Přijde mi, že už z principu ten kloub nemůže být 100% pevný. Proto jsem pošilhával po tom CFku.

reagovat
Úterý 5. listopadu 2013 v 10:02 ® troutkiller

Bigpista>Ta 4000 vytahala z vody bez prdele metráky ryb a je v pohodě.3000 mám o rok dýl a ten servis už si zasloužila:-)

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1