Chytej.cz

Výroba boilies necteno

17.1.2012 | pítrson | 55.477 zobrazení | 110 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Středa 18. ledna 2012 ve 21:51 ® pítrson reakce na …
pítrson

kubiczez> tak porad neco lepšiho ty

reagovat
Středa 18. ledna 2012 ve 21:15 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> aby si nemal problem udrzat myslienku a zaroven aj problem myslienku opustit:DD

reagovat
Středa 18. ledna 2012 ve 21:09 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Alov> To co tu doporučuješ, to je těsto na knedlíky???Když je ta tvoje směs tvořena jen ze samé krupice a mletých semen, tak to ti to nemůže snad držet ani pohromadě, natož chytat ryby.:-D :-D :-D

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 0:36 @ maxx well

Radím gelové boilies, plně se osvědčily. Píše se o tom i tady: http://www.chytaj.sk/…ova-boilies/ , nebo také na http://www.lovkapra.com/. Základ je Hagel XE337. Jako atraktivní žrádlo, obsahující vše potřebné mleté pstuží granule, nějaké „plnivo“, příchuť či „smrádek“ (tťeba z fermentovaných mušlí).

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 0:26 ®  reakce na …

pítrson> Dejme tomu 5–6kilo.Ale tohle je jen taková rychlá směs s kterou se daj dělat stovky dalších kombinací.Neni vůbec špatný,nechat si nějaký množství mixovanejch jater a fermentovanýho výluhu.Den před lovem je tim „postříkat“ a bude to slušně atraktivní boilie.Esence bych nějak nerozebíral,protože to už je na každym z nás.Můžeš nemusíš..Nejsem vyloženě kaprař,takže vycházim jenom z toho co sem stihl vstřebat.Mám ještě feeder,vláčku a nově plavačku s nějakou tou vycházkou za rok vyloženě sumcařskou i muškařskou.Takže možná se pletu.Ale já tomu věřim a mě to funguje.

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 0:12 ® pítrson reakce na …
pítrson

mannice> Přidavaš do toho testa z te kukuřice nake esence a tak.A kolik toho z udelaš z jedne varky

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 23:55 ®  reakce na …

Alov> Otázka je jestli třeba ty játra dokážeš dát do takový stavu,aby je ryba byla schopna přijímat.Respektive látky z ní.:-) To samý rozmixované ovoce, většinou z toho zbyde jenom část vláknin,bílko­vin,minerálů a vitamínů,který stejnak ještě povaříš a tim zničíš velký procento důležitejch látek. Možná to jsou všechno nakonec jenom řeči, a většině z toho nevěřim.Ale proč teda kapraři nechytaj třeba na obří kukuřici,nebo něco takovýho? Nechci dělat žádnou reklamu,ale třeba krmivahulín maj tyhle doplňky/přísady za přijatelný ceny. U mě teda jediný věci,který bych kupoval tak, CSL,tekutý játra,melasa a potom bych přemejšlel nad esencema.Ale ty bych nekupoval v rybářskejch potřebách,mám trošku jiný cestičky :-)

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 23:30 ® Alov reakce na …
Alov

pítrson> Neni zač.Ale cukr dávej jen z jara.Na léto a podzim už ne :-) At se daří :-)

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 23:20 ® pítrson reakce na …
pítrson

Alov> určitě vyzkouším neco takoveho jsem mel na mysli dík

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 v 19:38 ® Alov reakce na …
Alov

pítrson> Hele, hlavně v tom nehledej žádnou vyšší dívčí. Pokud se necháš unést komerčním pojetím kaprařiny, tak utratíš tisíce za koule a směsi a stejně nachytáš prd. Je třeba mít na paměti, že boilis je pouze vrchol pyramidy. Mnohém větší význam má, kde lovíš, jestli najdeš místo, kde se ryby krmí nebo kudma projíždějí, jak prezentuješ nástrahu atd. Kolikrát jsem jen o kousek zkrátil přívěs na boilis a ryby začly brát. Někdy může frekvenci záběru změnit zdánlivě malá prkotina.
Jinak co se receptur týče, tak je důležité si postavit základní směs a s tou zkoušet. Jako mustr ti může posloužit třeba tento recept. Je to jen základ bez přísad.
• 25% mletých semen (len, konopí nebo ptačí směs) • 25% pšeničné krupice • 10% kukuřičné krupice • 10% sójové mouky plnotučné • 10% sušeného mléka • 10% pšeničných klíčků • 5% pšeničného glutenu • 5% moučkového cukru
Můžeš si udělat třeba 10 kg základní směsi a po kile si namíchat různé příchutě s různýma přísadama a poté zkoušet u vody. Většinu lidí odradí počáteční neúspěch (já prvního kapra na svazovce lapl po roce a půl lovu na boilis) a poté přichází chvíle, kdy propadají reklamě na zázračné koulís a začnou utrácet tisíce, páč na sáčku je mega kapr, takže to koulís je supr a ryby chytá samo. Samozřejmě se opět jedná o blud a reklamu a zoufalý kaprař se stává ještě zoufalejším.
Takže pokud se chceš lovu na boilis skutečně věnovat, zační od píky. Největší radost je, když chytneš kapra na svoji recepturu, i když hned není extra velký, ale ty víš, že to prostě funguje. Myslet si, že přeskočím začátek a rovnou koupím zázračné koule nebo směs je scestná. Tak to prostě není. Nemluvím o soukromých vodách, ale o svazovkách.
Já do koulí přidávám například tuňáka z konzervy, nastrouhaný česnek, pomletá játra, rozmixované ovoce atd. Fantazii se meze nekladou ani ve výrobě boilis.
Hodně štěstí a trpělivosti přeju :-)

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 v 16:34 ® kubiczez
kubiczez

Já kupuji směsi od Těšínského (JetFish), ale taky si je sám skládám.Ty chceš kupovat už hotovy směsi, a nebo si je chceš skládat???

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 v 15:28 ® 

osprey> :-D Chce to průběžně trénovat :-D

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 v 15:11 ® osprey reakce na …
osprey

mannice> Já na nic čekat nebudu. Shnila by mi plavačka a feeder.

I na ty kapry dojde. Až k stáru neudržím vzpřímeny postoj, moč a stolici, koupím si lehátko, kulometný hnízdo a dvě děličky a budu po večerech válet koule. :-))

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 14:16 ®  reakce na …

osprey> :-)) já bych ty plandavky nahradil ještě deseti gumama a klidně hnedka bych vyrazil.Jen škoda,že budem čekat.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 14:13 ® osprey reakce na …
osprey

pítrson> Z vlastní zkušenosti ti neporadím. Nejsem kaprař. Pro mě je dobrá směs něco ve stylu dvě Rapaly, jeden Nils Master, nějaké Salmo, dvacet gum a dvě plandavky. S tím se vydovádím do sytosti.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 13:56 ®  reakce na …

pítrson> http://www.chytej.cz/…e/kaprarina/ tady máš podle mě dost nízkonákladovou směs . A užiješ si s ní plno zábavy.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 13:43 ® pítrson reakce na …
pítrson

osprey> ahoj dík a nevedel by jsi nakou dobrou a cenove dostupnou smes

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 13:21 ® osprey reakce na …
osprey

pítrson> Tenhle postup vložil do naší encyklopedie před pár lety kolega Klon:

http://www.chytej.cz/…obe-boilies/

Myslím, že je tam skoro vše, co potřebuješ.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 13:02 ® pítrson reakce na …
pítrson

ješte žadny ale mohl by jsi poradit neco pro začatek

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 12:59 ® regulus
regulus

Co je to boili, to neznám …:-O

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1