Chytej.cz

Sumec a pelety necteno

10.3.2005 | gabo | 7.004 zobrazení | 29 odpovědí

Zdravím a chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s cíleným chytáním sumců na pelety a jaké.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 12. července 2007 v 15:33 ®  reakce na …

regulus Žádným duševním postupem, stačilo mi přečíst toto: chytej.cz

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 v 15:18 ® regulus reakce na …
regulus

zadar – to s tím cenzorem se ti fakt povedlo, by mě zajímalo, jakým duševním postupem jsi na to přišel. Mimochodek vzhledem ke svýmu věku jistě dobře z vlastní zkušenosti víš jak vypadala cenzura. Jen jsem s dovolením napsal svůj názor, já už su hold takovej upřímnej.

milky – dobře, odvolávám slova, píp, píp a píp. K tomu boilies, já nenapsal, že tam sypou tunu boilies, ale krmný směsi.

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 ve 13:41 ® Milky reakce na …
Milky

Regule, to není vůbec o tom, že děti neznají nějaké výrazy. Tady jde o to, že určití lidé by se mohli po HaDovi vozit za to, že třeba na úvodní stránce není upozornění, že na tento web by měli mít přístup jen dospělí (protože se tu vyskytují obscénní výrazy..) a tak … . Jinak, když kilo boilies stojí okolo 250–350 korun, asi těžko bude někdo denně zakrmovat 10kg! :o)

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 ve 12:51 ®  reakce na …

regulus No moc pěkný, zase jsi nezklamal. Mimo cenzora na chytej bys měl zastávat ještě nějakou významnou funkci v ústředí rybářského svazu.

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 v 11:42 ® regulus reakce na …
regulus

Kouba – asi sem to napsal blbě, ale nehodlal jsem řešit kapří výživu. To, že se dá kus štoru na krmítko nebo se lehce zakrmí, není vůbec žádnej problém, problém je, že se toho na velkejch nádržích do vody hážou doslova pytle a k malýmu rybníčku dojde denně desítky rybářů a každej toho tam hodí kolikrát víc jak 10kg. Ve finále je ve vodě s nadsázkou řečeno víc krmení jak ryb. Asi si nemusíme vykládat, že ve většině krmných směsí je spousta látek, který by se za normálních okolností do vody vůbec nedostala. No a já se bojím, že v honu za sumcama by se to mohlo zvrtnout v to, že se do vody budou rvát kromě toho, co se tam háže už dneska, další metráky nebo i tuny sumčích pelet. Myslím, že jedním z horkých favoritů by byly přehrady pod Pálavou. Můj názor je ten, že to uškodí vodě i rybám.

MILKY – je mi velice líto, že jsem se dotknul tvé útlocitné duše, ale myslím, že to zase tak strašný není. Pravda, je tam pár slov, které by se v pravidlech českého pravopisu asi těžko hledaly, nicméně nic co by děti už dávno neznaly. Konec konců, přečti si okolní příspěvky, nemyslím jen v tomto fóru, kde se vyskytují podstatně horší výrazy a ani záměna Y za I nebo W za V tomu nepomůže, čte se to stejně.

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 v 10:08 ® Kouba
Kouba

NO stema detma to nebude tak horky maly decka znaji vic sprostejch slov nez ja staci kdyz sem tyden na rybach a dojedou nejací decka to jeno pííí a kuuur lítá…a k tomu clanku je pjekne napsany a ma do urcite miry pravdu a korat me zarazila veticka… „Pelety jsou dle mýho názoru stejná sračka jako kapří krmení“…Nevim co povazujes za kapri krmeni ale ja kdyz krmim tak vař.kukuřicou řepkou+boilie+pe­lety…ale co sem chtel rict..myslim ze pelety a kapri krmeni se neda srovnavat-pelety maji v sobe:Protein, Olej NFE, Vitamin A,D3,E,C, potom ruzny betainy ryb moucky nejaky sardinky atd.Což kapr rychle a jendoduše straví!! A v kapřím krmení???no tak asi obyčejnej šrot asi ne uplna mouka takze v něm sou nejaky neplomety ale rozdrceny kousky neuvareny ktery kapr traví hodne dlouho, pak nejake levné dochucovadlo s barvivem a u lepsich směsi nejakej partikl mysele sem tík takovy to oycejny kapri krmeni co pradavaj v kyblikach …to se kupuje nejvic je to cca5kg a rybar kdyz nekde uvidi v sacku kvalitní krmítkovou smej za 150 kč 1,5kg tak si radsi koupi 5kg za malo :-) v tom ma Regulus pravdu a plne snim souhlasim a o peletkach by bylo na dlouhy vapravení rozhodne bych to nesrovnaval-:)

reagovat
Čtvrtek 12. července 2007 ve 4:08 ® Milky reakce na …
Milky

sice jsi napsal ten příspěvek od srdce, ale taky zbytečně od plic. Všechny tyto příspěvky mohou číst děti a tak tvoje hoooodně hovorová čeština ublíží tomuto vortálu. Napříště označ svůj příspěvek IIF, což je filtr, který se zobrazí POUZE registrovaným zletilým návštěvníkům.

reagovat
Středa 11. července 2007 ve 23:58 ® regulus
regulus

Asi budu nepopulární a nejspíš za blba, ale je mi to naprosto jedno. Za těch pár desítek let co chytám, jsem se nikdy neupjal na jednu rybolovnou techniku a nechytal vyloženě cíleně určitej druh ryby (myslím to v tom smyslu, že jsem se na jeden druh ryby neupjal tak, že by mě ty ostatní více méně nezajímaly). Vždycky jsem chytal na více méně přirozený nástrahy (myšleno bez různých chemií). Totálně se mi hnusí, s odpouštěním zasírání našich vod různými krmnými směsemi, které se tam především na velkých vodách hrnou doslova v tunách. Výsledek toho všeho je přemnožení drobných ryb a v nejednom případě otravy vod, které vzniknou jednak zkvašením této nepřiměřené nástrahy a patrně i díky přemnožení přežrané bílé ryby a jejich exkrementů. Téma o vnadění je zhola zbytečné otevírat, jednak by mě kapraři, který jak jsem už několikrát napsal moc nemusím, sežrali a z druhé strany všichni víme, že je to v podstatě proti zákonu i když ne proti tomu rybářskýmu. Proč ale toto všechno píšu. Chytání na sumčí pelety, znamená v první fázi na ty pelety sumce naučit, což znamená svým způsobem vnadit. vím, že je to hovno platný, ale apeluji na vás VYSERTE SE NA TO, protože je to zase další sračka, která se bude v obrovským množstní házet do vody a bude tam zase víc sajrajtu, no a aby to nakonec nedopadlo tak, že nebudeme mít co chytat. Doufám, že se toho nedožiju.

Můj názor je ten, že kdo si neumí chytit sumca tam kde jsou na rybu nebo vláčecí nástrahu, tak ať nebrečí nebo se to naučí. Pelety jsou dle mýho názoru stejná sračka jako kapří krmení a udělá to jenom zle ve vodě.

reagovat
Středa 11. července 2007 v 15:44 ® Kouba
Kouba

Skousel sem spec.boili na sumce od TOPsecret-prichut ryba a nic kamos si koupil taqky od TOPsecret -prichut krev a prej nic extra..ale slysel sem ze gulasovy pelety dipovany v Squid a Octopus a pak do jednoho tajnyho prasku kterej nereknu kazdej at si vyskousi samD:D:D:D:D

reagovat
Středa 11. července 2007 v 15:40 ® Kouba
Kouba

Aje tady jezdi nekdo k nam na grunty jak se vam to u nas libi a co rybnik pod gruntama??

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 22:45 ® kubas
kubas

Jj strejda byl na Jestřabkách o weekendu a taky chytl 2 jesetery 109 a 102 cm myslím a kaprů na halibut nezpočet, na to taky brali jak blbý.

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 22:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

Kubas: no na Jestřabicích na ně taky tahali jesetery :-D

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 22:08 ® Robur
Robur

xycht, kde?

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 22:03 ® xycht

Tak ty sumcový pelety kluci zkoušeli a nic…ale fakt pěkně to smrdí :-)) )

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 21:39 ® kubas
kubas

Halibut pelety jsou dobrý na sumce........ chytali jsme na to teď na Gruntech u Brna a chytli jsme jednoho 120cm a ještě nechtěně 110cm jesetera(to bylo překvápko) jediná nevýhoda že se to docela rychle rozpouští(dával sem pod to ještě boilies od Tamdem baits -mořské plody)

reagovat
Úterý 10. července 2007 ve 20:01 ® Robur
Robur

co nového, hlavně z hlediska ČR

reagovat
Sobota 9. dubna 2005 v 9:30 ® xycht

palcát: ty jsi na to boilie chytil sumíka? a pokoušel jsi se o lov sumíká na boilie nějak cíleně a delší dobu? díky

reagovat
Čtvrtek 7. dubna 2005 ve 23:54 ® SumecDravec

Kámoši kteří chodí výhradně na lov kaprů, už pár sumců na pelety lapli, ale né velké. Na peletu: nugetu. Je to dobrý smrad. Obsahuje rybí moučku a plno jiných sreček. Tak to skus!

reagovat
Středa 30. března 2005 ve 13:09 ® Radim

tak sem delal ty pelety letos zase, no hruza, vubec to neslo valet, tak sem to nejak uplacal. Takovej smrad sem jeste necitil!!!a to sem do toho chtel dat jeste sumcovej Ultrabite!!!

reagovat
Středa 16. března 2005 ve 14:11 ® Radim

jak to myslis? Normalne udelam hady z testa a udelam hodne velky koule a pak je uvarim a zamrazim.

reagovat
Pondělí 14. března 2005 ve 21:27 ® Ciffik
Ciffik

to radim. jak je připúravuješ. jako BOILÍ?

reagovat
Sobota 12. března 2005 ve 20:18 ® Radim

jo to je,protoze mam i jiny,ale ty nikomu nedam!!!

reagovat
Sobota 12. března 2005 v 15:26 ® doktor

Radim: Nemáš ten Tomiho recept čo bol v „Jak na ryby“, toto nie je on?

reagovat
Sobota 12. března 2005 ve 14:06 ® Radim

nejlepsi prumery klidne nad 50mm. tady mas jeden recept: 350g-srot,sojova mouka atd. 150g-rybi moucky 50g-mletych musli 100g-lososove moucky 50g-extraktu z jater 300g-namixovanych jater 2 dcl vytazku z jater nebo olej z trescich jater cesnek,sul 4 vejce,2 dcl oleje. Zkus to a pry to dela zazraky,ja to zkusim tento rok

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 19:19 ® Hrouzek
Hrouzek

Nemám s tim zkušenosti,ale prej jim šmakuje česneková příchut..

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 18:49 ® palcat
palcat

Na sumcový boilies jsem to zkoušel , smrdělo to šíleně a na průměr 40 jsem chytil 80 cm sumíka. Ale na pelety to jsem opravdu ještě ani neslyšel.

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 17:45 ® Radim

ja chci zkusit nejake vyrobit,na vystave v Brne nakoupim suroviny a vyrobim. mas nejakej dobrej recept?

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 17:22 ® Tomash
Tomash

žádné

reagovat
Čtvrtek 10. března 2005 v 16:40 ® rybar11

Bohužel žádné. Chytal jsem vždy na rybku nebo žížalu.

reagovat