Vyhledávání
Když je rybář masařem
25.7.2011 | | 39.259 zobrazení | 247 odpovědí
Od kdy se rybář stává masařem? Je nějaký všeobecný pohled na takového rybáře? Co si o něm myslíte a jaký má pro to důvod? Jaká hmotnost ponechaných ryb u vás znamená,že je rybář masař?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. července 2011 ve 23:45 ® osprey reakce na …
-
pepanek> Po pravdě řečeno, tvůj přístup je mi docela sympatický. Pokud jde o kapra normální velikosti, je to v pohodě.
Potíž je, že já rád chytám ryby svým způsobem vzácné – třeba trofejní tloušť, parma apod. a nechci si je v té řece vybít. Nejde o počty. Stačí mi jedna ryba za vycházku, pro ten pocit.
Anebo záběr lipana na suchou mouchu. Je nádhera to vidět. Ale dál nějak nemám potřebu toho lipana zabít. Jsem rád, když ho tam uvidím příště a třeba už na něj ani nenahodím.
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 23:42 ® rgb23
-
Pro mě je masař rybář, který loví ryby pravidelně za účelem ponechání si veškerého legálního úlovku. Je jedno jestli ryby hodlá sám konzumovat, handlovat je dál, nebo házet kočkám a slepicím. Každý rybář si občas nějakou tu rybu odnese, masař ale podle mě bere vše, na co má podle řádu nárok a právo. Samozřejmě nepočítám mezi masaře týpky, kteří se dostanou k vodě za celý rok 5× a z kaprodromu si odnesou dohromady 5 nebo 10 kaprů
reagovatVětšinou za masaře označuji pouze rybáře, které od vody a vidění osobně znám a vím že berou i ryby, které bych já osobně pustil.
- Úterý 26. července 2011 ve 22:59 ® reakce na …
-
sus1> no vidíš to
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 22:25 ® pepanek reakce na …
-
- tom → Ty mě poznat,tak se divíš!!Kolik toho za ty roky prošlo mým sakem–raději nepsat.Asi budu masař,ale chytat zbytečně,to mi krkem neleze.
- Úterý 26. července 2011 ve 22:00 ® chosebaits reakce na …
-
pepanek> Tak nelov vubec a kupuj si rybu chycenou do sítě nebo ta aspoň netrpěla.
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 21:38 ® -tom- reakce na …
-
Zajímavý. Podobný názory mají většinou nerybáři… Nejste Vy nastrčenej agent? Co?
btw: king všech masařů → http://www.masar.cz
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 21:31 ® pepanek
-
Včera jsem byl na nich a jeden kapr mi plave v bedně. Dnes jsem chtěl taky jít,ale říkám si,že rybu nepotřebuji a zbytečně rybám třepyt pysky se mi nějak nezamlouvá.Bavit se tím,že tahám živého tvora za rypák a potom ho pouštím???Tak daleko jsem se nedostal!!!!
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 19:12 ® chosebaits
-
Nevím co je to masař.Znám jen Rybáře a blbce co si hrajou na rybáře.Nemám problém když si někdo vezme rybu(také si nějakou vezmu,letos jih mám 7).To že si někdo bere spoustu ryb a pak to rozdává či prodává protože neví co stím a ještě se tím netají je u mě ubožák.Nejvíc mě ale berou Velcí Pouštěči Ryb při rozhovoru či plkání na netu a pak když je potkáte u vody,tak se vám udělá špatně.
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 17:26 ® Klon
-
Tato věc už tu byla nesčetněkrát probíraná. Můj názor je takový,že každý rybář je jiný a ma individuální přístup k rybařině jako takové,ať už že masaří nebo ne…
Já osobně ryby nejím,takže u mě to je jednoduchá volba a proto ryby pouštím a těším se až vyroste… to že jsem si zvolil tuto cestu,ale neznamená že odsuzuji lidi kteří si rybu vezmou, i když mi těch ryb je líto…
Kdy je člověk masař???
- Podle mě to je člověk který si plní mrazák jen proto,protože náhodou příště nechytí
- Rybář který chytá ryby né pro sebe,ale pro kamarády nebo na kšeft ( každý má možnost si udělat papíry nebo si koupit rybu v kaufu..)
- Rybář který se vezme rybu větších rozměrů, ( např. kapr 80 cm,sumec nad 150 cm apod.)Takové přímo nesnáším…
- Mnohdy o nich mluvíme a jsou to důchodci.Sedí od rána do večera u vody a berou vše.Buď to sní pes nebo kočka,ale hlavně když už jsem tu povolenku musel platit,tak hrabat a hrabat.
Normální rybář který si vezme rybu pro sebe,normálních rozměrů a neplní si mrazák a nenosí to kamarádům mi vůbec nevadí.Je to rybář který si na té čerstvé rybě pochutná a samozřejmě má i na ní nárok…
Tohle je jen můj názor jak na to koukám já.Nikomu ho nevnucuji… Věřte že u vody toho vidím dost a je to k pláči.Na druhou stranu mě těší že začínám vidět i starší ročníky,kteří si ryby váží a dokáží ji pustit…
Myslím že záleží na každém znás jak se budeme chovat a jestli vypleníme vody dokud tam něco je,nebo jestli to splolečnými silami zlepšíme,aby naše děti nemuseli na soukromý revír aby vůbec věděli jak vypadá ryba…
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 17:08 ® sus1
-
mannice> Člověče, jednou jsem byl s kamarádem pracovně v Jižních čechá,kde se pan Werich vyskytoval a při zmíňce o jméně p.Werich, si málem dostal přes zoubek, jak je tam v tom místě ,, oblíben ".
reagovat
Kdykoliv někde čtu p. Werich,tak si na tohle vzpomenu. - Úterý 26. července 2011 v 16:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
pepanek> když byl Werich bylo ryb jak sraček, koukni se kam jsme to dotáhli. Dnes by to prohlášení nejspíš trošku poopravil.
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 16:06 ® reakce na …
-
pepanek> Od kdy se posuzuje rybář podle ostatních činů,které nemají s rybařinou nic společného?
Pan Werich byl určitě chytrý člověk,ale stejně tak o rybařině toho nemusel tolik vědět
reagovat.Navíc je to už pěkná řádka let,časy se mění
- Úterý 26. července 2011 v 15:52 ® pepanek
-
Chytat ryby a pouštět je zvrhlost (prohlásil Werich,a to už byl nějaký Pan rybář!!)
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 14:25 ® sus1 reakce na …
-
osprey> No, jejich málo,budeš asi muset hledat.
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 13:07 ® johnier
-
osprey> s tim ze si rybu vezmu kdyz mam na ni chut a uvarim si ji a pochutnam si na cerstvem mase souhlasim. Ale prave proto bych je nebral do mrazaku
reagovat… to pak neni ono, tam me do cestvosti prebyva nekolik desitek stupnu celsia.
- Úterý 26. července 2011 ve 12:59 ® regulus reakce na …
-
kerob> no já slovem známí označuju lidi který znám, nemá to nic společnýho s tím, že by to byli kamoši, no a za pomalu 40 let rybaření přijde člověk do styku se značnou spoustou lidí. Těch vyloženejch masařek není nijak extrémně moc, řekněme plus mínus 5, ale z několika desítek (možná i sto) lidí co znám. Ti vyložení „křečrybízáci“ jsou taky jen jednotlivci, naprostá většina lidí je relativně normální.
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 12:45 ® kety.vydra
-
sus1 9:36 hod. > To je další věc.Když vidím fotku kapra ze soukromáku,jak má dorvaný nebo hnijící pysk,tak si říkám,jestli by pro takového kapra nebyl lepší pekáč nebo uzák…
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 12:38 @ Timber Jack
-
Je to konina. Rybářský řád je jasný a všelijaké přídomky toliko pro hovado dobré jsou. Já jsem si letos ještě neodnesl od vody rybu, ale vyprosil bych si, aby mne nějaký idiot označil za masaře,kdybych si nějakou vzal.
A propos – odkud jsou v soukromých revírech velké ryby? Nikdo je jaksi nenabízí… To asi „sportovci“ kapraři-krmiči pomáhají v podnikání kamarádům…Jistě nezištně, že?
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 12:25 ® kerob
-
regulus> no, vetsina mych rybarskych pratel a znamych jsou bejvali a soucasni plavackari, kteri to maj v tomhle hozeny stejne jako ja. Cistou masarku znam jen jednu jedinou. A samozrejme znam i par lidi, kteri si semtam vezmou rybu, ale „pousteci“ v mem okoli skutecne hodne vyrazne prevazuji.
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 12:19 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ty jsi stejnej masař jako já.
Já tě doženu, ten kapr mi fakt vrtá v hlavě
reagovat - Úterý 26. července 2011 ve 12:15 ® regulus reakce na …
-
kerob> to máš teda ale divný známý (… nikdo z mych znamych ryby vlastne nebere …)
reagovat, to já absolutně říct nemůžu (možná znám víc rybářů). Moji známí jsou od extrému k extrému, takže od ortodoxních C&R po originál masařky, teda lidi co snad nepustí ani šupinu. Z druhé strany se ale dá říct, že naprostá většina se pohybuje v hranicích normálu, sem tam si vezmou rybu k obědu.
- Úterý 26. července 2011 ve 12:07 ® nedby
-
je to jen a jen v lidech co na to může člověk odpovědět když vám takový člověk odpoví já se řídím rybářským řádem jen 8 kg deně a povídá no mohli by to zvýšit ano to se mi stalo a tomu rybáři něco vysvětlovat o sportovním rybaření nemělo cenu a kde je potom pojem masařina asi jen tak
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:56 ® sus1
-
osprey> Tak to já už jsem teda masař, já mam za letos na MP povolence 2 odnesené ryby.
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:54 ® kerob reakce na …
-
džigit> ja to tragicky neberu, tvoje rodina je treba jeden extrem, moje druhej extrem… dohromady prumer
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:30 ® reakce na …
-
kerob> moje rodiny,kdy neberu matjesy a drcenou tresku,tak si dá jednu rybu ročně a pokud to vezmu i ze strany přítelkyně,tak dohromady nedaj ani 4ryby..
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:30 ® džigit reakce na …
-
kerob> neber moje šťouchnutí tak tražicky
reagovatjá jen,že jsou rodiny a rodiny…
- Úterý 26. července 2011 v 11:27 ® kerob
-
džigit> moje rodina, kdyz budu pocitat i rodice, sezere tak 5 sladkovodnich ryb do roka, z toho 2 koupene na vanoce a 3, ktery si otec sam chyti na chovnym rybniku, kam si zaplati vejlet 3× do roka. Takze ono se to v pohode vyprumeruje. Navic kdyz tak o tom premejslim, tak nikdo z mych znamych ryby vlastne nebere a kdyz, tak opravdu naprosto vyjimecne. Ja beru ryby akorat na dirkach, coz je vlastne jen jinej druh sadkovyho prodeje.
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:24 ® reakce na …
-
džigit>
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:20 ® džigit reakce na …
-
mannice> my čerti to perem/plníme/ do jedneho pytla
reagovat - Úterý 26. července 2011 v 11:16 ®
-
džigit> nechceš být rasista?
reagovat