Chytej.cz

Woblery - jednoháček bez protihrotu necteno

12.5.2011 | jackubr | 10.301 zobrazení | 62 odpovědí

Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.

Díky Jakub

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. května 2011 ve 13:24 ® jackubr reakce na …

měl jsem z toho taky strach a i při překování F3, CD5 nebo nějakých Gloogů jsem s tím problém neměl, akorát na F3 jsem uštípl očko na první háček (chyba) a musel jsem to vyřešit nalepením poloviny bročku. Což je pro mě nejčastější řešení když nástraha nepracuje jak má…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:22 ® jackubr reakce na …

7EUR. takže při objednání více balíčků, úřípadně něčeho dalšího je to akceptovatelné…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:21 ® mvincik reakce na …
mvincik

xtr2007> Jakou velikost tohoto jednoháčku by jsi zvolil například na Hornety od Salma velikosti 2,5 – 4 cm?? Stejně mě to přijde zvláštní, mám obavy, že ten wob už prostě nebude pracovat, tak jak má…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:19 ® xtr2007 reakce na …

mvincik> u nas ich mali (obidva typy) normalne v obchode, dokonca vo viacerych velkostiach. Bol som tam naposledy ale pred cca 2 mesiacmi, mozem to tam pozriet, ci su. Mame dobry obchod na privlac, nosia nam tam aj taketo vychytavky.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:10 ® mascha reakce na …
mascha

jackubr> a kolik eur je poštovný? ;-)

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:07 ® jackubr reakce na …

S21 jsme našel na Slovensku za 1,7EUR balení což není tak strašný.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 13:07 ® jackubr reakce na …

Díky za tip, to samozřejmě jde, zkoušel jsem to, ale stejně musíš trojháček vyměnit za jiný, protože po uštípání zbyde jednoháček velmi malý a potom bych se bál šluknutí nástrahy tak jak tu mám dojem někdo psal…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:59 ® mascha
mascha

Mimochodem, dokonce jsem nedávno četl o někom, kdo měl podobný problém – nemohl sehnat ty jednoháčky a tak to vyřešil uštípáním dvou hrotů z trojháčku a pochvaloval si, jak to bylo rychlé a ekonomicky výhodné…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:58 ® mvincik reakce na …
mvincik

xtr2007> Ten druhej je Owner S59. Jak tak ale koukám na net obchody, nikde je nemají… Alespoň ne pod tímto označením.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:56 ® mascha reakce na …
mascha

jackubr> z Kladna do Práglu to nejni zas takový výlet. Odhadoval bych dopravu Kladno-Dejvice-Legerka dokonce stejně rychlou jako z pražských Počernic, Kunratic nebo Kbel.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:54 ® xtr2007 reakce na …

Neviem, ci ta otazka patrila mne ale dole som Ti pisal, ze pre Tvoje pouzitie tam mozes dat napr. Owner S21 a Owner … (oznacenie si neviem spomenut) – rozdiel je vo vychyleni toho ocka. Muskarske haciky su na to nevhodne – maju male ocko, co brani volnemu pohybu hacika a ryby by sa Ti vypinali.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:51 ® jackubr reakce na …

vůbec nevadí a chápu, bohužel na kladně to s muškařinou není moc slavný…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:42 ® mvincik reakce na …
mvincik

xtr2007> Dikes za názor, konečně někdo s rozumnou odpovědí!

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:41 ® jackubr reakce na …

Díky moc!

Takže první typ je Owner S21.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:41 ® mascha reakce na …
mascha

jackubr> hele, já se v muškařských háčcích nevyznám, zajdu občas do SpinFly v Legerovce a tam se prohrabu šuflíčkama, co se mi líbí to si vezmu. Na značky, typy a čísla modelů nemám v kebuli volný paměťový sloty…

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:14 ® jackubr reakce na …

Neberu to z nějaké povinnosti ani na soukromáky, nebo polosoukromáky nechodím. Vyzkoušel jsem něco co ryby devastuje trochu méně (v některých případech výrazně méně) a chtěl bych to jen zkusit rozšířit na víc nástrah. Bohužel chybí adekvátní materiál… Co se muškařských háčků týče (Knápek…) tak mi nepřijdou úplně dobré tvarem. Co jsi zkoušel (typ)?

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:13 ® xtr2007

http://www.klubprivlace.sk/info_119.php

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:13 ® xtr2007

Owner vyraba 2 typy jednohacikov s velkym ockom pre pouzitie na privlacovych nastrahach – „S 21“ a druhy neviem :-) Je tam maly protihrot, ten si zatlac. Rozdiel je v natoceni toho ocka (podla pouzitia bud na vobler alebo na plandavku), aby si mal jednohak spravne natoceny voci nastrahe pre uspesny zasek. Pocet uspesnych zasekov si s jednohakom zvysis (over si to na plandavkach na duhakovom jazere) a netreba zabudat na to, ze sa to vyraba aj z toho dovodu, ze nie vsade vo svete je povolene pouzitie trojhacika. Cechy a Slovensko bohuzial nie su pupkom sveta, aj ked si to mnohokrat myslime.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 12:11 ® jackubr reakce na …

Opravdu bych to tak dramaticky neviděl, s tím že není co vyháčkovávat problém není. Ryby padají stejně jako když srovnáš jigovou hlavičku s a bez protihrotu. Co se velikosti týče, tak musíš nahradit něčím adekvátním ne háčkem o 1/3 velikosti trojháčku.

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 11:26 ®  reakce na …

mascha> dost často čtu názor že trojháček masakruje ryby.. Možná to je pravda, ale já mám zkušenost že trojáček visí vždy na okraji tlamky a lze jednoduše odháčkovat. Nástrahu s jedhonáčkem konkrétně okoun umí šluknout takovým způsobem, že mi připada kolikrát ještě horší co se masakru týče. No a jednoháček na wobu nemá smysl řešit – tam není v 90% záběru co vyháčkovat – je to fakt sportovní :-)) )

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 10:10 ® mascha
mascha

Existují revíry, kde je jednoháček povinností, většinou soukromky, ale třeba i „polosouromka“ Vltava 24. Jde hlavně o malé nástrahy určené pro pstruhy a okouny. Zvlášť okouni mají tak křehkou tlamu, že použití trojháků je docela masakrózní. Jednohák na wobíku okolo tří čtyř centimetrů mi nepřijde divný. Blbé je, že se jednoháčky s dostatečně velkým očkem hrozně blbě shánějí. Já osobně to řeším použitím muškařských a streamerových háčků, které přivazuji smyčkou z lanka microwire. Není to ideální, tedy co se piplavé práce týče, ale zase je to obecně přístupnější řešení.

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 9:50 ®  reakce na …

jackubr> tak to já to mám s těmi záběry přesně naopak :-) Nemám problém s jednoháčkem – používám také i na velké dravce ale v kombinaci s jinou nástrahou třeba se streamerem. Podle me wob a jednohaček prostě nejde dohromady, jeho konstrukce a hlavně chod to použití dost dobře neumožňuje. Ale možná jsou typy wobů, které ano. Já asi takové v krabičce nemám.. a ani nechci :-))

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 9:26 @ grundfoss

Gde ye ten neščastňyk, co nerozumí chemii anilinů??? Inžinýr z něj asi nebude.

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 8:22 ® jackubr reakce na …

Extrémní sportovec určitě ne, nicméně u hodně malých nástrah (5cm) je trojháček zbytečný, ubytek záběrů, nižší úspěšnost záseku ani větší padání ryb nepozoruji, tak jsem chtěl jednoháky zkusit i na větší (cca do těch 7cm co jsou v zadání). Zaujalo mě že třeba Emte dává na rotačky docela zvláštní jednoháky – slabý drát, velké očko a chtěl jsem vědět jak to řešil někdo jiný…

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 8:00 ® Robur reakce na …
Robur

mvincik> nepleteš, ale z formulace otázky spíš ususzuji, že se lovec snaží být něco jao extrémní sporotovec. Osobně jsem natolik líný, že prostě na těch soukromácích raději nasadím 1háčkové nástrahy než woby. Páč pak akorát překovu svoje top nástrahy, které po příjezdu ze soukromáku opět překovu, takže výsledek je ten, že víc popíchaný je lovec než ryba:-D .

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 7:51 ® macek2 reakce na …
macek2

mvincik> asi máš pravdu,já se vláčení moc nevěnuji takže nevím,jediné co vím že jsem se ještě nesetkal s revírem kde by bylo na woblerech zakázány trojháky a to jsem toho po CR procestoval už dost,jedině snat že by se jednalo o nějaký soukromý revír,ty já totiš vůbec nenavštěvuji.

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 2:17 ® mvincik reakce na …
mvincik

macek2> na některých vodách není třeba trojhák povolen, pouze jednohák. A pokud chceš i přesto chytat na woby, nemáš moc možností, než to vyměnit, nebo se pletu???

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 23:35 ® macek2 reakce na …
macek2

Robur>Taky nechápu proč chce měnit troj. za jednoháčky:-/ asi mu jde o nišší ůspěšnost záseku.

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 23:17 ® Robur
Robur

co tě k tomu vede?

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:54 ® Char
Char

gomz> Illex dodává k woblerům jednoháčky na výměnu za trojháčky

reagovat