Vyhledávání
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | 10.163 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 21. května 2011 ve 22:46 ® reakce na …
-
mvincik> tam pak je moznost asi jeste pouzit celkove jemnejsi proutek aby to nepadalo. Ale presne – potrebuju se na rybach uklidnit a ne nasrat
reagovat - Sobota 21. května 2011 ve 22:39 ® reakce na …
-
Doudleban> ano obcas i „trknou“
reagovatPekny vyraz.
- Pátek 20. května 2011 v 18:23 ® Ftmči reakce na …
-
petrikveprik> Nemůžu souhlasit. Zrovna tloušti do nástrahy časato jen ,,trknou" zavřenou hubou a pak je z toho prázdný záběr. Na woblery s jednoháčkem bez protihrotu chytám už 2 roky a záběry proměňuji normálně a ryby mi také niják zvlášť nepadají. Někdo taky doporučuje dávat u štíhlejších woblerů háček na bříško wobleru a né na konec.
reagovat - Pátek 20. května 2011 v 17:43 ® mvincik reakce na …
-
petrikveprik> Tak nějak musim souhlasit. Já měl během jedné vycházky na prutě tak 10–12 ryb a z vody se dostaly jen 4, zbytek se oprostil. Je to pak k nasrání, ale mají rybky větší šanci…
reagovat - Pátek 20. května 2011 v 15:12 ® reakce na …
-
mvincik> jj hornet je takova nastraha ze ten chodi i bez jakehokoli hacku.. pojmem „aby pracoval“ jsem nemel ani tak na mysli aby se hezky ve vode vlnil, ale aby i pres jednohacek chytal ryby..
Jinak jednohacky na wobech zkousim uz hodne dlouho a mam v tom jasno…
Vyhoda – vcera jsem na jednoho takto upraveneho woba s 1hakem bez protihrotu chytil pekneho tlouste viz fotka.
Nevyhoda – dalsich 10 zaberu jsem kvuli jednohacku prodrbal.
Vim ze je treba setrit a chranit ryby, ale ja osobne k vode chodim primarne ryby chytat. Ochranu ryb vidim zavislou hlavne na jinych opatrenich.
reagovat - Středa 18. května 2011 v 18:46 ® mvincik
-
Po včerejší odzkoušené můžu v klidu říct, že Hornetům jednoháčky vůbec nevadí. Jejich chod je naprosto plnohodnotný. Stejně tak u některýcg rotaček…
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 15:17 ® jackubr reakce na …
-
tohle jsou shodou okolností přesně ty které jsem na woblery osazoval já a není s nimi žádný problém. Jsou perfektně ostré, vydrží… Akorát očko je na můj vkus malé (pouze na velmi malé mikrokroužky) a háček je ze silného drátu…
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 22:56 ® mvincik reakce na …
-
petrikveprik> Uvidím zítra. Někdo tu psal, že u malých Hornetů je to fuk. Tomu nevěřím, když budou pracovat podezřele, vytáhnu svůj gumovej arsenál a pak nastane to pravé tóčo…
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 22:03 ® reakce na …
-
mvincik> ještě aby i ten wob pracoval
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 21:28 ® perch2 reakce na …
-
zdají se dobrý..uvidíš jak u vody
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 19:38 ® mvincik reakce na …
-
perch2> Dnes jsem v ČB něco málo pokoupil, ale nejsou pod tímto označením. Jsou to nějaké 50168 BL. Očka celkem solidní, uvidím, jak budou pracovat ve vodě ještě…
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 18:46 ® perch2
-
Ty ownery jsem u nás bohužel taky nenašel.:(..kdyby to někdo teď objednával dejte vědět, určitě bych taky něco vzal!;)
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 16:45 ® mvincik reakce na …
-
upbraider> Kdyby jsi něco objednával, dej vědít, třeba bych něco taky vzal…
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:59 ® upbraider reakce na …
-
děkuji za info
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 15:14 ® hastopír
-
niekoho by mohlo zaujímať aj : http://www.plat.co.jp/…-s-31-2.html konkrétne tabuľka Power Class. S-21 sú vyrobené z naozaj tenkého materiálu
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 13:57 ® xtr2007 reakce na …
-
upbraider – nema, mozem Ti dat tel.cislo a skusit sa s nimi dohodnut, ci by boli ochotny poslat do CZE na dobierku, prip. sa dohodnut na inom sposobe dorucenia. +421–905–600240, p. Baranek
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 13:19 ® upbraider reakce na …
-
A má ta trenčínská prodejna e-shop?
reagovat - Pondělí 16. května 2011 v 9:58 ® jackubr reakce na …
-
Tak nakonec budu muset tyto háčky od vás objednat. Pokud je používáš, mohl by jsi mi doporučit jaká velikost k čemu zhruba pasuje. Alespoň pro představu, třeba: F-5 velikost 10, další už si odvodím sám. Přeci jen velikosti a číslování se dost od výrobce k výrobci mění.
Díky moc!
reagovat - Neděle 15. května 2011 v 19:56 ® jackubr reakce na …
-
Bohužel jsem je pokoušel sehnat u nás (CZ) a bez úspěchu, zkoušel jsem se domluvit i v ryb. potřebách, ale prý má prodejce na autě pár typů a tyhle speciálky nevede…
reagovat - Neděle 15. května 2011 v 16:43 ® xtr2007 reakce na …
-
upbraider – Kupujem to u nas v Trencine.
reagovat - Sobota 14. května 2011 ve 21:32 @ Timber Jack
-
petrikveprik> Už jsem měl dost problémů s tím nepoškodit rybu co měla sešitou tlamku i při opatrné manipulaci s jemným peánem. Je to pro mne nepříjemné… Nejhorší je, pokud jde o zachycení žaber. Jednoháčky, většinou BL mám i na plandavkách. S woblery je to někdy problém. Na velkých nechávám trojháčky, na menších mám jednoháčky. Většinou Tiemco, pokud stačí velikost, tak 2499BL.
reagovat - Sobota 14. května 2011 v 19:02 ® upbraider reakce na …
-
Ahoj. Kde prosím tě kupuješ takovýhle kroužky od Ownera. Můj sen něco takového sehnat u nás/sr. Dík za info!
reagovat - Sobota 14. května 2011 v 18:15 ® xtr2007
-
Mozno to este niekomu pomoze, ale odfotil som este tie bezprotihrotove, je to typ S-35 BL. Tieto su na plandavky, je to tam vzdy vyznacene aj na baleni tou fajkou vpravo. Robia sa vo velkostiach 6, 8, 10, 12. Maju teraz u nas dost tych 10 a 12. (+ som cvakol aj vhodne kruzky).
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 23:35 ® Rendy
-
Problém s jednoháčky na malých woblerech jsem řešil při výrobě vlastních modelů. Je to opravdu problém. Ideální by bylo vsazovat háček do očka bez kroužku při jeho výrobě , ale to bohužel dělá problém při konečných úpravách. Jinak na kroužek malý háček co by odpovídal velikostně nejde nandat. Ještě mě napadla varianta jiná. Dvojháček jde nasunout velice dobře i bez kroužku a na nástraze mi sedí mnohem lépe, spodní hrot nevázne . Problém jednoháčku to ale neřeší. Pokusím se kontaktovat pana Knápka co háčky vyrábí jestli neudělá sérii háčků pro tyto účely s větším očkem. Když pochodím nabídnu na www.rybarweb.cz a dám vědět i tady pokud mě zase někdo nenapadne že jde o reklamu. Aby se člověk bál něco napsat.
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 21:33 ® upbraider
-
Nezkoušel jsem ale pošilhávám po těchto Owner Single hook S-55BLM:
http://www.slaviacentrum.sk/…id-2942.html
Jestli jsou to ony BL Owner háčky cos už zkoušel, omlouvám se za mystifikaci a zbytečný příspěvek. Zase tak moc se v kódech Ownerů neorientuji..
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 14:59 ® jackubr reakce na …
-
přesně tak jsem to myslel.
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 13:35 ® jarda01
-
U Illex Tiny Fry jsou jednoháčky v balení. Kdo chce, může si je vyměnit. Vzhledem k tomu, že je tam dává výrobce, bych obavy ze špatného chodu neměl.
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 13:02 ® mvincik reakce na …
-
xtr2007> Až je seženu, zkusim to a uvidim, jakou změnu to vyvolá…
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 12:36 ® xtr2007
-
Pri pouziti na Hornete od Salma by som sa toho nebal – je to taka humpolacka nastraha, ktora Ti bude pracovat aj s tym originalnym trojhakom, aj ked ho vymenis za trojhak Owner UL roznych velkosti alebo za jednohak. Ovlynit chod to moze pri vobleroch s jemnych chodom typu Illex Tiny Fry 3,8 cm alebo potom podobne japonske voblery, ktore u nas tazko zozenies – Seiji Kato, Megabass, Jackall, Daiwa, … Velkost neviem
), mam doma viac velkosti, proste to prilozim k tomu a ktory sa mi dam od oka najviac pozdava, ten tam dam. To zase netreba tolko dramatizovat.
Jackubr myslel dolepenie polky brocku na brusko voblera kvoli dovyvazeniu malej nastrahy.
reagovat - Pátek 13. května 2011 ve 12:29 ® mvincik
-
jackubr> Jak to myslíš, nalepením bročku, můžeš sem dát nějakou ilustrační fotku??
reagovat