Chytej.cz

Jaký picker na řeku - pomalou vodu? necteno

2.5.2011 | jeewee | 10.912 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj všichni, vlastně skoro celý rok chytám na dolním toku řeky Berounky-tedy hlubší pomalá voda. Zpravidla chytám z lodičky, ale protože miluju feeder, tak ho samořejmě mám i na loďce. Jenže díky délce feederu (330) a neustálým jemným pohybům loďky se mi vše přenáší do špičky prutu.O víkendu mi ale kamarád na pár minut půjčil winkelpicker (nebo jen picker? – nevím co mám správně používat). Na loďce to byla bomba. Délka 240cm – prostě paráda. Vychutnal jsem si na něm kapříka kolem 50 cm. Jenže to mi už přišlo skoro jako max., co prut snese. Poraďte prosím – je picker vůbec vhodný pro rybolov z loďky? Nezřídka chytám kapry nad 60 a 70cm, výjimečně i amury kolem 80cm. Existuje – resp. doporučili bystemi nějaký vhodný? Nejčastěji mívám v létě vlasec 0,20 a zátěž max. 25g. A ještě – jaký naviják – stačí nějaký feederový (Ryobi Zauber 3000 ?). Díky moc všem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 20. února 2013 v 17:18 ® pepanek reakce na …

noba> Možná ta tvoje.Přemýšlej nad způsobem lovu a nehledej,koho napadnout.

reagovat
Středa 20. února 2013 v 15:39 ® skwor reakce na …
skwor

swatji> Neřekl bych, zdá se mi jemnější než moje 35g Garbolino. Feeder bych od Shimana nechtěl, ale tenhle proutek se mi líbí. Bylo by lepší, kdyby ses na něj podíval někde v reálu.

reagovat
Středa 20. února 2013 ve 13:43 ® swatji reakce na …
swatji

Co jsem četl tak je nexave dost tuhý a jako picker nic moc, ale nevím jen jsem to četl.

reagovat
Středa 20. února 2013 v 11:58 ® skwor reakce na …
skwor

Vyhrabal jsem i jednu zdolávací.

sidla_napajedla> Kamarád za něj dával asi 1200, ale teď už se hůř shání. A to nové CX neznám.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96192.jpg
Středa 20. února 2013 v 11:14 ® sidla reakce na …
sidla

skwor> jojo máš pravdu, chytal jsem s ním jednu sezonu na půjčení a parádní prut, jen když ho brácha kupoval určitě to nebylo do 2000,taky už to bude 3–4roky

reagovat
Středa 20. února 2013 v 11:12 ® sidla reakce na …
sidla

swatji> mám esox wp 3–12g 2.5m http://www.rybina.cz/…-2-5m-3-12g/ za 1250kč (nějaká sleva po zaregistrování) super prut, nějčastej chytám jen na 4–10 g olůvka, ale aj košíčky 5g+obsah. ryby taky bez problému kapry přes 50+amura 65 mám, a parmy 60+

reagovat
foto/forum/2013/th-img96190.jpgfoto/forum/2013/th-img96191.jpg
Středa 20. února 2013 v 9:14 ® skwor reakce na …
skwor

swatji> Shimano nexave BX. Má sice udávanou vrhačku 40g, ale je to hodně jemný prut. Ty Byrony co jsem viděl mě nějak dvakrát neučarovaly.

reagovat
Středa 20. února 2013 v 9:08 ® swatji reakce na …
swatji

To se pozná odborník, zkus se příště raději nevyjadřovat, než si jen tak plácat játra.

reagovat
Středa 20. února 2013 v 8:12 ® noba reakce na …
noba

pepanek> dost blbá připomínka

reagovat
Středa 20. února 2013 ve 2:54 ® pepanek reakce na …

swatji> Poradím,chytej se splávkem.

reagovat
Úterý 19. února 2013 v 17:56 ® swatji
swatji

Zdravím vás, využiji této diskuze a optám se. Poradil by mi někdo nějaký slušný picker na jarní chytání na stojaté vodě? Předpokládám, že nejvíce budu chytat bílou rybu a sem tam kapříky. Ve výběru zatím mám Byron Team Winklepicker. Chci se vejít do cenového stropu 2000Kč. Díky za každou radu

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 13:35 ® jeewee reakce na …
jeewee

Já jsem si ho (TFG) objednal. Jenže mezi tím jsem byl tady v Praze v JSA a tam mě uchvátil SPRO TFX7 Inspiration Picker (http://www.angel-discount24.de/…-p-6516.html). Cena super. Ale především – když mi dorazil ten objednaný prout (TFG), tak byl opravdu moc, moc tvrdej. To nové SPRO je pevné, ale pružné po celé délce. Mám už na něm pár kaprů nad 55 cm a je to perfektní – prut krásně pracuje, ale přitom máš v ruce stále pocit jistoty. A cena je také jinde :-) .

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 20:24 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

osprey> Ten prut co jsi doporučil mne hodně zaujal.. Občas se pohybuju v terénu kde zrovna moc místa není a tento by byl super. Nikdy jsem o prutech TFG neslyšel. Máte někdo zkušenosti? Zajedu navštívit Hanáka a okouknu ho na živo.. :-)

reagovat
Středa 4. května 2011 v 7:57 ® džigit

jeewee> bych si dovolil doplnit o možnost různých lízátek a taky je tu surfový splávek.Ta Tvoje „gramáž“ je velmi málo…

http://www.shoprybar.cz/index.php?…

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 20:08 ® Stroft
Stroft

jeewee> Si děláš srandu ne? Dáš 5–8mi gramový splávek a většinu zátěže dolů k návazci. Nebo tvůj 3gramový a pruběžné 5–8gr. olůvko na dno, opět nad návazec.

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 18:19 ® jeewee reakce na …
jeewee

to samozřejmě ano, ale jak udržím splávek a nástrahu nad ním? jestliže držím splávek nad místem, tak mi proud zvedá nástrahu nad dno. Mám tak cca 2g bročků. Jinou techniku, než klasickou lehkou plavajdu se třígramovým splávkem neumím :-(( . Poradíš?

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 16:16 ® Stroft
Stroft

jeewee> Zakotvíš nad krmným místem proti proudu:-)

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 16:13 ® jeewee reakce na …
jeewee

Počkej – jaký splávek? Sedím v lodi na cca čtyřech metrech hloubky a v proudu – resp. mírně tekoucí vodě. Mám provnaděné místo. Jak to udržím na místě jinak než „na těžko, nebo feederem“? Druhý prut mám zpravidla plavanou, nebo „na houpačku“.

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 15:43 ® džigit

Bo! :-P

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 15:27 ® Stroft
Stroft

Pořád nechápu, proč Picker či feeder. Aby seděl v lodi na zadku, bez hnutí, cca x hodin, mi přijde jako nesmysl. Když už má takovou možnost a výsadu chytat z lodě, proč tam nepoloží splávek, to mi přijde daleko rozumnější, praktičtější a zábavnější.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 13:02 ® skwor
skwor

Mám picker ve 275cm, kratší bych nechtěl. Ve 240ce se dají pořídit za solidní peníze třeba Mivardi axiom nebo Shimano nexave (ten je jemnější). Naviják je v pohodě.

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 11:36 ® osprey
osprey

Hodně zajímavé je toto:

http://pruty.cz/…op/index.php?…

Rozměrově picker, výkonem a použitýmí špičkami (1 – 3 oz) spíš feeder. Dobře udělaný prut. Prohlíženo v obchodě, praktické zkušenosti nemám.

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 7:40 ® džigit reakce na …

Stroft> jak vidíš,možné je vše :-))

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 6:47 ® Prochy96 reakce na …
Prochy96

timbab> to máš pravdu :-)

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 6:40 ® timbab reakce na …
timbab

ULko> Jistě že zvládne ale ten prut na to není primárně stavěná.Asi jako chvějivka do 10g na sumce.

reagovat
Úterý 3. května 2011 v 6:36 ® Prochy96 reakce na …
Prochy96

samotm> přesně jak řikáš a v žádném případě neni jen na malé ryby…zvládne i pěkné kouky :-D

reagovat
Pondělí 2. května 2011 ve 23:10 ® timbab reakce na …
timbab

jeewee> Mikado má celkem dobré pickery.Ale na 70-tku kapra bych s tím nešel.A s tím Byronem už vůbec ne.Mám ho a kdyby byla velká pravděpodobnost ulovení podobné ryby tak ho určitě neberu.To je na feeder medium nebo spíš heavy.

reagovat
Pondělí 2. května 2011 ve 22:52 ® Stroft
Stroft

Osobně si to nedovedu představit. Lov z lodě na picker s 20citkou lanem. Třeba se mýlím:-)

reagovat
Pondělí 2. května 2011 ve 22:24 ® jeewee
jeewee

Kamarád mi poradil ještě tenhle – MIKADO SHT PICKER 240, 40g. Nebude to příliš tvrdý ?

reagovat
Pondělí 2. května 2011 ve 21:58 ® samotm

Úplně to samé jako ULko. Prut Byron coarse team winklepicker 3–12g a k tomu naviják SPRO Red Arc 10200. Takovou kombinaci používám já a je to bomba.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1