Vyhledávání
Kayakfishing
28.4.2011 | kayakfishing.cz | 225.694 zobrazení | 1.629 odpovědí | upravit
Ahoj, zakládám tu fórum o rybaření z kajaku.
Prosím pište vaše nápady, zkušenosti a přání.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 28. prosince 2012 ve 13:07 ® kayakfishing.cz
-
Ahoj chlapi, shanim nekoho na morave, kdo by byl rad oficialnim clenem teamu. Kontaktujte me prosim na info@kayakfishing.cz Princip je jezdit na ryby a obcas si tim privydelat.
reagovat - Pondělí 24. prosince 2012 v 15:30 ® mascha
-
Kucí, happy hogswatch a žádné nedobrovolné koupele v roce 2013!
reagovat - Středa 19. prosince 2012 v 15:52 ® zedus reakce na …
-
vicx> To jsou teda ceny.
reagovathttp://www.navratilsro.cz/…a-serie-PNE/ Tady jsem kupoval já. Výběr slušný.
- Středa 19. prosince 2012 ve 2:40 ® vicx reakce na …
-
jiris> ked mas ten orginal hobie vozik, na ten pasuju perfektne kolecka wheeleez http://www.wheeleez.com/…urethane.php#… akurat su dost drahe. maju ale malu osku a na ten moj vozik nepasuju. uz som ale vymyslel tuning, tak vyskusam a uvidime…
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 23:29 ® jiris reakce na …
- vicx>
tohle vypadá luxus to jo, ale zase jsou moc velké.
Nemam C-tug, mam originalni kolečka ty tvrdy plastovy. Ty vymenim za nějaké jiné a bude to fajn si myslím.
To já to mám k vodě většinou taky přeš nezpevněné cesty.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 20:40 ® vicx reakce na …
-
jiris> mam ho tu vedla mna a ako na to pozeram, co tak nalepit na tie kolesa taku tu giernu makku bublinkovu gumu co sa pouziva na priemyselne tesnenia? ma to asi 2cm hrubku. to by perfektne tlmilo a zaroven nechytalo defekty… hmmm… pohladam nejaky material na nete.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 20:36 ® vicx reakce na …
-
jiris> komplet nastrojeny na plachtenie ho pustam iba na betovej rampe asi 15m od auta, to vobec nemam problem. stazen treba nasadzovat az pred spustenim na vodu, inak sa rapidne znizi stabilita kvoli vysokemu tazisku. normalne nahodeny na ryby som ho tahaval pravidelne asi 200m cez neosetrovanu luku a bolo to ok. ty mas tiez ten c-tug?
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 17:21 ® jiris reakce na …
-
vicx> mam úplně stejnej problém
) Taky mi „ty plastová pneu“ přijdou moc tvrdá. Proto si v hornbachu nebo bauhasu koupim časem nafukovaci a vymenim si to. V tom problem nebude, jen to zatim nevidim jako nezbytně nutne. (to drkocani na kamenech, jak kdybych se viděl
fakt.
Ten tvuj kajak je nastrojeny celkem vratky, na nic moc terenu sem viděl, že ma tendence se převracet. Tak proto jsem myslel, že chceš i širší osku.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 16:01 ® vicx reakce na …
-
jiris> nic mi nevadi na podvozku. je to super, siroke, rozkladatelne a skladne. bez najmensich problemov s tym taham aj komplet kajak ked je nastrojeny s plavakmi a plachtou. iba mi vadi, ze mam tu novsiu verziu kde su kolecka bez pneumatik. vacsinou spustam lod na strku, alebo betone. tym ze to nema pneu, su to dost tvrde kolecka a nalozeny kajak hrkoce pri prevoze k vode. myslim, ze pneu by to trochu tlmili. je to iba taka kozmeticka vada, ale vadi mi to. niekedy taham kajak desiatky metrov. system urcite nechcem menit, lebo ma vela vyhod oproti tyckam do odtokovych dier, len tie gumy ma seru.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 15:22 ® jiris reakce na …
-
vicx> co ti vadi na origo kolcach? Maji malou šiřku, že. Kajak má tendenci se převracet?
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 10:42 ® vicx reakce na …
-
kayakfishing.cz> to je skoda, mam 25 dieru. pozral som po vyrobcoch koliecok a nikde som nevidel vhodny rozmer. asi si budem musiet kupit tie originalne nafukovacie.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 0:53 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
vicx> cau, premeril sem to. kola sou 260×85mm a vnitrni prumer ty diry je 35mm. Spousta kluku si takovyhle kolecka umi vyrobit v dilne. Zedus nejaky delal.
Ten system trnu skz odtokovy diry je super, drzi to krasne a je to univerzalni na vsechny sitontopy.
Na kajak je nenasazuju jako ve videu, da se to udelat i ze strany. Kajak se nemusi uplne prevracet.
Ma je ted Osprey, ale to je prd tester na kolecka
reagovaturcite se k nim chova slusne. Chtelo by to aby jim nekdo dal tak dve sezony poradne zabrat. Ram myslim vydrzi, jen o koleckach nejsem uplne presvedcen. Uvidime co udelaj ty testovaci po par sezonach, zatim po sezone na Lipne v pujcovne sou OK
- Neděle 16. prosince 2012 ve 20:37 ® vicx reakce na …
-
kayakfishing.cz> a ktory typ mas? pozeral som toto video a vyzera to dost vychytane, aj ked nemam rad system, ze sa to pcha do odtokovych dier. kazdopadne ma zaujali tie kolecka, lebo to je primarne to co mi na mojom nevyhovuje. nevies aky je priemer gum a vnutorny priemer diery na osku prosim?
reagovat - Neděle 16. prosince 2012 v 17:02 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
ahoj Camel Trolley neni idealni vyrobek, nejsem s nim moc spokojem. Oproti tomu Sea to Summit kolecka jsou fakt super Honza
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 v 15:00 ® vicx reakce na …
-
kayakfishing.cz> prosim ta mas skusenost z terenu s koleckami camel trolley co predavas? nemas nejake video? ta pocitacova animacia je dost divna… teraz pouzivam c-tug co je nieco podobne, ale mozno by som to vymenil ak su lepsie.
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 ve 4:09 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
Reakce na Native Slayer: Ahoj Slayery jsem uz videl na veletrhu a ackoliv je to asi nej padlovaci lod od Native tak v nich konkurenta Coosy a spol moc nevidim. Native skopirovalo system sezeni s dvemi pozicemi, horni a spodni. Takze co se tyce posezu a komfortu tak to bude identicke jako u Jacksonu. Co se tyce tvaru lode tak oba Slayery jsou tvarovane spise ve prospech rychlosti, tedy podobne jako napriklad Cuda nebo Prowlery a jim podobne. Co se tyce vybaveni lode tak tam vidim vyrazne nedostatky, Slayer nema v zakladu uzaviratelny skladovaci prostor, nema horizontalni uchyceni prutu ani odkladaci vidlicky. Jako vyhodu vidim prepravni kolecko. Dalsim nedostatkem je vyssi vaha 32 kg u S12 oproti 28 kg u Coosy. To je na 12 stopou lod trochu moc. Je to dane konstrukci predniho a zadniho skladu, ktere nejsou uvnitr lode ale v prohlubni v palube kajaku. To pridava na vaze a zaroven zmensuje celkovou kapacitu lode. Zatim nevim kolik ma v Evrope stat penez, ale pokud nepujde o vyrazne levnejsi model nez jsou ted Oceany a Jacksony tak nevidim duvod proc tuhle lod porizovat.
Musel bych ji jeste ozkouset na vode abych si vytvoril komplet nazor, ale myslim ze Native trochu opomneli lod ucelne vybavit. Rovnou rikam, ze to co tu pisu je muj osobni nazor a ne marketingova propagace. Native dovazim, a Slayery prodavat a propagovat muzu a take bych nejake asi prodal, ale nevidim k tomu duvod. Native ma revolucni slapaky, tam jim fandim a nedam na Ultimata dopustit, ale jejich padlovaci kajaky me neuchvatily.
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 v 1:12 ® jiris reakce na …
-
Tino> v Praze se Hobici daji vyzkoušet. Stačí se jen domluvit.
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 v 0:33 ® Tino reakce na …
-
o hobíkách se tu nepsalo z jednoduchého důvodu. Protože pisatelé je prostě neměli možnost zkusit. Byla a je tu možnost zkusit NW, JK i FF, proto se tu o nich psalo a píše
reagovat - Středa 12. prosince 2012 ve 23:08 ® HaD reakce na …
-
vicx> tabu to myslím není a rozhodně by být nemělo. Ale je fakt, že jsem delší dobu lecos toleroval…
reagovat - Středa 12. prosince 2012 ve 21:09 ® vicx
-
a este mala modifikacia na Hobie, pre tych, co sa radi ohanaju sedackami
reagovatOsobne ju este nemam, lebo original sedacka mi absolutne vyhovuje na celodenne slapanie, ale pre narocnych tu ta moznost je. Sedacka je bezne dostupna v lodiarskych obchodoch.
- Středa 12. prosince 2012 ve 20:40 ® vicx
-
Zdravim kajakarov. Nedavno som presiel celu diskusiu a objavili sa porovnavania rychlosti kajakov Hobie a Native. Nakolko Hobika mam a Native som mal moznost vidiet a dat si s nim preteky, tak mozem povedat, ze Native nieje taky rychly. Mali sme podobne lode Hobie Adventure a Native Ultimate 14.5 Propel. Viem, ze pri rybolove rychlost nieje dolezita, ale uvadzam to iba pre pravdivost udajov. Myslim, ze je to celkom lahko fyzikalne vysvetlitelne. Plocha listov vrtule je o mnoho mensia ako plocha plutiev. Dalsia proklamovana nevyhoda Hobie ma byt brzdenie a spatecka. To tiez moze povedat iba niekto kto Hobie nema. Pravdou je, ze technicky to mozne nieje, ale s pomocou rozumu sa to da velmi lahko vyriesit. Z plnej rychlosti to ubrzdim na 5m – co je dlzka lode. Spatecka sa da jednoducho a tichsie ako vrtula vyriesit prirucnym padielkom. A k stabilite dlhych kajakov tu tiez vladnu zvlastne nazory o ich nestabilite. Pravidelne chytavam v lete s nohami vo vode na jednej strane a nikdy som nemal ani naznak prevratenia. Myslim, ze fotka aj dokazuje stabilitu vo vode kam by sa vacsina kajakarov s kratkym kajakom asi neodvazila. Mam ten pocit, ze vdaka distribucnemu tlaku inych znaciek sa tu Hobie chape ako tabu. Prosim neberte to ako obhajobu Hobie, ze je najlepsie vo svete kajakov, ale iba som uviedol veci na pravu mieru.
Inak co poviete na Native Slayer? Silny konkurent tolko oblubenej Coosy?
reagovat - Úterý 11. prosince 2012 ve 22:07 ® mascha
-
ahoj vespolek, na vedlejším serveru s objevila výzva pro zapomnětlivého kajakouna, takže to sem repostuju, aby někdo nebyl zbytečně škodnej: N Žabule – ® Út 11.12.2012 10:22:54 OPRAV SMAZ NICK | Líbí: 5 Nelíbí: 0 Skrýt 11.12.2012 – Sázava Zdravím všechny, hledám rybáře, který jezdí na Sázavu do Čtyřkol se zeleným kajakem, zanechal zde židličku z kajaku. kontaktujte na tel: 737 752 730 rád vrátím
reagovat - Středa 5. prosince 2012 ve 21:31 ® superweb
-
O ty Gopro jsem premejslel dlouho..minuly tyden jsem si udelal predcasne vanoce a poridil nakonec Magicam..Zatim kratka doba na otestovani, ale obraz zcela srovnatelny, design taky. Presvedcilo me, ze k tomu je hromada prislusenstvi, kvuli kterymu jsem s goprockem vahal. Prislo mi divny koupit si za 9k kameru a displej zvlast za dalsi 3k nebo kolik. Kamera by proste mela mit displej, tot muj nazor. A to ze mi k tomuhle nabalili i dalsi „gopro priplatkovy veci“ jako dalkac nebo pridavnou baterku je jen bonus
reagovatPlanuju nejaky videjko na dirkach s tim zkusit, jestli se dostanu..pridelat na tyc a strcit vedlejsi dirkou pod vodu
- Neděle 2. prosince 2012 ve 14:15 ® revoke reakce na …
-
Dobré oko
reagovatCo jsi ještě vyšmejdil??
- Sobota 1. prosince 2012 ve 22:50 ® Tino
-
přiznejte se. Kdo to je? http://mapy.cz/#…
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 15:26 ® Tino reakce na …
-
kayakfishing.cz> woko na tyči… ty jsi sadista
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 11:00 ® kayakfishing.cz reakce na …
-
A ze Gopro je jak rybi oko…
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 23:46 ® hecht reakce na …
-
Tyhle fotky jsou jasný důkaz toho, že země je kulatá
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 20:20 ® kayakfishing.cz
-
Tak dva uspechy z dneska. aspon neco
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 18:48 ® Tino
-
jiris> letos to říkají snad všichni se kterými jsem se o tom bavil… do nedávna jsem to sváděl na svoje olšový ruce
reagovat